Lămâile înghețate

-->

LĂMÂILE ÎNGHEȚATE

Toată lumea știe că lămâia este apreciată de nutriționiști atât ca aliment, cât și ca remediu pentru foarte multe probleme de sănătate. În sucul de lămâie, care înseamnă cam 25% din fruct, se află acid citric, citrați de calciu și de potasiu, glucoză și fructoză direct asimilabile. Dintre săruri minerale și oligoelemente găsim fier, calciu, siliciu, fosfor, mangan, cupru. Foarte importante sunt și vitaminele: B1, B2, B3, C, PP, care se află mai ales în pulpa lămâii. Provitamina A (carotenul) care stimulează creșterea și menține tinerețea țesuturilor, este prezentă în coajă. Tot din coajă se obține un ulei volatil folosit în aromaterapie și care, printre altele, ajută în tratarea unor afecțiuni hepatice. Contra oxiurilor se folosesc sâmburii pisaţi, amestecaţi cu miere.


Din aceste informații rezultă că, dacă vrem să beneficiem de toate proprietățile lămâii, ar trebui s-o consumăm în întregime, și nu doar să ne asezonăm salatele cu zeama ei, aruncând restul de 75% din fruct. Dar cum am putea folosi toată lămâia, cu coajă, zeamă, pulpă și sâmburi? Simplu! Spălați bine lămâia, ștergeți-o de apă, băgați-o într-o punguță de plastic și puneți-o în congelator. O dată înghețată, luați o răzătoare și radeți din ea (pe răzătoarea fină) peste preparatele alimentare: salate de tot felul (de lăptuci, de varză, de conopidă, de cartofi, de rădăcinoase, de fructe), ciorbe, supe, cereale, sos de spaghete, orez, pește, prăjituri, înghețate... și lista poate continua. Toate aceste feluri de mâncare vor căpăta pe neașteptate un gust minunat.


Ce alte avantaje mai avem dacă folosim lămâia cu totul, în afară de prevenirea risipei și adăugarea unui nou gust mâncării? Cel mai probabil, când spuneți „lămâie”, vă gândiți doar la vitamina C din zeamă. E timpul să vă reconsiderați convingerile. Aflați că pulpa interioară a lămâii conține de până la 10 ori mai multe vitamine decât sucul ei. Și da, asta e tocmai ce aruncați. Cu noua metodă, puteți beneficia de toți nutrienții conținuți în acest fruct. Veți deveni mai sănătoși și veți trăi mai mult. Pulpa de lămâie vă va întineri țesuturile și vă va curăța toxinele din corp.

Am aflat de curând de la cercetători că avem cu toții celule canceroase în corp. Doar că acestea au nevoie de anumite condiții pentru a se înmulți necontrolat. Ei bine, miraculoasa lămâie are proprietatea de a le ține sub control. Știați că este mai eficientă decât chimioterapia? Probabil că nu, pentru că laboratoarele marilor concerne farmaceutice au tot interesul să fabrice versiuni sintetice ale vitaminelor, care le aduc profituri uriașe. Vă puteți ajuta prietenii răspândind vestea că lămâia, în integralitatea ei, previne cancerul, distrugând doar celulele maligne și neafectându-le pe cele sănătoase. În plus, are un gust plăcut și ne scutește de efectele oribile ale chimioterapiei.


Lămâia scade tensiunea arterială, este antidepresivă, combate stresul și tulburările nervoase. Sâmburii din lămâie acționează eficient asupra unui larg spectru de infecții: fungi, microbi și tot felul de paraziți. Esenţa de lămâie neutralizează bacilul lui Eberth (care provoacă febra tifoidă) în 5 minute, stafilococul auriu în 5 minute, bacilul lui Laeffler (difteria) în 20 de minute. Vaporii esenței de lămâie stopează înmulțirea bacilului tuberculozei și a streptococului hemolitic în câteva ore. De unde ne vin aceste informații? Studiile ample și serioase privind proprietățile terapeutice ale lămâilor au început în anii 1970, de atunci publicându-se mii de articole în revistele științifice. Grație Internetului, acestea sunt acum accesibile publicului larg.

Așadar, dați fuga la magazin și cumpărați-vă o lămâie. Înghețați-o și apoi radeți din ea pe deasupra oricărui preparat doriți, cu condiția ca acesta să nu fie fierbinte, pentru a nu distruge vitaminele și enzimele din fruct. Preparatul va fi delicios, iar sistemul vostru imunitar vă va mulțumi.

-->

Comentarii

  1. Musai sa fie organica (bio). Altfel aruncati coaja care este tratata cu tot felul de substante chimice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar nu știu cum am putea afla dacă o lămâie cumpărată de la magazin a fost crescută organic sau nu. Oricum, dacă o spălăm bine și o ștergem cu un șervet curat înainte de a o pune în congelator mai reducem din risc. Noi am experimentat metoda acum cam o lună de zile, când am descoperit articolul lui Mike Adams, și de atunci nu mai folosim lămâia decât sub această formă. Ideea este grozavă! Un gust minunat, mai multe vitamine, plus economie.

      Ștergere
    2. corect. altfel riscul de ingerare de pesticide si alte substante din stropire e fff mare!

      Ștergere
  2. Sau poti sa o bagi intreaga in borcan de miere si sa o lasi la macerat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum stiu de ce mama punea lamaie in mancare si in toate felurile de prajituri pe care le facea!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *