8 motive pentru care să NU bei 8 pahare de apă pe zi + VIDEO

-->

8 MOTIVE PENTRU CARE SĂ NU BEI
 8 PAHARE DE APĂ PE ZI


Toată lumea cunoaște recomandarea: „Beți 8 pahare de apă pe zi!”, sau versiunea televizată a acesteia, „Beți cel puțin 2 litri de apă pe zi!” (asta însemnând că, cu cât mai mult peste cei 2 litri, cu atât mai bine!). Am auzit-o de la mama, de la prietenii noștri, de la medicul nostru de familie, de la nutriționistul nostru și... bineînțeles, de la guvernatorul sănătății pe planeta Pământ – marele și atotștiutorul Doctor Oz. Îndemnul acesta nu lipsește din nicio carte despre sănătate care se întâmplă să ne pice în mână, iar Internetul este plin de grafice informative, devenite virale pe Facebook. Prin urmare, trebuie să fie adevărat! Pentru cei care mai au vreo urmă de îndoială, ni se explică și de ce:
- Pentru că corpul tău este 60% apă! Sau 80%? În sfârșit, ce contează? Practic, tu nu ești decât apă.
- Pentru că apa este sursa vieții.
- Trebuie să bei multă apă ca să ai o piele frumoasă.
- Trebuie să bei mai multă apă ca să scapi de toxine.
- Dacă vrei să slăbești, trebuie să bei apă.
- Dacă crezi că ți-e foame, de fapt, ți-e sete.
- Dacă ai ajuns să-ți fie sete, ești deja deshidratat.
- Cafeaua te deshidratează.
- Dușul te deshidratează.
- Actul de a respira îți evaporă apa din corp.
- Dacă nu faci pipi limpede, nu mai ai mult de trăit...

Haideți să judecăm acum cu capul nostru (dacă măcar ăsta ne-a rămas limpede) de ce toate aceste învățături despre băutul de apă sunt o sumă de minciuni care, practic, ne pot face mai mult rău. Vă dau 8 motive pentru care a bea 8 pahare de apă zilnic, după cum ne dictează „specialiștii”, în loc de a bea apă zilnic după cum ne dictează propriul corp, nu e o idee prea bună:

1. Urmăm orbește sfaturi standardizate

Dacă în privința alimentației am auzit și am citit o gamă largă de recomandări, între care multe se bat cap în cap (de pildă, medicina alopată ne spune că grăsimile saturate ne omoară, dar grăsimile polinesaturate ne protejează inima, în timp ce medicina naturistă afirmă contrariul), ei bine, în privința băutului de apă avem de-a face cu o constantă: beți mai multă apă decât ați făcut-o până acum! Deși niciun specialist în sănătate nu uită să ne amintească zicala antică modus in rebus (moderație în toate), ei nu aplică același principiu și apei de băut. Ba chiar din contră: „cu cât mai multă, cu atât mai bine”, spun ei, indiferent dacă sunt alopați sau naturiști.
Prin intermediul televizorului, suntem presați zilnic să bem mai multă apă decât simțim nevoia în mod natural. Iar cei care reușesc, consideră asta un fel de virtute. Prima idee dubioasă (ca să nu spun impertinentă) pe care o înțeleg eu din această recomandare obsesivă este aceea că, de fapt, propriul nostru corp habar n-are ce e bine pentru el. Trebuie să ne forțăm să dăm pe gât 8 pahare de apă de dimineață și până seara, ignorând cu desăvârșire feedback-ul corpului nostru: nevoia presantă de a merge la toaletă, senzația de creier încețoșat, mâini și picioare reci permanent. Îi ascultăm orbește pe acești guru ai sănătății și ne asigurăm că am ingurgitat porția zilnică de apă. De ce credem oare că e bine să ne disprețuim propriul corp? Pentru că, de fapt, asta și înseamnă: ignorarea totală a semnalelor biologice, înscrise în codul nostru genetic, prin care organismul este capabil să se echilibreze singur. Nu trebuie să calculăm dinainte cât aer vom respira într-o zi, de câte ori vom clipi sau de câte ori vom merge la toaletă. Corpul nostru face toate astea pentru noi, în funcție de necesitățile lui. Iar noi reacționăm din reflex, fără să ne gândim. Dar, de câțiva ani încoace, bem noi apă ca să ne potolim setea, așteptând apoi până când ni se face din nou sete? Aș! Bem cât e ziua de lungă, indiferent de ce ne spune corpul. Data viitoare când vei întinde mâna după sticlă ia gândește-te: Beau pentru că mi-e sete, sau beau pentru că „e sănătos”? Cel mai probabil, răspunsul pe care ți-l vei da singur este al doilea.
Cel mai grav e atunci când oamenii beau apă ca să-și satisfacă o altă nevoie semnalizată de organism: foamea. Am auzit și citit în nenumărate rânduri: „Când simți că ți-e foame, bea mai întâi apă! Uneori, doar crezi că ți-e foame, de fapt, ți-e sete”. Măi să fie! Un copil de 1 an știe să facă diferența între foame și sete chiar înainte de a învăța să vorbească. Vă asigur că nici la vârsta adultă n-ați uitat să le deosebiți. Cu siguranță, recomandarea asta a fost inventată pentru numărul tot mai mare de tinere obsedate de calorii, care le împiedică să arate perfect. Foamea și setea sunt două instincte diferite. Ascultă-ți corpul și răspunde-i corect. Nu te mai tortura printr-o supra-hidratare zilnică!

2. Introducem deja o bună parte din apă prin hrană

Chiar dacă ți se spune că trebuie să bei 2 litri de apă pe zi, gândește-te că o bună parte o obții din mâncare. Și aceasta, deoarece, doar dacă nu ești astronaut, toată hrana pe care o mănânci conține apă. Există foarte multă apă în fructe, legume, carne, ouă, lactate. Nucile și semințele au mai puțină, dar de obicei le folosim în combinație cu alte alimente, care conțin apă. Fulgii de cereale sunt uscați, dar nimeni nu-i nebun să-i mănânce ca atare: îi înmoaie în lapte, supe, salate. Ca să faci pâine, începi cu o făină complet deshidratată, căreia îi adaugi apă. Nici grăsimile nu conțin apă, dar nimeni nu se-apucă să mănânce untul gol cu lingura. Să mai amintim supele, ciorbele, sosurile, sucurile, ceaiurile, nelipsita cafea și o să realizăm că introducem apă în corp ori de câte ori băgăm ceva în gură. Ciudat este faptul că unii oameni nu iau în seamă aceste surse zilnice de apă. Ei consideră, probabil, că ness-ul sau cafeaua, în mod magic, anulează ceașca de apă în care au fost fierte. Îi asigur că nu se întâmplă așa. Îi asigur că dacă „bei” ceva, înseamnă că acel ceva conține multă apă. Dacă mai bei și 2 litri de apă, exagerezi și nu-ți va fi bine.

3. Ne privăm de nutrienții din alte băuturi

Și dacă tot am vorbit de băuturile acelea pe care le bem și care nu sunt apă chioară, dar conțin o cantitate semnificativă de apă, de ce nu le-am bea pe acelea în loc de apă? De exemplu sucurile din fructe și legume proaspete? Sau laptele proaspăt, crud (preferabil de capră), care vine la pachet cu o mulțime de vitamine naturale: A, D, E, K. În felul acesta, nu doar te hidratezi, te și hrănești. Sau ce spuneți de fermenții din anumite băuturi, cum ar fi kefirul, ceaiul kombucha sau cvasul? Toate conțin probiotice benefice, vitamine, minerale și alți nutrienți importanți, de care te lipsești în mod deliberat bând doar apă chioară.

4. Ne distrugem balanța electrolitică a organismului

Păstrarea unui echilibru între mineralele din corp este un lucru foarte important pentru starea noastră de sănătate. Mai ales echilibrul natural dintre fosfor și sodiu. În interiorul celulelor noastre, este de preferat ca balanța să încline spre fosfor. Dar în afara celulelor, în fluidul extracelular (numit și interstițial), e bine ca balanța să fie inversată, înclinând spre sodiu. Fluidului extracelular  îi place să stea într-o soluție numită izotonică, adică la 9 grame de sare pe litrul de apă. Doar așa se pot menține intacte elementele celulare, îndeosebi globulele roșii. Dacă ești deshidratat puternic și ajungi la spital, ți se va face o perfuzie, dar nu ți se va pompa apă simplă, căci asta te-ar putea omorî. Ți se va introduce o soluție izotonică ce te va hidrata, menținându-ți în același timp echilibrul electrolitic, prezența sodiului fiind cu deosebire importantă în acest caz.
Băutorii de 8 pahare de apă plată pe zi au auzit în mod sigur de faptul că urina lor trebuie să fie aproape incoloră. Și că dacă e galbenă, înseamnă că sunt „deshidratați”. Aveți un animal de companie? Un câine, o pisică, un cal, orice? Dacă da, data viitoare când mergeți la veterinar, întrebați-l ce părere are de faptul că pipi-ul lui Miți e limpede și aproape incolor. Vă asigur că n-o să fie prea încântat. Și asta, deoarece specificul urinei este ceva la care toți veterinarii (ca și medicii responsabili) sunt foarte atenți. Aspectul urinei este un indicator determinant al nivelului de hidratare și al balanței electrolitice – concentrația de particule dizolvate în urină. Dacă aceasta este prea scăzută, indică o hiponatremie (un nivel prea scăzut de sodiu în sânge), ceea ce e semn rău. Așadar, bând apă cât e ziua de lungă, până în punctul în care urina vă devine limpede, riscați să intrați într-o stare hiponatremică. Aceasta se traduce printr-o hiper-hidratare, consecința unei retenții de apă sau a unor pierderi de sodiu. O hiponatremie poate provoca tulburări digestive (dezgust față de apă, grețuri și vărsături) și neurologice (mergând de la simpla confuzie mintală până la comă).

5. Hiperhidratarea e periculoasă

Să ne reamintim de perla înțelepciunii medicale, generos răspândită prin mass media: „Dacă ai ajuns în punctul în care să-ți fie sete, înseamnă că ești deja deshidratat”. Asta e cum ai spune: „În momentul în care ți s-a făcut foame, corpul tău are deja nevoie de mâncare”. Hello! Nevoia de mâncare sau de apă nu e o problemă pe care să trebuiască s-o prevenim! E un indiciu al faptului că suntem vii. Nu trebuie decât să ascultăm semnalele pe care ni le dă corpul: să mâncăm când ne e foame, să bem când ne e sete și să dormim când suntem obosiți. Aceasta este cheia sănătății, pe care cei mai mulți oameni par că au pierdut-o zilele acestea. Greșeala cea mai frecventă pe care o fac oamenii astăzi nu este deshidratarea, ci suprahidratarea. Oamenii au devenit aproape paranoici la gândul c-ar putea fi deshidratați. Eu le spun că suprahidratarea e mult mai periculoasă decât deshidratarea, pentru că nu e o tulburare ușor detectabilă. Puțini medici știu să coreleze simptomele cu intoxicarea cu apă. De aceea, vă ofer o listă a celor mai comune simptome legate de aportul excesiv de apă în corp:
- Extremități reci (mâini, picioare, nas)
- Temperatura corpului mai mică decât normal
- Urinări frecvente și urinări pe timpul nopții
- Dureri de cap, minte încețoșată
- Spasme musculare
- Iritabilitate, schimbări bruște de dispoziție
- Stare de oboseală permanentă
- Insomnie
- Senzația de gură uscată (ca o ironie, în fazele cele mai severe)

6. Prea multă apă inhibă digestia

Ca să digerăm cum trebuie alimentele, avem nevoie de o anumită cantitate de săruri biliare, acid clorhidric și alte componente ale acidului gastric. Avem, de asemenea, nevoie ca metabolismul să funcționeze în parametri optimi. Aportul de apă în exces tulbură sever toate aceste procese, făcând digestia să sufere. Bând un pahar de apă înainte de a mânca, ne diluăm sucurile gastrice, care nu vor mai avea puterea de a digera complet mâncarea. Aceasta va stagna prea mult timp în tubul digestiv și va intra în putrefacție. Unii oameni obișnuiesc să bea apă în timpul mesei sau imediat după, nefăcând astfel decât să spele toate substanțele nutritive din alimente.

7. Prea multă apă dezechilibrează nivelul de zahăr din sânge

Așa cum face cu sarea și cu electroliții, apa în exces ne scoate și glucoza din sistem. Așadar, dacă ești hipoglicemic și bei multă apă, îți speli și puținul zahăr prețios pe care-l mai ai. Invers, dacă nu ești hipoglicemic și ai tendință de hiperglicemie, băutul de multă apă nu este soluția. Stabilitatea zahărului din sânge este strâns corelată cu rata metabolică, deoarece aceasta influențează modul în care ficatul controlează nivelul glucozei, al carbohidraților și al acizilor grași în fluxul sanguin, sensibilitatea la insulină și multe altele. Atunci când fluidele extracelulare se găsesc în concentrația optimă – și nu diluate cu apă pe tot parcursul zilei – sistemul metabolic își face treaba bine, cea ce include scoaterea zahărului din fluxul sanguin și trimiterea lui în celule, pentru a putea fi folosit ca combustibil, sau stocat sub formă de glicogen.

8. Ne inhibăm metabolismul

Este de departe cel mai important motiv pentru care să nu bem 8 pahare de apă pe zi. Hidratarea excesivă diminuează performanțele organismului nostru, în loc să le crească, deoarece surplusul de apă ne inhibă metabolismul. Cât de important este metabolismul? Ei bine, luând în considerare faptul că acesta susține viața corpului nostru până la nivel celular și are un impact asupra fiecărui sistem fiziologic al lui, aș spune chiar că metabolismul este cheia sănătății noastre. Atunci când fluidele corpului nostru sunt îmbibate cu apă, celulele sunt prea inundate pentru a mai fi capabile să producă energia pe care ar trebui s-o producă. Electroliții și glucoza sunt sursa de energie a celulelor, micile baterii ale mitocondriilor. Când acestea sunt „spălate”, metabolismul celular este oprit, ceea ce declanșează un răspuns, prin producerea excesivă de hormoni de stres, cum ar fi adrenalina, făcând corpul s-o ia razna pe dinăuntru.
Pentru că celulele noastre nu mai primesc ce au nevoie ca să producă energie, corpul nostru va încerca să conserve cât mai multă energie cu putință. În acest sens, unul dintre primele lucruri pe care le va face va fi să reducă circulația sanguină la mâini și picioare, pentru a o menține la nivel optim în jurul organelor vitale. De aceea, mâinile și picioarele reci sunt un semnal de răspuns la stres și semn că o cascadă de hormoni au fost activați. Iar când această stare devine cronică, celulelor le vine din ce în ce mai greu să rețină sărurile și zaharurile de care au nevoie pentru a funcționa. Bând prea multă apă zi după zi, vom perpetua problemele asociate metabolismului scăzut.

În concluzie, o mulțime de probleme legate de sănătate și a căror cauză nu o cunoaștem ar putea fi prevenite dacă am bea apă în acord cu nevoile organismului. Nicio cantitate standardizată nu este specifică nevoilor ființei umane. Intervin prea multe variabile ca să fie așa: temperatura de afară, gradul de efort, tipul de hrană etc. Sfatul meu: Beți apă doar când vă este sete! Punct.


The myth of drinking 8 glasses of water a day



Comentarii

  1. In spoturile publicitare este folosit cuvantul "lichide" si nu apa. Asadar, poti substitui consumul de apa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca-ti dai seama ca spotul publicitar se refera de fapt la sticla de plastic de 2 litri pe care ar trebui s-o cumparam dimineata si sa o golim pana seara. Si mai sper ca-ti dai seama ca aceste spoturi sunt finantate de afaceristii cu apa potabila de la robinet, imbuteliata si vanduta pe post de apa limpede de izvor de munte. Nicio televiziune nu transmite un spot publicitar daca nu este platita pentru asta. Cine crezi ca plateste difuzarea zilnica a spotului cu indemnul de a bea cel putin 2 litri de „lichide” pe zi? Guvernul Romaniei?

      Ștergere
    2. Mi-am pierdut 5 min din viata ascultand niste prostii ale unui destept care se crede medic soau doar "foarte" bine informat! Acele simptome ale hiperhidratarii apar in momentul in care bei apa excesiv(mai mult decat pot filtra rinichii, adica mai mult de un litru pe ora!!) Daca s-a trezit un destept sa "dea 8 pahare pe gat" deja trecem de acest litru pe ora. De asemenea ca sa afecteze sistemul digestiv vorbim de consumul de apa/lichide reci in cantitati destul de mari. Normal ca daca beau 2 litri de apa rece si pe deasupra nici nu mananc suficient ca cica tin dieta imi afecteaza sistemul digestiv

      Ștergere
  2. beau 2-3-4 litri pe zi de apa(vara 3,4) si plata si minerala, atat vrea corpul meu si ma simt super.
    nu cred ca acele simptome descrise sunt de la "prea multa apa". Tocmai pt ca suntem apa bem apa, ca sa circule nu sa stagnam( de fapt semnele descrise sunt asociate cu stagnarea"/

    vorbind de a asculta corpul...el nu mai da semnale de sete cand e privat de apa ci se imbolnaveste. cand ii dai din nou apa corpului abe atunci incepe sa ceara..
    regards,
    Camelia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camelia, auto-supranumită Sophia („intelepciune” in greaca) la afirmatiile tale aberante am o singura replica: Daca taceai, filozof ramaneai...

      Ștergere
  3. E bun cate un articol din acesta care sa ne reaminteasca faptul ca este bine si normal sa mancam atunci cand ne este foame si sa bem cand ne este sete. Multe dintre enunturile articolului ar putea fi maxime de dat pe Facebook. Asta cu bautul apei in exces de teama sa nu ne deshidratam seamana cu sfatul unora de a lua medicamente pentru a preintampina vreo boala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Referitor la aceste simptome ale suprahidratarii aparute in text
    - Extremități reci (mâini, picioare, nas)
    - Temperatura corpului mai mică decât normal
    - Urinări frecvente și urinări pe timpul nopții
    - Dureri de cap, minte încețoșată
    - Spasme musculare
    - Iritabilitate, schimbări bruște de dispoziție
    - Stare de oboseală permanentă
    - Insomnie
    - Senzația de gură uscată (ca o ironie, în fazele cele mai severe)

    as mai adauga unul: cantitate foarte mica de lichide baute in timpul unei zile

    Afirma asta pentru ca am intalnit o persoana care are exact simptomele de mai sus, insa il are si pe cel adaugat. Corpul nu ii mai cere sa bea apa, asa ca bea f putina. Precizez ca este o persoana slaba, ca si aspect fizic, deci in aparenta nu ar avea unde sa depoziteze apa. Probabil tine de metabolism

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Antoniu, recomandarea destul de recenta a „specialistilor” (a aparut din senin acum vreo 7 ani) este sa se bea 2 litri de apa pe langa orice altceva ingurgitam intr-o zi. Toata lumea stie asta si, din pacate, se conformeaza. Articolul este absolut corect din punct de vedere stiintific, iar informatiile sunt sustinute si de medicul din video-ul atasat. Ti-o spun in cunostinta de cauza. In schimb, comentariul tau abunda in rationamente false si in greseli de ortografie jenante.

      Ștergere
  6. este foarte adevarat!!!Pana nu demult si eu am stiu ca trebuie sa beau apa ca sa slabesc si...beam cred ca pana la 3-4 litri pe zi,si prezentam toate simptomele ,plus faptul ca ma simteam mereu grea si umflata in burta...Si ma miram de ce nu slabesc desi am o alimentatie cat de cat sanatoase si evitam multe,precum dulciuri,paine,grasimi...Si intr-o zi m-am gandit ca poate fi de la apa si am redus-o ,am inceput sa beau numai cand mi-e f sete un pahar intreg si knd nu mi-e f sete numai cate o gura!Primele imbunatatiri care le-am vazut a fost abdomenul mai plat si o stare de mai bine.Si dupa vreo 3 zile cand m-am urcat pe cantar,aveam cu un kg jumate mai putin,mancand cat de cat normal,lucru care mi s-a parut incredibil!Deci concluzia este ca acest articol este complet adevarat,eu ma stresam cu diete sa ma simt mai usora,dar depaf apa in exces era problema nr 1 !

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu beau foarte multa apa dintotdeauna , adica de cand am inceput sa beau apa ( cateva luni ) eram o " broscuta " , asa cum imi zicea mama si inafara de sintoma " senzatie continua de gura uscata " nu am alta problema , oricum , beau peste 2 l , dar nu indes apa pe gat , beu pentru ca imi e sete si mananc normal , mdea...am si o capacitate foarte mare a vezicii urinare deci nu merg la baie mai des de 2-3 ori pe zi. I ♡ water !

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-a placut f.mult articolul..eram stresata de faptul ca nu pot sa beau cele opt pahare de apa..eu beau maxim doua pe zi..mainile si picioarele totusi le am tot timpul reci, iar pielea parca incepe sa se zbarceasca inainte de vreme (am 30ani), e f.uscata...m-am gindit ca poate din cauza ca nu beau apa..imi puteti da un sfat va rog

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamnă, faceți foarte bine că nu urmați îndemnul comercial de a bea 8 pahare (2 litri) de apă pe zi. Dacă beți doar 2 pahare, înseamnă că atât vă cere organismul. Probabil că mâncați multe supe, fructe și alte alimente cu conținut ridicat de apă, ceea ce e perfect. În privința extremităților reci, o cauză ar fi lipsa de mișcare (muncă de birou, stat mult pe scaun la calculator etc.). Mișcați-vă mai mult și veți pune sângele în mișcare, iar mâinile și picioarele se vor încălzi. Pentru tenul uscat folosiți ulei extravirgin de măsline sau de cânepă (marca Canah - se găsește la Plafar) care vă remediază acest neajuns. Renunțați la orice fel de creme cosmetice pentru ten. Dacă citiți eticheta, o să vedeți că conțin substanțe chimice care, prin piele, intră în circuitul sanguin și de acolo la ficat, pe care vi-l intoxică. În plus, aceste creme dau dependență, adică în momentul în care încetați să le aplicați, tenul se usucă și mai tare.

      Ștergere
  9. Am incercat cu uleiul de masline dar nu ma impac prea bine cu el din cauza mirosului, mi-am cumparat si un ulei de argan presat la rece, dar care dupa doua sapt.a inceput si asta sa aibe un miros aiurea si nu l-am mai folosit..am sa incerc uleiul de canepa sa vad , poate ma impac mai bine cu el...eu va multumesc frumos pt sfaturi..o zi frumoasa va doresc

    RăspundețiȘtergere
  10. Am citit cu interes. Pentru ca am incercat sa beau apa cat si cum trebuie, cu inghitituri mici,si nu rece,nici in timpul mesei,nici dupa si pot spune ca mie nu mi-a fost deloc bine.Si simteam cum ma umflu frumusel .Cred ca fiecare trebuie sa isi asculte corpul si sa nu faca un lucru sau altul,doar pentru ca e trendul sau" recomanda spetzialistul".Iar "spetzialistul" tre'sa se mai prinda si el ca metoda x nu e neaparat aplicabila tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Beau 3-3,5 litri de apa pe zi si ma simt excelent. In privinta articolului am doua explicatii: Sau nu ni se adreseaza noua, (romanilor) sau cineva incearca in mod voit sa ne faca clientii farmaciilor. Inclin sa cred ca este special facut pentru consumatorii de hamburgher si Coca ! Ce rost mai are sa mai bea acestia si apa? Oricum sunt calificati pentru o viata cat mai scurta. Eu nu accept sfaturi de la ei si este bine ca acestor filmulete sa nu li se mai faca reclama . Nu discut cele 8 motive, pe care oricine stie un pic de chimie le poate desfiinta! Nu sunt pentru apa de la robinet( care ar trebui filtrata).Beti apa PI,apa plata, apa minerala apa cu un continut cat mai mic de nitriti.Nu va deshidratati! 2 litri de apa este necesarul minim !

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu cred ca la televizor ni se spune sa bem cat mai multa apa pentru a ne crea impresia ca avem nevoie de o cantitate nelimitata de H2O, ceea ce ne va determina sa cumparam cat mai multa H2O minerala sau plata,lucru care ar incanta firmele producatoare de aceste ape , intrucat ar avea profituri tot mai infloritoare.Daca toata lumea ar fi de maine informata sa consume H2O doar daca au senzatia de sete, aceste firme s-ar afla in pericol de faliment. Ca doar tot in acest sens se invarte si mitul Ca din lactate, care asigura firmelor Raraul, Ladorna ,Muller profituri uriase ,in detrimentul sanatatii oamenilor, care in realitate pierd zilnic acest mineral din pricina faptului ca aceste alimente le acidifica sangele. In concluzie sloganurile publicitare cu privire la sanatate au un rol comercial.DACA VREM SA FIM SANATOSI, TREBUIE SA NE BAZAM PE STUDII STIINTIFICE DE ULTIMA ORA SI NU PE RECLAME, MITURI.

    RăspundețiȘtergere
  13. Legat de reclama cu 2 litri de apă pe zi, io vreau să atrag atenția asupra unui lucru foarte simplu - pe care toata lumea îl trece cu vederea - și anume:
    1) un copil de 5 ani și 10 kg ”trebuie” să bea tot 2 litri de apă pe zi ?...
    2) doi adulți de 1,80m și 70 kg - unul cu o muncă sedentară, celălant cu o muncă foarte activă din pdv fizic - ”trebuie” să bea tot 2 litri de apă pe zi ?...
    3) același om - în funcție de ce efort depune, la ce temperatură lucrează - are nevoie de cantități dierite de apă.
    4) Țineți minte: ”Fiecare sîntem un unicat.” Ceea ce funcționează perfect ptr. cineva, ptr. altul poate funcționa mult mai puțin sau diferit.
    5) Aici este și cea mai mare tîmpenie pe care o face medicina alopată - cînd prescrie același tratament la sute și mii de oameni - fără să țină cont de unicitatea fiecăruia.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Cele mai periculoase toxine pentru creier
    23.07.2014 - 0 Comments
    --> CELE MAI PERICULOASE TOXINE PENTRU CREIER Să-ți pierzi sănătatea mintală este unul dintre cele mai îngrozitoare lucruri. În prezent, acest risc este foarte mare, din cauza…
  • De ce nu se duc sirienii la frații lor din Golf + slideshow
    08.12.2015 - 1 Comments
    DE CE NU SE DUC SIRIENII LA FRAȚII LOR DIN GOLF Răspunsul e foarte scurt, de fapt: pentru că nu sunt frații lor. Adică sunt frații lor în sens larg, au două mâini, două picioare, doi ochi și o…
  • 9 motive pentru a începe să consumi unt de arahide
    13.10.2020 - 2 Comments
    Pierderea în greutate, prevenirea cancerului de sân, reducerea insomniei și mult mai multe - untul de arahide este o comoară naturală care poate promova multe schimbări pozitive în organism! Este…
  • OSHO - maestrul spiritual nonconformist (VIDEO)
    05.06.2012 - 0 Comments
    --> OSHO - MAESTRUL SPIRITUAL NONCONFORMIST OSHO (Bhagwan Shree Rajneesh) este unul dintre cei mai cunoscuţi şi controversaţi guru (învăţători spirituali). Viaţa şi învăţăturile lui…
  • Andrei Pleșu - Apocalipsa la hinduși
    31.12.2012 - 1 Comments
    --> APOCALIPSA LA HINDUȘI Andrei Pleșu Am găsit un text, în literatura veche a Indiei (Linga Purana, II, 39-40), în cuprinsul căruia bombănelile mele şi ale altora par să fi fost…
  • Soia - leguma vedetă
    01.04.2012 - 0 Comments
    --> SOIA – LEGUMA VEDETĂ Soia este o plantă cu flori mici, fără miros şi fără nectar, care face păstăi ce conţin nişte boabe galbene, asemănătoare cu cele ale fasolei. În China (care se…
  • Armurariul - salvatorul ficatului
    20.03.2012 - 2 Comments
    --> ARMURARIUL – salvatorul ficatului Armurariul (Silybum marianum) este o planta ţepoasă, cam de un metru înălţime, cu tulpini şi frunze de un verde şters, cu flori roșiatice, care fac…
  • Rețete culinare - Chifteluțe de pui
    09.04.2012 - 0 Comments
    CHIFTELUȚE DE PUI Ingrediente 2 piepți de pui 2 cartofi mari 2 morcovi potriviți 2 ouă puțin cașcaval ras pătrunjel, mărar (câte o legătură) Preparare Carnea se dă prin mașina de…
  • Civilizația de sub Marea Neagră + documentar (RO)
    03.02.2013 - 13 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIVILIZAȚIA DE SUB MAREA NEAGRĂ Robert Ballard, cel care a descoperit epava Titanicului, este un savant ale cărui metode, deşi…
  • Intoleranța la lapte
    25.04.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INTOLERANŢA LA LAPTE  – CE SPUN VECHILE SISTEME MEDICALE – Dr. Gabriele Feyerer, Austria Articol apărut în Raum & Zeit, nr.…
  • Zece cazuri de genocid lingvistic + VIDEO (RO)
    06.09.2013 - 0 Comments
    --> ZECE CAZURI DE GENOCID LINGVISTIC De-a lungul istoriei umanității, genocidul lingvistic a fost folosit frecvent pentru a eradica sistematic anumite limbi, dintr-un motiv sau altul.…
  • Dacă Luna n-ar exista... - documentar + eBook
    21.06.2012 - 0 Comments
    --> DACĂ LUNA N-AR EXISTA... Imaginaţi-vă lumea noastră răvăşită de uragane, cu temperaturi variind de la căldură înăbuşitoare la îngheţ. Ziua ar dura numai 6 ore, iar viaţa ar lua…
  • 9/11 Misterele din 11 septembrie (documentar RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    --> WORLD TRADE CENTER – CRONICA UNUI DEZASTRU ANUNȚAT – Și din cer va veni marele Rege al Terorii./Cerul va arde la 45 de grade/ iar focul va cuprinde Orașul cel Nou./ Doi…
  • Atenție la substanțele toxice din cosmetice!
    19.07.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ATENȚIE LA SUBSTANȚELE TOXICE DIN COSMETICE! Mulţi oameni urmează diete extreme şi aplică diferite metode de detoxifiere, dar folosesc…
  • Am fost șocat să descopăr că aceste 16 alimente și produse cotidiene NU SUNT VEGANE!
    13.05.2023 - 0 Comments
    Nu mă refer aici doar la mâncare.Pentru majoritatea veganilor, renunțarea la carne și la produsele de origine animală reprezintă inițial o schimbare de dietă. Care, mai târziu, se extinde la…
  • Remediul străvechi al arborelui Boswellia - încă excelent pentru sănătatea articulațiilor! + VIDEO
    18.01.2024 - 0 Comments
    Arborele Boswellia are o istorie bogată în practicile și medicamentele tradiționale din India, China, lumea arabă și Africa. Rășina extrasă din diferite specii de Boswellia, cunoscută sub numele de…
  • 19 fapte amuzante din filme
    15.09.2015 - 2 Comments
    1. Nimeni nu folosește toaleta în filme. Niciodată! În afară de cazul în care e o comedie. 2. Întrerupătoarele de lumini din filme fac zgomote puternice. 3. Dacă ești împușcat în mână sau în…
  • Din ciclul „Stăpânul meu e un idiot...”
    07.11.2012 - 2 Comments
    --> DIN CICLUL „STĂPÂNUL MEU E UN IDIOT...” A apărut o nouă modă în rândul bogaților din China: transformarea animalelor de companie, printr-un styling elaborat, în alte animale.…
  • Povestea lui Tillman - documentar (RO)
    14.05.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POVESTEA LUI TILLMAN În iunie 2002, revoltat de atacurile de la 11 septembrie 2001, Patrick Tillman, un celebru jucător de fotbal…
  • Ce s-ar întâmpla dacă oamenii și pisicile și-ar inversa rolurile? (FOTO)
    30.10.2017 - 0 Comments
    Manfried the Man, animalul de companie „adorabil” Pisicile sunt cele mai frumoase dar și cele mai rele creaturi din lume. Într-un moment sunt afectuoase și drăgălașe, iar apoi te trezești din…
  • 40 de trucuri geniale de bucătărie care îți vor schimba pentru totdeauna modul în care mănânci
    21.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Majoritatea oamenilor adoră o masă delicioasă făcută în casă, dar urăsc să petreacă mult timp în bucătărie, așa că este logic să găsim o…
  • Care e problema cu mâncarea gătită? + VIDEO (RO)
    20.11.2014 - 2 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "6905085768"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CARE E PROBLEMA CU MÂNCAREA…
  • Medicina oficială e greșită + VIDEO
    29.05.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MEDICINA OFICIALĂ E GREȘITĂ Raymond Francis Într-o înregistrare video postată pe Internet, cunoscutul biochimist și nutriționist…
  • 30 de moduri geniale de întrebuințare a WD-40 care sunt în mare parte necunoscute
    17.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WD-40 este produsul la care apelează mulți oameni care doresc să deșurubeze un șurub încăpățânat, să reducă la tăcere o balama de ușă care…
  • 16 lucruri despre pisici pe care oamenii le găsesc dezgustător de adorabile + FOTO
    23.11.2019 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Pentru început, ele încap în orice container posibil. 2. își pot mișca urechile precum antenele parabolice, și fac des…
  • Cancerul - tratamente interzise + documentar (RO)
    15.04.2014 - 1 Comments
    --> CANCERUL - TRATAMENTE INTERZISE Eu, dacă m-aş îmbolnăvi de cancer, nu m-aș lăsa tratat în niciun caz într-o clinică pentru tratarea cancerului. Numai bolnavii care evită asemenea…
  • Masa fatală
    16.10.2016 - 8 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MASA FATALĂ Mâncarea e o obsesie. Burta care cugetă, pântecele care ne salvează de cotidianul tern. În aşteptarea meselor,…
  • Semnele zodiacale și noi + eBook
    21.05.2012 - 0 Comments
    --> SEMNELE ZODIACALE ȘI NOI Semnele zodiacale sunt zone distincte din zodiac, care influențează viața pe Pământ. Zodiacul este o centură circulară, ce înconjoară întreg sistemul…
  • Allan Pease despre bărbați și femei (VIDEO)
    06.05.2012 - 0 Comments
    --> ALLAN PEASE DESPRE BĂRBAȚI ȘI FEMEI Allan și Barbara Pease sunt cei mai de succes autori ai Australiei. Au devenit cunoscuți prin numeroase apariții în emisiuni de succes la radio…
  • Ce instrumente se găsesc într-un cabinet stomatologic?
    30.06.2018 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ce instrumente se găsesc într-un cabinet stomatologic? Instrumentarul stomatologic a fost folosit încă de la începuturile…
  • 20 de reguli de viață bună + VIDEO (RO)
    11.04.2012 - 0 Comments
    --> 20 DE REGULI DE VIAȚĂ BUNĂ Institutul pentru anxietate și stres din Paris a definit 20 de reguli în viață. Experții spun că dacă cineva reușește să-și însușească măcar 10 dintre…
  • 10 lucruri care sunt considerate „normale” în alte țări, dar care nouă ni se par ciudate
    15.11.2024 - 0 Comments
    Există peste 190 de țări răspândite pe glob, iar fiecare dintre ele are propriul cod cultural unic. Deși stereotipurile ne pot familiariza cu anumite aspecte culturale, există multe fapte care pot fi…
  • 10 lucruri pe care oamenii nu ar trebui să le facă pisicilor lor + VIDEO
    19.12.2022 - 0 Comments
    Pentru început, nu le speriați.PUNCTE CHEIE:Evitați să vă lăsați pisica să se plictisească. Folosiți modalități creative de a o hrăni și implicați-vă în activități comune, cum ar fi joaca, pentru a o…
  • Masoneria în România + documentar
    21.08.2012 - 0 Comments
    --> MASONERIA ÎN ROMÂNIA Francmasoneria este un ordin iniţiatic, ai cărei membri sunt înfrăţiţi prin idealuri comune – morale, spirituale, sociale și politice – prin iniţierea…
  • Cardul de sănătate la români + VIDEO
    01.05.2013 - 7 Comments
    --> CARDUL DE SĂNĂTATE LA ROMÂNI Informaţiile din microcipul cardului - numele, prenumele şi CNP-ul asiguratului - - codul unic de identificare în sistemul de asigurări - - numărul…
  • Vaccinurile - prevenția care îmbolnăvește + eBook
    21.06.2013 - 3 Comments
    --> VACCINURILE PREVENŢIA CARE ÎMBOLNĂVEŞTE ŞI UNEORI CHIAR UCIDE De curând, a fost publicată o carte care a stârnit atât interesul părinţilor, cât şi al medicilor: „Vaccinurile:…
  • The War You Don't See (Războiul pe care nu-l vezi) - documentar (RO)
    14.05.2012 - 0 Comments
    --> THE WAR YOU DON’T SEE  Războiul pe care nu-l vezi Documentar (RO) Prin acest extraordinar documentar, lansat în decembrie 2010, John Pilger, un curajos…
  • 10 fapte fascinante despre orașul antic Pompei
    14.03.2023 - 0 Comments
    După erupția Muntelui Vezuviu din 24 august 79, întregul oraș Pompei din Golful Napoli a fost îngropat și uitat până la mijlocul secolului al XVIII-lea. Astăzi, Pompeiul este unul dintre cele mai…
  • Interferonul
    15.04.2012 - 6 Comments
    --> ANALIZA UNUI MEDICAMENT FOLOSIT LA HEPATITĂ: INTERFERONUL Interferonul se foloseşte în multe medicamente: contra sclerozei multiple, hepatitei C şi B, cancerului, infecţiilor…
  • Mitul calciului din lactate și cele mai bune surse de calciu
    29.10.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MITUL CALCIULUI DIN LACTATE  ȘI CELE MAI BUNE SURSE DE CALCIU Dacă vreţi să aflaţi ceva dintr-un anumit domeniu, trebuie să…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *