Programul zilnic de viață sănătoasă + slideshow

-->


8 SFATURI PENTRU A ATINGE SUTA DE ANI FERICIT

Conform Institutului Național de Statistică din Marea Britanie, 35% dintre copiii născuți în 2012 vor depăși vârsta de 100 de ani. În raportul instituției, intitulat „Care sunt șansele să trăim până la 100 de ani”, se estimează că în Marea Britanie se vor naște în acest an 423.000 de băieți și 403.000 de fete. Dintre aceștia, 135.000 de bărbați și 156.000 de femei vor fi în viață și în anul 2112. Michele Hanson, de la cotidianul The Guardian trece în revistă cu umor condițiile în care se poate atinge această previziune.

Lorna Gobey, în vârstă de 102 ani, crede că băutura și țigările te mențin tânăr

Bun venit vouă, cei 35% dintre bebelușii britanici, care vă nașteți azi și veți atinge suta de ani. Felicitări! Firește, nu e totul roz în viața de centenar. Va trebui să luați anumite măsuri pentru a fi siguri că veți avea parte de distracție, distracție, distracție și că nu veți deveni noii Struldbruggs descriși de Jonathan Swift. Vă aduceți aminte? Creaturile acelea din „Călătoriile lui Gulliver”, care se nasc cu o pată neagră pe frunte și sunt condamnate la nemurire. Săracii, aveau multe de suportat: toți prietenii și rudele lor dispăreau, în vreme ce ei se îmbolnăveau, deveneau din ce în ce mai înfiorători la vedere și erau ocoliți, izolați și nefericiți. Iată deci câteva reguli simple pentru a evita aceste neajunsuri:

1. Nu vă îmbolnăviți! Acest lucru este absolut verboten. Odată ce v-ați îmbolnăvit, sunteți terminat! Dacă la un moment dat vă veți vedea tot mai neputincios, îngrijiți-vă să aveți întotdeauna la îndemână o rudă apropiată sau un prieten, cineva căruia să-i pese, răbdător, puternic ca un taur, optimist, robust și dispus să vă șteargă la fund.

2. Dar, pentru a evita toate acestea, luați-vă medicamentele, mâncați-vă vegetalele, consumați multe fibre și faceți sport. Luați-vă un câine. Continuați să vă luați un câine. Nu țin mult... Mergeți la plimbare, socializați, zâmbiți întotdeauna când ieșiți în lume și fiți curtenitor cu oamenii. Veți avea nevoie de aceste bune relații pentru a vă ajuta să vă reveniți după o cădere.

3. Nimeni nu poate totuși să zâmbească tot timpul, iar reprimarea sentimentelor dăunează sănătății, dă dureri de cap și provoacă ulcere. Prin urmare, exprimați-vă: lăudați, criticați, purtați blugi, pupați-vă cățelul, încălcați regulile, faceți sex și glumiți. Ce contează dacă comportamentul va fi la fel de tulburător ca și decorațiile voastre de interior sau ca alegerile voastre vestimentare. La vârsta voastră avansată, oamenii vor aprecia farmecul excentricității și vă vor privi cu afecțiune.

4. Faceți mulți copii, pentru eventualitatea în care veți deveni un bătrân invalid și plictisitor. Vor putea veni să vă îngrijească cu schimbul.

5. Fiți pozitivi. Gândiți: „Am norocul de a fi încă aici”, și nu „Mai bine-aș muri”, așa cum obișnuia să spună mama, și care-și tulbura astfel familia și pe cei apropiați.

6. Iubiți-vă ridurile, negii, petele, dinții îngălbeniți și pielea flască. Toate astea au farmecul lor. Nu mergeți să vi le „refaceți”. Dacă veți începe lifting-urile la 50 de ani, veți avea obrajii în creștetul capului când veți fi centenari.

7. Treptat, vârsta de pensionare va fi probabil extinsă la 85 de ani, dar partea bună e că această situație vă va da timp pentru a economisi mai mulți bani. Acesta este un punct esențial. Puneți milioane deoparte, dacă puteți. Dumnezeu știe cât vor costa un castron de arpacaș și biscuiții pentru câini în 2112...

8. Fiți prietenoși cu copiii vecinilor. Nu sunt chiar atât de răi pe cât se spune și veți avea nevoie de cineva pentru a vă distra, dacă nu mai există vreun alt centenar disponibil. De aici înainte, 50% dintre copii vor trăi până la 150 de ani. La 80 de ani, ei vor fi în formă și vor veni grămadă să vă vadă. La mulți ani!

Sursa: http://www.manager.ro/articole/sanatate/8-sfaturi-pentru-a-atinge-suta-de-ani-fericit-21004.html



IERTAREA DUȘMANILOR

La sfârșitul slujbei de duminică, preotul întreabă:
– Câți dintre dumneavoastră și-au iertat până acum dușmanii?
Cam trei sferturi din cei prezenți ridică mâna. Preotul insistă:
– Câți dintre dumneavoastră sunt dispuși de-acum încolo să-și ierte dușmanii?
De data aceasta, toată lumea ridică mâna, cu excepția unei bătrânici.
– Doamna Nelly, dumneavoastră nu sunteți dispusă să vă iertați dușmanii?
– Eu nu am dușmani, răspunse bătrânica blând.
– Doamnă Nelly, asta e extraordinar! Câți ani aveți?
– 99, răspunse ea.
Întreaga parohie se ridică în picioare și aplaudă.
– Oh, doamna Nelly, ne spuneți și nouă cum se poate ajunge la 99 de ani fără să ai niciun dușman?
Blânda doamnă Nelly se întoarce cu fața spre enoriași și spune:
– Pentru că au murit toți, nenorociții!

Programul zilnic de viață sănătoasă

-->

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *