Dr. Călin Mărginean - Vin vremuri „negre” pentru sănătatea noastră

-->

VIN VREMURI „NEGRE” PENTRU SĂNĂTATEA NOASTRĂ!
MERITĂ ÎNSĂ SĂ... PROFITĂM DIN PLIN DE ELE

Dr. Călin Mărginean

Dragi prieteni, a sosit în sfârșit vara, anotimpul meu preferat; și o dată cu ea au început să apară fructele și legumele de culoare... NEAGRĂ (practic ceva intermediar între indigoul spre negru și vișiniul cel mai închis). De ce vreau să vă atrag extrem de serios atenția asupra acestei minunății de culoare, o veritabilă binecuvântare a lui Dumnezeu? Deoarece aceste fructe și legume de culoare NEAGRĂ conțin un colorant polifenolic numit RESVERATROL, de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut! Când am folosit în limbaj medical cuvântul „anti-oxidant” primul lucru la care trebuie să vă gândiți este „anti-cancer” (atât prevenție, cât și terapie naturală), anti-îmbătrânire și status antiinflamator; dar nu numai atât! Să nu cumva să uitați că a doua cauză de deces la nivel European este reprezentată de CANCER; însă în România, începând cu 1997, principala cauză de deces este reprezentată de cancer și apoi de bolile cardio-vasculare! Dar oare această minune a cerului (resveratrolul) să știe să facă doar atât? Nici pe departe! Hai să vedem împreună:

- Întâi de toate, se găseşte în general în fructele de culoare indigo-vișiniu spre negru (dar nu numai): dude NEGRE, cireșe NEGRE, struguri NEGRI, sâmburii de struguri NEGRI (dar și albi), mure NEGRE, corcodușe NEGRE, coacăze NEGRE, prunele închise la culoare, afine, varza roșie, ceapa roșie, merele VIOLET, salata Lollo, lintea NEAGRĂ, fasolea NEAGRĂ, dar şi în varza de Bruxelles (care poate fi consumată şi fiartă), fragi, alune. Ultimele 3 sunt varietățile de legume și fructe care nu prezintă culoarea NEAGRĂ, dar conțin totuși resveratrol într-o cantitate mică!
- Resveratrol există într-o cantitate de 50-100 mg/g pieliţă de strugure, mai mult decât dublul oricărei alte surse identificate.
- Are un efect de distrugere tumorală directă, acţionând împotriva oricărui tip de localizare tumorală, dar mai ales asupra celor hormono-dependente (sân, uter, ovar, testicul, prostată, ficat, stomac) și asupra melanomului malign (cea mai periculoasă localizare canceroasă a pielii și una dintre primele 3 localizări tumorale ca agresivitate). Inhibă proliferarea celulelor maligne și le induce apoptoza (moartea).
- Blochează formarea de vase de sânge în jurul tumorii metastazarea celulelor maligne. Acest lucru mai știe să-l facă genisteina și daidzaina din soia (altă minune de plantă), acidul alfa-linolenic (omega 3) din uleiul de in și sulforafanul din crucifere (varză, broccoli, conopidă).
- Conferă o protecţie deosebită materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutaţii.
- Este SINGURUL anti-oxidant care acționează direct pe gena matusalemică (sau gena longevității), având capacitatea de a crește durata și calitatea vieții.
- Este potențator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele și vitaminele întâlnite în cale, amplificând efectele acestora de zeci-sute de ori!
- Are un potenţial anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C şi E la un loc + crește­ de 14 ori activitatea izoenzimei Mn-SOD și, de-asemenea, ­cantitatea de glutation intracelulară.
- Este de 20 de ori mai puternic decât vitamina E în protecţia anti-oxidativă a LDL-colesterol.
- Scade nivelul sangvin al colesterolului total şi al trigliceridelor.
- Scade glicemia și previne apariția diabetului zaharat.
- Este un vasodilatator arterial, acționând direct și stimulând enzima care produce NO (eNOS)
- Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic.
- Încă din 1985 se ştie că are capacitatea de a inhiba agregarea plachetară indusă de trombină şi ADP (Kimura) => efect anti-trombotic.
- Are efecte anti-SIDA, antivirale (virusurile hepatitice, dar nu numai!), antialergice (inhibând eliberarea histaminei), antibacteriene şi antiinflamatoare.
- ­ Mărește elasticitatea articulaţiilor, stimulând sinteza fibrelor de colagen atât la nivel articular, cât și în piele (astfel având şi un rol cosmetic). Preîntâmpină ridarea şi îmbătrânirea pielii, menţinându-i elasticitatea şi tinereţea.
- Are efect protector faţă de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb, împiedicând astfel microglia să distrugă neuronii. De asemenea, există studii încurajatoare privind potenţialul său terapeutic și în alte boli neuro-degenerative.
- ­ Amplifică toleranța la efort, performanțele fizice și psihice.
- ­ Mărește durata de viaţă şi potenţialul reproductiv cu 15-30% la animalele pe care a fost testat.
- Acționând direct pe citocromul P 450, poate reduce efectul unor medicamente prin ­ metabolizarea acestora: antiaritmice, statine, anti-histaminice, benzodiazepine, hipotensoare etc.
- Capac la toate, se mai comportă şi ca un hormon fito-estrogen, adică:
a) Reprezintă cel mai puternic fixator de calciu în/din oase (alături de exerciţiul fizic), prevenind și combătând eficient osteoporoza.
b) Conferă protecţie vasculară majoră, chiar şi la bărbaţi.
c) Combate tulburările de climacteriu.
d) Ajută la regularizarea ciclului menstrual şi se opune oricăror manifestări dismenoreice.
e) Chiar în exces, oferă protecţie împotriva cancerului de sân şi col uterin şi nu induce cancer.
f) Protejează celulele nervoase împotriva efectelor devastatoare ale stresului + mărește durata de viață a acestora + se opune apoptozei (morții) acestora!
g) Crește eliminarea renală a acidului uric, prevenind acumularea sa și riscul de a dezvolta gută sau litiază urică.
h) (Fito-) estrogenii sunt substanţe inductoare enzimatice (hepatice) cu rol în detoxifierea organismului, dar nu numai: creşte sinteza antioxidanţilor endogeni, a substanţelor necesare corpului.
Alte surse de fitoestrogeni: spirulina, soia, frunzele de păpădie și de pătrunjel, salata (lăptuca), granulele de polen, seminţele de mărar, grepfrutul roşu.

Am afirmat mai sus că Resveratrolul se comportă și ca un hormon fito-estrogen, dar NU prezintă niciunul dintre efectele nu întotdeauna de dorit, sau „adverse” ale estrogenului natural (adică cel produs de organism): Iată aceste efecte nedorite:
a) Risc de cancer de sân, endometru (uter) și de prostată (NU și cel fito-estrogen!) fiind și hormon de creștere.
b) Creșterea sânilor la ambele sexe, indiferent de vârstă (NU și cel fito-estrogen!) fiind și hormon de creștere.
c) Edeme ale membrelor inferioare prin retenția hidro-salină consecutivă.
d) ­Crește coagulabilitatea sângelui, cu risc trombo-embolic.
e) Crește riscul de a dezvolta forme de hipertensiune arterială extrem de rezistente la tratament
f) Scade fertilitatea masculină și potența.

Resveratrolul are o rezistență bună la fierbere/congelare, pierzând cel mult 15% din el. Aș putea chiar să afirm că dacă fumatul este cel mai distructiv factor pentru sănătate, resveratrolul este exact opusul, dar se pare că de forță chiar mai mare, în sens contrar. Un aspect interesant este acela că japonezii fumează cele mai multe țigări din lume per cap de locuitor, având, totuși, cea mai redusă frecvență a cancerului pulmonar. Secretul? Japonezii au în dieta lor printre cele mai ridicate niveluri anti-oxidante din lume pe cap de locuitor! (Prin aceasta, să nu credeți că vreau să încurajez fumatul în prezența unei anti-oxidări atroce!).

Ani de zile s-a tot bătut monedă pe „paradoxul francez”, afirmându-se că francezii ar trăi mai mult decât restul populațiilor datorită unui consum semnificativ de vin roșu, în care s-ar găsi resveratrol. De aici și până la dezastruoasa încurajare de a consuma zilnic vin roșu n-a mai fost decât un pas. S-a demonstrat însă ulterior că un consum de vin roșu zilnic este asociat cu efecte nocive în primul rând asupra ficatului și apoi asupra tuturor organelor întâlnite în cale de către acesta! Efectele „paradoxului francez” sunt date în primul rând de consumul de ulei de măsline, legume și fructe într-o cantitate net superioară comparativ cu al altor populații și nu neapărat de consumul de... vin roșu!

N-aș vrea să închei acest mesaj fără a le aduce la cunoștință tuturor prietenilor mei, cărora le dedic acest articol, cea mai mare minune a naturii creată de Dumnezeu (părerea mea!), o bogăție de anti-oxidanți într-un singur produs: sucul de varză roșie. Gustul acestuia va putea fi dres, la cei care nu-l prea suportă, adăugând peste el suc de morcov, iar pentru că poate conține fibre celulozice dure, va fi strecurat prin tifon „în 4”.

 Reţineţi câteva aspecte esenţiale despre varza roşie:
- conţine resveratrol = cel mai puternic factor natural anti-cancerigen cunoscut, potenţator de efect pentru toate celelalte minerale şi vitamine + distrugător al vaselor care alimentează tumora + blochează metastazarea celulelor maligne;
- conţine sulforafan = substanţă care distruge vasele care alimentează tumora;
- conţine indol-3-carbinol = substanţă care dă distrugere tumorală directă;
- conţine vitamina B17 = produce distrugere tumorală directă;
- reprezintă o sursă majoră de vitamina C. Având în vedere termolabilitatea acestei vitamine şi faptul că oxidează repede la aer, sucul de varză roşie va fi consumat imediat după preparare;
- este cea mai bogată sursă cunoscută de luteină şi zeaxantină, doi antioxidanţi fundamentali şi extrem de potenţi, cu specificitate pentru macula lutea [pata galbenă din structura ochiului] dar nu numai. Cercetările privind degenerarea maculei la vârste înaintate au dovedit rolul important al luteinei (6 mg/zi, administrată timp de 6 luni, scade incidenţa degenerării maculei cu 43%). Efectul luteinei este amplificat de licopen, colorantul roşu din legume (tomate) şi cea mai mare parte a fructelor. Luteina previne degenerescenţa maculară la persoanele diabetice. Și dacă ar fi numai aceste efecte ar fi mai mult decât suficient pentru sucul de varză roşie, dar nu sunt nici pe departe singurele!

ATENȚIE!
- Persoanele care NU au cancer în acest moment pot consuma TOATE alimentele de culoare NEAGRĂ menționate mai sus, pentru a beneficia de cât mai mult Resveratrol. Însă pe persoanele care au în acest moment cancer le sfătuiesc să se abțină de la strugurii negri (cresc nepermis de mult glicemia ca nivel și timp și pot scădea drastic imunitatea acelor persoane) și a oricăror alimente negre dar acre (coacăze) sau insuficient coapte, deoarece acestea induc aciditate în organism, factor major stimulator al dezvoltării tumorale. Rețineți aceste precauții esențiale! Acestora din urmă le recomand sucul de varză roșie, dudele, cireșele, corcodușele negre, afinele...
Vă doresc numai bine și să ne bucurăm de acest factor NEGRU pentru sănătatea noastră! 
 
-->

Comentarii

  1. Este medicul care stie ce spune. Totul se bazeaza pe cercetare. Sunt pacienta dansului de 1 an si pot spune ca " a dat de cap cancerului ".Va multumim domnule doctor pentru sacrificiul facut in slujba bolnavilor fara speranta!Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde are cabinetul dl dr?

      Ștergere
    2. Găsiți toate informațiile despre dr. Călin Mărginean pe blogul său: http://drcalinmarginean.blogspot.ro/ Îi puteți scrie pe una dintre adresele sale de e-mail. În mod sigur vă va răspunde și vă va ajuta în problema dv.:dr.calinmarginean@gmail.com ;
      calinnm@gmail.com

      Ștergere
  2. Bun si informativ articol. Toti ar trebui sa luam doze zilnice de fructe care contin Rezveratrol. As dori sa adaug ca intre timp au mai fost descoperiti alti anti-oxidanti CU MULT mai potenti. Nu stiu daca ati auzit de ACAI BERRY EXTRACT, care a fost discutat de Dr OZ, Oprah si alte personalitati din televiziunea Americana, si care acum 2-3 ani era prezentat ca fiind cel mai puternic anti-oxidant (potenta maxima constand in cunsumul fructului care creste in Brazilia...si din pacate este foarte perisabil, deci accesul nostru se face numai prin sucuri amestecate, diluate si vandute la suprapret).

    May nou, cel mai puternic anti-oxidant -certificat de laboratoarele Americane-(de 3 ori mai potent decat Acai) este un extract din shorgun negru African, care este vandut sub brandul "Jobelyn"

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot respectul pentru sfaturile date!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar si ieri am fost la mure si am adunat un cosulet de vreo 5 kg. Vara asta mi-am inegrit dintii cu aceste "frumoase negre".

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Originea și istoria vaccinurilor + documentar
    28.09.2015 - 6 Comments
    ORIGINEA ȘI ISTORIA VACCINURILOR Dr. Johann Loibner Dr. Loibner s-a născut în 1944 în Steiermark, Austria, și a practicat primii 7 ani ca medic de țară. În scurt timp, el a constatat că medicina…
  • Prea multă medicină! + VIDEO
    29.04.2017 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PREA MULTĂ MEDICINĂ! Pilule fără efect, operaţii inutile, terapii riscante... Foarte multe dintre metodele medicinii alopate moderne…
  • Rețete culinare - Bucătărie fără carne - Alina Jarnea (eBook)
    07.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BUCĂTĂRIE FĂRĂ CARNE Cui se adresează această carte? Într-un cuvânt, TUTUROR! Această carte a apărut în urma experienţei proprii în…
  • Un măr căzut din pom înaintea lui Newton
    19.03.2017 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); UN MĂR CĂZUT DIN POM ÎNAINTEA LUI NEWTON CINE A FORMULAT PRIMUL LEGEA ATRACȚIEI UNIVERSALE? India este cunoscută ca o țară care-și…
  • Corpul uman - o mașinărie sofisticată
    24.10.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CORPUL UMAN – O MAȘINĂRIE SOFISTICATĂ Atâta timp cât avem grijă de noi și trăim sănătos, ne creștem șansele ca corpul nostru să ne…
  • 30+ imagini uluitoare care te vor face să te gândești de două ori înainte de a înota în ocean (partea a II-a)
    08.12.2021 - 0 Comments
    20. Puterea oceanuluiDezastrele naturale pot distruge orașe și crea pagube imense în regiunile de coastă. Tsunami-urile au devastat orașe și au luat vieți din cauza puterii lor absolute. Oceanul nu…
  • Traian Băsescu - biografie
    09.05.2012 - 0 Comments
    --> ADEVĂRATUL TRAIAN BĂSESCU - biografia unui președinte - 1. NAVIGATORUL ȘI TURNĂTORUL TRAIAN BĂSESCU a fost racolat de Securitate în 1973, pe când era elev al Institutului de…
  • Deconspirarea francmasoneriei + documentar (RO)
    21.08.2012 - 0 Comments
    --> DECONSPIRAREA FRANCMASONERIEI Speculând impactului deosebit de mare pe care televiziunea îl are asupra marilor mase de oameni, francmasoneria foloseşte emisiunile TV (abil şi…
  • Secretele cenzurate ale sănătații
    20.06.2014 - 0 Comments
    --> SECRETELE CENZURATE ALE SĂNĂTĂȚII Jonathan Wright, MD Dr. Jonathan Wright, medic de medicină generală și expert în medicină nutrițională, i-a acordat un interviu lui Mike Adams,…
  • What World Records Some Countries Hold
    17.12.2022 - 0 Comments
    Country most at risk of extinction: MaldivesThe Republic of Maldives is an island country made up of a group of 26 atolls in the Indian Ocean. It is Asia's smallest state, both in population and land…
  • Tunelul secret din Bucegi + VIDEO
    21.04.2012 - 1 Comments
    --> TUNELUL SECRET DIN BUCEGI Puţini sunt cei care ştiu că nemţii au avut ambiţii mari în România, în pe­rioada lor de ocupaţie. De inamici. Ei au contribuit – şi iar nu se ştie…
  • America - în topul națiunilor + VIDEO (EN)
    16.04.2015 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); AMERICA - ÎN TOPUL NAȚIUNILOR Cea mai grasă populație din lume. În lista publicată în 2013 de revista medicală Lancet,…
  • Andrei Pleșu - Apocalipsa la hinduși
    31.12.2012 - 1 Comments
    --> APOCALIPSA LA HINDUȘI Andrei Pleșu Am găsit un text, în literatura veche a Indiei (Linga Purana, II, 39-40), în cuprinsul căruia bombănelile mele şi ale altora par să fi fost…
  • Lucruri la care să renunți
    19.10.2013 - 1 Comments
    -->   LUCRURI LA CARE SĂ RENUNȚI În general, oamenii nu țin cont de sfaturi, nici măcar de cele bune. Nici măcar când acestea sunt…
  • RELIGULOUS - documentar (RO)
    09.07.2012 - 0 Comments
    --> RELIGULOUS „Religiozitatea nu este ceva în care să crezi - este un fapt care trebuie trăit, experimentat; ea nu este o credință pe care să o ai în minte, ci o cunoaștere a…
  • APARIGRAHA – non-acumularea sau modestia + VIDEO (RO)
    26.11.2012 - 1 Comments
    --> APARIGRAHA  NON-ACUMULAREA SAU MODESTIA  APARIGRAHA este a cincea regulă din sistemul etic şi moral yoghin.…
  • 10 lucruri pe care oamenii nu ar trebui să le facă pisicilor lor + VIDEO
    19.12.2022 - 0 Comments
    Pentru început, nu le speriați.PUNCTE CHEIE:Evitați să vă lăsați pisica să se plictisească. Folosiți modalități creative de a o hrăni și implicați-vă în activități comune, cum ar fi joaca, pentru a o…
  • Totul despre banane + VIDEO
    17.06.2014 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TOTUL DESPRE BANANE Cremoase, dulci și cu un gust minunat, bananele au și calitatea excepțională de a crește tot timpul anului.…
  • MTV - Mesaje masonice
    28.04.2012 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MTV - MESAJE MASONICE CODUL SUBLIMINAL AL ILUMINAȚILOR  ASCUNS ÎN VIDEOCLIPURILE MTV Ce se ascunde, în realitate, sub aparenţa…
  • 14 trucuri de economisire a timpului petrecut la calculator
    07.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Există 3 tipuri de utilizatori de computer: cei care folosesc mouse-ul, cei care folosesc tastatura și cei care preferă să vorbească cu…
  • 10 lucruri pe care poate nu le știați despre centrul Pământului + VIDEO
    01.01.2023 - 0 Comments
    Centrul Pământului este, probabil, unul dintre cele mai misterioase locuri de pe planeta noastră, deoarece nu putem merge fizic acolo. Există o mulțime de informații despre nucleul Pământului și au…
  • Fapte amuzante și fascinante despre jocul de aventură pisicesc - STRAY
    25.11.2024 - 0 Comments
    Stray, jocul video indie dezvoltat de BlueTwelve Studio și publicat de Annapurna Interactive, a luat cu asalt lumea jocurilor atunci când a fost lansat în 2022. Cu premisa sa unică - să joci ca o…
  • 10 obiceiuri alimentare care vă îmbătrânesc prematur
    03.06.2016 - 0 Comments
    Dacă vechea zicală „ești ceea ce mănânci” este adevărată, atunci consumul de alimente nesănătoase vă poate face să arătați îmbătrâniți și obosiți. Nimeni nu-și dorește să arate mai în vârstă decât…
  • 40+ obiecte de zi cu zi cu caracteristici ascunse ale căror scop îți era necunoscut + FOTO
    26.12.2022 - 0 Comments
    Folosim atât de multe obiecte în fiecare zi fără să știm că le-am folosit în mod greșit toată viața noastră. Atunci când sunt folosite în mod corect, aceste articole pot rezolva cu ușurință toate…
  • Misteriosul mormânt nr. 10
    28.07.2012 - 2 Comments
    --> BISERICA DOMNEASCĂ A BASARABILOR MISTERIOSUL MORMÂNT NR. 10 Biserica domnească din Curtea de Argeș În timp ce autocarele cu turişti se varsă la Mănăstirea lui Manole,…
  • Calea către o nouă medicină + VIDEO (RO)
    28.01.2015 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CALEA CĂTRE O NOUĂ MEDICINĂ Un doctor care prescrie tratamente identice pentru doi indivizi și se așteaptă la rezultate identice,…
  • 60 de fapte uluitoare despre spațiul cosmic pe care nu le știam până acum + FOTO
    22.11.2021 - 0 Comments
    Spațiul cosmic este un loc incredibil, iar astronomii nu au făcut decât să zgârie suprafața. De fapt, doar aproximativ 4% din universul vizibil, compus din diferite planete, stele și galaxii, a fost…
  • Planeta privilegiată + documentar (RO)
    07.06.2012 - 1 Comments
    --> PLANETA PRIVILEGIATĂ În 1543, astronomul polonez Nicolaus Copernicus argumenta în lucrarea Despre mişcările de revoluţie ale corpurilor cereşti că Pământul nu se află în…
  • 10 fapte despre cumpărăturile online care vă vor ajuta să fiți mai atenți la fiecare achiziție
    17.08.2023 - 0 Comments
    Când a fost ultima dată când ați cumpărat ceva online? Să recunoaștem - cumpărăturile online sunt foarte convenabile. Nu mai trebuie să așteptați la coadă, nu mai plătiți benzină și nu mai trebuie să…
  • Rețete culinare - Sfaturi de preparare și păstrare a alimentelor
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> SFATURI DE PREPARARE ȘI PĂSTRARE A ALIMENTELOR - Legumele ce urmează a fi mâncate crude trebuie să fie bine coapte, proaspete, suculente și viu colorate. Consumate în plin…
  • 7 fapte mai puțin cunoscute despre Cupa Mondială
    01.12.2022 - 0 Comments
    Spre deosebire de competițiile anterioare, Cupa Mondială nu are loc vara, așa cum ne-am fi obișnuit. În acest an, turneul are loc în Qatar, în noiembrie și decembrie, pentru a feri jucătorii de…
  • Leoaica și puiul de babuin
    16.05.2014 - 1 Comments
    --> LEOAICA ȘI PUIUL DE BABUIN Fotografii Evan Schiller și Lisa Holzwarth se îndreptau într-o zi cu mașina spre rezervația Selinda, din nordul Botswanei. La un moment dat, au întâlnit o…
  • Clarvăzători celebri + documentar (RO)
    18.10.2014 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CLARVĂZĂTORI CELEBRI Cuvântul „clarvăzător” a apărut pentru prima dată în anul 1552, iar cuvântul „clarviziune”, abia după 300 de ani…
  • 15 cele mai interesante upgrade-uri ale iOS 9
    17.10.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); În timp ce lumea încă se obișnuiește cu iOS 9, noi am făcut o listă cu cele mai interesante 15 upgrade-uri ale noului iOS, pe care le vei…
  • Rețete culinare - Chifteluțe de pui
    09.04.2012 - 0 Comments
    CHIFTELUȚE DE PUI Ingrediente 2 piepți de pui 2 cartofi mari 2 morcovi potriviți 2 ouă puțin cașcaval ras pătrunjel, mărar (câte o legătură) Preparare Carnea se dă prin mașina de…
  • 10 fapte fascinante despre gândaci + VIDEO
    20.12.2022 - 0 Comments
    Majoritatea proprietarilor de locuințe sunt conștienți de riscurile pentru sănătate și siguranță asociate cu infestările cu gândaci, inclusiv alergiile și astmul declanșate de alergenii gândacilor,…
  • 15 fapte interesante despre jocul de cuvinte Wordle
    30.12.2024 - 0 Comments
     Ce este Wordle?Wordle este un joc online, de browser, care oferă jucătorilor șase încercări de a ghici corect un cuvânt din cinci litere. Jocul a fost lansat în octombrie 2021 și a fost creat…
  • Actualitatea lui Eminescu
    15.06.2014 - 1 Comments
    --> ACTUALITATEA LUI EMINESCU La 15 iunie, comemorăm trecerea în neființă a poetului Mihai Eminescu, singurul român care a dat numele unei ştiinţe – eminescologia – studiată în 30…
  • Teatrul absurd al învățământului românesc + VIDEO (RO)
    20.06.2012 - 0 Comments
    --> TEATRUL ABSURD AL ÎNVĂȚĂMÂNTULUI ROMÂNESC Acest articol este încercarea mea de a analiza ineficienţa sistemului de învăţământ şi de a arăta cum elevii şi studenţii sunt…
  • Excesul de sare, zahăr și... minciuni
    23.03.2012 - 0 Comments
    --> EXCESUL DE SARE, ZAHĂR ȘI… MINCIUNI Europenii importau cantităţi imense de sare din Dacia, deşi aveau şi ei exploatări. De ce? Sarea  lor era fără iod! Fără iod în…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *