Lămâile înghețate

-->

LĂMÂILE ÎNGHEȚATE

Toată lumea știe că lămâia este apreciată de nutriționiști atât ca aliment, cât și ca remediu pentru foarte multe probleme de sănătate. În sucul de lămâie, care înseamnă cam 25% din fruct, se află acid citric, citrați de calciu și de potasiu, glucoză și fructoză direct asimilabile. Dintre săruri minerale și oligoelemente găsim fier, calciu, siliciu, fosfor, mangan, cupru. Foarte importante sunt și vitaminele: B1, B2, B3, C, PP, care se află mai ales în pulpa lămâii. Provitamina A (carotenul) care stimulează creșterea și menține tinerețea țesuturilor, este prezentă în coajă. Tot din coajă se obține un ulei volatil folosit în aromaterapie și care, printre altele, ajută în tratarea unor afecțiuni hepatice. Contra oxiurilor se folosesc sâmburii pisaţi, amestecaţi cu miere.


Din aceste informații rezultă că, dacă vrem să beneficiem de toate proprietățile lămâii, ar trebui s-o consumăm în întregime, și nu doar să ne asezonăm salatele cu zeama ei, aruncând restul de 75% din fruct. Dar cum am putea folosi toată lămâia, cu coajă, zeamă, pulpă și sâmburi? Simplu! Spălați bine lămâia, ștergeți-o de apă, băgați-o într-o punguță de plastic și puneți-o în congelator. O dată înghețată, luați o răzătoare și radeți din ea (pe răzătoarea fină) peste preparatele alimentare: salate de tot felul (de lăptuci, de varză, de conopidă, de cartofi, de rădăcinoase, de fructe), ciorbe, supe, cereale, sos de spaghete, orez, pește, prăjituri, înghețate... și lista poate continua. Toate aceste feluri de mâncare vor căpăta pe neașteptate un gust minunat.


Ce alte avantaje mai avem dacă folosim lămâia cu totul, în afară de prevenirea risipei și adăugarea unui nou gust mâncării? Cel mai probabil, când spuneți „lămâie”, vă gândiți doar la vitamina C din zeamă. E timpul să vă reconsiderați convingerile. Aflați că pulpa interioară a lămâii conține de până la 10 ori mai multe vitamine decât sucul ei. Și da, asta e tocmai ce aruncați. Cu noua metodă, puteți beneficia de toți nutrienții conținuți în acest fruct. Veți deveni mai sănătoși și veți trăi mai mult. Pulpa de lămâie vă va întineri țesuturile și vă va curăța toxinele din corp.

Am aflat de curând de la cercetători că avem cu toții celule canceroase în corp. Doar că acestea au nevoie de anumite condiții pentru a se înmulți necontrolat. Ei bine, miraculoasa lămâie are proprietatea de a le ține sub control. Știați că este mai eficientă decât chimioterapia? Probabil că nu, pentru că laboratoarele marilor concerne farmaceutice au tot interesul să fabrice versiuni sintetice ale vitaminelor, care le aduc profituri uriașe. Vă puteți ajuta prietenii răspândind vestea că lămâia, în integralitatea ei, previne cancerul, distrugând doar celulele maligne și neafectându-le pe cele sănătoase. În plus, are un gust plăcut și ne scutește de efectele oribile ale chimioterapiei.


Lămâia scade tensiunea arterială, este antidepresivă, combate stresul și tulburările nervoase. Sâmburii din lămâie acționează eficient asupra unui larg spectru de infecții: fungi, microbi și tot felul de paraziți. Esenţa de lămâie neutralizează bacilul lui Eberth (care provoacă febra tifoidă) în 5 minute, stafilococul auriu în 5 minute, bacilul lui Laeffler (difteria) în 20 de minute. Vaporii esenței de lămâie stopează înmulțirea bacilului tuberculozei și a streptococului hemolitic în câteva ore. De unde ne vin aceste informații? Studiile ample și serioase privind proprietățile terapeutice ale lămâilor au început în anii 1970, de atunci publicându-se mii de articole în revistele științifice. Grație Internetului, acestea sunt acum accesibile publicului larg.

Așadar, dați fuga la magazin și cumpărați-vă o lămâie. Înghețați-o și apoi radeți din ea pe deasupra oricărui preparat doriți, cu condiția ca acesta să nu fie fierbinte, pentru a nu distruge vitaminele și enzimele din fruct. Preparatul va fi delicios, iar sistemul vostru imunitar vă va mulțumi.

-->

Comentarii

  1. Musai sa fie organica (bio). Altfel aruncati coaja care este tratata cu tot felul de substante chimice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar nu știu cum am putea afla dacă o lămâie cumpărată de la magazin a fost crescută organic sau nu. Oricum, dacă o spălăm bine și o ștergem cu un șervet curat înainte de a o pune în congelator mai reducem din risc. Noi am experimentat metoda acum cam o lună de zile, când am descoperit articolul lui Mike Adams, și de atunci nu mai folosim lămâia decât sub această formă. Ideea este grozavă! Un gust minunat, mai multe vitamine, plus economie.

      Ștergere
    2. corect. altfel riscul de ingerare de pesticide si alte substante din stropire e fff mare!

      Ștergere
  2. Sau poti sa o bagi intreaga in borcan de miere si sa o lasi la macerat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum stiu de ce mama punea lamaie in mancare si in toate felurile de prajituri pe care le facea!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • 16 situații care rezumă cum este să lucrezi în iadul vânzărilor
    16.06.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Să lucrezi în vânzări este, probabil, cel mai rău lucru pe care-l poți face în viața de angajat. După ce am lucrat în vânzări…
  • Ce nu știați despre vaccinul antipolio + VIDEO
    24.02.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "6905085768"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CE NU ȘTIAȚI DESPRE VACCINUL…
  • Apă de la robinet sau apă îmbuteliată? + VIDEO (RO)
    20.03.2012 - 2 Comments
    --> APĂ DE LA ROBINET SAU APĂ ÎMBUTELIATĂ? La uzina de apă potabilă Roşu, opt biologi şi chimişti, ajutaţi de senzori şi de calculatoare, diagnostichează „apa brută” şi o tratează cu…
  • Rețete culinare - Salate cu dressing-uri Knorr
    08.04.2012 - 2 Comments
    Salate cu dressing-uri Knorr    
  • Nu crede tot ce vezi pe Facebook + VIDEO
    16.02.2017 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); NU CREDE TOT CE VEZI PE FACEBOOK Filip Truță Trump a câștigat în mod surprinzător alegerile din Statele Unite. Analizele post-factum…
  • Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi: Mezelurile - ce conțin ele?
    29.08.2014 - 0 Comments
    --> MEZELURILE – CE CONŢIN ELE? Știți ce mâncați? Aflați de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, cum sunt preparate mezelurile: Ce…
  • Piramidele bosniace + documentare
    27.06.2012 - 1 Comments
    -->   PIRAMIDELE DIN BOSNIA Semir Osmanagic este un american de origine bosniacă, pasionat de arheologie, care a studiat piramidele din America Latină în ultimii 15…
  • Naturopatia - sănătate fără medicamente
    15.09.2012 - 3 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false …
  • Mâncarea ucigașă
    26.03.2012 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MÂNCAREA UCIGAŞĂ Un studiu despre securitatea alimentară dat publicităţii în Franţa spune că jumătate din produsele alimentare din…
  • 9/11 - Mărturia șocantă a unui fost pilot CIA
    11.09.2015 - 3 Comments
    9/11 - MĂRTURIA ȘOCANTĂ A UNUI FOST PILOT CIA  TURNURILE GEMENE NU AU FOST LOVITE DE AVIOANE REALE Chiar dacă au trecut 14 ani de la atentatul asupra World Trade Center din New York,…
  • 9/11 De ce luptăm (Why We Fight) (RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    -->   DE CE LUPTĂM? (RO) Why We Fight? este o incursiune în măruntaiele mașinăriei de război americane, cu povestiri incredibile și comentarii făcute de oameni din interiorul…
  • 10 secrete la locul de muncă pe care antrenorii de carieră vor să le știm, dar șefii nu
    12.08.2023 - 0 Comments
    Să recunoaștem, nimeni nu cunoaște fiecare detaliu atunci când se angajează pentru un nou loc de muncă. Nu există o carte de reguli globală care să vă spună ce trebuie să faceți și ce trebuie să…
  • Armurariul - salvatorul ficatului
    20.03.2012 - 2 Comments
    --> ARMURARIUL – salvatorul ficatului Armurariul (Silybum marianum) este o planta ţepoasă, cam de un metru înălţime, cu tulpini şi frunze de un verde şters, cu flori roșiatice, care fac…
  • Afacerea cu apa îmbuteliată + documentar (RO)
    28.09.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); AFACEREA CU APĂ ÎMBUTELIATĂ Ne-am lăsat convinşi de faptul că apa de la robinet e poluată, dar cumpărăm cu încredere diferite mărci de…
  • Topinamburul - inamicul obezității
    02.04.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TOPINAMBURUL (Napul porcesc)  - INAMICUL OBEZITĂȚII - E foarte posibil…
  • Sofia Nădejde - o femeie de nădejde a epocii sale
    30.06.2014 - 1 Comments
    --> SOFIA NĂDEJDE  – O FEMEIE DE NĂDEJDE A EPOCII SALE – Sofia Nădejde (1856-1946), născută în Botoșani, a fost o publicistă, prozatoare și autoare dramatică de orientare…
  • Nu face aceste 18 lucruri în străinătate!
    25.06.2015 - 0 Comments
    1. Franța - nu vorbi despre și nu cere bani 2. Ucraina - Nu da flori în număr par (ca și la noi) 3. Noua Zeelandă - Nu claxona, este considerată o insultă. 4. India - Nu atinge o persoană de…
  • Ce fac israelienii în munții noștri?
    12.05.2012 - 7 Comments
    -->   CE FAC ISRAELIENII ÎN MUNȚII NOȘTRI? E greu să întrevezi toate dedesubturile politicii actuale, mai cu seamă de când viclenia este „virtutea” de bază a politicienilor. Se…
  • Rețete culinare - Prăjitură cu mere „Nuți”
    08.04.2012 - 0 Comments
    PRĂJITURĂ CU MERE „NUȚI”  Ingrediente - 6 ouă - 2 pahare zahăr tos - 1 1/2 ceaşca ulei - 2 pahare făină - 20 nuci - 8 mere rase - 1 linguriţă scorţişoară - 1 praf de…
  • 9 obiceiuri cotidiene de care ar fi bine să scapi cât mai repede posibil
    28.11.2021 - 0 Comments
    Așteptați cu nerăbdare o ceașcă de cafea fierbinte și parfumată în fiecare dimineață? Nu puteți urmări un film fără să ronțăiți niște popcorn sărat cu unt? Dacă răspunsul tău este da, atunci poți fi…
  • 10 cele mai romantice destinații din Europa
    13.02.2017 - 0 Comments
    Ai în minte numai melodii de dragoste și ești în căutarea unei escapade romantice, împreună cu iubitul/iubita? Descoperă cele mai bune escapade romantice din Marea Britanie, cele mai romantice orașe…
  • Conspirația universitară - documentar (RO)
    19.06.2012 - 0 Comments
    -->  CONSPIRAȚIA UNIVERSITARĂ Înainte de vizionarea documentarului, vă propunem să citiți discursul de absolvire al unei şefe de promoţie din Statele Unite, pe nume…
  • Cum să vă îmbunătățiți calitatea somnului: 14 sfaturi și trucuri
    16.07.2023 - 0 Comments
    Calitatea somnului este esențială pentru menținerea sănătății și a stării generale de bine. Acesta joacă un rol vital în diverse aspecte ale funcționării noastre fizice, mentale și emoționale. Iată…
  • Oamenii de știință au descoperit un rechin din Groenlanda, în vârstă de 400 de ani, născut probabil în jurul anului 1620 + FOTO
    17.01.2022 - 0 Comments
    Cercetătorii au folosit datarea cu radiocarbon a proteinelor din ochi pentru a stabili vârsta a 28 de rechini din Groenlanda și au estimat că o femelă avea aproximativ 400 de ani. Precedentul…
  • Fizica și filozofia puterii gândului + VIDEO (RO)
    05.03.2013 - 0 Comments
    --> FIZICA ŞI FILOZOFIA PUTERII GÂNDULUI Omul este produsul gândurilor sale; ce gândește, aceea devine. Mahatma Gandhi, părintele independenței…
  • Dr. Călin Mărginean - Soia, o plantă minune (VIDEO)
    10.04.2012 - 1 Comments
    --> SOIA, O PLANTĂ - MINUNE dr. Călin Mărginean Soia este o plantă originară din Asia, unde este consumată în cantităţi…
  • Rubrica mondenă în presa românească din secolul al XIX-lea
    02.12.2015 - 0 Comments
    RUBRICA MONDENĂ  ÎN PRESA ROMÂNEASCĂ DIN SECOLUL AL XIX-LEA În 1865, în perioada în care Transilvania era încorporată Imperiului Austro-Ungar, renumitul cărturar Iosif Vulcan, devenit…
  • Mini-ghid pentru părinți: Cum alegi trolerul pentru copilul tău?
    04.12.2018 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mini-ghid pentru părinți: Cum alegi trolerul pentru copilul tău? Atunci când te pregătești de plecare într-o călătorie împreună…
  • Vaccinarea - eroarea medicală a secolului + documentar (RO)
    06.12.2014 - 14 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VACCINAREA - EROAREA MEDICALĂ A SECOLULUI Teoriile avansate de Pasteur şi diversele lui experimente trucate marchează începutul unei…
  • În cât timp se digeră alimentele pe care le mâncăm
    10.06.2016 - 1 Comments
    ÎN CÂT TIMP SE DIGERĂ  ALIMENTELE PE CARE LE MÂNCĂM V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu alimentele pe care le mâncați? Pun pariu că pe cei mai mulți dintre dumneavoastră nu…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *