Ingredientele care fac delicioși cartofii prăjiți de la McDonald’s

-->

INGREDIENTELE CARE FAC DELICIOȘI
CARTOFII PRĂJIȚI DE LA MCDONALD’S

Corect ar fi să presupunem că în cartofii prăjiți de la McDonald’s se găsesc trei ingrediente: cartofi, ulei și sare. Ei bine, dacă asta credeți, sunteți departe de adevăr. Anul trecut, McDonald’s a început o campanie de transparență, cel mai probabil pentru a schimba percepția consumatorilor, din ce în ce mai informați în ceea ce privește pericolele pentru sănătate din alimentele de tip fast-food. Așadar, din dorința de a-și îmbunătăți imaginea, compania McDonald’s a postat pe site-ul său listele cu ingredientele și tehnicile folosite la prepararea produselor oferite. Din curiozitate, m-am uitat să văd ce conțin mai exact delicioșii French fries. Am aflat că aceștia sunt preparați cu... nici mai mult, nici mai puțin de 17 ingrediente! Iată care sunt acestea:


- Cartofi (Uff! Mă bucur că măcar ăsta e principalul ingredient!)
- Ulei de rapiță  – aproape tot uleiul de rapiță provine din planta modificată genetic.
- Ulei hidrogenat din boabe de soia – ca și uleiul de rapiță, uleiul de soia se extrage din boabe modificate genetic. În plus, procesul de hidrogenare face uleiul mai saturat decât ar fi în starea lui naturală și, prin urmare, foarte nesănătos.
- Ulei de șofran – considerat de nutriționiști a fi un ulei foarte sănătos. Din păcate, în procesul industrial de rafinare este încălzit la temperaturi foarte înalte, plus încă o dată în timpul prăjirii. Aceasta duce la alterarea lui chimică, devenind o sursă de toxine și inflamații în organism.
- „Arome naturale” – se specifică faptul că aromele naturale ale rețetelor McDonald’s sunt obținute din surse vegetale, dar termenul „natural” este un eufemism pentru a denumi glutamatul monosodic (MSG), o toxină care atacă sistemul nervos și creierul.
- Ulei vegetal pentru prăjit – un amestec de 7 ingrediente: ulei de rapiță, ulei de porumb (modificat genetic), ulei de soia, ulei hidrogenat de soia (care conține TBHQ - terț-butilhidrochinonă), acid citric și dimetilpolisiloxan (un agent antispumant, făcut din siliciu). Să menționăm că ingredientul TBHQ este o substanță pe bază de petrol, asemănătoare butanului (un fluid inflamabil!), introdus pe post de conservant (agent anti-râncezire). Poate provoca astm, boli de piele, disfuncții hormonale, hepatită  și, pe termen lung, cancer și modificarea ADN-ului.

În consecință, contrar asigurării date de compania McDonald’s... I’m NOT lovin’ it!

-->

Comentarii

  1. I'm not loving it mai demult... ascultandu-mi corpul care se revolta amarnic dupa ce consumam produsele. Doar cafeaua! Pe ea o iubesc din cand in cand, de fitze! :)) Multumim pentru info.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar sunt gustori acesti cartofi! Dar daca este asa, oare de ce nu le desfinteaza nimeni! Chiar nu se gandeste nimeni la ce este de facut pentru protejarea populatiei. Sa dispara! Conducerea tarii in loc sa protejeze oamenii de consumurile alimentelor periculoase, se gandesc ce impozite sa mai puna si cat sa mai taie din salarii!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *