Dr. Călin Mărginean - Tratamentul natural antitumoral. Sistemul de sănătate NEW START (VIDEO)

-->

PREMISE ALE CONCEPERII
TRATAMENTULUI NATURAL ANTITUMORAL

dr. Călin Mărginean

Constatări incontestabile

- Dacă facem o comparație între cantitatea de substanțe antioxidante prezente în sângele unei persoane cu cancer și cea din sângele unei persoane sănătoase, descoperim că la persoana cu cancer, nivelul antioxidanților este extrem de redus. Concluzia firească este că antioxidanții protejează corpul, prevenind cancerul și, prin urmare, sunt substanțe extrem de benefice în tratamentul natural anti-cancer, iar aportul lor la aceste persoane va trebui să fie substanțial. Același fenomen s-a constatat la pacienții cu SIDA și la cei cu leucemii sau limfoame;

- Este dovedit faptul că anumite plante conțin antioxidanți cu efect preventiv față de unele cancere. Concentrând acești antioxidanți în sucuri de fructe și legume, să nu fie oare posibil ca și cancerul instalat să fie neutralizat? BA DA!


- Orice plantă, în starea ei naturală (proaspătă) conține cel puțin o substanță cu efect antioxidant (anticancerigen), în timp ce orice produs de origine animală conține cel puțin un element/substanță cu efect procancerigen. Alteori, prin digestia, absorbția, ori metabolizarea unui produs de origine animală rezultă subproduse cu efect dovedit cancerigen. Alimentele de origine vegetală sunt așadar surse de antioxidanți pentru organism, în vreme ce alimentele de origine animală + ultra-rafinatele (dulciurile concentrate, sarea, făina albă sau murăturile) consumă din antioxidanții organismului, tinzând să-l secătuiască. Concluzia? Dieta persoanei care are cancer va trebui să fie (aproape) exclusiv crudivoră, iar orice aliment de origine animală va trebui cu desăvârșire evitat.

- În rândul populațiilor de vegani (vegetarieni totali, fie complet sau incomplet crudivori) incidența cancerului este nulă. În schimb, în rândul populației omnivore (care se alimentează având drept motto zicala „tot ce nu te mănâncă, mănâncă!”), prevalența bolii este semnificativă, iar în prezent într-o creștere alarmantă. Concluzia firească? Dieta unei persoane care dorește să se vindece de cancer, leucemii, limfoame va trebui să fie vegană! Legat de acest aspect, s-a constatat că frecvența cancerului la erbivore este extrem de rară, în vreme ce la carnivore procentul este semnificativ.

- Toate alimentele de origine vegetală proprii consumului (adică în stare de maturitate = coapte) induc în organism BAZICITATE, în vreme ce toate „alimentele” (ghilimelele n-au fost puse întâmplător aici!) de origine animală + ultrarafinatele (dulciurile concentrate, făina albă și produsele de panificație din făină albă) + murăturile + alimentele alterate + fructele necoapte sau foarte acre, induc în organism ACIDITATE. Cancerul, leucemiile și limfoamele nu se dezvoltă niciodată într-un mediu bazic, ci întotdeauna într-un mediu acid!

- În toate alimentele de origine vegetală, raportul acizilor grași omega 3/omega 6 este apropiat sau mai mare de 1/3, cu efect antiinflamator, antitrombotic, vasodilatator, anticancerigen, antireumatic. În toate alimentele de origine animală, raportul acestor acizi grași este întotdeauna mai mic de 1/3, cu efect proinflamator, procoagulant, vasoconstrictor, procancerigen, proreumatic.


- Există dovezi științifice incontestabile care atestă faptul că unele substanțe din anumite plante produc distrugere tumorală directă, altele distrug vasele sanguine care irigă tumora, altele provoacă creșterea numărului de limfocite T killer reactivându-le, iar altele stimulează cele 3 enzime redutabile, legate de apărarea anti-tumorală (superoxid-dismutaza - SOD, glutationul și catalaza).

- Dacă în natură găsim practic remedii pentru orice boală ivită ca o consecință a unui stil de viață eronat (bolile civilizației), de ce acest lucru n-ar fi valabil și pentru cancer, leucemii sau SIDA?

- Dacă lăsăm la aer la o temperatură de 25°C pe o farfurie un fruct/legumă oarecare cu coaja intactă sau semințe uscate, iar pe o altă farfurie un produs de origine animală, oricare ar fi acesta, vedeți cam cât rezistă alimentele din prima categorie și de câte ori mai puțin rezistă cele animaliere! În plus, coaja legumelor și fructelor conține adesea de departe mai mulți antioxidanți decât întregul. Așadar, nu disprețuiți și nu îndepărtați coaja comestibilă a fructelor sau a legumelor. Dacă totuși ați fost tentați să decojiți un măr, atunci aruncați pulpa și mâncați coaja! În cazul mărului, cantitatea de minerale, vitamine (deci de antioxidanți) este de peste 20 de ori mai mare în coajă decât în pulpă și doar în coajă avem uimitoarele substanțe, de o valoare inimaginabilă, bioflavonoidele.

- Cred în capacitatea extraordinară de auto-reparare cu care organismul nostru a fost înzestrat de Creatorul său, dacă acestuia îi sunt puse la dispoziție remediile naturale simple și sănătoase ale sistemului de sănătate NEW START: Nutriție, Exercițiu fizic, Apă, Soare, Cumpătare, Aer, Odihnă, Încredere în puterea divină [acronim din limba engleză – Nutrition, Exercise, Water, Sunlight, Temperance, Air, Rest, Trust in the divine power].

Alte constatări demne de a fi luate în seamă

- Orice persoană ne-vegană (vegan = vegetarian total) are șanse să aibă în corp tumori latente, care să „stea cuminți” decenii întregi. Dacă apare însă vreun factor de creștere tumorală (care există în lactate, carne, rădăcina de ginseng, lăptișorul de matcă, cerealele germinate) care persistă în organismul acelei persoane, tumora va începe să crească, iar finalul îl știm cu toții, fiind previzibil. Alteori, aceste tumori latente rămân în această stare pe tot parcursul vieții persoanei în cauză, pacientul nu a știut nimic de existența lor, iar tumorile sunt descoperite „accidental”, fie la necropsie (post-mortem), fie intra-operator. Tumorile latente nu pot fi depistate prin analize de sânge, ci eventual ecografic, tomografic, RMN, sau constituie o surpriză intra-operatorie. Localizarea lor predilectă (dar nu exclusivă) este cavitatea abdominală.
- Cu cât o persoană are o alimentație în care predomină alimentele de origine animală, sau dintre cele care induc repetat aciditate în organism +/– factori de creștere, cu atât șansele ca aceasta să aibă tumori latente cresc semnificativ odată cu vârsta.
- După minimum 3 ani de dietă vegană, în organism NU se mai găsesc tumori latente!
- În organismul unei persoane ne-vegane dacă apare o substanță cu efect pro-cancerigen, corpul încearcă încă de la nivelul sângelui s-o „prăjească” repetat cu ajutorul antioxidanților de care dispune și deci s-o inactiveze. Dacă nu reușește, atunci, din cauza permeabilității membranelor celulare, „agresorul” poate pătrunde în celule și este dus până la nivelul nucleului, unde alterează diviziunea celulară normală, rezultând în timp celule canceroase.
- În organismul unei persoane vegane, dacă apare o substanță cu efect pro-cancerigen, corpul încearcă, la fel ca în exemplul precedent, s-o „prăjească” încă de la nivelul sângelui, repetat, cu ajutorul antioxidanților de care dispune, deci s-o inactiveze. Dacă nu reușește, recurge la un veritabil „baraj de membrană” la nivel celular, iar „agresorul” nu poate pătrunde în celule. Este dus pe cale sanguină până la nivelul ficatului, unde este conjugat, iar apoi ajunge la rinichi, fiind eliminat, fără a rezulta celule tumorale. Așadar, în cazul omnivorilor, corpul deschide larg membranele pentru agresorii pro-cancerigeni, în vreme ce la vegani apare o protecție suplimentară, numită „barajul de membrană”. Merită să cunoaștem aceste evidențe extrem de importante!

La conceperea protocolului anticancer, am avut și am permanent în vedere 7 elemente majore, de care am ținut cont de fiecare dată când am inclus ceva pe listă (aliment, suc etc.), când am atras atenția asupra unor precauții pe care le-am considerat absolut necesare, sau când nu am introdus ceva cu bună știință. Aceste elemente sunt:
1. Siguranța totală, adică să nu se strecoare vreun constituent periculos, dăunător sau ineficient;
2. Să nu existe efecte adverse, sau riscul apariției acestora să fie neglijabil și să nu fie provocate nici un fel de dezechilibre în sistem, care ulterior să favorizeze boala;
3. Eficiență maximă;
4. Complianță maximă, adică o acceptare totală a tratamentului de către pacienți + un protocol cât mai clar și mai accesibil ca limbaj;
5. Accesibilitatea fiecărui ingredient în orice parte a lumii, la un preț cât mai bun;
6) Timpul până la vindecarea deplină să fie cât mai redus, iar revenirea la normal să aibă loc într-o perioadă cât mai scurtă;
7) Nu în ultimul rând, mă interesează în permanență reducerea costului terapiei naturale descrise în protocol, dar nu în dauna eficienței sale, sau a duratei tratamentului.

Dr. Călin Mărginean - Principiile de sănătate - Sistemul NEW START


-->

Comentarii

  1. Dr. are perfecta dreptate.Trebuie sa mancam cat mai natural posibil. Am facut o pauza ,in consumul de carne si am ramas surprins ca m-am simtit bine si chiar m-am ingrasat.Sincer,daca vreti sa traiti mai mult ,si sa nu va atace cancerul ,renuntati la carne .Dan Bucuresti ianuarie 2016

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua.As dori sa aflu ce alimente sunt benefice pentru vindecarea hemancioamelor vertebrale corporale. Va mulțumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Ionescu, articolul de mai sus îi aparține medicului Călin Mărginean. Puteți lua legătura cu acesta intrând pe blogul său, unde sunt indicate adresele de e-mail la care îi puteți scrie. Vă va răspunde negreșit. Vă dorim multă sănătate.
      http://drcalinmarginean.blogspot.ro/

      Ștergere
  3. Unde il putem gasi la Piatra Neamț pe dr Marginean ..cum ne programam

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveți toate datele de contact aici: http://drcalinmarginean.blogspot.ro/

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *