-->
CELE MAI PERICULOASE TOXINE PENTRU CREIER
Să-ți pierzi
sănătatea mintală este unul dintre cele mai îngrozitoare lucruri. În prezent,
acest risc este foarte mare, din cauza numeroaselor combinații chimice produse
de om, și la care ne expunem mai mult sau mai puțin voluntar. Iată care sunt
cele mai periculoase substanțe chimice care ne pot afecta integritatea
creierului și căile prin care le putem evita:
Fluorul. Decizia de a adăuga fluor în rețeaua publică de apă
potabilă, ca mijloc de a combate cariile dentare, are probabil cel mai răspândit
și insidios efect asupra creierului americanilor. Organizația FAN (The Fluoride
Action Network) a efectuat un studiu, în urma căruia a concluzionat că consumul
de apă fluorurată este asociat cu un IQ scăzut, chiar și în cantitățile mici
adăugate în rezervoarele locale. FAN menționează de asemenea alte 34 de studii
care au ajuns la același rezultat, precum și câteva studii care leagă fluorul
de deteriorarea memoriei, afectarea creierului nou-născuților și alterarea funcțiilor
neuromotorii. Mai mult, un studiu sponsorizat de UNICEF a arătat că IQ-ul se
reduce prin adăugarea a numai 0,88 mg de fluor per litru de apă, adică nivelul
considerat optim care se adaugă în apa potabilă din Statele Unite, și de care
„beneficiază” 200 de milioane de americani zilnic. În aceste condiții, ce putem
face pentru a înlătura fluorul? Pur și simplu, să ne instalăm la chiuvetă un
filtru de calitate. Și, în același timp, să evităm pastele de dinți fluorurate.

Metalele grele. Acestea sunt niște toxine sinistre, greu de
înlăturat din organism, și care se instalează în creierul și organele a
milioane de oameni din cauza vaccinurilor, procedurilor dentare, pesticidelor
folosite în agricultură, poluării atmosferice și marine. Cu toții avem o adevărată
colecție de neurotoxine în corpurile noastre, între care mercurul este cel mai
periculos. Cei mai susceptibili de vătămarea creierului din cauza mercurului
sunt nou-născuții, la care nu s-a dezvoltat încă o barieră cerebrală, și care
mai sunt și supuși unui program intens de vaccinări repetate. Dacă nu știați, toate
vaccinurile conțin mercur (numit „timerosal”), introdus pe post de conservant.
La bebeluși, cărora le lipsește enzima responsabilă cu detoxifierea de metale
grele, expunerea prenatală sau postnatală la mercur duce la vătămări
neurologice, exprimate cel mai adesea prin autism. La adulți, efectele toxice
ale mercurului se regăsesc într-un spectru larg de boli neurologice, care
includ Alzheimer, scleroza laterală amiotrofică, scleroza multiplă, Parkinson și
altele. Pentru a vă asigura că nu veți fi otrăviți cu metale grele, evitați
vaccinurile antigripale, refuzați plombele dentare pe bază de mercur și aveți
grijă ce fructe de mare și pești marini consumați.
Îndulcitorii artificiali. Dorința unora de „zero calorii” i-a făcut pe
producătorii de dulciuri și băuturi răcoritoare să apeleze tot mai des la
îndulcitorii artificiali, deși efectele negative ale acestor chimicale asupra
creierului au fost bine documentate de-a lungul timpului. Îndulcitorii chimici
se pot găsi în fulgii de cereale, iaurturi, băuturi răcoritoare, gumă de
mestecat, sosuri pentru gătit... și în toate celelalte produse îndulcite pe
care se specifică „diet” sau „sugar-free” (fără zahăr). Aspartamul este o
combinație de substanțe chimice, și anume: acid aspartic (un aminoacid cu
efecte excitante asupra celulelor creierului), metanol și fenilanalină, iar
oamenii de știință îl plasează printre primele locuri între substanțele
considerate toxice. Odată ajuns în organismul uman, aspartamul se descompune,
producând un compus chimic care este un puternic cauzator de tumori cerebrale. Cercetările
efectuate de-a lungul timpului au relevat 90 de diferite simptome, ca rezultat
al consumului de aspartam. Între acestea, se regăsesc: anxietate (stare de
neliniște), dificultăți de vorbire, depresii și migrene. Citiți întotdeauna
ingredientele produselor pe care doriți să le cumpărați și ocoliți-le pe cele
care conțin îndulcitori artificiali. Mai rețineți că FDA a aprobat recent
redenumirea aspartamului ca AminoSweet, așa că feriți-vă de el.
Glutamatul monosodic (MSG) este
o substanță concentrată, adăugată alimentelor pentru a le îmbunătăți gustul. La
început, a fost folosit în rațiile soldaților, ca să le facă mâncarea mai gustoasă,
dar a fost adoptată rapid de către întreaga industrie alimentară. Dr. Russell Blaylock,
un neurochirurg renumit și o autoritate în ceea ce privește excitotoxinele, a
descoperit că MSG este o otravă tăcută, care în timp distruge porțiuni mari din
creier, cauzând boala Alzheimer, boala Parkinson și alte afecțiuni cerebrale.
Singurul mod prin care puteți evita ingerarea acestei substanțe toxice este să
încetați să mai consumați fast-food și alimente procesate și să citiți
etichetele produselor înainte de a le cumpăra. Și mare atenție! Pentru
că mulți oameni au aflat deja cât de dăunător sănătății este glutamatul
monosodic și au început să se ferească de el, unii producători îl trec sub
denumirea de „extract de drojdie”, pentru ca produsul lor să pară natural.
-->
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.