-->
LĂMÂILE ÎNGHEȚATE
Toată lumea știe că lămâia este
apreciată de nutriționiști atât ca aliment, cât și ca remediu pentru foarte
multe probleme de sănătate. În sucul de lămâie, care înseamnă cam 25% din
fruct, se află acid citric, citrați de calciu și de potasiu, glucoză și
fructoză direct asimilabile. Dintre săruri minerale și oligoelemente găsim
fier, calciu, siliciu, fosfor, mangan, cupru. Foarte importante sunt și
vitaminele: B1, B2, B3, C, PP, care se află mai ales în pulpa lămâii.
Provitamina A (carotenul) care stimulează creșterea și menține tinerețea
țesuturilor, este prezentă în coajă. Tot din coajă se obține un ulei volatil
folosit în aromaterapie și care, printre altele, ajută în tratarea unor
afecțiuni hepatice. Contra oxiurilor se folosesc sâmburii pisaţi, amestecaţi cu
miere.
Din aceste informații rezultă că,
dacă vrem să beneficiem de toate proprietățile lămâii, ar trebui s-o consumăm
în întregime, și nu doar să ne asezonăm salatele cu zeama ei, aruncând restul
de 75% din fruct. Dar cum am putea folosi toată lămâia, cu coajă, zeamă, pulpă
și sâmburi? Simplu! Spălați bine lămâia, ștergeți-o de apă, băgați-o într-o
punguță de plastic și puneți-o în congelator. O dată înghețată, luați o
răzătoare și radeți din ea (pe răzătoarea fină) peste preparatele alimentare:
salate de tot felul (de lăptuci, de varză, de conopidă, de cartofi, de rădăcinoase,
de fructe), ciorbe, supe, cereale, sos de spaghete, orez, pește, prăjituri,
înghețate... și lista poate continua. Toate aceste feluri de mâncare vor căpăta
pe neașteptate un gust minunat.
Ce alte avantaje mai avem dacă
folosim lămâia cu totul, în afară de prevenirea risipei și adăugarea unui nou
gust mâncării? Cel mai probabil, când spuneți „lămâie”, vă gândiți doar la
vitamina C din zeamă. E timpul să vă reconsiderați convingerile. Aflați că
pulpa interioară a lămâii conține de până la 10 ori mai multe vitamine decât
sucul ei. Și da, asta e tocmai ce aruncați. Cu noua metodă, puteți
beneficia de toți nutrienții conținuți în acest fruct. Veți deveni mai sănătoși
și veți trăi mai mult. Pulpa de lămâie vă va întineri țesuturile și vă va
curăța toxinele din corp.
Am aflat de curând de la cercetători
că avem cu toții celule canceroase în corp. Doar că acestea au nevoie de
anumite condiții pentru a se înmulți necontrolat. Ei bine, miraculoasa lămâie
are proprietatea de a le ține sub control. Știați că este mai eficientă decât
chimioterapia? Probabil că nu, pentru că laboratoarele marilor concerne
farmaceutice au tot interesul să fabrice versiuni sintetice ale vitaminelor,
care le aduc profituri uriașe. Vă puteți ajuta prietenii răspândind vestea că lămâia,
în integralitatea ei, previne cancerul, distrugând doar celulele maligne și
neafectându-le pe cele sănătoase. În plus, are un gust plăcut și ne scutește de
efectele oribile ale chimioterapiei.
Lămâia scade tensiunea arterială,
este antidepresivă, combate stresul și tulburările nervoase. Sâmburii din
lămâie acționează eficient asupra unui larg spectru de infecții: fungi, microbi
și tot felul de paraziți. Esenţa de lămâie neutralizează bacilul lui Eberth
(care provoacă febra tifoidă) în 5 minute, stafilococul auriu în 5 minute, bacilul
lui Laeffler (difteria) în 20 de minute. Vaporii esenței de lămâie stopează
înmulțirea bacilului tuberculozei și a streptococului hemolitic în câteva ore. De
unde ne vin aceste informații? Studiile ample și serioase privind proprietățile
terapeutice ale lămâilor au început în anii 1970, de atunci publicându-se mii
de articole în revistele științifice. Grație Internetului, acestea sunt acum
accesibile publicului larg.
Așadar, dați fuga la magazin și
cumpărați-vă o lămâie. Înghețați-o și apoi radeți din ea pe deasupra oricărui
preparat doriți, cu condiția ca acesta să nu fie fierbinte, pentru a nu
distruge vitaminele și enzimele din fruct. Preparatul va fi delicios, iar sistemul
vostru imunitar vă va mulțumi.
Sursa: http://www.naturalnews.com/040574_freezing_lemons_lemon_juice_vitamins.html
Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)
-->
Musai sa fie organica (bio). Altfel aruncati coaja care este tratata cu tot felul de substante chimice.
RăspundețiȘtergereChiar nu știu cum am putea afla dacă o lămâie cumpărată de la magazin a fost crescută organic sau nu. Oricum, dacă o spălăm bine și o ștergem cu un șervet curat înainte de a o pune în congelator mai reducem din risc. Noi am experimentat metoda acum cam o lună de zile, când am descoperit articolul lui Mike Adams, și de atunci nu mai folosim lămâia decât sub această formă. Ideea este grozavă! Un gust minunat, mai multe vitamine, plus economie.
Ștergerecorect. altfel riscul de ingerare de pesticide si alte substante din stropire e fff mare!
ȘtergereSau poti sa o bagi intreaga in borcan de miere si sa o lasi la macerat.
RăspundețiȘtergereAcum stiu de ce mama punea lamaie in mancare si in toate felurile de prajituri pe care le facea!
RăspundețiȘtergere