-->
5 SEMNE CĂ VEȚI FACE CANCER
ȘI 7 SFATURI CUM SĂ-L EVITAȚI
„Aveți cancer” este ceea ce nu vreți să auziți
niciodată de la doctorul vostru, pentru că asta ar însemna o lungă perioadă de
suferință și, pentru prea mulți, moartea. De fapt, chiar în acest moment, toți avem cancer
în corpul nostru fără să știm. Și asta pentru că un corp sănătos are un sistem
imunitar puternic, care distruge celulele canceroase înainte ca ele să creeze
îngrozitoarea boală. Unii însă nu sunt așa de norocoși. Din păcate, în SUA, cca
5.000 de oameni sunt diagnosticați zilnic cu cancer, ceea ce înseamnă aproape 2 milioane pe an!
Contrar propagandei răspândite, „războiul contra cancerului” nu a fost
câștigat. Metodele convenționale de tratament continuă să eșueze lamentabil,
rata deceselor rămânând neschimbată în ultimii 80 de ani. În prezentarea de mai jos, dr. David Brownstein
ne spune ce trebuie și ce nu trebuie să facem pentru a înlătura riscul de a ne
îmbolnăvi de cancer. Dr. David Brownstein este directorul Centrului de medicină
holistică din West Bloomfield, SUA, autorul a 10 cărți despre sănătate devenite
best-seller și editorul cunoscutei reviste NaturalWay to Health.
«Numele meu este dr. David Brownstein și scopul
pe care mi l-am propus este să vă învăț cum să vă luați sănătatea în propriile
mâini, ca să nu deveniți următoarea victimă a cancerului. De ce m-ați asculta
tocmai pe mine? Practic medicina de ceva vreme și am obținut succese extraordinare
în restabilirea sănătății pacienților care au venit la mine după ce medicina
convențională a eșuat. Am constatat că toți pacienții mei aveau un serios
deficit de nutrienți și un dezechilibru hormonal, consecință a „dietei americane
standard” (Standard American Diet),
pe care eu obișnuiesc s-o numesc The SAD
Diet (dieta tristă). Această dietă devitalizează corpul. Am mai aflat că
pacienții mei au fost expuși la tot felul de toxine: din alimente, din apă, din
aer. Toate acestea le-au slăbit sistemul imunitar. Mai mult, organismul lor era
avariat de prea multele medicamente, nu numai inutile, ci și dăunătoare. În
sfârșit, toți cei care au ajuns în cabinetul meu se simțeau păcăliți de guvern,
de mass media și, cel mai grav, de instituția medicală.
Corpul uman este o mașinărie minunată, cu
condiția ca milioanele ei de celule să funcționeze împreună, în mod armonios.
Dacă celulele sunt inhibate, deteriorate sau aruncate în haos, se pun bazele
bolilor cronice și ale cancerelor. Dar să începem cu câteva statistici pe care
„Complexul industrial medical al cancerului” nu vrea să le cunoașteți: în
Statele Unite, se estimează că una din trei persoane va fi diagnosticată cu
cancer în timpul vieții sale. Anul acesta este estimat să apară 1.825.400 de
noi cazuri de cancer, dintre care un procent însemnat vor deceda. În același
timp, propaganda medicală pretinde că s-au făcut progrese însemnate în lupta
contra cancerului. Din 1930 încoace, complexul medical american a irosit 80 de
ani de cercetări și o sumă de bani uriașă pentru a găsi tratamentul care omoară
cancerul din momentul în care a fost detectat. Dar pentru pacienți, acel moment,
cel mai adesea este prea târziu. În același timp, niciun dolar nu a fost alocat
pe cercetări legate de aflarea cauzelor acestei boli și prevenirea ei.
În continuare, am să vă arăt cum să preveniți
cancerul, având în vedere că medicina convențională nu s-a preocupat niciodată
de acest aspect important. Mai precis, am să vă spun care sunt factorii
cauzatori de cancer, cum să împiedicăm celulele canceroase să se înmulțească și
cum să ne ajutăm corpul să omoare în mod natural aceste celule.
Cancerul pornește de la o celulă anormală, care
sare peste etapa normală a apoptozei și continuă să se multiplice, formând o tumoare;
ulterior, părți din această tumoare se desprind, metastazând în restul
corpului. Bolnavii mor atunci când cancerul se răspândește în corp,
consumându-i tot combustibilul. Singura diferență dintre o persoană care nu
face cancer și una care face este aceea că prima are un sistem imunitar
suficient de puternic ca să nu lase celulele canceroase să se dividă
necontrolat. Prin urmare, prevenirea cancerului înseamnă evitarea acelor
lucruri cauzatoare de cancer și menținerea corpului într-o stare de sănătate
care să permită sistemului imunitar să funcționeze la parametrii optimi.
Iată cele 5 semne că este posibil ca la un
moment dat, în timpul vieții, să fiți diagnosticat cu cancer. Corpul vostru și
în special sistemul vostru imunitar nu poate funcționa la nivelul optim dacă:
1.
Corpul este lipsit de nutrienții principali.
2.
Sunteți supraponderal sau obez.
3. Fumați
sau mestecați tutun.
4. Mâncați
zahăr rafinat și cereale rafinate.
5. Ingerați
toxine prin alimente, apă, aer și medicamente.
Știu că sună cam vag, așa că o să fiu mult mai
specific în cei 7 pași de prevenire a cancerului:
1. Nu
fumați.
Fumatul este prima cauză a cancerului de
plămâni, atât la femei, cât și la bărbați. De asemenea, creează multe alte
probleme, printre care boli de inimă, infarct, atac cerebral, cataractă,
naștere prematură, fracturi de șold, cancer de gât și de stomac. În fumul de
țigară există numeroase substanțe chimice carcinogene: arsenic, benzen, cadmiu,
poloniu 210, clorură de vinil, formaldehidă și alte toxine. Dacă sunteți
fumător, lăsați-vă imediat.
2. Mențineți-vă
nivelul adecvat de iod în organism.
Această cerință, care se încadrează în
categoria „deficit de nutrienți și dezechilibru hormonal”, vă este probabil
total necunoscută, dar este foarte importantă. În țara asta există o adevărată
epidemie de deficiență de iod, ceea ce contribuie la creșterea alarmantă a
numărului de cancere de tiroidă, de sân și de prostată. Iodul este un element
esențial pentru fiecare celulă din corp, dar mai ales pentru glanda tiroidă,
care produce hormonul regulator al metabolismului. Iodul este, de asemenea,
esențial pentru menținerea sănătății sânului și prostatei, care au nevoie de
mai mult iod decât alte țesuturi. Alimentele bogate în iod sunt ceapa,
usturoiul, spanacul, varza, morcovul, prazul, roșiile, perele, strugurii,
algele marine, peștele, ouăle de țară. Evitați sarea iodată!
La începutul secolului XX, în Statele Unite a
existat o epidemie de gușă (inflamarea glandei tiroide). Boala are ca efect
reducerea producției de hormoni tiroidieni, încetinirea metabolismului, îngrășare,
oboseală, insomnie, depresie și, în cele din urmă, cancer tiroidian. În urma
unui studiu efectuat acum 90 de ani și întins pe 5 ani, un medic din Ohio, dr.
David Marine, a putut dovedi că epidemia de gușă era cauzată de deficiența de
iod. Dar lucrurile au mers din rău în mai rău. În anii ’70, industria de
panificație a adăugat bromat de potasiu la fabricarea pâinii și a produselor de
patiserie, pentru a reduce timpul de coacere și costul de producție.
Numai că făina bromurată afectează sistemul nervos, provoacă leziuni renale și
cancer, inhibând în același timp absorbția de iod, ceea ce este un dezastru
pentru sănătate. Deja, terenurile agricole sunt deficiente în iod, și prin
urmare și plantele respective.
3. Evitați chimicalele sintetice și organismele modificate genetic.
Aceasta este o recomandare de
bun simț. Nimeni nu vrea substanțe chimice în farfurie și totuși milioane de
oameni le înghit fără să știe. Și asta pentru că animalele crescute forțat sunt
hrănite cu furaje care conțin hormoni sintetici, antibiotice și plante
modificate genetic. Iar ceea ce ajunge pe masa voastră – laptele, vita, puiul,
porcul, peștele de crescătorie – conține aceleași chimicale periculoase. Multă
lume evită carnea roșie, crezând că aceasta creează boli de inimă și cancer,
dar problema nu este cu carnea roșie, ci cu chimicalele din ea. Dacă veți
cumpăra doar carne de animale crescute pe pășune, și dacă veți include și multe
fructe și legume crescute organic, fără pesticide și fertilizatori, veți avea o
dietă echilibrată și sănătoasă. Și încă ceva: printre cele mai cancerigene
substanțe chimice prezente în alimentele și băuturile din supermarketuri se
numără îndulcitorii artificiali; aceștia inhibă absorbția iodului, iar dintre
ei, cel mai dăunător este aspartamul. Oamenii aleg produsele „diet” (creme,
înghețate, băuturi răcoritoare) în ideea că au mai puține calorii, dar dacă vă
dați sănătatea pe siluetă faceți cel mai prost târg, nemaivorbind de faptul că
e doar o iluzie. Care ar fi soluția aici? În loc să alegeți produse cu îndulcitori
artificiali, folosiți sirop sau pudră de stevia organică, cristale de nucă de
cocos sau miere naturală. Acestea nu vor aduce niciun prejudiciu organismului
vostru.
4.
Evitați zahărul, sarea, făina albă și uleiurile rafinate.
În procesul de fabricație, toate alimentele
rafinate au fost îndelung procesate. Practic, toți nutrienții au fost
îndepărtați sau omorâți; în același timp, au fost adăugate ingrediente
dăunătoare sănătății. Acest lucru se face pentru reducerea costului de
fabricație și pentru creșterea termenului de valabilitate al preparatului.
Toate alimentele rafinate sunt devitalizate. Consumându-le, cu timpul vă
devitalizați corpul, și atunci sistemul vostru imunitar n-o să mai aibă puterea
să lucreze cum trebuie. Este exact momentul în care permiteți cancerului să
preia controlul. Întotdeauna testez la pacienții mei nivelul de vitamine,
minerale și hormoni și am constatat că marea majoritate sunt deficienți sau
dezechilibrați în această privință. Am să vă dau câteva exemple de alimente pe
care să le evitați:
- Zahărul alb, rafinat. Cancerul îl
iubește, pentru că este exact combustibilul de care are nevoie ca să crească.
Zahărul inhibă sistemul imunitar timp de până la 5 ore. Gândiți-vă: dacă
ronțăiți câțiva biscuiți sau un baton dulce ca gustare, după care mâncați și
încheiați masa cu o prăjitură, plăcintă sau înghețată, practic vă inhibați
sistemul imunitar aproape încontinuu, deschizând ușa cancerului și altor boli
cronice. Iar medicii oncologi nu vă spun niciodată „Din momentul acesta nu mai
mâncați zahăr”, ci „O să vă operăm, după care o să faceți chimioterapie și/sau
radiații”. Nu așteptați să auziți așa ceva! Eliminați zahărul rafinat din dieta
voastră acum! Ceea ce vă trebuie este zahărul natural din fructele proaspete,
nu cel din sucuri, iaurturi sau prăjituri. Iar dacă doriți să îndulciți ceva,
folosiți miere, sirop natural de stevia, arțar sau agave.
- Făina albă și cerealele decorticate
sunt foarte nesănătoase și vă cresc riscul de a face nu numai cancer, dar și
artrită, diabet sau o boală de inimă. Eliminați definitiv din dietă pâinea
albă, pastele făinoase albe, orezul alb, cipsurile și orice aliment la pungă,
cutie sau conservă. Toți acești carbohidrați rafinați se convertesc în zahăr în
corp și, cum spuneam, cancerul iubește zahărul.
- Uleiurile și margarinele procesate și
rafinate. Evitați-le! Nu consumați niciun aliment pe care scrie „parțial
hidrogenat”. Toate acestea produc acizi grași trans și vă inhibă sistemul
imunitar. În plus, vă îngrașă și vă căptușesc și cu o boală de inimă. Alegeți uleiurile
sănătoase, extravirgine, ca de pildă uleiul de măsline. Uleiul de cocos presat
la rece este un adevărat superaliment, foarte nutritiv și cu puteri
vindecătoare în același timp. Untul organic nu este dăunător.
- Sarea de masă. Sarea albă, rafinată,
trebuie exclusă din alimentație. A fost îndelung procesată, albită și spălată
de toți nutrienții. În locul acesteia, folosiți sare de mare, care
este naturală și conține multe minerale, nemaivorbind de faptul că are un gust
mai bun și poate fi consumată fără probleme și de către cei cu tensiune
arterială crescută. Recomand 1/2 linguriță de sare de mare/zi. Sarea organică
vă ajută să atingeți idealul de pH anticancer, care este 7,4.
Știu, toate aceste sfaturi par greu de urmat,
dar nu sunt. Pur și simplu înlocuiți alimentele rele cu alimente bune, în
funcție de gusturile voastre. Veți constata că alimentele sănătoase sunt mai
gustoase, nu vă creează probleme digestive, vă dau mai multă energie și vă
ajută să scăpați de kilogramele în plus fără niciun efort.
5.
Evitați și înlăturați metalele toxice din corp.
Pe lângă testarea pentru măsurarea nivelului de
iod, vitamine și minerale, eu îmi testez pacienții și pentru nivelul de metale
grele din corp: mercur, plumb, cadmiu, arsenic, nichel. Toate acestea afectează
imunitatea și un sistem imunitar compromis nu poate proteja de cancer. În
decursul a 20 de ani de practică am testat mii de pacienți și am constatat că
70% dintre ei aveau nivele toxice de mercur, una dintre cele mai otrăvitoare
substanțe cunoscute de om. Majoritatea pacienților mei n-aveau nici cea mai
mică idee cum a ajuns acest metal dăunător în corpul lor. Ei bine, pot să vă
spun că mercurul se găsește în aer, în apă, în medicamente, în materialele
dentare și în plantele alimentare crescute cu îngrășăminte chimice și stropite
cu pesticide. Prin urmare, ați face bine să verificați cât mai repede dacă nu
cumva aveți în corp nivele crescute de metale toxice. Faceți asta înainte să
primiți vestea șocantă că aveți cancer.
Mercurul, cel mai rău dintre toate, este
prevalent în: ton, peștele spadă, macrou, fructe de mare. Intră în compoziția
vaccinurilor și a plombelor din amalgam de argint. Dacă obișnuiți să mâncați
aceste tipuri de pește, să vă vaccinați anual sau aveți în gură o plombă cu
amalgam de argint, în mod sigur aveți nivele ridicate de mercur în organism.
Riscați să faceți o boală autoimună, una de ficat, Parkinson, Alzheimer și
cancer. Din nefericire, medicii convenționali n-or să vă testeze pentru metale
grele. Acestea pot fi înlăturate din organism numai prin terapie cu agenți
chelatori sau cu suplimente nutritive chelatoare. În practica mea medicală am
văzut cazuri de restabilire spectaculoasă a sănătății la pacienții care au
înlăturat metalele grele din corp. Nu numai că au scăpat de suferință, dar au
căpătat mai multă energie și s-au simțit mai tineri.
6. Evitați expunerea la radiații.
Toate controalele radiologice folosesc radiații
ionizante; iar acestea sunt cunoscute a fi carcinogene și vătămătoare ale
ADN-ului. Aici mă refer la radiografiile clasice, la cele dentare și la
mamografii. Dar cele mai rele dintre toate sunt tomografia cu emisie de
pozitroni (PET) și tomografia computerizată (CT). Acestea expun corpul la o
cantitate prea mare de radiații. CT mai ales produce de 50-100 de ori mai multe
radiații decât radiografia tradițională cu raze X. În ultimii ani, numărul de
tomografii computerizate CT a crescut dramatic. New England Journal of Medicine afirmă într-un articol că „cel
puțin o treime din ele sunt inutile, iar efectul acestor radiații este
cumulativ. Un mega-studiu pe mamografii inițiat recent a decis ca 3.243 de
femei cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani să fie testate anual, timp de 10
ani, numai pentru a salva două vieți. Da, doar două vieți în 10 ani de teste pe
mii de femei care vor fi expuse direct unui risc de a face cancer, deoarece
absorbția de radiații timp de 10 ani la rând reprezintă aceeași cantitate pe
care au primit-o femeile japoneze aflate la un kilometru distanță de bomba
atomică din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Nu cred că o femeie
corect informată ar vrea să se expună la un asemenea risc de dragul științei.
7.
Testați-vă nivelul de vitamine și minerale din organism.
Acum știți că fac pacienților mei o serie de
analize preliminare, pe care medicii alopați nu le fac niciodată. De ce? Există
un motiv: pentru că școala noastră de medicină este controlată de multă vreme
de industria farmaceutică, iar medicii care au ieșit de pe băncile ei au fost
învățați să pună doar diagnosticul și să prescrie medicamentul specific acelei
afecțiuni. Nu se pune niciun accent pe prevenire și nu se face nicio încercare
de vindecare a bolii. Pentru medic, totul se reduce la administrarea de
medicamente, pentru că de acolo vine profitul.
Din fericire, în ultima vreme au apărut și
medici care au sesizat eșecul medicinii convenționale, axată pe prescrierea de
pilule, și au decis să aibă o cu totul altă abordare în exercitarea profesiei
lor. Aceștia sunt medicii holistici, care pun accentul pe prevenire și
terapii naturale pentru a restabili starea de sănătate a pacientului lor.
Ideea nu este revoluționară, ci de bun simț: evită lucrurile care-ți fac rău și
dă-i corpului ce are nevoie pentru a funcționa în parametrii optimi.
Am să vă spun ce am aflat eu după ce am testat
mii de pacienți: există un top de 10 vitamine și minerale în care pacienții mei
sunt deficienți. Și sunt convins că aceste deficiențe se aplică la toată
populația nord-americană: iod, vitamina
B12, magneziu, vitamina C, vitamina B1, vitamina D, sulf, zinc, crom și potasiu.
V-am vorbit deja de deficitul de iod, care poate conduce la cancer. Să luăm al
doilea element, vitamina B12. Dieta tipic americană creează aciditate, arsuri
stomacale și reflux gastric. Pentru înlăturarea acestor simptome, s-a creat o
afacere uriașă cu medicamente antiacide, cu sau fără rețetă, și cu pilule care
se iau „una pe zi”. Ei bine, aceste pilule contra acidității inhibă absorbția
de vitamină B12, care este esențială pentru digestie, nivelul de energie,
funcțiile mentale și buna funcționare a sistemului imunitar. Așa se face că
zeci de milioane de americani care iau antiacide zilnic sunt deficienți în
vitamina B12, au sistemul imunitar compromis și un risc crescut de a dezvolta
un cancer.
La final, vă mai spun că, pentru a înlătura
riscul de cancer, foarte important este să faceți mișcare zilnic, să evitați
sursele de stres și să dormiți suficient. Cu aceasta, sper că v-am dat toate
uneltele de care aveți nevoie pentru a preveni și chiar a da înapoi cancerul.»
Sursa:
http://w3.newsmax.com/newsletters/brownstein/video_cancer_prevention.cfm?promo_code=14D15-1
Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)
http://w3.newsmax.com/newsletters/brownstein/video_cancer_prevention.cfm?promo_code=14D15-1
Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)
-->
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.