Dr. Călin Mărginean - Cancerul, fatalitate sau vină personală? + documentar (RO)

-->

CE ÎNSEAMNĂ CANCERUL?
Dr. Călin Mărginean

Una din opt femei din România riscă să facă cancer pe parcursul vieții sale. Mamografia este o metodă traumatizantă, iradiantă, iar fidelitatea este proastă. Puteți face ecografie de părți moi sau de sâni. La femei, cel mai frecvent este cancerul de sân, urmat de cancerul de col uterin și cel de uter. La bărbați cea mai mare frecvență o are cancerul de plămâni, urmat de cancerul de stomac și de prostată. Cancerul pulmonar cu celule mici, cancerul pancreatic și melanomul malign (un cancer de piele) sunt cancerele care merg cu cea mai mare viteză și fac zob absolut tot.

Se estimează că până în anul 2025 cancerul va reprezenta prima cauză de deces pe plan mondial. Momentan, este a doua cauză de deces, dar în România, de peste 10 ani, este prima. La fiecare 3 secunde, pe planetă moare o persoană din cauza cancerului. La fiecare 5 secunde, pe planetă moare o persoană din cauza fumatului. Una din 5 peroane riscă să facă cancer pe parcursul vieții. Orice boală a stilului de viață (diabet zaharat, cancer) se poate vindeca pe cale naturală. Sucul de morcovi are o forță anticancer excepțională, dar nici pe departe cea mai puternică. Sucul de varză roșie este de 100 de ori mai puternic.

Ce înseamnă cancerul

În corpurile noastre, în fiecare zi, se formează (nu vă speriați) între 1.000 și 10.000 de celule canceroase. Dacă mai mult de 4 luni sistemul de apărare al corpului nostru este drastic slăbit, celulele canceroase încep să se înmulțească acolo unde s-au format. Orice substanță care atinge nucleul celular și determină ca diviziunea celulară să se facă alterat poate oricând să mă trimită în cancer. Un milimetru de tumoră înseamnă câteva milioane de celule canceroase. Cancerul poate fi depistat prin ecografie (mai puțin prin radiografie) abia când tumora are 1,5-2 mm. Celula canceroasă nu este ca toate celulele corpului. Orice organ al corpului este de un altruism teribil. Nu și cancerul. Cancerul este interesat de propria-i dezvoltare. Își atrage vase și nervi ca să se dezvolte doar el pe seama corpului, neinteresându-l faptul că s-ar putea să secătuiască organismul de minerale, vitamine, proteine, glucide, lipide și să determine chiar moartea organismului-gazdă.
Dacă într-un țesut sau organ decelăm anumite celule canceroase prin metode specifice, dar nu putem localiza tumora, ne găsim în stadiul 0 de cancer. Dacă tumora este până în 2-3 cm, fără a prinde ganglionii din jur, ne găsim în stadiul 1 de cancer. Dacă tumora a prins și ganglionii din jur, suntem în stadiul 2. Dacă prinde ganglioni la distanță suntem în stadiul 3, iar dacă are determinări secundare în creier, oase, rinichi, ficat și alte zone, suntem în stadiul 4 de cancer. Coenzima Q10 se dă în prevenție și nu în terapia anticancer, întrucât intensifică metabolismul.

Simptomele generate de cancer

Cancerul poate evolua până în stadiul 4 fără niciun simptom. Se pot face ca analize markeri tumorali. Analiza CEA: dacă are valoare sub 2, nu există cancer. Fumătorii pot avea până în 10 această valoare. Există tumori latente. În abdomen se formează anumite dezvoltări tumorale după vârsta de 20 de ani (mai ales la persoanele obeze) Dacă consumăm alimente cu factor de creștere (produsele lactate, rădăcină de ginseng, fulgi sau germeni de cereale, lăptișor de matcă), acești factori pot determina trezirea tumorilor latente. La o persoană vegetariană TOTAL nu mai există tumori latente în corp după 3 ani de vegetarianism total. O persoană vegetariană total poate să consume lăptișor de matcă, germeni de cereale și rădăcină de ginseng în siguranță.

Ce manifestări ne pot duce cu gândul la cancer?
- Scăderea necontrolat în greutate, fără ca persoana să fi intrat într-o cură de slăbire.
- Pielea începe să se pigmenteze cam ciudat.
- Tuse care nu mai încetează
- Orice fel de sângerare în afară ciclului menstrual, a unei lovituri sau răni
- Stare subfebrilă sau febră
- Frisoane, pneumonie, repetate
- Tulburări de urinat, de defecație, de tranzit intestinal
- Diverse manifestări renale

Toate aceste manifestări indică, în primul rând, că nivelul antioxidant al sângelui este extrem de jos. Acesta trebuie crescut prin sucuri de fructe și legume. Rețineți: o persoană vegetariană total, crudivoră și normo-ponderală nu face niciodată cancer. Și orice aliment care induce aciditate în corp poate în timp să genereze cancer. Cancerul nu se dezvolta în mediu bazic. Corpurile noastre au fost făcute bazice. Un aliment care introduce aciditate în corp (orice aliment de origine animală, murăturile, oțetul, dulciurile concentrate, pâinea albă, fructele necoapte, orice aliment acru) produce cancer. Cancerul nu se dezvoltă în mediu bazic. Atenție: alcoolul generează aciditate în corp.
Raportul de acizi grași Omega 6/Omega 3 trebuie să fie 3:1, dar e bine să fie sub. Un factor major de protecție este apa sărăcită în deuteriu. Toate produsele de origine animală concentrează deuteriu, în timp ce sucurile naturale de fructe și legume nu conțin deuteriu. Faceți-vă un obicei zilnic de a consuma sucuri naturale de fructe și legume și veți avea astfel o protecție excelentă contra cancerului, un ten excepțional și nu o să vă arătați vârstă din buletin.

Diabetul și obezitatea sunt stări precanceroase. Există în anumite plante substanțe care dau distrugere tumorală directă; există, de asemenea, substanțe care distrug vasele ce alimentează tumora. Soia are 2 substanțe care distrug vasele care alimentează tumora. Varza distruge și ea vasele care alimentează tumora. La fel, fructele și legumele de culoare neagră și uleiul de in. Unele plante conțin substanțe care determină creșterea numărului de limfocite (globule albe). Există 3 alimente care distrug stratul protector de fibrină (extern) al tumorii: kiwi, ananas, papaya. Acestea stimulează cele 3 enzime de forță din ficat, pentru ca propriul corp să distrugă tumora.

Factori declanșatori ai cancerului:
- Fumatul (30%)
- Sedentarismul (>30%)
- Alimentația (30%)
 - Stresul (9%)

Corpul nostru este bazic: PH 7.4 al sângelui (+/– 0.02) Orice aliment de origine vegetală induce bazicitate în corp, în timp ce orice aliment de origine animală induce aciditate. Repet: cancerul nu se dezvoltă niciodată în mediu bazic, ci numai într-un mediu acid. În produsele lactate există o anumită proteină, numită cazeină, care face laptele cel mai acidifiant produs de origine animală. Prin urmare, produsele lactate sunt cele mai cancerigene produse de origine animală. Urmează prăjelile și afumăturile.

La o persoană care și-a depășit greutatea corporală, fiecare kilogram în plus peste greutatea normală înseamnă 1 trimestru de viață mai puțin. Țesutul gras nu stă degeaba. Cu cât e mai mult, cu atât mai mulți hormoni face, care în primul rând sunt cancerigeni și în al doilea rând, rad articulațiile. Dulciurile concentrate (zahăr, bomboane, prăjituri, torturi, compoturi, ciocolată) scad imunitatea generală. Miere se poate consuma, dar cu multă moderație. Aceste dulciuri concentrate consumă din vitaminele și mineralele organismului, dând practic o stare cronică de deficit, induc aciditate și, pe acest fond, cancerul poate oricând să apară. 

O persoană care și-a depășit greutatea corporală cu peste 20% are de 1,5 ori risc mai mare de a dezvolta cancer de intestin gros dacă e bărbat, și de 2 ori mai mare, dacă e femeie. Frecvența cancerului colorectal crește cu 4% la fiecare 2 cm de circumferință abdominală în plus. O scădere cu 10% a greutății determină reducerea cu 50% a riscului de a face cancer de sân la femei. Când o persoană este depistată cu diabet zaharat, primul lucru pe care trebuie să-l facă este colonoscopia. Diabetul se asociază cu creșterea frecvenței cancerului de colon. Cu cât vom consuma mai multe grăsimi solide la temperatura camerei (unt, untură, margarină, seu, slănină, nucă de cocos, avocado) cu atât ne vom crește riscul de a face cancer de sân/prostată.


Dr. Călin Mărginean - Cancerul, fatalitate sau vină personală?


-->

Comentarii

  1. si unde gasim aceasta cura naturala ale carei beneficii sunt prezentate aici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru a obține un protocol de vindecare prin cura naturală, intrați pe blogul dr. Călin Mărginean: http://drcalinmarginean.blogspot.ro/ și citiți modul în care poate fi contactat. Ca prim pas, îi puteți trimite un e-mail la adresa: dr.calinmarginean@gmail.com, la care vă va răspunde în mod sigur. Apoi veți stabili cu dumnealui pașii de urmat pentru obținerea protocolului. Vă dorim succes!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *