-->
PLANTE
DE TOP ÎN VINDECAREA CANCERULUI
În ziua de azi, când din ce în ce mai mulți oameni sunt diagnosticați cu
cancer, iar tratamentele agresive ale medicinii alopate le fac mai mult rău
decât bine, a devenit mai important ca oricând să înțelegem că numai natura
este mediul care ne asigură sănătatea. Oricât de „civilizați” ne-am considera,
facem parte din natură, așadar, să revenim în sânul ei ca ființe întregi, fără
să ne introducem în corp substanțe artificiale și să ne lipsim de organele
cu care am fost creați.
Aveți voința de a vă vindeca singuri? Dacă da, aflați că se poate. În
primul rând, trebuie să conștientizați faptul că boala nu v-a apărut din senin,
ca o fatalitate, ci este rezultatul unui stil de viață greșit. Și nu e
niciodată prea târziu să vă îndreptați greșelile. Schimbați-vă obiceiurile alimentare,
schimbați-vă gândurile negative, și cancerul va dispărea de la sine. Treceți pe
o hrană vie, pur naturală, neprelucrată termic. Dacă până acum n-ați consumat
suficiente crudități, aportul de enzime necesare integrității celulelor a fost
aproape nul și așa au apărut celulele degenerate, adică cele canceroase.
Carnea, zahărul și făina albă pe care le-ați consumat până acum n-au făcut
decât să alimenteze celulele canceroase. Dacă stomacul va continua să fie
stăpânul vostru și nu puteți renunța la acest tip de alimente, atunci șansele
voastre la viață vor fi minime, indiferent ce vă promit medicii oncologi. Apoi
analizați-vă viața și gândurile care v-au dominat până acum. Eliminați orice
gând pesimist, orice supărare, frustrare, ranchiună, tristețe... și ați
eliminat a doua cauză a apariției cancerului. Dar cum gândurile voastre vă
aparțin și sunteți singurii în măsură să vi le schimbați, vă mai rămân doar informațiile
nutriționale, pe care le puteți căpăta foarte ușor de la numeroșii specialiști
în medicină naturistă, care-și practică meseria cu onestitate și cu rezultate
spectaculoase.
Vă oferim mai jos sfaturile lui Mike Adams, un neobosit promotor al
vindecării naturale, publicate într-un articol pe site-ul său, www.naturalnews.com. Articolul descrie câteva dintre plantele
alimentare cele mai puternice, care nu numai că vă vor hrăni corpul, ci și îl
vor curăța de agenții cauzatori de cancer. Sperăm ca aceste informații
să vă inspire să căpătați încredere în natură.
Algele marine
Kelp (kombu), nori, dulse,
chlorella și spirulina sunt alge marine mari, care cresc în apele bogate în
nutrienți, cum ar fi oceanele de mică adâncime. Sunt bogate în minerale precum
calciu, magneziu și fier, și sunt recunoscute pentru proprietățile lor
anticancerigene. Sunt renumite pentru conținutul lor bogat în iod biodisponibil,
element în care sunt deficiente pacientele cu cancer mamar și ovarian. Iodul
este important și în păstrarea funcționării corecte a tiroidei, fiind recomandat
persoanelor care au un ritm al metabolismului lent. Algele marine sunt de
asemenea bogate în calciu, potasiu și multe alte minerale care alcalinizează
mediul intern, făcându-l neprielnic înmulțirii celulelor canceroase. Chlorella
și spirulina sunt cele mai importante alge cu acțiune dovedită anticancer.
Datorită puterii lor incredibile de detoxifiere (inclusiv de metale grele) și
de creștere a imunității, n-ar trebui să lipsească din tratamentul natural al
oricărui tip de cancer.
Cruciferele
Legumele crucifere (varza, conopida, broccoli) au fost asociate de către
cercetători cu un risc scăzut de cancer. Consumul lor regulat reduce
semnificativ riscul de a dezvolta un cancer, prin inhibarea înmulțirii de
celule canceroase la sân, uter, plămâni, colon, ficat și cervix. Sulforafanul și
indol 3 carbinolul, două dintre substanțele fitochimice pe care le conțin
aceste legume, stimulează producerea unor enzime care detoxifică organismul de
substanțele cancerigene înainte ca acestea să ajungă să vatăme celulele.
Ciupercile medicinale
În ciupercile cu efect terapeutic, precum reishi și chaga, au fost
identificate un număr mare de molecule bioactive, inclusiv agenți antitumorali.
Acești compuși bioactivi includ polizaharide, alcaloizi, tocoferoli, fenoli,
flavonoide, carotenoide, folați, enzime și acizi organici. Studiile au
demonstrat că consumul pe termen lung de ciuperci reishi previne proliferarea
tumorilor prin creșterea nivelului de antioxidanți în plasma sanguină, crescând
astfel imunitatea celor care suferă de un cancer în stadiu avansat.
Aloe Vera
Cercetările oamenilor de știință au relevat faptul că aloe vera are
proprietăți puternice imuno-modulatoare și antitumorale, datorate polizaharidelor
conținute de această plantă. Aceasta înseamnă că aloe amplifică funcționarea
sistemului imunitar, ceea ce rezultă în distrugerea tumorilor canceroase.
Aceleași polizaharide fac să crească nivelul de acid nitric, care are un
potențial antitumoral semnificativ.
Cânepa
Planta de cânepă este cea mai echilibrată sursă de uleiuri de pe planetă,
într-o proporție ideală de 3:1 de omega 6 și omega 3. Uleiul din semințele de
cânepă conține 80% acizi grași esențiali, cea mai mare cantitate dintre toate
plantele de pe pământ. Acizii grași esențiali sunt fundamentali pentru buna
imunitate a organismului, datorită efectelor lor antioxidante și
antiinflamatoare. Aceștia ajută la oxigenarea celulelor și le restabilește
sănătatea. Cum cancerul nu poate supraviețui într-un mediu puternic oxigenat,
conținutul excepțional în acizi grași esențiali fac din cânepă o alegere
minunată pentru vindecarea cancerului de orice fel.
Usturoiul
Un studiu clinic desfășurat timp de 7 ani pe 3.000 de subiecți umani a
demonstrat că riscul de cancer a fost redus cu 60% la cei care au consumat în
această perioadă cantități mari de usturoi. Nutrientul miracol din plantă pare
să fie enzima numită aliinază, care este capabilă să producă compuși
anticancerigeni. Cheia eficienței cățeilor de usturoi este ca după zdrobire,
aceștia să fie lăsați 15 minute înainte de consum, pentru a-și elibera compușii
anticancer. Atenție! Prin prepararea termică a usturoiului, aliinaza se
distruge.
Turmericul sau curcuma
Turmericul este o plantă cu proprietăți miraculoase, folosită de mii de
ani ca mirodenie în țările continentului asiatic. Are proprietăţi
antioxidante, antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene, antifungice și, nu
în ultimul rând, anticancerigene. Ajută cu succes în combaterea multor boli
cronice, cum ar fi diabetul, artrita, Alzheimer bolile de inimă. Prin aceste
calități deosebite este îndreptăţit să fie inclus în categoria superalimentelor,
adică a alimentelor cu reale beneficii pentru sănătatea noastră. Turmericul este originar din India. Din rădăcina
lui, formată din mai mulți rizomi, se obţine condimentul cu același nume, dar
şi extractul medicinal numit curcumină. Una dintre cele mai benefice
proprietăţi ale curcuminei este capacitatea sa de a lupta împotriva apariției
şi extinderii celulelor canceroase. Un număr mare de lucrări ştiinţifice au reuşit
să demonstreze căile prin care curcumina îşi exercită puterile vindecătoare,
cercetătorii descoperind mai bine de 100 de moduri în care ea acţionează la
nivelul celulei. S-a dovedit astfel că inhibă proliferarea celulelor tumorale,
scade inflamaţiile, opreşte procesul de transformare a celulelor normale în
celule canceroase, inhibă sinteza unei proteine ce pare a fi instrumentul formării
de tumori, ajută organismul să distrugă celulele canceroase și previne angiogeneza
– dezvoltarea vaselor de sânge suplimentare care alimentează celulele
canceroase.
Traducerea:
Olga Constantin (Frumoasa Verde)
Aloe vera - planta celor 1000 de miracole
Oltea Mutulescu
Oltea Mutulescu
Venerată în Antichitate pentru
virtuțile sale tămăduitoare, Aloe vera a trecut cu brio testul timpului,
bucurându-se și în prezent de o reputație excepțională. Acum, meritele ei sunt
recunoscute de studiile științifice și autentificate de experiențele celor pe
care i-a vindecat. Cartea autoarei Oltea Mutulescu, pe care v-o atașăm mai jos,
constituie o inițiere în capacitățile vindecătoare ale acestei plante și
afecțiunile pentru care este utilă. Textul conține, de asemenea, experiențele
încununate de succes ale medicilor care au folosit-o și câteva mărturii
impresionante ale unor oameni pe care Aloe vera i-a salvat definitiv de suferință.
Lucrarea se adresează celor care au încredere în forța naturii și sunt dispuși
să-și ofere o șansă de vindecare a unor boli precum ulcerul, diabetul sau
cancerul, urmând o terapie naturală.
În completare, citiți articolul Aloe vera - un miracol științific, care conține și un
interviu TV al prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi despre beneficiile gelului de
Aloe.
-->
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.