Dr. Călin Mărginean - Vin vremuri „negre” pentru sănătatea noastră

-->

VIN VREMURI „NEGRE” PENTRU SĂNĂTATEA NOASTRĂ!
MERITĂ ÎNSĂ SĂ... PROFITĂM DIN PLIN DE ELE

Dr. Călin Mărginean

Dragi prieteni, a sosit în sfârșit vara, anotimpul meu preferat; și o dată cu ea au început să apară fructele și legumele de culoare... NEAGRĂ (practic ceva intermediar între indigoul spre negru și vișiniul cel mai închis). De ce vreau să vă atrag extrem de serios atenția asupra acestei minunății de culoare, o veritabilă binecuvântare a lui Dumnezeu? Deoarece aceste fructe și legume de culoare NEAGRĂ conțin un colorant polifenolic numit RESVERATROL, de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut! Când am folosit în limbaj medical cuvântul „anti-oxidant” primul lucru la care trebuie să vă gândiți este „anti-cancer” (atât prevenție, cât și terapie naturală), anti-îmbătrânire și status antiinflamator; dar nu numai atât! Să nu cumva să uitați că a doua cauză de deces la nivel European este reprezentată de CANCER; însă în România, începând cu 1997, principala cauză de deces este reprezentată de cancer și apoi de bolile cardio-vasculare! Dar oare această minune a cerului (resveratrolul) să știe să facă doar atât? Nici pe departe! Hai să vedem împreună:

- Întâi de toate, se găseşte în general în fructele de culoare indigo-vișiniu spre negru (dar nu numai): dude NEGRE, cireșe NEGRE, struguri NEGRI, sâmburii de struguri NEGRI (dar și albi), mure NEGRE, corcodușe NEGRE, coacăze NEGRE, prunele închise la culoare, afine, varza roșie, ceapa roșie, merele VIOLET, salata Lollo, lintea NEAGRĂ, fasolea NEAGRĂ, dar şi în varza de Bruxelles (care poate fi consumată şi fiartă), fragi, alune. Ultimele 3 sunt varietățile de legume și fructe care nu prezintă culoarea NEAGRĂ, dar conțin totuși resveratrol într-o cantitate mică!
- Resveratrol există într-o cantitate de 50-100 mg/g pieliţă de strugure, mai mult decât dublul oricărei alte surse identificate.
- Are un efect de distrugere tumorală directă, acţionând împotriva oricărui tip de localizare tumorală, dar mai ales asupra celor hormono-dependente (sân, uter, ovar, testicul, prostată, ficat, stomac) și asupra melanomului malign (cea mai periculoasă localizare canceroasă a pielii și una dintre primele 3 localizări tumorale ca agresivitate). Inhibă proliferarea celulelor maligne și le induce apoptoza (moartea).
- Blochează formarea de vase de sânge în jurul tumorii metastazarea celulelor maligne. Acest lucru mai știe să-l facă genisteina și daidzaina din soia (altă minune de plantă), acidul alfa-linolenic (omega 3) din uleiul de in și sulforafanul din crucifere (varză, broccoli, conopidă).
- Conferă o protecţie deosebită materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutaţii.
- Este SINGURUL anti-oxidant care acționează direct pe gena matusalemică (sau gena longevității), având capacitatea de a crește durata și calitatea vieții.
- Este potențator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele și vitaminele întâlnite în cale, amplificând efectele acestora de zeci-sute de ori!
- Are un potenţial anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C şi E la un loc + crește­ de 14 ori activitatea izoenzimei Mn-SOD și, de-asemenea, ­cantitatea de glutation intracelulară.
- Este de 20 de ori mai puternic decât vitamina E în protecţia anti-oxidativă a LDL-colesterol.
- Scade nivelul sangvin al colesterolului total şi al trigliceridelor.
- Scade glicemia și previne apariția diabetului zaharat.
- Este un vasodilatator arterial, acționând direct și stimulând enzima care produce NO (eNOS)
- Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic.
- Încă din 1985 se ştie că are capacitatea de a inhiba agregarea plachetară indusă de trombină şi ADP (Kimura) => efect anti-trombotic.
- Are efecte anti-SIDA, antivirale (virusurile hepatitice, dar nu numai!), antialergice (inhibând eliberarea histaminei), antibacteriene şi antiinflamatoare.
- ­ Mărește elasticitatea articulaţiilor, stimulând sinteza fibrelor de colagen atât la nivel articular, cât și în piele (astfel având şi un rol cosmetic). Preîntâmpină ridarea şi îmbătrânirea pielii, menţinându-i elasticitatea şi tinereţea.
- Are efect protector faţă de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb, împiedicând astfel microglia să distrugă neuronii. De asemenea, există studii încurajatoare privind potenţialul său terapeutic și în alte boli neuro-degenerative.
- ­ Amplifică toleranța la efort, performanțele fizice și psihice.
- ­ Mărește durata de viaţă şi potenţialul reproductiv cu 15-30% la animalele pe care a fost testat.
- Acționând direct pe citocromul P 450, poate reduce efectul unor medicamente prin ­ metabolizarea acestora: antiaritmice, statine, anti-histaminice, benzodiazepine, hipotensoare etc.
- Capac la toate, se mai comportă şi ca un hormon fito-estrogen, adică:
a) Reprezintă cel mai puternic fixator de calciu în/din oase (alături de exerciţiul fizic), prevenind și combătând eficient osteoporoza.
b) Conferă protecţie vasculară majoră, chiar şi la bărbaţi.
c) Combate tulburările de climacteriu.
d) Ajută la regularizarea ciclului menstrual şi se opune oricăror manifestări dismenoreice.
e) Chiar în exces, oferă protecţie împotriva cancerului de sân şi col uterin şi nu induce cancer.
f) Protejează celulele nervoase împotriva efectelor devastatoare ale stresului + mărește durata de viață a acestora + se opune apoptozei (morții) acestora!
g) Crește eliminarea renală a acidului uric, prevenind acumularea sa și riscul de a dezvolta gută sau litiază urică.
h) (Fito-) estrogenii sunt substanţe inductoare enzimatice (hepatice) cu rol în detoxifierea organismului, dar nu numai: creşte sinteza antioxidanţilor endogeni, a substanţelor necesare corpului.
Alte surse de fitoestrogeni: spirulina, soia, frunzele de păpădie și de pătrunjel, salata (lăptuca), granulele de polen, seminţele de mărar, grepfrutul roşu.

Am afirmat mai sus că Resveratrolul se comportă și ca un hormon fito-estrogen, dar NU prezintă niciunul dintre efectele nu întotdeauna de dorit, sau „adverse” ale estrogenului natural (adică cel produs de organism): Iată aceste efecte nedorite:
a) Risc de cancer de sân, endometru (uter) și de prostată (NU și cel fito-estrogen!) fiind și hormon de creștere.
b) Creșterea sânilor la ambele sexe, indiferent de vârstă (NU și cel fito-estrogen!) fiind și hormon de creștere.
c) Edeme ale membrelor inferioare prin retenția hidro-salină consecutivă.
d) ­Crește coagulabilitatea sângelui, cu risc trombo-embolic.
e) Crește riscul de a dezvolta forme de hipertensiune arterială extrem de rezistente la tratament
f) Scade fertilitatea masculină și potența.

Resveratrolul are o rezistență bună la fierbere/congelare, pierzând cel mult 15% din el. Aș putea chiar să afirm că dacă fumatul este cel mai distructiv factor pentru sănătate, resveratrolul este exact opusul, dar se pare că de forță chiar mai mare, în sens contrar. Un aspect interesant este acela că japonezii fumează cele mai multe țigări din lume per cap de locuitor, având, totuși, cea mai redusă frecvență a cancerului pulmonar. Secretul? Japonezii au în dieta lor printre cele mai ridicate niveluri anti-oxidante din lume pe cap de locuitor! (Prin aceasta, să nu credeți că vreau să încurajez fumatul în prezența unei anti-oxidări atroce!).

Ani de zile s-a tot bătut monedă pe „paradoxul francez”, afirmându-se că francezii ar trăi mai mult decât restul populațiilor datorită unui consum semnificativ de vin roșu, în care s-ar găsi resveratrol. De aici și până la dezastruoasa încurajare de a consuma zilnic vin roșu n-a mai fost decât un pas. S-a demonstrat însă ulterior că un consum de vin roșu zilnic este asociat cu efecte nocive în primul rând asupra ficatului și apoi asupra tuturor organelor întâlnite în cale de către acesta! Efectele „paradoxului francez” sunt date în primul rând de consumul de ulei de măsline, legume și fructe într-o cantitate net superioară comparativ cu al altor populații și nu neapărat de consumul de... vin roșu!

N-aș vrea să închei acest mesaj fără a le aduce la cunoștință tuturor prietenilor mei, cărora le dedic acest articol, cea mai mare minune a naturii creată de Dumnezeu (părerea mea!), o bogăție de anti-oxidanți într-un singur produs: sucul de varză roșie. Gustul acestuia va putea fi dres, la cei care nu-l prea suportă, adăugând peste el suc de morcov, iar pentru că poate conține fibre celulozice dure, va fi strecurat prin tifon „în 4”.

 Reţineţi câteva aspecte esenţiale despre varza roşie:
- conţine resveratrol = cel mai puternic factor natural anti-cancerigen cunoscut, potenţator de efect pentru toate celelalte minerale şi vitamine + distrugător al vaselor care alimentează tumora + blochează metastazarea celulelor maligne;
- conţine sulforafan = substanţă care distruge vasele care alimentează tumora;
- conţine indol-3-carbinol = substanţă care dă distrugere tumorală directă;
- conţine vitamina B17 = produce distrugere tumorală directă;
- reprezintă o sursă majoră de vitamina C. Având în vedere termolabilitatea acestei vitamine şi faptul că oxidează repede la aer, sucul de varză roşie va fi consumat imediat după preparare;
- este cea mai bogată sursă cunoscută de luteină şi zeaxantină, doi antioxidanţi fundamentali şi extrem de potenţi, cu specificitate pentru macula lutea [pata galbenă din structura ochiului] dar nu numai. Cercetările privind degenerarea maculei la vârste înaintate au dovedit rolul important al luteinei (6 mg/zi, administrată timp de 6 luni, scade incidenţa degenerării maculei cu 43%). Efectul luteinei este amplificat de licopen, colorantul roşu din legume (tomate) şi cea mai mare parte a fructelor. Luteina previne degenerescenţa maculară la persoanele diabetice. Și dacă ar fi numai aceste efecte ar fi mai mult decât suficient pentru sucul de varză roşie, dar nu sunt nici pe departe singurele!

ATENȚIE!
- Persoanele care NU au cancer în acest moment pot consuma TOATE alimentele de culoare NEAGRĂ menționate mai sus, pentru a beneficia de cât mai mult Resveratrol. Însă pe persoanele care au în acest moment cancer le sfătuiesc să se abțină de la strugurii negri (cresc nepermis de mult glicemia ca nivel și timp și pot scădea drastic imunitatea acelor persoane) și a oricăror alimente negre dar acre (coacăze) sau insuficient coapte, deoarece acestea induc aciditate în organism, factor major stimulator al dezvoltării tumorale. Rețineți aceste precauții esențiale! Acestora din urmă le recomand sucul de varză roșie, dudele, cireșele, corcodușele negre, afinele...
Vă doresc numai bine și să ne bucurăm de acest factor NEGRU pentru sănătatea noastră! 
 
-->

Comentarii

  1. Este medicul care stie ce spune. Totul se bazeaza pe cercetare. Sunt pacienta dansului de 1 an si pot spune ca " a dat de cap cancerului ".Va multumim domnule doctor pentru sacrificiul facut in slujba bolnavilor fara speranta!Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde are cabinetul dl dr?

      Ștergere
    2. Găsiți toate informațiile despre dr. Călin Mărginean pe blogul său: http://drcalinmarginean.blogspot.ro/ Îi puteți scrie pe una dintre adresele sale de e-mail. În mod sigur vă va răspunde și vă va ajuta în problema dv.:dr.calinmarginean@gmail.com ;
      calinnm@gmail.com

      Ștergere
  2. Bun si informativ articol. Toti ar trebui sa luam doze zilnice de fructe care contin Rezveratrol. As dori sa adaug ca intre timp au mai fost descoperiti alti anti-oxidanti CU MULT mai potenti. Nu stiu daca ati auzit de ACAI BERRY EXTRACT, care a fost discutat de Dr OZ, Oprah si alte personalitati din televiziunea Americana, si care acum 2-3 ani era prezentat ca fiind cel mai puternic anti-oxidant (potenta maxima constand in cunsumul fructului care creste in Brazilia...si din pacate este foarte perisabil, deci accesul nostru se face numai prin sucuri amestecate, diluate si vandute la suprapret).

    May nou, cel mai puternic anti-oxidant -certificat de laboratoarele Americane-(de 3 ori mai potent decat Acai) este un extract din shorgun negru African, care este vandut sub brandul "Jobelyn"

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot respectul pentru sfaturile date!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar si ieri am fost la mure si am adunat un cosulet de vreo 5 kg. Vara asta mi-am inegrit dintii cu aceste "frumoase negre".

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Feniculul - antidotul tensiunii arteriale
    23.03.2012 - 0 Comments
    --> FENICULUL – ANTIDOTUL TENSIUNII ARTERIALE Cu o textură a tulpinii asemănătoare cu cea a ţelinei, feniculul (Foeniculum vulgare) este înrudit din punct de vedere biologic…
  • 27 de răspunsuri foarte bune pentru atunci când nu ești de fapt OK
    17.11.2023 - 0 Comments
    Cum mă simt?!Este o întrebare pe care probabil că o puneți și la care răspundeți de mai multe ori pe zi: "Ce mai faci?"Mulți dintre noi, influențați de normele sociale care încurajează menținerea…
  • Ce este uitarea?
    02.05.2012 - 2 Comments
    --> CE ESTE UITAREA? Faptul că nu toate cunoştinţele, informaţiile pe care le achiziţionăm sunt păstrate şi reactualizate este foarte răspândit, de aceea şi foarte cunoscut. Este…
  • Merișorul - inamicul infecțiilor
    26.03.2012 - 2 Comments
    --> MERIŞORUL - inamicul natural al infecţiilor Merişorul este un arbust cu frunze mereu verzi şi flori de culoare albă sau roşie. Creşte în zonele muntoase de la noi din ţară, de…
  • Ce sunt copiii indigo?
    26.07.2015 - 2 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "0506632207"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CE SUNT COPIII INDIGO? Termenul de…
  • God Bless America! + documentare (RO)
    06.09.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); GOD BLESS AMERICA! IMPLEMENTAREA MANIFESTULUI COMUNIST AL LUI MARX ÎN STATELE UNITE ALE AMERICII Fără să frecventeze…
  • Misterul microorganismelor pleomorfice + VIDEO (RO) + documentar (RO)
    13.12.2013 - 9 Comments
    --> MISTERUL MICROORGANISMELOR PLEOMORFICE – 150 DE ANI DE CUNOAȘTERE ASCUNSĂ – Christopher Bird (Nexus Magazine, aprilie 1992) Rândurile care urmează sunt o încercare de a…
  • Aciditatea și alcalinitatea corpului nostru
    19.03.2012 - 2 Comments
    --> ACIDITATEA ŞI ALCALINITATEA CORPULUI NOSTRU În natură, valoarea PH-ului variază între zero – acid clorhidric şi 14 – sodă caustică (ambele valori fiind în afara zonei…
  • Rețete culinare - Hrana crudă
    07.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); REȚETE DIN CADRUL BUCĂTĂRIEI CRUDIVORE Există multe moduri de a mânca și a bea care ne permit să dobândim o bună stare de sănătate.…
  • Criza energetică - adevăr sau minciună? + documentar (RO)
    13.08.2015 - 1 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "2835576272"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; …
  • Ingredientele care fac delicioși cartofii prăjiți de la McDonald’s
    05.11.2013 - 2 Comments
    --> INGREDIENTELE CARE FAC DELICIOȘI CARTOFII PRĂJIȚI DE LA MCDONALD’S Corect ar fi să presupunem că în cartofii prăjiți de la McDonald’s se găsesc trei ingrediente: cartofi, ulei și…
  • Se mai respectă astăzi Jurământul lui Hipocrate? + VIDEO
    24.06.2014 - 0 Comments
    --> SE MAI RESPECTĂ ASTĂZI JURĂMÂNTUL LUI HIPOCRATE? Jurământul hipocratic este poate cel mai cunoscut text medical din antichitatea greacă. Acesta cere tânărului care tocmai și-a…
  • Virus-mania
    10.06.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VIRUS-MANIA Motto: Medicii prescriu medicamente despre care ştiu puţine lucruri, pentru a vindeca boli despre care ştiu şi mai puţine…
  • Îmbunătățiri geniale ale casei pe care orice musafir ar fi gelos + FOTO
    20.12.2021 - 0 Comments
    Pentru mulți oameni, a deține o casă este unul dintre cele mai mari vise din viață. Nu numai că ai un loc pe care să îl numești oficial al tău, dar ai și libertatea de a personaliza fiecare…
  • Cartelul petrolului și al medicamentelor + VIDEO (RO)
    12.04.2014 - 0 Comments
    --> CARTELUL PETROLULUI ȘI AL MEDICAMENTELOR Dr. Matthias Rath Sfârșitul ignoranței cu privire la cartelul petrolului și medicamentelor ca arhitect al celor două războaie…
  • 15 curiozități fascinante de cultură generală
    17.10.2022 - 0 Comments
    În era internetului, poate fi dificil să-i impresionezi pe cei din jur cu cunoștințele tale nesfârșite. Dar există întotdeauna mai multe fapte surprinzătoare care pot fi găsite. Fie că este vorba…
  • Sarea... diamantul ascuns
    31.03.2012 - 3 Comments
    --> SAREA...  diamantul ascuns Într-un basm românesc, o fată de împărat îi spune tatălui ei că-l iubeşte ca sarea-n bucate. O declaraţie ciudată în aparenţă, dar care ascunde…
  • Găinile și vulturul
    06.05.2012 - 0 Comments
    --> GĂINILE ŞI VULTURUL Într-o zi, plimbându-se prin pădure, un om găsi un pui de vultur de-abia ieşit din găoace. Dându-şi seama că dacă l-ar lăsa acolo, singur şi părăsit, l-ar…
  • Eclipsa din România - note circulare
    10.05.2012 - 0 Comments
    --> ECLIPSA TOTALĂ DE SOARE DIN ROMÂNIA 11 AUGUST 1999 – note circulare –  NOTĂ de la Directorul General către Directorii executivi: „Astăzi, la ora 11 va fi o eclipsă…
  • Rețete culinare - Roșii umplute cu ciuperci
    09.04.2012 - 0 Comments
    --> ROȘII UMPLUTE CU CIUPERCI Ingrediente - 6 roșii mijlocii - 250 g ciuperci champignon - 100 g smântână - 1 gălbenuș - 1 felie de pâine sau pesmet muiat în lapte - ulei…
  • Ecartamentul căilor ferate
    28.04.2012 - 0 Comments
    --> ECARTAMENTUL CĂILOR FERATE Ecartamentul standard al căilor ferate din Statele Unite este de 143,5 cm. Este un număr foarte ciudat. De ce se foloseşte acest ecartament? Pentru…
  • Cele mai bune plante de interior | 15 plante care sunt bune pentru sănătatea ta
    22.12.2022 - 0 Comments
    Iată care sunt cele mai bune plante pentru interior, care vă vor îmbunătăți sănătatea, dar vă vor și înveseli interiorul casei. Aceste plante sunt bune în interior, ușor de îngrijit și cele mai bune…
  • Țigani = Romi?
    03.05.2012 - 2 Comments
    --> ŢIGANI = ROMI? În ultimul timp, temele principale ale ştirilor au fost legate de reacţia ostilă împotriva cetăţenilor români din Italia şi, mai nou, şi din alte ţări europene.…
  • FED - Banca Federală a SUA + documentare (RO)
    15.07.2012 - 0 Comments
    --> STATELE UNITE AU DECLASIFICAT O SCRISOARE  A LUI MUGUR ISĂRESCU CĂTRE BANCA FEDERALĂ O scrisoare adresată de Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României,…
  • Plantele pot curăța substanțele chimice toxice din aer în câteva ore, arată un studiu
    07.06.2023 - 0 Comments
    Da, plantele au capacitatea de a elimina anumite substanțe chimice toxice din aer printr-un proces numit fitoremediere. Fitoremedierea constă în utilizarea plantelor pentru a atenua poluanții și…
  • 10 invenții care fac din Danemarca cea mai verde țară și din danezi cei mai fericiți oameni
    29.11.2022 - 0 Comments
    Energia regenerabilă, gestionarea apei și reciclarea deșeurilor sunt preocupări importante pentru Danemarca. Cea mai verde țară din 2020 a excelat la aproape toți indicatorii de sănătate a mediului…
  • Cel mai frumos cal din lume + VIDEO
    25.01.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "9725181357"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CEL MAI FRUMOS CAL DIN LUME Cel mai frumos și…
  • Drojdia de bere - o uzină de medicamente
    23.03.2012 - 3 Comments
    --> DROJDIA DE BERE  - O UZINĂ DE MEDICAMENTE Era în iarna anului 1898, într-o seara friguroasă de februarie, când inginerul german Wolfgang Schulze a rămas mult după lăsarea…
  • Faceți cunoștință cu Booby cu picioare albastre - adorabila pasăre „personaj de desene animate” + FOTO
    01.01.2022 - 0 Comments
    Unul dintre cei mai faimoși și carismatici locuitori ai insulei Galapagos, Booby - corbul de mare cu picioare albastre, este aproape ca un personaj de desene animate.Cu picioarele de un albastru…
  • Când broaștele devin gustări spumoase: O dilemă canină + Fapte despre broasca comună europeană
    16.08.2023 - 0 Comments
    Când broaștele devin gustări spumoase: O dilemă caninăSalutări, dragi minți curioase și neastâmpărați veseli! Astăzi, ne îmbarcăm într-o aventură amfibiană, care cercetează fenomenul deconcertant al…
  • 15 designuri care sunt atât practice, cât și inteligente + FOTO
    14.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Unele designuri sunt opusul absolut al „defectului din fabrică”. Te fac să spui convins "Nu am crezut niciodată că am nevoie de așa ceva…
  • Laptele ne poate scurta viața + VIDEO
    21.07.2016 - 1 Comments
    LAPTELE NE POATE SCURTA VIAȚA Dr. Elizabeth Noble Pe la mijlocul anilor ’70, când am înființat „Departamentul pentru sănătatea femeii”, osteoporoza nu era boala obișnuită și mortală care…
  • Misterul din Egipt. Primul tunel - Radu Cinamar (eBook)
    10.07.2012 - 3 Comments
    --> MISTERUL DIN EGIPT - PRIMUL TUNEL Radu Cinamar Cel de-al treilea volum al seriei inițiate de Radu Cinamar reprezintă mult așteptata continuare la best-seller-ul „Viitor cu cap…
  • Codex Alimentarius în România
    21.06.2013 - 1 Comments
    --> CODEX ALIMENTARIUS ÎN ROMÂNIA Din 31 decembrie 2009, Guvernul României a început, alături de alte 165 de state, reprezentând aproape 85% din populaţia planetei, implementarea Codex…
  • 15 fapte din fotbal care sună inventate, dar sunt de fapt adevărate
    15.04.2023 - 0 Comments
    Toată lumea iubește un fapt fotbalistic pe care nu mulți îl cunosc și astfel, în aprilie 2020, în perioada de vârf a plictiselii de autoizolare, un tip a inițiat o discuție serioasă pe Twitter,…
  • Am fost șocat să descopăr că aceste 16 alimente și produse cotidiene NU SUNT VEGANE!
    13.05.2023 - 0 Comments
    Nu mă refer aici doar la mâncare.Pentru majoritatea veganilor, renunțarea la carne și la produsele de origine animală reprezintă inițial o schimbare de dietă. Care, mai târziu, se extinde la…
  • Qigong: Vechea artă chineză de vindecare + VIDEO
    08.01.2024 - 0 Comments
    Vizitați orice parc din China în ultimele câteva sute de ani și veți vedea probabil zeci de oameni care practică qigong. Ceea ce a început ca un tratament tradițional chinezesc în urmă cu peste 4.000…
  • Ah, femeile!
    10.05.2012 - 0 Comments
    --> SPITALUL DE IUBIRI NERVOASE Veacul ne-a ales prost. Psihiatria nu recunoaşte, deocamdată, actele antisociale şi iraţionale pe care le faci din dragoste. Ca atare, nu primeşti…
  • Dezlegarea misterelor: Revelații surprinzătoare și 10 fapte mai puțin cunoscute despre Biblie
    03.01.2024 - 0 Comments
    Influența Bibliei este profundă, depășind impactul pe care l-a avut asupra religiilor abrahamice pe care a contribuit la formarea ei. Ea a lăsat o amprentă de neșters asupra istoriei mondiale,…
  • Câinele tău te poate ajuta să trăiești mai mult și iată de ce
    14.03.2023 - 0 Comments
    Toți stăpânii de câini jură pe seama efectelor pozitive pe care le au asupra lor companionii lor pufoși, iar acum avem dovezi științifice care să susțină această afirmație. De fapt, numeroase studii…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *