-->
INGREDIENTELE CARE FAC DELICIOȘI
CARTOFII PRĂJIȚI DE LA MCDONALD’S
Corect ar fi să presupunem că în cartofii
prăjiți de la McDonald’s se găsesc trei ingrediente: cartofi, ulei și sare. Ei
bine, dacă asta credeți, sunteți departe de adevăr. Anul trecut, McDonald’s a
început o campanie de transparență, cel mai probabil pentru a schimba percepția
consumatorilor, din ce în ce mai informați în ceea ce privește pericolele
pentru sănătate din alimentele de tip fast-food. Așadar, din dorința de a-și
îmbunătăți imaginea, compania McDonald’s a postat pe site-ul
său listele cu ingredientele și tehnicile folosite la prepararea produselor
oferite. Din curiozitate, m-am uitat să văd ce conțin mai exact delicioșii French fries. Am aflat că aceștia sunt
preparați cu... nici mai mult, nici mai puțin de 17 ingrediente! Iată care sunt
acestea:
- Cartofi (Uff! Mă bucur că măcar ăsta e
principalul ingredient!)
- Ulei de rapiță – aproape tot uleiul de rapiță provine din
planta modificată genetic.
- Ulei hidrogenat din boabe de soia – ca și
uleiul de rapiță, uleiul de soia se extrage din boabe modificate genetic. În
plus, procesul de hidrogenare face uleiul mai saturat decât ar fi în starea lui
naturală și, prin urmare, foarte nesănătos.
- Ulei de șofran – considerat de nutriționiști
a fi un ulei foarte sănătos. Din păcate, în procesul industrial de rafinare
este încălzit la temperaturi foarte înalte, plus încă o dată în timpul prăjirii.
Aceasta duce la alterarea lui chimică, devenind o sursă de toxine și inflamații
în organism.
- „Arome naturale” – se specifică faptul că aromele
naturale ale rețetelor McDonald’s sunt obținute din surse vegetale, dar termenul „natural” este un
eufemism pentru a denumi glutamatul monosodic (MSG), o toxină care atacă
sistemul nervos și creierul.
- Ulei vegetal pentru prăjit – un amestec de 7 ingrediente: ulei de rapiță,
ulei de porumb (modificat genetic), ulei de soia, ulei hidrogenat de soia (care
conține TBHQ - terț-butilhidrochinonă), acid citric și dimetilpolisiloxan (un agent
antispumant, făcut din siliciu). Să menționăm că ingredientul TBHQ este o
substanță pe bază de petrol, asemănătoare butanului (un fluid inflamabil!),
introdus pe post de conservant (agent anti-râncezire). Poate provoca astm, boli
de piele, disfuncții hormonale, hepatită și, pe termen lung, cancer și modificarea
ADN-ului.
În consecință, contrar asigurării date de compania McDonald’s... I’m NOT lovin’ it!
Sursa: http://www.endalldisease.com/shocking-ingredients-mcdonalds-french-fries/
Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)
-->
I'm not loving it mai demult... ascultandu-mi corpul care se revolta amarnic dupa ce consumam produsele. Doar cafeaua! Pe ea o iubesc din cand in cand, de fitze! :)) Multumim pentru info.
RăspundețiȘtergereIntr-adevar sunt gustori acesti cartofi! Dar daca este asa, oare de ce nu le desfinteaza nimeni! Chiar nu se gandeste nimeni la ce este de facut pentru protejarea populatiei. Sa dispara! Conducerea tarii in loc sa protejeze oamenii de consumurile alimentelor periculoase, se gandesc ce impozite sa mai puna si cat sa mai taie din salarii!
RăspundețiȘtergere