Colesterolul - realități pe care doctorul nu ți le spune + VIDEO

-->

COLESTEROLUL

– REALITĂȚI PE CARE DOCTORUL NU ȚI LE SPUNE –

Tocmai ai primit rezultatele analizelor de sânge iar nivelul colesterolului total este 300! Intri în panică și asculți cu înfrigurare ce-ți spune doctorul despre colesterolul „rău” LDL, a cărui valoare trebuie să scadă imediat! Medicamente? Eziți, pentru că ai auzit probabil de efectul negativ al statinelor asupra sănătății – probleme cu inima și ficatul, pierderea memoriei. Poate dacă nu mai mănânci ouă și grăsimi saturate se va rezolva totul... Sau poate un supliment care scade colesterolul ar fi mai bun? Realitatea e că acest scenariu pe care îl trăiește majoritatea populației ar trebui oprit! Lucrul cel mai important este sănătatea ta! Decizia n-ar trebui să aibă legătură cu interesele doctorilor, ale industriei de alimente procesate și ale industriei farmaceutice! Valorile colesterolului dezvăluie de fapt o realitate diferită de cea pe care ai auzit-o de la doctorul tău. Iată câteva dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare:

„Întrebarea este de ce anumite persoane au mai mult colesterol în sânge decât altele, și de ce aceeași persoană are valori diferite ale colesterolului în momente diferite ale zilei? De ce diferă valorile colesterolului în funcție de anotimp? Iarna valorile cresc, iar vara scad. De ce valorile colesterolului cresc până la tavan după operații chirurgicale? De ce cresc când avem o infecție? Sau după un tratament dentar? Sau când suntem stresați? Și de ce colesterolul revine la valori normale când suntem relaxați și ne simțim bine? Răspunsul la aceste întrebări este: colesterolul este o substanță cu rol de vindecare în organism”, spune dr. Natasha Campbell McBride. Corpul nostru produce mai mult colesterol ca reacție la o inflamație existentă. Deci colesterolul nu e problema, ci de fapt soluția pe care organismul o adoptă în încercarea de a se autovindeca. Inflamația pereților arteriali este pericolul real și dacă nu este găsită și rezolvată cauza, aceasta poate opri circulația sanguină către inimă sau creier, provocând un atac de cord sau cerebral.

Care sunt sursele de inflamație în corp?

Când nu există destui antioxidanți în corp, sunt prezenți radicalii liberi în țesuturi. LDL se oxidează în corp din cauza consumului de uleiuri și grăsimi hidrogenate, de uleiuri vegetale rafinate și râncede, organisme modificate genetic, alimente procesate, alcool și fumat. Colesterol denaturat se află în extractele de ouă, în laptele praf (adăugat și la produsele lactate cu grăsimi reduse), în cărnuri și grăsimi care au fost alterate la temperaturi înalte. Valori ridicate de colesterol LDL pot fi cauzate și de intoxicarea cu metale grele, chimicale, stres, hipotiroidism disfuncții renale.

Colesterol „bun” și „rău”? Nu există așa ceva!

LDL (low density lipoprotein) este un transportator al colesterolului, distribuindu-l către diferite părți ale corpului, acolo unde e nevoie de el. HDL (high density lipoprotein) duce colesterolul înapoi către ficat. LDL și HDL nu sunt nici bune, nici rele, sunt doar... colesterol. Cu toate acestea, o dată ce companiile farmaceutice au realizat că pot să producă ușor un medicament care să scadă colesterolul (și astfel să facă mari profituri), au cumpărat toate „studiile” care să le verifice teoriile. În acest fel a apărut minciuna colesterolului bun și rău, care a fost alimentată continuu, cu mari campanii de marketing, pe parcursul anilor. Niveluri scăzute ale HDL reflectă o viață sedentară. Doctorii și alte autorități care împing dezinformarea despre creșterea HDL ca fiind „un lucru bun”, nu cunosc faptul că valori mai mari de 75 ale HDL sunt de fapt în strânsă legătură cu bolile autoimune. Consumul excesiv de alcool sau droguri, hipotiroidismul și excesul de estrogen pot da valori prea mari ale HDL.

Valorile colesterolului și ce înseamnă acestea

Valorile ridicate ale colesterolului în sânge nu spun și cât colesterol se află în țesuturi. În momentul în care un organism începe să se vindece și să-și corecteze dezechilibrele metabolice, nivelul de colesterol din sânge urcă, pentru că părăsește țesuturile! Doctorii simt nevoia să intervină imediat în mijlocul acestui fenomen natural, pentru a „regla cifrele”. În realitate, aceste fenomene temporare nu sunt decât frânturi ale unor „imagini” în mișcare din complexitatea fiziologică a corpului. Nu este suficient să ne uităm doar la valorile scăzute sau crescute ale LDL și HDL. Trebuie de asemenea verificată mărimea particulei de colesterol LDL, ca și proteina C reactivă (proteină care se află în sânge și a cărei valoare crește ca răspuns la inflamație). O particulă LDL sănătoasă e mare și „pufoasă”. Ea circulă în mod natural în sistem și nu creează probleme. Totuși, când particula LDL devine mică și densă, nu mai circulă cu ușurință și are tendința de a rămâne blocată în mici orificii ale arterelor. Când se întâmplă acest lucru, așa cum se întâmplă cu multe alte lucruri stagnante, se creează o inflamație și începutul aterosclerozei.

Biochimii diferite, metabolisme diferite, valori ale colesterolului diferite

Minciuna colesterolului a fost inițiată de companiile farmaceutice și a introdus ideea că valoarea totală peste 200 a colesterolului necesită intervenție imediată: un medicament și/sau o dietă săracă în grăsimi saturate și alimente care conțin colesterol. Nu numai că o valoare totală peste 200 nu e neapărat mare, dar pentru multe persoane e chiar normală și necesară! Tipurile de proteină au deseori valori mai mari de 200 și se regăsesc în metabolisme foarte sănătoase, care se hrănesc cu rații mai mari de proteine și grăsimi saturate, ca și cu alimente bogate în colesterol.

Funcțiile vitale ale colesterolului în organism

Colesterolul este esențial pentru organism! Fiecare celulă a corpului conține colesterol. Este menit să existe în sistemul nostru NU pentru a ne face rău, ci pentru a activa o multitudine de funcții fără de care n-am putea supraviețui! Iată câteva dintre acestea:
- Colesterolul mărește integritatea membranei celulei; îi dă stabilitatea și duritatea necesare.
- Fiecare hormon steroid este produs din colesterol.
- Abilitatea corpului de a sintetiza vitamina D depinde de colesterolul din piele.
- Colesterolul este un antioxidant și acționează împotriva radicalilor liberi.
- Sărurile biliare sunt produse din colesterol. Vezica biliară este un organ este vital pentru digestie și asimilarea grăsimilor din hrană.
- Sistemul nostru imunitar are nevoie de colesterol pentru a repara celulele denaturate (așa cum se întâmplă în cazul operațiilor și a denaturării celulei din cauza alimentației toxice și a chimicalelor din medicamente, cosmetice etc.)
Acestea fiind spuse, mesajul este să ne informăm în privința colesterolului și ce înseamnă cu adevărat pentru organism, înainte de a ne decide pentru tratarea cu statine și eliminarea alimentelor bogate în colesterol. Aceste metode au efecte dăunătoare asupra sănătății. Ar fi ca și cum am ucide mesagerul (colesterolul) care ne-a dat vești proaste. Aflarea cauzei reale a disfuncției este singura cale, nu mascarea simptomelor prin medicamente periculoase.

Cum ne asigurăm necesarul de grăsimi sănătoase

Cei mai mulți copii pe care-i cunosc ar da gata o jumătate de pachet de unt sau câteva bucăți de slănină într-un timp record, dacă părinții le-ar da șansa. Dar medicii pediatri recomandă lactate degresate și uleiuri vegetale! Este greșit ca acești nutrienți esențiali să fie înlocuiți cu alternative moderne, cum ar fi suplimente oxidate cu Omega 3, sau vitamine sintetice. Creierul uman este format din 60% grăsime iar cel al copiilor are nevoie de grăsimi precum colesterolul și grăsimile saturate, care să le asigure materia primă pentru o dezvoltare corespunzătoare. Colesterolul este o substanță vitală pentru organismul uman și datorită nenumăratelor funcții pe care le îndeplinește. El ajută la dezvoltarea unui sistem imunitar sănătos, contribuie la sănătatea intestinelor și la dezvoltarea unui sistem nervos sănătos. Realitatea este că 50% din afecțiunile care încep din primii ani de viață pot fi corectate în mare parte prin consumarea grăsimilor sănătoase și eliminarea celor toxice. Raportul Omega 3/Omega 6 poate fi echilibrat prin consumul de grăsimi și uleiuri sănătoase, fără a fi nevoie de suplimente. Iată câteva sugestii:

- Eliminarea tuturor uleiurilor și grăsimilor nocive din alimentație. Acest lucru înseamnă să nu cumpărați niciodată margarină sau alte imitații de unt, ulei de floarea soarelui, de porumb, de soia și alte astfel de uleiuri polinesaturate. Acestea sunt procesate, rafinate, se oxidează repede și devin râncede chiar înainte de a ajunge pe rafturile magazinelor. Conțin cantități mari de Omega 6 și nu sunt stabile la temperaturi înalte, ceea ce înseamnă că generează radicali liberi. Un consum regulat de astfel de uleiuri generează inflamații în corp, o serie de dezechilibre metabolice și în final cancer.
- După ce v-ați asigurat că nu mai aveți în casă astfel de uleiuri toxice, modificați-vă lista de cumpărături astfel încât să eliminați toate alimentele procesate care le conțin. Alimentele procesate sunt nocive din multe puncte de vedere, dar referindu-ne strict la grăsimi și uleiuri, cele hidrogenate sau parțial hidrogenate care intră în compoziția acestora se afla în topul substanțelor toxice. Grăsimile hidrogenate sunt asociate cu o mare varietate de boli degenerative. Veți avea surpriza neplăcută să constatați ca înseși alimentele destinate copiilor, cum sunt dulciurile și cerealele la cutie sunt pline de astfel de uleiuri.
- Cumpărați uleiuri și grăsimi sănătoase, care să stea la baza mâncărurilor preparate acasă:

UNTUL CRUD – Untul sănătos trebuie să fie nepasteurizat, făcut din lapte de la animale sănătoase, ce ies la pășune. Nu trebuie să conțină hormoni și antibiotice, așa cum se întâmplă în producția industrială a lactatelor. Puteți procura un unt sănătos de la fermieri, piețe cu produse tradiționale, țărani de încredere, cu număr mic de animale. Câteva surse pentru unt sănătos găsiți aici. De ce este sănătos untul? Este bogat în cea mai ușor de asimilat formă a vitaminei A, necesară pentru sănătatea tiroidei și a glandelor suprarenale. Conține acid lauric (care întărește sistemul imunitar), lecitină (esențială pentru metabolismul colesterolului), antioxidanți (care protejează împotriva radicalilor liberi), este o sursă foarte bună pentru vitaminele E și K și seleniu. Untul conține acid linoleic conjugat, care acționează puternic împotriva cancerului, facilitează dezvoltarea mușchilor și întărește sistemul imunitar. Vitamina D care se găsește în unt este esențială pentru absorbția calciului, protejând dinții de carii. Este o sursă de iod în cea mai ușor absorbabila forma a sa. Colesterolul din unt este esențial pentru dezvoltarea creierului și a sistemului nervos la copii. Conține acid arahidonic, cu rol important în funcția creierului. Este un component vital al membranei celulei. Protejează împotriva infecțiilor gastrointestinale. Untul nu se depune în țesuturile adipoase ale corpului.

ULEIUL DE COCOS EXTRAVIRGIN, NERAFINAT – Acest ulei este delicios și poate fi folosit atât la gătit, cât și în diverse rețete „crude”; poate fi mâncat și așa cum e, simplu. Surse de ulei de cocos de calitate găsiți la Kzarinne și la Superalimente.  De ce este uleiul de cocos sănătos? Ajuta la sănătatea sistemului digestiv și previne diverse probleme ale stomacului și digestiei. Ajuta de asemenea la absorbția altor nutrienți cum sunt vitaminele, mineralele și aminoacizii. Întărește sistemul imunitar prin lipidele antimicrobiale pe care le conține, ca și a acidului lauric și caprilic, care au proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale. Ajuta la combaterea bacteriilor nocive listeria monocytogenes și helicobacter pylori și a giardiei. Conține acizi grași cu lanț mediu care ajută la menținerea unei greutăți normale. Este ușor de digerat și asigură buna funcționare a tiroidei și a sistemului enzimatic. Îmbunătățește secreția de insulină și favorizează utilizarea eficientă a glucozei, prevenind diabetul. Combate diverse infecții ale pielii, incluzând psoriazisul și dermatitele.

GRĂSIMILE ANIMALE – Grăsimile care provin de la animale sănătoase, ce ies la pășune, au dat o sănătate robustă strămoșilor noștri, care n-au suferit de boli degenerative. Astăzi, în era uleiurilor vegetale toxice, situația s-a schimbat dramatic.
Untura de porc este 40% grăsime saturată, 48% mononesaturată și 12% polinesaturată. Cantitatea de acizi grași Omega 3 și Omega 6 variază în funcție de ce mănâncă porcul. Dacă e lăsat liber, el va alege diverse rădăcini, ghinde, viermi, insecte și plante verzi, care vor determina un conținut ridicat de Omega 3 în untură. Untura este o grăsime stabilă la temperaturi înalte, deci foarte bună pentru prăjit, și delicioasă în stare rece. Este și o sursă excelentă de vitamina D (dacă porcul a crescut liber pe pășune, expus la razele solare).
Seul de vacă este 50-55% grăsime saturată, 40% mononesaturată și conține cantități mici de grăsime polinesaturată. Este foarte stabil la temperaturi mari și poate fi folosit la prăjit. Este și o sursă bună de acid palmitoleic, cu proprietăți antimicrobiene.
Grăsimea de pasăre (rață, gâscă, găină) este 31-35% grăsime saturată, 49-52% mononesaturată și 13-20% polinesaturată. Grăsimea de rață și gâscă este stabilă la temperaturi mari, deci potrivită pentru gătit și prăjit. Cartofii la cuptor făcuți în această grăsime sunt delicioși! Conținutul de Omega 3 depinde de ce mănâncă pasările. La găini, o hrană bogată în insecte influențează pozitiv conținutul de Omega 3.

ULEIUL DE MĂSLINE EXTRAVIRGIN NERAFINAT – S-a dovedit că mulți dintre marii producători de uleiuri de măsline îl amestecă cu alte uleiuri ieftine și îl vând cu eticheta „extravirgin”. În realitate, cumpărătorul consumă un ulei contrafăcut, toxic, nociv. Găsirea unor surse de încredere, de la producători mici, care vând un ulei autentic, produs după metode tradiționale este un beneficiu pe termen lung, care își va justifica prețul. Uleiul Koroneiki este un astfel de ulei presat la rece, din culturi cu tradiție, care păstrează o mare parte din calitățile necesare pentru a-l face un aliment nutritiv. Acest ulei nu se recomandă pentru gătit la temperaturi înalte, dar e perfect pentru salate și soteuri ușoare. De ce e uleiul de măsline sănătos? Un ulei de măsline de calitate conține o cantitate mare de polifenoli, care sunt benefici pentru sănătatea inimii, antiinflamatori și anticancerigeni. Conține vitamina E, esențială pentru sănătatea sistemului cardiovascular, sistemului respirator, a creierului și a circulației. Conține antioxidanți, care combat degenerarea țesuturilor, bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul și multe alte disfuncții.

Acestea fiind spuse, am convingerea că prin asigurarea acestor grăsimi și uleiuri sănătoase în dietă, va rezulta o reducere semnificativă a bolilor degenerative, a disfuncțiilor și infecțiilor atât de prevalente în societatea modernă. Această schimbare în dietă merită toată atenția!

Surse: aici și aici

Secretele frumuseții îndelungate și super potența sexuală
Robert Ionescu

-->

Comentarii

  1. Va multumesc pentru informatii!

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte interesant articolul si foarte util !

    RăspundețiȘtergere
  3. BRAVO!!!informatii foarte utile!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vă mulțumim pentru aprecieri ș ne bucurăm foarte mult că informațiile prezentate aici v-au fost de folos.

    RăspundețiȘtergere
  5. In cartea Studiul China (de pe acest site) este mentionat clar ca proteinele animale sunt daunatoare.
    Recomandarea untului in favoarea uleiului vegetal este contraindicata, conform Studiul China.

    Putina consecventa ar fi foarte utila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveți dreptate și, în ceea ce ne privește, respectăm cercetările lui Colin Campbell. Dar pentru mulți, recomandările lui par drastice și greu de urmat. Articolul de față recomandă o cale de mijloc, care e totuși mai sănătoasă decât felul în care se hrănesc oamenii astăzi, mai ales orășenii. Ceea ce este foarte adevărat și de reținut în acest text este marea minciună a colesterolului, cu care ne sperie medicii noștri de familie, făcându-ne dependenți de statine.

      Ștergere
  6. Raman la ceea ce recomanda dr,Colin Campbell in cartea "Studiul China". Tineti cont ca acest om este baiat de fermier ...asa ca...Cat despre stramosii nostri..sa nu exageram, Erai mai sanatosi decat noi, poate, pentru ca apa, aerul si alimentele nu erau atat de poluate, NU pwentru ca se hraneau cu untura si alte produse animale,. Ca daca acestea ar fi fost atat de benefice, ar fi trebuir sa traiasca peste 100 de ani si sa moara NU de boli,si de batranete. Iri, daca cercetati, in proportie foarte mare mureau dupa atacuri cerebrale - si de multe ori dupa ani intregi tintuiti la pat. Ideala este hrana vegetariana...sau, macar vegetariana si cu mici adausuri pvo-lacto...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai probabil nu erau vaccinati (stramosii)... ce legatura are asta cu nutritia?! :)
      Si poate ca multi chiar traiau peste 100 de ani, cine a spus ca nu?!

      Ștergere
  7. Problema "colesterolului" este inca o problema falsa, rezultata din necunoastrea principiilor de functionare ale organismului uman. Este adevarat ca unele procese sint extrem de complicate dar asta nu este o scuza a gindirii defectuoase. Cind nu intelegi ceva taci si studiezi, nu incepi sa aberezi.

    Foarte mult timp oamenii nu au inteles modul in care grasimile (lipidele), substante esentiale pentru functionarea organismului, ajung in celule in conditiile in care nu sint solubile in plasma (singe). De exemplu o bucata de unt pusa in apa nu o sa se dizolve.
    Raspunsul la aceasta problema a fost gasit foarte tirziu (in jurul anilor '70). Practic grasimile "se lipesc" de anumite proteine care sint solubile in apa (sau in plasma din singe). Substanta nou creata se numeste "lipoproteina" si este formata dintr-o molecula de grasime si o proteina.

    Mecanismul de transport al grasimilor este similar cu procesul de curatare a mizeiei de pe haine cu apa si sapun. Moleculele de sapun au o parte hidrofila si una hidrofoba. Partea hidrofila este atrasa de moleculele de apa iar de partea hidrofoba "se agata" moleculele de grasime sau murdarie. Astfel murdaria (grasimile) de pe haine se dizolva in apa daca se amesteca cu sapun.

    Similar, lipoproteinele sint formate dintr-o proteina care are o parte hidrofila si una hidrofoba. Prin atragerea unei lipide de partea hidrofoba se formeaza liporoteina. Lipoproteina este solubila in apa (plasma) din cauza partii hidrofile (care se atrage cu moleculele de apa).

    Neintelegerea acestor procese (mai ales de catre medici) a dus la o confuzie grava asupra problemei depunerilor de pe artere.

    In primul rind aceste depuneri nu sint numai de colesterol, sint de grasime, in general. Grasimi sint multe (zeci de substante diferite) cu diferite proprietati si functii in organism.
    Colesterolul este o grasime vitala, de exemplu intra in componenta tuturor membranelor celulare din organism (cu asta cred ca am spus totul despre importanta acestui compus chimic).

    RăspundețiȘtergere
  8. In al doilea rind se pare ca nimeni (in afara de mine :D ) nu a observat o problema de logica (elementara): se vorbeste de "colesterol bun" (HDL) sau "rau" (LDL) numai ca nu stiu cita lume stie de unde vin prescurtarile respective. LDL vine din engleza "Low Density Lipoprotein" (lipoproteine cu densitate mica) iar HDL este prescurtarea de la High Density Lipoprotein (lipoproteine cu densitate mare). O intrebare: a vazut cineva cuvintul "colesterol" in prescurtarile anterioare?
    In realitate ceea ce romanii (inclusiv medicii din pacate) numesc "analize de colesterol" sint in realitate analize ale nivelului lipoproteinelor din singe.
    Acest nivel variaza in functie de foate multi factori, de aceea este foarte greu de clasificat in "nivele bune" sau "rele".
    De exemplu daca un om depune efort sustinut si i se face o analiza a lipoproteinelor o sa constatam nivele foarte mari, din cauza ca la efort muschii consuma grasimi (care sint "arse" pentru a se obtine energie mecanica). Aceste nivele, in aceste conditii, sint absolut normale din cauza ca grasimile "arse" de muschi se transporta prin singe sub forma de lipoproteine.

    In al treilea rind unii au observat, tirziu, ca in realitate ficatul produce aproximativ 70% din colesterol astfel incit dietele drastice fara colesterol au efect ZERO. Eu sint sigur ca daca cineva o sa tina dieta si nu consuma deloc colesterol ficatul o sa produca 100% din necesarul de colesterol. REpet, aceasta grasime este esentiala pentru functionarea organismului.
    Mai nou am auzit ca unii rataciti au produs medicamente (pe care alti rataciti le prescriu) care sa inhibe producerea de colesterol de catre ficat. Eu ii avertizez pe cei care citesc aceste rinduri sa nu ia astfel de medicamnete daca nu vor sa isi termine foarte rapid calatoria prin aceasta lume. Astfel de medicamente (daca exista) produc dereglari majore ale functionarii ficatului, un organ esential pentru organism. Aceste dereglari vor duce foarte rapid la complicatii majore in organism si in cele din urma la groapa.

    In al patrulea rind daca se citesc atent "studiile" medicale o sa vedem ca nivelul crescut de colesterol din singe (care de fapt este in sine o aberatie, asa cum am vazut mai sus) creste riscul unor boli cardiovasculare. RISCUL.
    Cu alte cuvinte nivelul ridicat de lipoproteine in singe NU implica aparitia depunerilor de grasime.
    Cu alte cuvinte existe persoane cu nivel ridicat de lipoproteine ("colesterol" cum ii zic amatorii (medici, babe, etc)) care nu au depuneri de grasime pe vasele de singe.
    Iar daca acest nivel nu determina (obligatoriu) depuneri de grasime insemana ca nu este (singur) responsabil pentru aparitia acestora.

    Tinind cont de cele de mai sus avem si raspunsul partial la intrebarea: de ce se depun totusi grasimi pe artere? Motivul este foarte simplu: lipoproteinele "se rup" in singe, in loc sa se descompuna in celulele din tesuturi, acolo unde in mod normal ar trebui sa ajunga grasimile respective.
    Motivele din cauza carora se intimpla acest lucru este o alta discutie. Studiul acestor motive este raspunsul la problema depunerilor.
    Din ce am vazut eu pina acum lipoproteinele sint descompuse in singe de catre radicalii liberi. Asta e o poveste separata, lunga si interesanta. Cu alte cuvinte daca limitam nivelul radicalilor liberi din singe o sa limitam descompunerea lipoproteinelor in singe si depunerile de grasime de pe artere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ovi, comentariul dv. este absolut corect. Acum 10 ani, la o analiză de rutină la sânge, mi-a ieșit colesterolul peste limita admisă, iar medicul de familie mi-a prescris statine. La câteva zile după ce am început să le iau am simțit înțepături în ficat. M-am speriat și am decis să mă informez singură (din fericire, cunosc engleza și franceza) și așa am rămas perfect sănătoasă până-n ziua de azi. Intenționez să scriu un articol despre această experiență personală și, dacă-mi permiteți, o să includ și comentariul dv. Așa, împreună, poate mai salvăm câțiva oameni de ignoranța medicilor de familie.

      Ștergere
    2. Nicio manifestare a organismului nu este întâmplătoare sau haotică ci este un răspuns adaptativ cu scopul de a prezerva viața.

      Ștergere
  9. Da, puteti sa il introduceti numai sa mentionati sursa. :D
    Experienta dumneavoastra este o dovada cit se poate de clara ca "problema colesterolului" neabordata cum trebuie te duce la probleme severe. Din fericire dumneavoastra v-ati oprit la timp. :D

    O observatie (nu am citit tot articolul, dar am vazut asta "din prima", de aceea am pus si comentariul meu): LDL si HDL NU sint colesterol, sint lipoproteine (o proteina cu un capat hidrofob si unul hidrofil plus o molecula de grasime (care poate fi colesterol sau una dintre celelalte citeva zeci de grasimi)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Indicați-mi ce sursă să menționez.

      Ștergere
    2. Autorul acestei carti. :D
      https://www.facebook.com/Einstein.Mistake

      Ștergere
    3. Vă mulțumesc. Vă apreciez și vă respect pentru cunoștințele pe care le aveți și pentru activitatea științifică. De asemenea, vă doresc să răzbiți în tot ceea ce v-ați propus.

      Ștergere
  10. Daca se poate sa imi scrieti pe pagina cind publicati articolul respectiv. As vrea sa il vad, si mai ales as vrea sa vad comentariile :D .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Ovi (presupun că sunteți bărbat), o să vă notific atunci când o să postez experiența proprie. Dar vă puteți abona la blog: sus, în stânga paginii există o casetă de abonare. Urmați pașii, care sunt foarte simpli, și veți primi o notificare prin e-mail ori de câte ori se publică un articol nou. Dacă vreți să-l citiți sau nu rămâne la latitudinea dv. Blogul acesta este unul informativ, de cultură generală, și conține texte din mai multe domenii.

      Ștergere
  11. Articolul este foarte bun. În altă ordine de idei, concluziile lui Colin Campbell în urma Studiului China sunt eronate. Nu proteinele și grăsimile animale sunt cauza incidenței crescute a cancerelor ci lunga listă de otrăvuri cu care sunt otrăvite animalele în procesul de creștere intensivă și ca urmarea a viețuirii în mediul extrem de poluat existent. Concluziile eronate ale Studiului China sunt folosite pentru a abate atenția de la cel mai devastator factor al sănătății Omenirii din timpurile noastre. industria chimică, cu toate reamurile și subramurile acesteia. În același trend, medicina convențională dă vina pentru bolile moderne, pe virusuri, bacterii, insecte și chiar pe propriul organism, cu scopul de a devia atenția de la cea mai profitabilă industrie actuală, dar și cea mai criminală, adică industria chimică!

    RăspundețiȘtergere
  12. http://vindecareacancerului.blogspot.ro/2014/12/cancerul-nu-este-o-boala-este-ultimul.html

    http://pro-decizii-informate.ro/prof-dr-karl-probst-boli-infectioase-cauzate-de-microbi-un-basm-modern/

    RăspundețiȘtergere
  13. Concluziile oficiale din Studiul China nu iau în calcul și alți factori, dovediți ca fiind cauzatori de boală, cum ar fi factorii psihologici. Trăirile sufletești negative, care somatizează în dezechilibre și degenerări, sunt excluse ca factori care acționează sinergic cu toxicitatea cumplită a mediului în care trăim. Traumele sufletești generate de sărăcie, de nedreptăți, de dorințe firești neîmplinite, de sentimente de devalorizare, de despărțirea de familie sau partener, dar și sentimentele întunecate ale sufletului precum ura, invidia, egoismul, răutatea, sau factori precum viciile pătimașe, consumul de droguri, epuizarea, subnutriția, frigul, apa necorespunzătoare și insuficientă, condiții insalubre de locuit, etc. toate acestea sunt considerate ca fiind complet irelevante. Realitatea dovedește că un întreg cortegiu de factori duc la degenerarea care determină organismul să comute pe starea de ”boală”, prin care, cu ajutorul simptomelor, ne ghidează pentru a-i oferi organismului suportul material, energetic și informațional, necesar regenerării până la vindecare!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *