Puterea minții versus medicină + VIDEO (RO)

-->

PUTEREA MINȚII VERSUS MEDICINĂ

– DOVEZI ȘTIINȚIFICE CĂ TE POȚI VINDECA SINGUR –

Ni se spune că ne îmbolnăvim din cauze genetice, sau din ghinion, iar singurii care deţin cheia vindecării noastre sunt medicii. Ani la rând, Lissa Rankin, ea însăși doctor în medicină, a crezut acelaşi lucru, dar când propria-i sănătate a început să se deterioreze şi a apelat la medicina alopată, a constatat că medicii nu numai că n-au reuşit s-o vindece, dar chiar i-au agravat starea. Din acel moment, ea a decis să-şi ia destinul în propriile mâini, abordând boala din cu totul altă perspectivă. În urma cercetărilor, ea a descoperit că metodelor terapeutice pe care le învăţase la facultate le lipsea un element esenţial: recunoaşterea capacităţii înnăscute a corpului de a se vindeca singur şi controlul mecanismelor de vindecare cu ajutorul minţii. Pentru a înţelege mai bine acest fenomen, Lissa a explorat literatura medicală şi a dat peste o serie de dovezi care confirmau faptul că în sistemul medical au existat cazuri de autovindecare sau, așa cum le numesc medicii, „vindecare spontană”.

Ulterior, pe baza studiilor întreprinse și a propriei experiențe, încununată de succes, dr. Rankin a scris cartea Mind Over Medicine (Minte versus medicină)  în care prezintă câteva cazuri excepționale de vindecare spontană, așa cum au fost ele consemnate în literatura științifică. Acestea demonstrează că gândurile, sentimentele şi convingerile noastre ne pot modifica fiziologia corpului. Astfel, singurătatea, pesimismul, depresia, teama şi anxietatea îmbolnăvesc corpul, în timp ce iubirea, recunoştinţa, încrederea şi exprimarea autentică a sinelui declanşează procesul de autovindecare. Așadar, în momentul în care ne îmbolnăvim, trebuie mai întâi să conștientizăm în ce domeniu al vieţii noastre am scăpat lucrurile de sub control: în cel spiritual, al mediului, al nutriţiei, al profesiei sau al relaţiilor personale. Apoi, trebuie să învățăm să ne ascultăm corpul și să ne creăm un plan de armonizare a domeniului care ne-a alterat starea de sănătate. Vă prezentăm mai jos unul dintre cazurile de vindecare spontană consemnate de dr. Lissa Rankin în cartea sa, caz publicat în 1957 de revista de specialitate Journal of Projective Techniques:

«În anul 1957, doctorul West îl trata pe domnul Wright, care avea un cancer în fază avansată, numit limfosarcom. Toate tratamentele eșuaseră, viața pacientului apropiindu-se cu pași repezi de sfârșit. Gâtul, pieptul, abdomenul, subsuoara și zona inghinală a domnului Wright erau pline de tumori de mărimea unei portocale, splina și ficatul erau mărite, iar pieptul îi era plin de un lichid lăptos, care trebuia drenat zilnic, pentru a-i permite să respire. În aceste condiții, dr. West i-a dat pacientului său mai puțin de o săptămână de trăit.

Dar domnul Wright voia cu disperare să trăiască. El și-a legat speranțele de un medicament nou, numit Krebiozen. Și-a rugat doctorul să-l trateze cu noul medicament, dar acesta era folosit numai în teste clinice și numai pe pacienți despre care se estimase că mai au cel puțin 3 luni de trăit. Domnul Wright era într-o stare prea avansată ca să se califice. Dar domnul Wright nu s-a lăsat. Știind că medicamentul există și crezând că acesta îi va aduce vindecarea, a continuat să insiste până când dr. West, fără tragere de inimă, a cedat și i-a făcut o injecție cu Krebiozen într-o vineri. Spre stupefacția sa, în lunea următoare și-a găsit pacientul plimbându-se în jurul patului. „Masele tumorale ale domnului Wright se topeau ca bulgării de zăpadă pe o plită fierbinte” a povestit el mai târziu. La zece zile după prima doză de Krebiozen, domnul Wright a părăsit spitalul, analizele nemaiindicând prezența cancerului.

Timp de două luni, domnul Wright a fost în culmea fericirii, lăudând la toată lumea Krebiozenul ca fiind un medicament minune. Asta până când în literatura de specialitate au apărut câteva articole care afirmau că primele teste clinice nu indicaseră că medicamentul Krebiozen ar fi prea eficient în tratarea cancerului. În acel moment, domnul Wright, care considera literatura medicală suprema autoritate, a căzut într-o depresie adâncă și cancerul i-a revenit.

În acest timp, dr. West, care dorea sincer să-și vadă pacientul salvat, s-a gândit să recurgă la o șmecherie. I-a spus domnului Wright că primele cutii cu Krebiozen se alteraseră în timpul transportului, făcându-l mai puțin eficient, dar că tocmai au fost aprovizionați cu un lot nou, care conținea Krebiozen într-o formulă mai concentrată, din care i-ar putea administra și lui, dacă este de acord. Bineînțeles că domnul Wright a acceptat, iar dr. West a început să-i injecteze domnului Wright... nimic altceva decât apă distilată. Și același fenomen miraculos s-a petrecut din nou: tumorile s-au dizolvat de la sine, fluidul din piept a dispărut, iar domnul Wright s-a simțit iarăși bine timp de alte două luni. După care Asociația Medicală Americană a zbârcit-o definitiv, anunțând oficial că un studiu efectuat la nivel național asupra efectelor Krebiozenului a dovedit clar că medicamentul este cu desăvârșire lipsit de valoare în tratarea cancerului. În acel moment, domnul Wright și-a pierdut total încrederea în tratament, cancerul i-a revenit și două zile mai târziu a murit.»

Lissa Rankin - Adevărul despre sănătatea ta
(The Truth About Your Health) (RO)


-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *