Fanatismul religios și nevoia de „sânge” + VIDEO




FANATISMUL RELIGIOS ȘI NEVOIA DE „SÂNGE”

Surprinzător de real, secolul exploziei demografice și al neuronului rămâne prizonierul conceptelor și prejudecăților din antichitate. Aș fi jurat că evoluția omului, a societății în esența sa, va marca iremediabil pasul omenirii către un nou secol, către tehnologie, știință și emancipare. Din păcate, observ că pasul ideologic a fost făcut oarecum înapoi. Pasul moral este în totală contradicție cu evoluția tehnologică. Omenirea, în masa ei generală, a decis că evul mediu e mai prosper ideologic decât orice avans tehnologic, dovadă clară că îndoctrinarea religioasă, practicată de secole cu consecvență de către mai toate religiile planetei, s-a înrădăcinat definitiv în moralul colectiv.

Asistăm cu nepăsare la o demonstrație de forță a îndoctrinării ideologice, la expansiunea periculoasă a fanatismului religios. În numele unor doctrine extremiste, omenirea asistă cu neputință la formele cele mai abominabile de manifestare a fanatismului religios în acest veac al științei. Nu mai departe, fatidica zi de 11 septembrie din viața americanilor. Asta ca să nu zică cineva că articolul este împotriva BOR [Biserica Ortodoxă Română]. Fanatismul de care vorbesc eu se manifestă aprioric în toate formele de îndoctrinare ideologico-religioasă. Vedem cum, în numele diverselor religii, fanatici executanți se supun in extremis voinței unor așa-ziși lideri, profeți mesianici sau fii ai nu știu căror zeități și se dedau la masacre și distrugeri.

Adevărul este că, în decursul zbuciumatei istorii a omenirii, cele mai mari masacre, cele mai ucigătoare și mai exterminatoare războaie și represiuni, s-au comis în numele religiei, indiferent care a fost ea. Marile campanii războinice au avut încuviințarea bisericilor sau a templierilor pentru a-și justifica crimele monstruoase. Deși, în marea lor majoritate, religiile nu propovăduiesc sabia, îndemnul la măcel a fost dat de-a lungul secolelor de o multitudine de prea-sfinți, prea-fericiți ori prea-puternici popi, vraci, budiști, profeți, musulmani și de alte orientări, care au trimis ostașii la moarte în numele unei zeități, indiferent care a fost ea. Nu pot să nu amintesc faptul că în numele creștinătății, religie cu care se mândresc mulți cum că ar fi numai lapte și miere, numai iubire și iertare, s-au comis cele mari fărădelegi și crime abominabile. Preacucernicii preoți au uitat legile divine, punându-se cu crucea și cădelnița în fața trupelor trimise la măcel în numele Domnului, în marile cruciade...

Tot în numele Domnului, cuceritorii spanioli, purtători cu mândrie al stindardului pacifisto-creștin, sub imboldul biblic la iubirea aproapelui, au măcelărit și eradicat civilizații întregi în drumul lor de cucerire și creștinare a teritoriilor cotropite. Amintesc doar în treacăt cruzimile inchiziției, când prea-frumos îmbrăcații papi, cancelari sau cardinali au încuviințat folosirea sabiei, ștreangului ori mai rău, a focului, pentru a-și justifica crimele în numele credinței și pentru a induce teama în rândul maselor tocmai bune de manipulat! În fapt, numai cu o astfel de teamă religiile s-au putut impune și au putut controla popoarele, îndemnându-le la sacrificii, crime sau războaie.

Pe de altă parte, practicanți ai diverselor culte, mai mult sau mai puțin inspirate din sectoare ale bibliei, interpretată după cum a fost voia profetului întemeietor, au trecut peste învățămintele sfinte pe care chiar ei le propovăduiau, dedându-se la orgii religioase ori la sinucideri în masă, tot în numele unui Domn, obiceiuri care nu se regăsesc în literele biblice din care s-au inspirat la crearea sectei respective.

De partea cealaltă a crucii, budiști sau musulmani, lideri extremiști împing credincioșii / necredincioșii la sacrificii indescriptibile, obligându-i să se jertfească pe altarul unor ideologii fără sens și să ucidă mii de oameni numai pentru că sunt de altă credință / necredință. Nicio religie din lume nu îndeamnă în scripturile ei la violență. Nici Iisus, nici Mahomed și nici Buda nu și-au impus crezul cu sabia sau cu înjurături la adresa celor care i-au contrazis.

În acest caz, nu-i greu să  nu te întrebi dacă mai are sens ceva din ceea ce se întâmplă în acest secol al „credinței”. Contradicția dintre propovăduirea binelui, specificată în mai toate tipurile de religii, și violența cu care se reacționează din partea unor credincioși/necredincioși este evidentă. Cu pixul în mână, cu tastatura în față, cu sabia, cu pistolul, cu centura de dinamită la brâu, sau la manșa unui avion deturnat, în numele unui Domn Zeu, a unui Profet mahomedanic, a unui Buda binevoitor, „iubitorii de pace și de frumos” comit cele mai absurde crime, aduc cele mai stupide jigniri ori impun o ideologie cu forța.

E firesc să te revolți, când vezi că mai peste tot în lume, fanatici de toate neamurile și religiile se aruncă orbește în lupte pe care nici ei nu le înțeleg, sau în acțiuni stupide și de neregăsit în rândurile cărților de bază, în învățăturile sacre pe care spun că le răspândesc. Chestia asta duce cu gândul la cu totul altceva decât la iubirea aproapelui din scripturile, bibliile ori coranurile lumii.

Suntem în fapt o biată rasă războinică, avidă de sânge și dornică de măcel, iar pentru a ne satisface lăuntricele și impulsivele instincte suntem capabili să invocăm Spiritul Divin al oricărei Zeități, fie chiar și pentru un bol de sarmale și o bucată de mămăligă pentru care, în numele Domnului, ne călcăm în picioare aproapele! Dar suntem plini de iubire...

Așa să ne ajute Dumnezeu!


Comentarii

  1. zilele trecute discutam cu o persoana despre legi si mi-a aratat un filmulet cu un individ care este decapitat. comisese 2 crime cu viol iar asta era judecata lui. l-am intrebat atunci cine il judeca pe calau? pentru ca comisese o crima. el mi-a spus ca ar fi fost judecat daca nu facea acea executie. si omul asta, de bun simt de altfel, in secolul in care ne aflam, considera corecta pedeapsa. spunea ca violatorul trebuie sa ajunga in fata lui dzeu si sa-si primeasca pedeapsa. omul ala crede in iad, rai si alte baliverne. si nu e singurul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faptul ca musulmanii zic cum ca ei cred in rai si iad, generalizeaza o idee eronata ca ar
      crede in Adevarul in care cred Crestinii Ortodocsi.
      Daca acei musulmani mai sunt si fanatici avizi de sange, paralela facuta anterior arunca o
      paria asupra Crestinilor, cum ca ar impartasi aceeasi credinta cu acei fanatici care zic ca viseaza la rai si iad.

      De aici, vad o incheiere total nepotrivita in comentariul de mai sus unde rai si iad sunt numite "baliverne".
      Insusi Hristos a murit pe cruce ca sa deschida RAIUL celor din IAD si generatiilor viitoare de oameni ce vor muri si
      care sa poata fi primiti in RAI. Anterior invierii lui Hristos, Raiul era inchis iar tot mortii mergeau in IAD.

      Daca proclami ca iad si rai sunt baliverne, atunci faci acelasi lucru si cu lucrarea lui Hristos, nu?

      Ștergere
  2. Am citit prezentarea filmului, nu cred ca doresc sa il vizionez, oricum nu in viitorul apropiat. Din ce scrie acolo, cred ca "unii" au lucrat mult la ceea ce se cheama blasfemierea religiilor. Sunt pentru dreptul la optiune religioasa, nu pentru o dictatura ateista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau dar ateii au facut mai putin rau decat religiosii, de unde sau tras intotdeauna extremistii.
      Iar a fi ateu nu inseamna si a nu crede, ci in a nu accepta ceea ce ti se propaga.

      Ștergere
  3. Pentru Anonimul de mai sus: Nici in articol, nici in video-ul de 3 minute nu sunt blasfemiate religiile in sine si nu se sustine ateismul. Sunt condamnati doar ipocriții și acei extremisti religiosi care „nu dau dreptul la optiune religioasa”, adica exact lucrul cu care nu esti de acord nici tu. Iar filmul expune fanatismul de orice fel, nu numai cel religios. Te-ai pripit cu concluzia. Postarea asta nu ofenseaza pe nimeni si nu impune nimanui nimic. Arata doar o realitate pe care o cunosti si tu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Trist dar adevarat!
    Singura noastra sansa este sa ne reantoarcem la natura, iar dintre toate religile, cea mai buna este TAOISMUL, care are in centrul ei natura.
    De fapt Taoismul este mai ult o filozofie de viata si nu o religie.
    Restul de religii sunt erezii si dogme, care in loc sa traiesti liber, iti incatuseaza viata in toate planurile existentiale.

    RăspundețiȘtergere
  5. cucos gheorghe9 dec. 2014, 18:48:00

    Trist pentru secolul XXI !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *