8 motive pentru care să NU bei 8 pahare de apă pe zi + VIDEO

-->

8 MOTIVE PENTRU CARE SĂ NU BEI
 8 PAHARE DE APĂ PE ZI


Toată lumea cunoaște recomandarea: „Beți 8 pahare de apă pe zi!”, sau versiunea televizată a acesteia, „Beți cel puțin 2 litri de apă pe zi!” (asta însemnând că, cu cât mai mult peste cei 2 litri, cu atât mai bine!). Am auzit-o de la mama, de la prietenii noștri, de la medicul nostru de familie, de la nutriționistul nostru și... bineînțeles, de la guvernatorul sănătății pe planeta Pământ – marele și atotștiutorul Doctor Oz. Îndemnul acesta nu lipsește din nicio carte despre sănătate care se întâmplă să ne pice în mână, iar Internetul este plin de grafice informative, devenite virale pe Facebook. Prin urmare, trebuie să fie adevărat! Pentru cei care mai au vreo urmă de îndoială, ni se explică și de ce:
- Pentru că corpul tău este 60% apă! Sau 80%? În sfârșit, ce contează? Practic, tu nu ești decât apă.
- Pentru că apa este sursa vieții.
- Trebuie să bei multă apă ca să ai o piele frumoasă.
- Trebuie să bei mai multă apă ca să scapi de toxine.
- Dacă vrei să slăbești, trebuie să bei apă.
- Dacă crezi că ți-e foame, de fapt, ți-e sete.
- Dacă ai ajuns să-ți fie sete, ești deja deshidratat.
- Cafeaua te deshidratează.
- Dușul te deshidratează.
- Actul de a respira îți evaporă apa din corp.
- Dacă nu faci pipi limpede, nu mai ai mult de trăit...

Haideți să judecăm acum cu capul nostru (dacă măcar ăsta ne-a rămas limpede) de ce toate aceste învățături despre băutul de apă sunt o sumă de minciuni care, practic, ne pot face mai mult rău. Vă dau 8 motive pentru care a bea 8 pahare de apă zilnic, după cum ne dictează „specialiștii”, în loc de a bea apă zilnic după cum ne dictează propriul corp, nu e o idee prea bună:

1. Urmăm orbește sfaturi standardizate

Dacă în privința alimentației am auzit și am citit o gamă largă de recomandări, între care multe se bat cap în cap (de pildă, medicina alopată ne spune că grăsimile saturate ne omoară, dar grăsimile polinesaturate ne protejează inima, în timp ce medicina naturistă afirmă contrariul), ei bine, în privința băutului de apă avem de-a face cu o constantă: beți mai multă apă decât ați făcut-o până acum! Deși niciun specialist în sănătate nu uită să ne amintească zicala antică modus in rebus (moderație în toate), ei nu aplică același principiu și apei de băut. Ba chiar din contră: „cu cât mai multă, cu atât mai bine”, spun ei, indiferent dacă sunt alopați sau naturiști.
Prin intermediul televizorului, suntem presați zilnic să bem mai multă apă decât simțim nevoia în mod natural. Iar cei care reușesc, consideră asta un fel de virtute. Prima idee dubioasă (ca să nu spun impertinentă) pe care o înțeleg eu din această recomandare obsesivă este aceea că, de fapt, propriul nostru corp habar n-are ce e bine pentru el. Trebuie să ne forțăm să dăm pe gât 8 pahare de apă de dimineață și până seara, ignorând cu desăvârșire feedback-ul corpului nostru: nevoia presantă de a merge la toaletă, senzația de creier încețoșat, mâini și picioare reci permanent. Îi ascultăm orbește pe acești guru ai sănătății și ne asigurăm că am ingurgitat porția zilnică de apă. De ce credem oare că e bine să ne disprețuim propriul corp? Pentru că, de fapt, asta și înseamnă: ignorarea totală a semnalelor biologice, înscrise în codul nostru genetic, prin care organismul este capabil să se echilibreze singur. Nu trebuie să calculăm dinainte cât aer vom respira într-o zi, de câte ori vom clipi sau de câte ori vom merge la toaletă. Corpul nostru face toate astea pentru noi, în funcție de necesitățile lui. Iar noi reacționăm din reflex, fără să ne gândim. Dar, de câțiva ani încoace, bem noi apă ca să ne potolim setea, așteptând apoi până când ni se face din nou sete? Aș! Bem cât e ziua de lungă, indiferent de ce ne spune corpul. Data viitoare când vei întinde mâna după sticlă ia gândește-te: Beau pentru că mi-e sete, sau beau pentru că „e sănătos”? Cel mai probabil, răspunsul pe care ți-l vei da singur este al doilea.
Cel mai grav e atunci când oamenii beau apă ca să-și satisfacă o altă nevoie semnalizată de organism: foamea. Am auzit și citit în nenumărate rânduri: „Când simți că ți-e foame, bea mai întâi apă! Uneori, doar crezi că ți-e foame, de fapt, ți-e sete”. Măi să fie! Un copil de 1 an știe să facă diferența între foame și sete chiar înainte de a învăța să vorbească. Vă asigur că nici la vârsta adultă n-ați uitat să le deosebiți. Cu siguranță, recomandarea asta a fost inventată pentru numărul tot mai mare de tinere obsedate de calorii, care le împiedică să arate perfect. Foamea și setea sunt două instincte diferite. Ascultă-ți corpul și răspunde-i corect. Nu te mai tortura printr-o supra-hidratare zilnică!

2. Introducem deja o bună parte din apă prin hrană

Chiar dacă ți se spune că trebuie să bei 2 litri de apă pe zi, gândește-te că o bună parte o obții din mâncare. Și aceasta, deoarece, doar dacă nu ești astronaut, toată hrana pe care o mănânci conține apă. Există foarte multă apă în fructe, legume, carne, ouă, lactate. Nucile și semințele au mai puțină, dar de obicei le folosim în combinație cu alte alimente, care conțin apă. Fulgii de cereale sunt uscați, dar nimeni nu-i nebun să-i mănânce ca atare: îi înmoaie în lapte, supe, salate. Ca să faci pâine, începi cu o făină complet deshidratată, căreia îi adaugi apă. Nici grăsimile nu conțin apă, dar nimeni nu se-apucă să mănânce untul gol cu lingura. Să mai amintim supele, ciorbele, sosurile, sucurile, ceaiurile, nelipsita cafea și o să realizăm că introducem apă în corp ori de câte ori băgăm ceva în gură. Ciudat este faptul că unii oameni nu iau în seamă aceste surse zilnice de apă. Ei consideră, probabil, că ness-ul sau cafeaua, în mod magic, anulează ceașca de apă în care au fost fierte. Îi asigur că nu se întâmplă așa. Îi asigur că dacă „bei” ceva, înseamnă că acel ceva conține multă apă. Dacă mai bei și 2 litri de apă, exagerezi și nu-ți va fi bine.

3. Ne privăm de nutrienții din alte băuturi

Și dacă tot am vorbit de băuturile acelea pe care le bem și care nu sunt apă chioară, dar conțin o cantitate semnificativă de apă, de ce nu le-am bea pe acelea în loc de apă? De exemplu sucurile din fructe și legume proaspete? Sau laptele proaspăt, crud (preferabil de capră), care vine la pachet cu o mulțime de vitamine naturale: A, D, E, K. În felul acesta, nu doar te hidratezi, te și hrănești. Sau ce spuneți de fermenții din anumite băuturi, cum ar fi kefirul, ceaiul kombucha sau cvasul? Toate conțin probiotice benefice, vitamine, minerale și alți nutrienți importanți, de care te lipsești în mod deliberat bând doar apă chioară.

4. Ne distrugem balanța electrolitică a organismului

Păstrarea unui echilibru între mineralele din corp este un lucru foarte important pentru starea noastră de sănătate. Mai ales echilibrul natural dintre fosfor și sodiu. În interiorul celulelor noastre, este de preferat ca balanța să încline spre fosfor. Dar în afara celulelor, în fluidul extracelular (numit și interstițial), e bine ca balanța să fie inversată, înclinând spre sodiu. Fluidului extracelular  îi place să stea într-o soluție numită izotonică, adică la 9 grame de sare pe litrul de apă. Doar așa se pot menține intacte elementele celulare, îndeosebi globulele roșii. Dacă ești deshidratat puternic și ajungi la spital, ți se va face o perfuzie, dar nu ți se va pompa apă simplă, căci asta te-ar putea omorî. Ți se va introduce o soluție izotonică ce te va hidrata, menținându-ți în același timp echilibrul electrolitic, prezența sodiului fiind cu deosebire importantă în acest caz.
Băutorii de 8 pahare de apă plată pe zi au auzit în mod sigur de faptul că urina lor trebuie să fie aproape incoloră. Și că dacă e galbenă, înseamnă că sunt „deshidratați”. Aveți un animal de companie? Un câine, o pisică, un cal, orice? Dacă da, data viitoare când mergeți la veterinar, întrebați-l ce părere are de faptul că pipi-ul lui Miți e limpede și aproape incolor. Vă asigur că n-o să fie prea încântat. Și asta, deoarece specificul urinei este ceva la care toți veterinarii (ca și medicii responsabili) sunt foarte atenți. Aspectul urinei este un indicator determinant al nivelului de hidratare și al balanței electrolitice – concentrația de particule dizolvate în urină. Dacă aceasta este prea scăzută, indică o hiponatremie (un nivel prea scăzut de sodiu în sânge), ceea ce e semn rău. Așadar, bând apă cât e ziua de lungă, până în punctul în care urina vă devine limpede, riscați să intrați într-o stare hiponatremică. Aceasta se traduce printr-o hiper-hidratare, consecința unei retenții de apă sau a unor pierderi de sodiu. O hiponatremie poate provoca tulburări digestive (dezgust față de apă, grețuri și vărsături) și neurologice (mergând de la simpla confuzie mintală până la comă).

5. Hiperhidratarea e periculoasă

Să ne reamintim de perla înțelepciunii medicale, generos răspândită prin mass media: „Dacă ai ajuns în punctul în care să-ți fie sete, înseamnă că ești deja deshidratat”. Asta e cum ai spune: „În momentul în care ți s-a făcut foame, corpul tău are deja nevoie de mâncare”. Hello! Nevoia de mâncare sau de apă nu e o problemă pe care să trebuiască s-o prevenim! E un indiciu al faptului că suntem vii. Nu trebuie decât să ascultăm semnalele pe care ni le dă corpul: să mâncăm când ne e foame, să bem când ne e sete și să dormim când suntem obosiți. Aceasta este cheia sănătății, pe care cei mai mulți oameni par că au pierdut-o zilele acestea. Greșeala cea mai frecventă pe care o fac oamenii astăzi nu este deshidratarea, ci suprahidratarea. Oamenii au devenit aproape paranoici la gândul c-ar putea fi deshidratați. Eu le spun că suprahidratarea e mult mai periculoasă decât deshidratarea, pentru că nu e o tulburare ușor detectabilă. Puțini medici știu să coreleze simptomele cu intoxicarea cu apă. De aceea, vă ofer o listă a celor mai comune simptome legate de aportul excesiv de apă în corp:
- Extremități reci (mâini, picioare, nas)
- Temperatura corpului mai mică decât normal
- Urinări frecvente și urinări pe timpul nopții
- Dureri de cap, minte încețoșată
- Spasme musculare
- Iritabilitate, schimbări bruște de dispoziție
- Stare de oboseală permanentă
- Insomnie
- Senzația de gură uscată (ca o ironie, în fazele cele mai severe)

6. Prea multă apă inhibă digestia

Ca să digerăm cum trebuie alimentele, avem nevoie de o anumită cantitate de săruri biliare, acid clorhidric și alte componente ale acidului gastric. Avem, de asemenea, nevoie ca metabolismul să funcționeze în parametri optimi. Aportul de apă în exces tulbură sever toate aceste procese, făcând digestia să sufere. Bând un pahar de apă înainte de a mânca, ne diluăm sucurile gastrice, care nu vor mai avea puterea de a digera complet mâncarea. Aceasta va stagna prea mult timp în tubul digestiv și va intra în putrefacție. Unii oameni obișnuiesc să bea apă în timpul mesei sau imediat după, nefăcând astfel decât să spele toate substanțele nutritive din alimente.

7. Prea multă apă dezechilibrează nivelul de zahăr din sânge

Așa cum face cu sarea și cu electroliții, apa în exces ne scoate și glucoza din sistem. Așadar, dacă ești hipoglicemic și bei multă apă, îți speli și puținul zahăr prețios pe care-l mai ai. Invers, dacă nu ești hipoglicemic și ai tendință de hiperglicemie, băutul de multă apă nu este soluția. Stabilitatea zahărului din sânge este strâns corelată cu rata metabolică, deoarece aceasta influențează modul în care ficatul controlează nivelul glucozei, al carbohidraților și al acizilor grași în fluxul sanguin, sensibilitatea la insulină și multe altele. Atunci când fluidele extracelulare se găsesc în concentrația optimă – și nu diluate cu apă pe tot parcursul zilei – sistemul metabolic își face treaba bine, cea ce include scoaterea zahărului din fluxul sanguin și trimiterea lui în celule, pentru a putea fi folosit ca combustibil, sau stocat sub formă de glicogen.

8. Ne inhibăm metabolismul

Este de departe cel mai important motiv pentru care să nu bem 8 pahare de apă pe zi. Hidratarea excesivă diminuează performanțele organismului nostru, în loc să le crească, deoarece surplusul de apă ne inhibă metabolismul. Cât de important este metabolismul? Ei bine, luând în considerare faptul că acesta susține viața corpului nostru până la nivel celular și are un impact asupra fiecărui sistem fiziologic al lui, aș spune chiar că metabolismul este cheia sănătății noastre. Atunci când fluidele corpului nostru sunt îmbibate cu apă, celulele sunt prea inundate pentru a mai fi capabile să producă energia pe care ar trebui s-o producă. Electroliții și glucoza sunt sursa de energie a celulelor, micile baterii ale mitocondriilor. Când acestea sunt „spălate”, metabolismul celular este oprit, ceea ce declanșează un răspuns, prin producerea excesivă de hormoni de stres, cum ar fi adrenalina, făcând corpul s-o ia razna pe dinăuntru.
Pentru că celulele noastre nu mai primesc ce au nevoie ca să producă energie, corpul nostru va încerca să conserve cât mai multă energie cu putință. În acest sens, unul dintre primele lucruri pe care le va face va fi să reducă circulația sanguină la mâini și picioare, pentru a o menține la nivel optim în jurul organelor vitale. De aceea, mâinile și picioarele reci sunt un semnal de răspuns la stres și semn că o cascadă de hormoni au fost activați. Iar când această stare devine cronică, celulelor le vine din ce în ce mai greu să rețină sărurile și zaharurile de care au nevoie pentru a funcționa. Bând prea multă apă zi după zi, vom perpetua problemele asociate metabolismului scăzut.

În concluzie, o mulțime de probleme legate de sănătate și a căror cauză nu o cunoaștem ar putea fi prevenite dacă am bea apă în acord cu nevoile organismului. Nicio cantitate standardizată nu este specifică nevoilor ființei umane. Intervin prea multe variabile ca să fie așa: temperatura de afară, gradul de efort, tipul de hrană etc. Sfatul meu: Beți apă doar când vă este sete! Punct.


The myth of drinking 8 glasses of water a day



Comentarii

  1. In spoturile publicitare este folosit cuvantul "lichide" si nu apa. Asadar, poti substitui consumul de apa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca-ti dai seama ca spotul publicitar se refera de fapt la sticla de plastic de 2 litri pe care ar trebui s-o cumparam dimineata si sa o golim pana seara. Si mai sper ca-ti dai seama ca aceste spoturi sunt finantate de afaceristii cu apa potabila de la robinet, imbuteliata si vanduta pe post de apa limpede de izvor de munte. Nicio televiziune nu transmite un spot publicitar daca nu este platita pentru asta. Cine crezi ca plateste difuzarea zilnica a spotului cu indemnul de a bea cel putin 2 litri de „lichide” pe zi? Guvernul Romaniei?

      Ștergere
    2. Mi-am pierdut 5 min din viata ascultand niste prostii ale unui destept care se crede medic soau doar "foarte" bine informat! Acele simptome ale hiperhidratarii apar in momentul in care bei apa excesiv(mai mult decat pot filtra rinichii, adica mai mult de un litru pe ora!!) Daca s-a trezit un destept sa "dea 8 pahare pe gat" deja trecem de acest litru pe ora. De asemenea ca sa afecteze sistemul digestiv vorbim de consumul de apa/lichide reci in cantitati destul de mari. Normal ca daca beau 2 litri de apa rece si pe deasupra nici nu mananc suficient ca cica tin dieta imi afecteaza sistemul digestiv

      Ștergere
  2. beau 2-3-4 litri pe zi de apa(vara 3,4) si plata si minerala, atat vrea corpul meu si ma simt super.
    nu cred ca acele simptome descrise sunt de la "prea multa apa". Tocmai pt ca suntem apa bem apa, ca sa circule nu sa stagnam( de fapt semnele descrise sunt asociate cu stagnarea"/

    vorbind de a asculta corpul...el nu mai da semnale de sete cand e privat de apa ci se imbolnaveste. cand ii dai din nou apa corpului abe atunci incepe sa ceara..
    regards,
    Camelia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camelia, auto-supranumită Sophia („intelepciune” in greaca) la afirmatiile tale aberante am o singura replica: Daca taceai, filozof ramaneai...

      Ștergere
  3. E bun cate un articol din acesta care sa ne reaminteasca faptul ca este bine si normal sa mancam atunci cand ne este foame si sa bem cand ne este sete. Multe dintre enunturile articolului ar putea fi maxime de dat pe Facebook. Asta cu bautul apei in exces de teama sa nu ne deshidratam seamana cu sfatul unora de a lua medicamente pentru a preintampina vreo boala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Referitor la aceste simptome ale suprahidratarii aparute in text
    - Extremități reci (mâini, picioare, nas)
    - Temperatura corpului mai mică decât normal
    - Urinări frecvente și urinări pe timpul nopții
    - Dureri de cap, minte încețoșată
    - Spasme musculare
    - Iritabilitate, schimbări bruște de dispoziție
    - Stare de oboseală permanentă
    - Insomnie
    - Senzația de gură uscată (ca o ironie, în fazele cele mai severe)

    as mai adauga unul: cantitate foarte mica de lichide baute in timpul unei zile

    Afirma asta pentru ca am intalnit o persoana care are exact simptomele de mai sus, insa il are si pe cel adaugat. Corpul nu ii mai cere sa bea apa, asa ca bea f putina. Precizez ca este o persoana slaba, ca si aspect fizic, deci in aparenta nu ar avea unde sa depoziteze apa. Probabil tine de metabolism

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Antoniu, recomandarea destul de recenta a „specialistilor” (a aparut din senin acum vreo 7 ani) este sa se bea 2 litri de apa pe langa orice altceva ingurgitam intr-o zi. Toata lumea stie asta si, din pacate, se conformeaza. Articolul este absolut corect din punct de vedere stiintific, iar informatiile sunt sustinute si de medicul din video-ul atasat. Ti-o spun in cunostinta de cauza. In schimb, comentariul tau abunda in rationamente false si in greseli de ortografie jenante.

      Ștergere
  6. este foarte adevarat!!!Pana nu demult si eu am stiu ca trebuie sa beau apa ca sa slabesc si...beam cred ca pana la 3-4 litri pe zi,si prezentam toate simptomele ,plus faptul ca ma simteam mereu grea si umflata in burta...Si ma miram de ce nu slabesc desi am o alimentatie cat de cat sanatoase si evitam multe,precum dulciuri,paine,grasimi...Si intr-o zi m-am gandit ca poate fi de la apa si am redus-o ,am inceput sa beau numai cand mi-e f sete un pahar intreg si knd nu mi-e f sete numai cate o gura!Primele imbunatatiri care le-am vazut a fost abdomenul mai plat si o stare de mai bine.Si dupa vreo 3 zile cand m-am urcat pe cantar,aveam cu un kg jumate mai putin,mancand cat de cat normal,lucru care mi s-a parut incredibil!Deci concluzia este ca acest articol este complet adevarat,eu ma stresam cu diete sa ma simt mai usora,dar depaf apa in exces era problema nr 1 !

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu beau foarte multa apa dintotdeauna , adica de cand am inceput sa beau apa ( cateva luni ) eram o " broscuta " , asa cum imi zicea mama si inafara de sintoma " senzatie continua de gura uscata " nu am alta problema , oricum , beau peste 2 l , dar nu indes apa pe gat , beu pentru ca imi e sete si mananc normal , mdea...am si o capacitate foarte mare a vezicii urinare deci nu merg la baie mai des de 2-3 ori pe zi. I ♡ water !

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-a placut f.mult articolul..eram stresata de faptul ca nu pot sa beau cele opt pahare de apa..eu beau maxim doua pe zi..mainile si picioarele totusi le am tot timpul reci, iar pielea parca incepe sa se zbarceasca inainte de vreme (am 30ani), e f.uscata...m-am gindit ca poate din cauza ca nu beau apa..imi puteti da un sfat va rog

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamnă, faceți foarte bine că nu urmați îndemnul comercial de a bea 8 pahare (2 litri) de apă pe zi. Dacă beți doar 2 pahare, înseamnă că atât vă cere organismul. Probabil că mâncați multe supe, fructe și alte alimente cu conținut ridicat de apă, ceea ce e perfect. În privința extremităților reci, o cauză ar fi lipsa de mișcare (muncă de birou, stat mult pe scaun la calculator etc.). Mișcați-vă mai mult și veți pune sângele în mișcare, iar mâinile și picioarele se vor încălzi. Pentru tenul uscat folosiți ulei extravirgin de măsline sau de cânepă (marca Canah - se găsește la Plafar) care vă remediază acest neajuns. Renunțați la orice fel de creme cosmetice pentru ten. Dacă citiți eticheta, o să vedeți că conțin substanțe chimice care, prin piele, intră în circuitul sanguin și de acolo la ficat, pe care vi-l intoxică. În plus, aceste creme dau dependență, adică în momentul în care încetați să le aplicați, tenul se usucă și mai tare.

      Ștergere
  9. Am incercat cu uleiul de masline dar nu ma impac prea bine cu el din cauza mirosului, mi-am cumparat si un ulei de argan presat la rece, dar care dupa doua sapt.a inceput si asta sa aibe un miros aiurea si nu l-am mai folosit..am sa incerc uleiul de canepa sa vad , poate ma impac mai bine cu el...eu va multumesc frumos pt sfaturi..o zi frumoasa va doresc

    RăspundețiȘtergere
  10. Am citit cu interes. Pentru ca am incercat sa beau apa cat si cum trebuie, cu inghitituri mici,si nu rece,nici in timpul mesei,nici dupa si pot spune ca mie nu mi-a fost deloc bine.Si simteam cum ma umflu frumusel .Cred ca fiecare trebuie sa isi asculte corpul si sa nu faca un lucru sau altul,doar pentru ca e trendul sau" recomanda spetzialistul".Iar "spetzialistul" tre'sa se mai prinda si el ca metoda x nu e neaparat aplicabila tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Beau 3-3,5 litri de apa pe zi si ma simt excelent. In privinta articolului am doua explicatii: Sau nu ni se adreseaza noua, (romanilor) sau cineva incearca in mod voit sa ne faca clientii farmaciilor. Inclin sa cred ca este special facut pentru consumatorii de hamburgher si Coca ! Ce rost mai are sa mai bea acestia si apa? Oricum sunt calificati pentru o viata cat mai scurta. Eu nu accept sfaturi de la ei si este bine ca acestor filmulete sa nu li se mai faca reclama . Nu discut cele 8 motive, pe care oricine stie un pic de chimie le poate desfiinta! Nu sunt pentru apa de la robinet( care ar trebui filtrata).Beti apa PI,apa plata, apa minerala apa cu un continut cat mai mic de nitriti.Nu va deshidratati! 2 litri de apa este necesarul minim !

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu cred ca la televizor ni se spune sa bem cat mai multa apa pentru a ne crea impresia ca avem nevoie de o cantitate nelimitata de H2O, ceea ce ne va determina sa cumparam cat mai multa H2O minerala sau plata,lucru care ar incanta firmele producatoare de aceste ape , intrucat ar avea profituri tot mai infloritoare.Daca toata lumea ar fi de maine informata sa consume H2O doar daca au senzatia de sete, aceste firme s-ar afla in pericol de faliment. Ca doar tot in acest sens se invarte si mitul Ca din lactate, care asigura firmelor Raraul, Ladorna ,Muller profituri uriase ,in detrimentul sanatatii oamenilor, care in realitate pierd zilnic acest mineral din pricina faptului ca aceste alimente le acidifica sangele. In concluzie sloganurile publicitare cu privire la sanatate au un rol comercial.DACA VREM SA FIM SANATOSI, TREBUIE SA NE BAZAM PE STUDII STIINTIFICE DE ULTIMA ORA SI NU PE RECLAME, MITURI.

    RăspundețiȘtergere
  13. Legat de reclama cu 2 litri de apă pe zi, io vreau să atrag atenția asupra unui lucru foarte simplu - pe care toata lumea îl trece cu vederea - și anume:
    1) un copil de 5 ani și 10 kg ”trebuie” să bea tot 2 litri de apă pe zi ?...
    2) doi adulți de 1,80m și 70 kg - unul cu o muncă sedentară, celălant cu o muncă foarte activă din pdv fizic - ”trebuie” să bea tot 2 litri de apă pe zi ?...
    3) același om - în funcție de ce efort depune, la ce temperatură lucrează - are nevoie de cantități dierite de apă.
    4) Țineți minte: ”Fiecare sîntem un unicat.” Ceea ce funcționează perfect ptr. cineva, ptr. altul poate funcționa mult mai puțin sau diferit.
    5) Aici este și cea mai mare tîmpenie pe care o face medicina alopată - cînd prescrie același tratament la sute și mii de oameni - fără să țină cont de unicitatea fiecăruia.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Rețete culinare - Pui cu smântână și piper
    08.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PUI CU SMÂNTÂNĂ ȘI PIPER Ingrediente - piept de pui - o ceapă mică - o cană de smântână dulce - două linguri de piper verde - o…
  • Biblioteca din Alexandria - trecut și prezent + slideshow
    10.06.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BIBLIOTECA DIN ALEXANDRIA Cunoaşterea înseamnă putere. Acest principiu a stat la baza dorinţei regelui Ptolemeu I de a crea în anul…
  • Rețete culinare - Hrana crudă
    07.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); REȚETE DIN CADRUL BUCĂTĂRIEI CRUDIVORE Există multe moduri de a mânca și a bea care ne permit să dobândim o bună stare de sănătate.…
  • Istoria cânepii + documentar (RO)
    03.06.2012 - 0 Comments
    --> ISTORIA CÂNEPII Cânepa este o plantă originară din Asia Centrală, care s-a răspândit ulterior în China, India şi Europa. Cultivarea cânepii este una dintre cele mai vechi ramuri ale…
  • Era geoingineriei stratosferice + VIDEO (RO)
    21.01.2016 - 0 Comments
    ERA GEOINGINERIEI STRATOSFERICE – CHEMTRAILS ȘI VIITORUL PLANETEI NOASTRE – Având în vedere multitudinea de informații despre geoinginerie și „chemtrails” (dâre chimice pe cer) care au ajuns…
  • Valeriu Popa - De ce ne îmbolnăvim? + documentar (RO)
    12.07.2013 - 3 Comments
    --> DE CE NE ÎMBOLNĂVIM? Valeriu Popa (1924 - 1997) Majoritatea oamenilor privesc boala ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, mai ales dacă este vorba de o maladie ereditară…
  • Piramidele din Caral, Peru - documentar (RO)
    27.06.2012 - 0 Comments
    --> PIRAMIDELE DIN CARAL Filmul documentar „Piramidele pierdute din Caral” încearcă să explice motivele care au stat la baza dezvoltării sociale prin studierea civilizațiilor…
  • Spanacul - mătura intestinului
    01.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SPANACUL - mătura intestinului Calităţile curative ale spanacului se cunosc din cele mai vechi timpuri, el fiind numit şi „mătura…
  • Dr. Roman Morar și leacul diabetului
    14.04.2012 - 4 Comments
    --> DR. ROMAN MORAR –   CREATORUL LEACULUI ROMÂNESC PENTRU DIABET Doctorul clujean a creat în anul 1994 Eridiarom-ul, un concentrat de fructe de afin care tratează diareea, cu…
  • Medicina călugăriței Hildegard von Bingen
    13.04.2012 - 2 Comments
    --> MEDICINA LUI DUMNEZEU  DATĂ CĂLUGĂRIȚEI HILDEGARD VON BINGEN După o dispariţie de 800 de ani, au fost descoperite cunoştinţele detaliate ale călugăriței germane Hildegard…
  • 10 lucruri pe care să NU le faci în public!
    18.05.2015 - 2 Comments
    1. Țipă la cineva: „Ești unul dintre ei!”, și îndepărtează-te ușor.2. Uită-te la cineva printr-un geam și spune: „Mamă, ce urât sunt!”3. Spune-i unui copil că ești el/ea din viitor.4. Du-te la un…
  • Benjamin Freedman despre cauzele intrării Statelor Unite în Primul Război Mondial + VIDEO (RO)
    13.12.2012 - 0 Comments
    --> BENJAMIN FREEDMAN DESPRE CAUZELE INTRĂRII STATELOR UNITE ÎN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL Așa cum simplu și clar îl definește…
  • Bruce Lipton - Medicamentele vă rescriu sistemele corporale + documentar (RO)
    18.12.2012 - 2 Comments
    --> MEDICAMENTELE   VĂ RESCRIU SISTEMELE CORPORALE Bruce Lipton Fragment din interviul luat de Cristian Mureșan, realizatorul emisiunii „Știință și cunoaștere” - TVR…
  • Osho despre post și vegetarianism + VIDEO (RO)
    20.03.2012 - 5 Comments
    --> OSHO DESPRE POST ȘI VEGETARIANISM „Meditează şi apoi totul, inclusiv hrana ta, se va schimba” Mâncarea nu te face spiritual,…
  • Cânepa românească - victima vânătorii de canabis + VIDEO (RO)
    19.06.2016 - 1 Comments
    CÂNEPA ROMÂNEASCĂ VICTIMA VÂNĂTORII DE CANABIS Din dorința de a arăta lumii cum se transformă cânepa din plantă în țesătură și mai apoi în costum popular, Iosif Ciunterei, un bistrițean de 20 de…
  • Masoneria în România + documentar
    21.08.2012 - 0 Comments
    --> MASONERIA ÎN ROMÂNIA Francmasoneria este un ordin iniţiatic, ai cărei membri sunt înfrăţiţi prin idealuri comune – morale, spirituale, sociale și politice – prin iniţierea…
  • Uleiurile vegetale
    03.04.2012 - 3 Comments
    --> ULEIURILE VEGETALE Secretul unei inimi sănătoase? Înlocuirea grăsimilor saturate din alimentaţie, aşa cum sunt cele din unt sau untură, cu cele nesaturate, provenite din uleiuri…
  • Alimentația tradițională japoneză și longevitatea +VIDEO
    22.11.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ALIMENTAȚIA TRADIȚIONALĂ JAPONEZĂ ȘI LONGEVITATEA Yukio Yamori M.D., Ph.D. Japonezii se bucură în prezent de cea mai mare…
  • Ce este Biblia? + VIDEO (RO)
    24.12.2012 - 4 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false …
  • OSHO - Parabola despre iubire și ego
    01.08.2012 - 4 Comments
    --> OSHO - Parabolă despre iubire şi ego A fost odată un arbore bătrân şi maiestuos, cu ramurile întinse spre cer. Când…
  • Marele jaf comunist - documentar
    20.05.2012 - 0 Comments
    --> MARELE JAF COMUNIST În august 1959, șase foști membri ai nomenclaturii comuniste și colaboratori ai Securității fură o mașină a Băncii Naționale în care se aflau 1,6 milioane…
  • Cel mai longeviv medic din lume
    06.01.2015 - 1 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "9725181357"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; DR. SHIGEAKI HINOHARA CEL MAI LONGEVIV MEDIC…
  • Miracolul japonez + VIDEO
    06.08.2013 - 6 Comments
    --> MIRACOLUL  JAPONEZ Astăzi, 6 august 2013, s-au împlinit 68 de ani de când a fost lansată prima bombă atomică din istoria umanității, care a devastat orașul Hiroshima.…
  • Fapte uluitoare despre alimente pe care majoritatea oamenilor nu le știu
    14.10.2022 - 0 Comments
    Petrecem aproximativ o oră mâncând în fiecare zi. Știm ce ingrediente ne plac și ce feluri de mâncare am prefera să evităm. Dar sunt încă atât de multe lucruri pe care nu le știm despre alimentele pe…
  • Migrația anuală a crabilor roșii + VIDEO
    29.12.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MIGRAȚIA ANUALĂ A CRABILOR ROȘII Insula Crăciunului este un mic teritoriu în Oceanul Indian, fără guvernare proprie, aparținând…
  • Ce este un prieten? + VIDEO
    12.02.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE ESTE UN PRIETEN? Un prieten este cineva pe care poți conta oricând, căruia îi poți povesti tot ce s-a întâmplat și se întâmplă în…
  • Politețea pe hartă
    18.04.2012 - 0 Comments
    --> POLITEŢEA PE HARTĂ O dată cu începutul existenţei sale sociale, umanitatea a impus norme de comportament în toate domeniile esenţiale ale vieţii: hrana, vestimentaţia, relaţiile…
  • Clasificarea alimentelor comercializate
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> CLASIFICAREA ALIMENTELOR PE PIAȚA PRODUSELOR ALIMENTARE Piaţa produselor alimentare cunoaşte astăzi o intensă înnoire şi diversificare, pusă pe seama satisfacerii dorinţelor,…
  • Rețete culinare - Bucătărie internațională - SOSURI
    07.04.2012 - 0 Comments
    --> Bucătărie internațională - SOSURI -->
  • Alimente sănătoase - liderii cap de serie (VIDEO + slideshow)
    08.08.2012 - 1 Comments
    --> ALIMENTE SĂNĂTOASE - LIDERII CAP DE SERIE A MÂNCA SĂNĂTOS ÎNSEAMNĂ ȘI A GĂTI SĂNĂTOS Există persoane care, deși suferă de pe urma mâncării mai puțin sănătoase, ezită să…
  • 9/11 - Măsuri de siguranță pentru femeile musulmane din Statele Unite + VIDEO (RO)
    11.09.2013 - 1 Comments
    --> 9/11 – MĂSURI DE SIGURANȚĂ PENTRU FEMEILE MUSULMANE DIN STATELE UNITE În zilele care au urmat evenimentelor de la 11 septembrie 2001, populația americană s-a confruntat cu…
  • Istoria trenului + slideshow
    08.09.2015 - 0 Comments
    ISTORIA TRENULUI Istoria trenului începe acum 200 de ani, o dată cu inventarea primelor vagoane, folosite inițial în mine. De atunci și până în prezent, trenurile au evoluat permanent. Primele…
  • Rețete culinare - Să gătim fără foc - eBook
    07.04.2012 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "4840204453"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; …
  • Puterea cuvintelor + documentar (RO)
    15.01.2013 - 0 Comments
    --> PUTEREA CUVINTELOR – exprimarea conştientă şi responsabilă – Cuvântul este puterea prin care creăm sau distrugem. Avem…
  • Cancerul - tratamente interzise + documentar (RO)
    15.04.2014 - 1 Comments
    --> CANCERUL - TRATAMENTE INTERZISE Eu, dacă m-aş îmbolnăvi de cancer, nu m-aș lăsa tratat în niciun caz într-o clinică pentru tratarea cancerului. Numai bolnavii care evită asemenea…
  • Vaccinul Gardasil - primele plângeri penale + VIDEO (RO)
    27.03.2014 - 0 Comments
    --> VACCINUL GARDASIL - PRIMELE PLÂNGERI PENALE - Impunerea vaccinării cu Gardasil pentru a se preveni, chipurile, apariţia cancerului de col uterin, a declanşat la vremea respectivă…
  • Rețete culinare - Hrană vie
    07.04.2012 - 0 Comments
    --> HRANĂ VIE – REŢETE I. APERITIVE ȘI MÂNCĂRURI NATURISTE TORT APERITIV DE GOGOŞARI CU BRÂNZĂ DE VACI (SAU CAŞ) Ingrediente: 7 gogoşari, 300 gr. brânză de vaci (sau caş),…
  • Islamul pe înțelesul tuturor + documentar (RO)
    13.03.2017 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ISLAMUL PE ÎNȚELESUL TUTUROR Islamul sau mahomedanismul este religia arabilor și singura religie apărută după Hristos. Întemeietorul…
  • Proiectul Roșia Montană – „mină de aur” pentru unii... + documentar (RO)
    19.06.2012 - 0 Comments
     -->  PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ, „MINĂ DE AUR” PENTRU UNII Avem 6.000 de tone de aur, adică 250 de miliarde de euro! Din 2005, România nu mai scoate nici un gram de aur din…
  • Gândul vindecă
    18.04.2012 - 1 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "1162117595"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *