Războiul contra cancerului + VIDEO

-->

RĂZBOIUL CONTRA CANCERULUI

Pe 23 decembrie 1971, președintele Statelor Unite, Richard Nixon, a semnat National Cancer Act, supranumit pompos „Războiul contra cancerului” (The War on Cancer). Prin acest document cu putere de lege, a fost decisă finanțarea cu prioritate a unui număr mare de institute de profil, printre care: National Cancer Institute, American Cancer Society, International Agency for Research on Cancer, International Union Against Cancer, National Comprehensive Cancer Network, Stand Up to Cancer, The Cancer Genome Atlas Project, American Society of Clinical Oncology. De atunci, sume uriașe din banii contribuabililor au fost direcționate către aceste centre de cercetare a cancerului. Numai în anul 2009, președintele Obama a aprobat alocarea a 10 miliarde de dolari Institutului Național de Sănătate (NIH), care finanțează cercetarea cancerului în SUA, iar în 2010, numai bugetul Institutului Național al Cancerului (The National Cancer Institute) a fost de peste 5 miliarde de dolari.


Care au fost rezultatele acestui efort financiar al poporului american? Iată-le:
- Din 1971 și până în 2009, un număr de 14.800.000 de oameni au murit de cancer în SUA;
- Zilnic, 1.500 de americani mor de cancer;
- 565.000 de americani au murit de cancer în anul 2009;
- Dacă lucrurile rămân neschimbate, se estimează că în următorii 3 ani, 1.546.000 de americani vor muri de cancer.
Cu alte cuvinte, în timp, cu cât sumele alocate cercetării cancerului sunt mai mari, cu atât numărul deceselor provocate de această boală este mai mare. De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece metodele actuale de combatere a cancerului se bazează în primul rând pe utilizarea substanțelor chimice și a radiațiilor, care ele însele sunt carcinogene. Chimioterapia, metoda preferată a oncologilor (vom vedea mai jos de ce), nu omoară numai tumoarea, ci tot ce întâlnește în cale. E ca și cum ai vrea să anihilezi o mână de teroriști bombardând un oraș întreg.

Surse: aici și aici

ÎN 97% DINTRE CAZURI,
CHIMIOTERAPIA NU DĂ REZULTATE

Într-un interviu din iulie 2011, realizat de iHealthTube.com, cunoscutul medic naturopat dr. Peter Glidden, BS, ND, citează un studiu amplu, efectuat de un grup de cercetători americani, care concluzionează că în peste 90% din cazuri chimioterapia nu funcționează. Cu toate acestea, procedeul continuă să fie unul dintre tratamentele de bază în bătălia contra cancerului. Peter Glidden explică motivele pentru care chimioterapia este încă aplicată pe scară largă. Vă invităm să urmăriți ce spune dr. Glidden despre această „industrie” a cancerului care prosperă în Statele Unite și... să nu vă legănați în iluzia că la noi în țară nu se întâmplă același lucru.

„CHIMIOTERAPIA ÎNSEAMNĂ BANI ARUNCAȚI ÎN VÂNT”

Reporter: Domnule doctor, să vorbim puțin despre cancer. Între variatele tipuri pe care le-ați întâlnit în practica personală, ce ați putut face pentru pacienții dumneavoastră?

Peter Glidden: Am să vorbesc și despre tratamentul aplicat de mine pacienților mei. Totuși, cel mai bine ar fi să încep cu altceva: legătura strânsă dintre cancer și profit în Statele Unite. Există un studiu, publicat în 1994, dacă nu mă înșel. Este vorba de un program de cercetare, întins pe o perioadă de 12 ani, care a vizat pacienții care au dezvoltat un cancer la vârsta adultă, nu din copilărie. Acesta este cel mai frecvent tip de cancer în Statele Unite. Cercetătorii au urmărit gradul de eficiență al tratamentelor chimioterapeutice pe pacienți din lumea întreagă. Apoi au analizat rezultatele și le-au publicat în „Revista de oncologie clinică” (Journal of Clinical Oncology). Concluzia? În 97% din cazuri, chimioterapia nu merge! Înțelegeți? 97% eșec! Așadar, de ce încă se mai utilizează? Dintr-un singur motiv: banii.

Să mă explic. Dacă te duci la medic cu o infecție a sinusurilor, iar medicul îți prescrie un antibiotic, acesta nu primește nicio compensație financiară. E adevărat că, dacă prescrie de 5.000 de ori într-o lună acel antibiotic, compania producătoare s-ar putea să-l trimită pe banii ei la o conferință în Cancun, dar nu va primi nicio remunerație directă. Cu medicamentele chimioterapeutice treaba stă altfel. Acestea sunt singura grupă de medicamente pentru care doctorii sunt compensați direct. Prin urmare, dacă doctorul tău îți recomandă chimioterapie, iată cum stau lucrurile, în general: doctorul cumpără medicamentul respectiv de la firma producătoare cu 5.000$, i-l vinde pacientului cu 12.000$, compania de asigurări îi returnează doctorului 9.000$, iar în buzunarul doctorului rămâne diferența. Așadar, singura rațiune pentru care chimioterapia continuă să fie folosită este pentru că doctorii fac foarte mulți bani din asta, punct. Rata de succes este de 3%! Dacă compania Ford ar face un automobil care ar exploda în 97% dintre cazuri, ar mai exista pe piață? Nu!

Și acesta este doar vârful aisbergului în ceea ce privește controlul pe care industria farmaceutică îl are asupra noastră. Cei mai mulți oameni nu au habar de lucrurile astea. Am scris o carte. Se numește „Împăratul Doctor e gol” (The MD Emperor Has No Clothes). În cartea mea, am alcătuit o listă cu 10 întrebări pe care orice pacient cu cancer ar trebui să i le pună doctorului său. 10 întrebări. Am pacienți care au fost literalmente dați afară din cabinet, pentru că oncologul respectiv s-a enervat când pacientul i-a pus aceste întrebări. Și vorbesc aici de întrebări de bun simț.

Cu acest tip de tratamente, am pierdut „războiul contra cancerului” în Statele Unite. De ce? Deoarece cancerul nu este un fenomen reducționist. Cancerul este un fenomen holistic, care privește corpul ca o sumă de părți interconectate, ca un întreg. Când încerci să aplici o metodologie reducționistă, locală, asupra unui corp întreg, ca de exemplu un medicament chimic sau un procedeu chirurgical, vei eșua de fiecare dată. Nu va funcționa.

Medicii sunt ca niște critici de artă daltoniști. Daltoniștii pot să vadă că e vorba de un anumit obiect. Pot să-i vadă conturul în alb și negru, dar sunt incapabili să distingă culorile și textura care alcătuiesc substanța acelui obiect. Această comparație se aplică perfect medicilor oncologi. Motivul pentru care oamenii fac cancer în Statele Unite și motivul pentru care avem aceste rezultate jalnice în tratarea lui este acela că, în prezent, medicii alopați conduc autobuzul cercetării.

Când se organizează campanii de donații pentru depistarea timpurie a cancerului de sân la femei și se strâng sume uriașe, credeți că vreo părticică din acei bani este direcționată spre cercetarea nutrițională? Credeți că se alocă vreun ban cercetării naturopatice, homeopatiei, acupuncturii sau medicinii tradiționale chineze? Nu! Toți banii se duc în medicamente și chirurgie, care nu dau rezultate. De ce nu li se dă acestor femei seleniu, de exemplu? Dacă fiecare tânără din această țară ar lua 200 de micrograme de seleniu, într-o singură generație am elimina 82% dintre cancerele la sân. Asta nu-i de colo... De ce nu facem asta? Pentru că medicina în Statele Unite este o industrie bazată pe profit, fapt de care cei mai mulți oameni nu sunt conștienți, continuând să se închine la altarul medicinii super-tehnologizate până când încetează din viață.

Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)


Chemotherapy is a waste of money

-->

Comentarii

  1. chimioterapia are rolul de mentine speranta pe ultima suta de metri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chimioterapia are rolul de a stoarce familia pacientului de ultimii bani.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Bitterul suedez – un remediu natural universal
    27.05.2012 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BITTERUL SUEDEZ - UN REMEDIU NATURAL UNIVERSAL Prezentare generală Cu toţii am auzit de beneficiile bitterului suedez, un tratament…
  • Dr. Călin Mărginean - „Excesul de sare, zahăr și grăsimi...” + VIDEO
    12.10.2012 - 0 Comments
    --> „PENTRU SĂNĂTATEA DUMNEAVOASTRĂ, EVITAȚI EXCESUL DE SARE, ZAHĂR ȘI GRĂSIMI” Dr. Călin Mărginean Am auzit cu…
  • 12 obiecte pe care le folosim zilnic, dar nu ne gândim niciodată să le curățăm
    13.03.2023 - 0 Comments
    Nu există nici o îndoială că curățenia în casă este un lucru important de făcut. Dar, chiar dacă încercați să vă păstrați mediul înconjurător în condiții perfecte, există unele colțuri și obiecte la…
  • Câștigătorii premiilor Comedy Wildlife Photography 2021 + FOTO
    18.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); O imagine a unei maimuțe cu o expresie dureroasă a câștigat premiul general la ediția din acest an a premiilor Comedy Wildlife…
  • Poți să-ți vindeci viața - VIDEO + eBook
    07.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
  • Codul proastelor maniere + VIDEO
    24.05.2012 - 4 Comments
    --> TUTUIALA Andrei Pleșu Tutuiala e la modă. E semnul cordialităţii de gaşcă, al democraţiei victorioase, al sociabilităţii americane. De vreme ce you înseamnă și tu și…
  • Care e problema cu mâncarea gătită? + VIDEO (RO)
    20.11.2014 - 2 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "6905085768"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CARE E PROBLEMA CU MÂNCAREA…
  • Scurt istoric al bibliotecilor antice și moderne + VIDEO
    11.06.2012 - 0 Comments
    -->     SCURT ISTORIC AL BIBLIOTECILOR ANTICE ȘI MODERNE Colectarea și depozitarea de cunoștințe scrise este o practică veche de când lumea. Cele aproximativ 30.000 de…
  • Freakonomics - documentar (RO)
    14.07.2012 - 1 Comments
    --> FREAKONOMICS Partea ascunsă a oricărui lucru Pentru Steven Levitt şi Stephen Dubner, un economist și un jurnalist, economia nu este doar o disciplină care se studiază în…
  • 25 de trucuri pentru Windows 11 pe care trebuie să le știți
    15.08.2023 - 0 Comments
    Personalizați-vă experiența Windows, aflați despre cele mai bune caracteristici noi și asigurați-vă că profitați la maximum de sistemul de operare desktop cu aceste sfaturi din interior.Dacă faceți…
  • Hoitarii - ultimul articol al lui Fănuș Neagu + VIDEO
    23.06.2012 - 1 Comments
    --> ULTIMUL ARTICOL AL LUI FĂNUȘ NEAGU Fănuș Neagu s-a născut la 5 aprilie 1932, în comuna Grădiștea de Sus, județul Brăila și a murit pe 24 mai 2011. A fost un povestitor,…
  • Să trăim sănătos, fără toxine - eBook
    05.04.2012 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "6905085768"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; ALIMENTE NOCIVE PENTRU…
  • Cancerul nu este o boală, ci un mecanism de supraviețuire + documentar (RO)
    31.08.2017 - 9 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CANCERUL NU ESTE O BOALĂ,  CI UN MECANISM DE SUPRAVIEȚUIRE Ceea ce tocmai veți citi poate dărâma însăși temelia convingerilor…
  • 16 greșeli pe care le facem și care reduc durata de viață a aparatelor electrocasnice
    12.05.2023 - 0 Comments
    Utilizarea corectă a aparatelor electrocasnice nu este o mare știință. De obicei, citim manualul înainte de a folosi aparatul pentru prima dată. Dar, în general, avem tendința de a ne folosi…
  • Limbajul trupului + VIDEO (RO)
    27.10.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); LIMBAJUL TRUPULUI Când ne întâlnim cu cineva pentru prima oară, persoana respectivă își va forma o părere despre noi din primele…
  • Cireșele - diureticele naturii
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> CIREŞELE – diureticele naturii Vestitoare a zilelor frumoase de vară, cireaşa ne oferă cca 40 de calorii la 100 g şi o cantitate interesantă de vitamina C şi de provitamina A.…
  • Proiectul Roșia Montană – „mină de aur” pentru unii... + documentar (RO)
    19.06.2012 - 0 Comments
     -->  PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ, „MINĂ DE AUR” PENTRU UNII Avem 6.000 de tone de aur, adică 250 de miliarde de euro! Din 2005, România nu mai scoate nici un gram de aur din…
  • Descoperire uimitoare în Marea Piramidă
    01.04.2013 - 12 Comments
    --> SCHELETUL UNEI CREATURI JUMĂTATE OM, JUMĂTATE FELINĂ DESCOPERIT ÎN MAREA PIRAMIDĂ DIN EGIPT Acum trei ani, o…
  • 11 obiceiuri comune în unele țări, dar care îi derutează pe străini
    03.05.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Diferențele culturale pot duce uneori la situații jenante sau confuze. Imaginați-vă că sunteți născuți în Marea Britanie, India sau…
  • Condimentele și mirodeniile
    21.03.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CONDIMENTELE ŞI MIRODENIILE - BENEFICIILE LOR PENTRU SĂNĂTATE - Condimentele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da…
  • Puțină istorie ne face mai deștepți + VIDEO (RO) + documentar (RO)
    01.05.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PUŢINĂ ISTORIE NE FACE MAI DEŞTEPŢI – FAMILIILE ROTHSCHILD, MORGAN ȘI ROCKEFELLER – În anul 1815, Nathan Rothschild a preluat…
  • Cancerul - tratamente interzise + documentar (RO)
    15.04.2014 - 1 Comments
    --> CANCERUL - TRATAMENTE INTERZISE Eu, dacă m-aş îmbolnăvi de cancer, nu m-aș lăsa tratat în niciun caz într-o clinică pentru tratarea cancerului. Numai bolnavii care evită asemenea…
  • Arta conversației
    16.07.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ARTA CONVERSAŢIEI Brian Tracy O persoană îşi demonstrează personalitatea prin modul în care comunică cu ceilalţi, prin schimbul de…
  • Un pas mic pentru om, o farsă uriașă pentru omenire? - documentar (RO)
    16.05.2012 - 0 Comments
    --> UN PAS MIC PENTRU OM, O FARSĂ URIAȘĂ PENTRU OMENIRE CHIAR AM FOST PE LUNĂ? …
  • 21 decembrie 2012 - o zi ca oricare alta + documentar (RO)
    19.12.2012 - 3 Comments
    --> 21 DECEMBRIE 2012 - O ZI CA ORICARE ALTA   Iată câteva precizări autorizate privind ziua de 21 decembrie 2012 – doomsday…
  • 12 rețete sănătoase de smoothie pentru energie pe tot parcursul zilei
    28.11.2022 - 0 Comments
    Rețetele de smoothie abundă pe internet și putem face orice dorim pentru o anumită dietă, ca băutură de pre-antrenament sau pur și simplu pentru a ne răcori pe căldura verii. Aceste rețete sunt…
  • Ce bem și ce mâncăm de la magazin
    04.04.2012 - 0 Comments
    --> CE SUNT ADITIVII ALIMENTARI?  Cel mai important factor în menţinerea sănătăţii este alimentaţia, ea fiind furnizorul de materie şi energie pentru buna dezvoltare şi funcţionare…
  • Pledoarie pentru viață lungă + VIDEO
    29.11.2012 - 0 Comments
    --> PLEDOARIE PENTRU VIAȚĂ LUNGĂ Ovidiu Bojor Ovidiu Bojor, doctor în farmacie, membru al Academiei de Științe…
  • Terapia Gerson - Aș fi dat orice să fi știut - documentar (RO)
    13.06.2012 - 0 Comments
    -->   TERAPIA GERSON „AȘ FI DAT ORICE SĂ FI ȘTIUT” În Dying To Have Known, regizorul Steve Kroschel se angajează într-o odisee de 52 de zile, traversând continente şi…
  • Istoria secretă a omenirii + documentar (RO)
    13.10.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ISTORIA SECRETĂ A OMENIRII Pietrele gravate din Inca (Peru) stau mărturie că istoria omenirii a fost falsificată. Din cauza orgoliului de…
  • Tourist Attractions in Europe. The Most Popular Places to Visit in Europe Before You Die
    30.04.2023 - 0 Comments
    There are many sights in Europe, wonderful places steeped in history that are worth visiting at least once in your life. Here's a list of Europe's best-known and most popular places to visit.Whether…
  • 12 povești emoționante care arată adevăratul suflet al animalelor
    02.06.2023 - 0 Comments
    Oamenii simt o legătură deosebită cu animalele lor de companie, iar aceste povești emoționante dovedesc că animalele au suflet, la fel ca și noi. Singura dovadă de care aveți nevoie că animalele au…
  • Marele jaf comunist - documentar
    20.05.2012 - 0 Comments
    --> MARELE JAF COMUNIST În august 1959, șase foști membri ai nomenclaturii comuniste și colaboratori ai Securității fură o mașină a Băncii Naționale în care se aflau 1,6 milioane…
  • Plăcerea gustului - condimentele și mirodeniile
    12.12.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PLĂCEREA GUSTULUI – CONDIMENTELE ȘI MIRODENIILE – Condimentele fac mâncarea delicioasă. Mirodeniile și ierburile aromatice dau…
  • OSHO - Sfârșitul eroilor
    08.06.2016 - 0 Comments
    SFÂRȘITUL EROILOR OSHO Întrebare: Bhagwan, ai spus odată că tu ești omul nou de care lumea are nevoie și că această comunitate este pregătirea pentru venirea lui. Vezi cumva aici, între…
  • Puii de bufniță dorm cu fața în jos, deoarece capul lor este prea greu + FOTO
    19.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Natura, așa cum se spune, este fascinantă.Urmăriți orice emisiune de pe Animal Planet timp de cinci minute și veți fi captivați de o specie…
  • Arta relaxării mentale + VIDEO (RO)
    25.09.2013 - 1 Comments
    --> ARTA RELAXĂRII MENTALE „Omul este ceea ce gândeşte”. Această forţă a gândului modelează viaţa fiecărui om. Am fost învăţaţi că trebuie să gândim, dar nimeni nu ne-a învăţat să ne…
  • DID YOU KNOW? THE BRITISH DAILY THE TELEGHEPH PUBLISHED AN ARTICLE IN WHICH IT MENTIONED 17 FASCINATING FACTS ABOUT ROMANIA
    28.05.2023 - 0 Comments
    1. It's home to the world's heaviest building - the Palace of Parliament, which cost about $3 billion. The building contains 3,500 tons of crystal, 480 chandeliers and 700,000 tons of steel and…
  • Rețete culinare - Să gătim fără foc - eBook
    07.04.2012 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "4840204453"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; …
  • Beneficiile mersului pe jos
    09.09.2014 - 1 Comments
    --> BENEFICIILE MERSULUI PE JOS Corpul uman este făcut pentru a merge. S-a constatat că un mers în ritm normal timp de 30 de minute are un impact enorm asupra stării noastre de…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *