-->
PREMISE ALE CONCEPERII
TRATAMENTULUI NATURAL
ANTITUMORAL
dr. Călin Mărginean
Constatări incontestabile
- Dacă facem o comparație între cantitatea de
substanțe antioxidante prezente în sângele unei persoane cu cancer și cea din
sângele unei persoane sănătoase, descoperim că la persoana cu cancer, nivelul
antioxidanților este extrem de redus. Concluzia firească este că antioxidanții
protejează corpul, prevenind cancerul și, prin urmare, sunt substanțe extrem de
benefice în tratamentul natural anti-cancer, iar aportul lor la aceste persoane
va trebui să fie substanțial. Același fenomen s-a constatat la pacienții cu
SIDA și la cei cu leucemii sau limfoame;
- Este dovedit faptul că anumite plante conțin
antioxidanți cu efect preventiv față de unele cancere. Concentrând acești
antioxidanți în sucuri de fructe și legume, să nu fie oare posibil ca și cancerul
instalat să fie neutralizat? BA DA!
- Orice plantă, în starea ei naturală (proaspătă)
conține cel puțin o substanță cu efect antioxidant (anticancerigen), în timp ce
orice produs de origine animală conține cel puțin un element/substanță cu efect
procancerigen. Alteori, prin digestia, absorbția, ori metabolizarea unui produs
de origine animală rezultă subproduse cu efect dovedit cancerigen. Alimentele
de origine vegetală sunt așadar surse de antioxidanți pentru organism, în vreme
ce alimentele de origine animală + ultra-rafinatele (dulciurile concentrate,
sarea, făina albă sau murăturile) consumă din antioxidanții organismului, tinzând
să-l secătuiască. Concluzia? Dieta persoanei care are cancer va trebui să fie
(aproape) exclusiv crudivoră, iar orice aliment de origine animală va trebui cu
desăvârșire evitat.
- În rândul populațiilor de vegani (vegetarieni totali,
fie complet sau incomplet crudivori) incidența cancerului este nulă. În schimb,
în rândul populației omnivore (care se alimentează având drept motto zicala „tot
ce nu te mănâncă, mănâncă!”), prevalența bolii este semnificativă, iar în prezent
într-o creștere alarmantă. Concluzia firească? Dieta unei persoane care dorește
să se vindece de cancer, leucemii, limfoame va trebui să fie vegană! Legat de
acest aspect, s-a constatat că frecvența cancerului la erbivore este extrem de
rară, în vreme ce la carnivore procentul este semnificativ.
- Toate alimentele de origine vegetală proprii
consumului (adică în stare de maturitate = coapte) induc în organism BAZICITATE,
în vreme ce toate „alimentele” (ghilimelele n-au fost puse întâmplător aici!)
de origine animală + ultrarafinatele (dulciurile concentrate, făina albă și
produsele de panificație din făină albă) + murăturile + alimentele alterate +
fructele necoapte sau foarte acre, induc în organism ACIDITATE. Cancerul,
leucemiile și limfoamele nu se dezvoltă niciodată într-un mediu bazic, ci
întotdeauna într-un mediu acid!
- În toate alimentele de origine vegetală, raportul
acizilor grași omega 3/omega 6 este apropiat sau mai mare de 1/3, cu efect
antiinflamator, antitrombotic, vasodilatator, anticancerigen, antireumatic. În
toate alimentele de origine animală, raportul acestor acizi grași este
întotdeauna mai mic de 1/3, cu efect proinflamator, procoagulant,
vasoconstrictor, procancerigen, proreumatic.
- Există dovezi științifice incontestabile care atestă
faptul că unele substanțe din anumite plante produc distrugere tumorală directă,
altele distrug vasele sanguine care irigă tumora, altele provoacă creșterea
numărului de limfocite T killer reactivându-le, iar altele stimulează cele 3
enzime redutabile, legate de apărarea anti-tumorală (superoxid-dismutaza - SOD,
glutationul și catalaza).
- Dacă în natură găsim practic remedii pentru orice
boală ivită ca o consecință a unui stil de viață eronat (bolile civilizației),
de ce acest lucru n-ar fi valabil și pentru cancer, leucemii sau SIDA?
- Dacă lăsăm la aer la o temperatură de 25°C pe o
farfurie un fruct/legumă oarecare cu coaja intactă sau semințe uscate, iar pe o
altă farfurie un produs de origine animală, oricare ar fi acesta, vedeți cam
cât rezistă alimentele din prima categorie și de câte ori mai puțin rezistă
cele animaliere! În plus, coaja legumelor și fructelor conține adesea de
departe mai mulți antioxidanți decât întregul. Așadar, nu disprețuiți și nu îndepărtați coaja comestibilă
a fructelor sau a legumelor. Dacă totuși ați fost tentați să decojiți un măr, atunci
aruncați pulpa și mâncați coaja! În cazul mărului, cantitatea de minerale, vitamine
(deci de antioxidanți) este de peste 20 de ori mai mare în coajă decât în pulpă
și doar în coajă avem uimitoarele substanțe, de o valoare inimaginabilă, bioflavonoidele.
- Cred în capacitatea extraordinară de auto-reparare
cu care organismul nostru a fost înzestrat de Creatorul său, dacă acestuia îi
sunt puse la dispoziție remediile naturale simple și sănătoase ale sistemului
de sănătate NEW START: Nutriție, Exercițiu
fizic, Apă, Soare, Cumpătare, Aer, Odihnă, Încredere în puterea divină [acronim
din limba engleză – Nutrition, Exercise,
Water, Sunlight,
Temperance, Air,
Rest, Trust in the divine power].
Alte constatări demne de a fi luate în seamă
- Orice persoană ne-vegană (vegan = vegetarian total)
are șanse să aibă în corp tumori latente, care să „stea cuminți” decenii
întregi. Dacă apare însă vreun factor de creștere tumorală (care există în
lactate, carne, rădăcina de ginseng, lăptișorul de matcă, cerealele germinate)
care persistă în organismul acelei persoane, tumora va începe să crească, iar
finalul îl știm cu toții, fiind previzibil. Alteori, aceste tumori latente
rămân în această stare pe tot parcursul vieții persoanei în cauză, pacientul nu
a știut nimic de existența lor, iar tumorile sunt descoperite „accidental”, fie
la necropsie (post-mortem), fie intra-operator. Tumorile latente nu pot fi
depistate prin analize de sânge, ci eventual ecografic, tomografic, RMN, sau
constituie o surpriză intra-operatorie. Localizarea lor predilectă (dar nu
exclusivă) este cavitatea abdominală.
- Cu cât o persoană are o alimentație în care
predomină alimentele de origine animală, sau dintre cele care induc repetat
aciditate în organism +/– factori de creștere, cu atât șansele ca aceasta să
aibă tumori latente cresc semnificativ odată cu vârsta.
- După minimum 3 ani de dietă vegană, în organism NU
se mai găsesc tumori latente!
- În organismul unei persoane ne-vegane dacă apare o
substanță cu efect pro-cancerigen, corpul încearcă încă de la nivelul sângelui
s-o „prăjească” repetat cu ajutorul antioxidanților de care dispune și deci s-o
inactiveze. Dacă nu reușește, atunci, din cauza permeabilității membranelor celulare,
„agresorul” poate pătrunde în celule și este dus până la nivelul nucleului,
unde alterează diviziunea celulară normală, rezultând în timp celule canceroase.
- În organismul unei persoane vegane, dacă apare o
substanță cu efect pro-cancerigen, corpul încearcă, la fel ca în exemplul
precedent, s-o „prăjească” încă de la nivelul sângelui, repetat, cu ajutorul
antioxidanților de care dispune, deci s-o inactiveze. Dacă nu reușește, recurge
la un veritabil „baraj de membrană” la nivel celular, iar „agresorul” nu poate
pătrunde în celule. Este dus pe cale sanguină până la nivelul ficatului, unde
este conjugat, iar apoi ajunge la rinichi, fiind eliminat, fără a rezulta
celule tumorale. Așadar, în cazul omnivorilor, corpul deschide larg membranele
pentru agresorii pro-cancerigeni, în vreme ce la vegani apare o protecție
suplimentară, numită „barajul de membrană”. Merită să cunoaștem aceste evidențe
extrem de importante!
La conceperea protocolului anticancer, am avut și am
permanent în vedere 7 elemente majore, de care am ținut cont de fiecare dată
când am inclus ceva pe listă (aliment, suc etc.), când am atras atenția asupra
unor precauții pe care le-am considerat absolut necesare, sau când nu am
introdus ceva cu bună știință. Aceste elemente sunt:
1. Siguranța totală, adică să nu se strecoare vreun constituent periculos,
dăunător sau ineficient;
2. Să nu existe efecte adverse, sau riscul apariției acestora să fie neglijabil și să nu fie provocate nici un fel de dezechilibre în sistem, care ulterior să favorizeze boala;
2. Să nu existe efecte adverse, sau riscul apariției acestora să fie neglijabil și să nu fie provocate nici un fel de dezechilibre în sistem, care ulterior să favorizeze boala;
3. Eficiență maximă;
4. Complianță maximă, adică o acceptare totală a tratamentului de către
pacienți + un protocol cât mai clar și mai accesibil ca limbaj;
5. Accesibilitatea fiecărui
ingredient în orice parte
a lumii, la un preț cât mai bun;
6) Timpul până la vindecarea
deplină să fie cât mai redus, iar revenirea la normal să aibă loc într-o perioadă cât mai scurtă;
7) Nu în ultimul rând, mă interesează în permanență reducerea costului terapiei naturale
descrise în protocol, dar nu în dauna eficienței sale, sau a duratei tratamentului.
Dr. Călin Mărginean - Principiile de sănătate - Sistemul NEW START
-->
Dr. are perfecta dreptate.Trebuie sa mancam cat mai natural posibil. Am facut o pauza ,in consumul de carne si am ramas surprins ca m-am simtit bine si chiar m-am ingrasat.Sincer,daca vreti sa traiti mai mult ,si sa nu va atace cancerul ,renuntati la carne .Dan Bucuresti ianuarie 2016
RăspundețiȘtergereBuna ziua.As dori sa aflu ce alimente sunt benefice pentru vindecarea hemancioamelor vertebrale corporale. Va mulțumesc anticipat.
RăspundețiȘtergereDomnule Ionescu, articolul de mai sus îi aparține medicului Călin Mărginean. Puteți lua legătura cu acesta intrând pe blogul său, unde sunt indicate adresele de e-mail la care îi puteți scrie. Vă va răspunde negreșit. Vă dorim multă sănătate.
Ștergerehttp://drcalinmarginean.blogspot.ro/
Unde il putem gasi la Piatra Neamț pe dr Marginean ..cum ne programam
RăspundețiȘtergereAveți toate datele de contact aici: http://drcalinmarginean.blogspot.ro/
Ștergere