Dr. Matthias Rath - Sfârșitul ignoranței în privința bolilor




SFÂRȘITUL IGNORANȚEI ÎN PRIVINȚA BOLILOR
Discursul dr. Matthias Rath din Kerkrade, Olanda, 4 aprilie 2009


«În această săptămână am fost cu toţii martori la conferinţa G-20 de la Londra, la cât de puternică este bătălia globală dintre statu quo şi forţele schimbării. Statu quo-ul, reprezentat de afacerile de investiţii de multe trilioane de dolari ale produselor petrochimice şi farmaceutice (pe scurt, cartelul petrolului şi medicamentelor) este reprezentat de acţionarii săi politici actuali, Nicolas Sarkozy - Franţa şi Angela Merkel - Germania. Forţele schimbării la G-20 sunt conduse de preşedintele Statelor Unite - Barack Obama, care tocmai a fost ales de cetăţenii americani cu un mandat clar pentru a pune capăt tiraniei petrolului şi a o înlocui cu forme de energie regenerabile. Disputa G-20 nu se referă doar la stăpânirea crizei economice. Problema în discuţie pentru cartel şi acţionarii săi politici este mult mai mare. Este în discuţie însăşi supravieţuirea afacerii lor cu petrol, de investiţii de multe miliarde de dolari. Nu trebuie să fii economist ca să înţelegi ce se va întâmpla dacă sub noua administraţie a SUA oraşul de automobile Detroit va începe o producţie de masă de maşini cu hidrogen, care folosesc apa ca sursă de energie. Odată ce acest lucru se va întâmpla, oamenii vor înţelege că aceeaşi formă de energie le poate încălzi casele, lumina oraşele şi alimenta transportul public.

Energia din hidrogen nu este nouă. Fiecare plantă, fiecare animal şi fiecare celulă a corpului uman utilizează această formă de energie pentru a-şi furniza energia biologică. Mai mult, acum 40 de ani, primii oameni care au ajuns pe lună au folosit hidrogen pentru a propulsa rachetele Apollo. Tranziţia de la energia carbonului (petrol) la energia hidrogenului (apă), va rezolva criza energetică a acestei planete pentru generaţiile viitoare. Dacă poporul american şi noua sa administraţie vor lansa cu succes această tranziţie, se va pune capăt dependenţei globale de petrol, ca şi profiturilor nelimitate ale lui Rockefeller şi ale altor baroni ai petrolului. Dar încă şi mai mare decât consecinţele economice ale acestei tranziţii va fi colapsul politic. Popoarele lumii deja se trezesc, realizând că energia nu este singurul domeniu unde necunoașterea lor a fost folosită pentru a-i exploata.

Milioane de oameni vor să ni se alăture în misiunea care ne-a reunit la această întâlnire - nevoia de a depăşi consecinţele devastatoare ale „afacerii cu boala” a industriei farmaceutice. Cartelul ştie că odată ce cei doi piloni economici ai săi – afacerile cu petrol şi cele cu medicamente – vor fi recunoscute de întreaga lume ca înșelătorii, guvernarea lor pe această planetă se va sfârşi. Nicio fraudă de o asemenea magnitudine nu poate supravieţui într-o societate democratică. Singurul mod în care aceste tipuri de afaceri frauduloase pot continua este o dictatură globală.

Eradicare prin educaţie

Mai întâi, să aruncăm o privire  asupra dimensiunii sarcinii pe care o avem în faţă pentru anii care vin: În secolul al XVIII-lea, medicul britanic James Lind a descoperit că boala marinarilor, scorbutul, putea fi prevenită şi chiar vindecată cu ajutorul sucului de lămâie verde. Această descoperire a salvat în final vieţile a zeci de mii de marinari. Un secol mai târziu, chimistul francez Louis Pasteur a descoperit că epidemiile nu sunt un blestem al cerului, ci acțiunea unor microorganisme. Acestea au fost contribuţii majore la medicină şi la progresul umanităţii. Dar scopul nostru nu este să controlăm o singură boală sau un grup de boli, ci reducerea semnificativă şi posibila eradicare a celor mai comune boli ale zilelor noastre. Cele mai importante dintre aceste boli sunt infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale, hipertensiunea, stopul cardiac, diabetul, cancerul, osteoporoza, deficienţele imunitare. Aceste maladii sunt responsabile de 80% din decesele lumii industrializate. Astfel, sarcina noastră este enormă: salvarea vieţilor a zeci de milioane de oameni.

Descoperirile ştiinţifice care ne permit să atingem acest scop au fost făcute. Substanţele naturale necesare pentru prevenirea şi controlul acestor boli sunt disponibile. Singurul obstacol care ne separă de atingerea acestui ţel este factorul educaţie. Analfabetismul în domeniul sănătăţii este principala cauză pentru care aceste boli încă mai există. Educaţia în domeniul sănătăţii ar pune capăt acestei ignoranţe şi ar pava drumul către eradicarea bolilor. Pe scurt: educaţie = eradicare. În ultimele două decenii am contribuit deja la eradicarea analfabetismului în privinţa multor boli, ca şi la demascarea adevăratei naturi a afacerilor farmaceutice cu boala. Voi sublinia câteva dintre aceste analfabetisme care au prevalat timp de decenii şi pe care le putem înlătura prin educaţie.

Sfârşitul ignoranţei în privința bolilor cardiovasculare

Timp de secole, oamenii de pe planeta noastră au murit de boli cardiovasculare. Totuși, în decursul secolului XX, aceste boli au atins proporții epidemice, ucigând un om din doi în întreaga lume industrializată. Când anumite boli ating asemenea proporții, acest lucru se întâmplă din două motive: cauza bolii nu a fost identificată și deci nu este disponibilă nicio terapie eficientă, sau oamenii sunt ținuți în ignoranță în ceea ce privește cauza bolii, pentru a menține în mod deliberat boala ca piață globală pentru medicamentele patentate. În ceea ce privește bolile cardiovasculare, ignoranța a luat sfârșit în 1991. În două publicații științifice [1], [2], am reușit să rezum noua înțelegere asupra acestor boli. Primul care a susținut aceste descoperiri a fost colegul și prietenul meu, defunctul dr. Linus Pauling. Pentru prima oară, omenirea a primit răspunsuri în legătură cu ucigașul numărul unu din lumea industrializată.

De ce aproape toate ființele umane dezvoltă arterioscleroză (îngroșarea arterelor) dar aproape nimeni nu suferă de „veno-scleroză” (îngroșarea venelor)? De ce suferim de atacuri de inimă, dar nu și de atacuri de nas sau urechi? De ce numai oamenii fac infarct și animalele nu? Deoarece dezvoltarea depozitelor aterosclerotice, considerate o lovitură a destinului, este de fapt o reacție predictibilă a corpului nostru față de instabilitatea pereților vaselor sanguine, cauzată de deficiența de vitamine. În 1996, am oferit prima dovadă clinică asupra faptului că suplimentarea cu vitamine poate opri – și în anumite cazuri chiar da înapoi – dezvoltarea depozitelor aterosclerotice pe arterele coronare. Pentru prima dată în istoria medicinii, dispariția naturală a depozitelor de calciu de pe arterele coronare umane a fost ilustrată în imagini. Totuși astăzi, la aproape două decenii de la ridicarea vălului ignoranței în privința bolilor cardiovasculare, 15 milioane de oameni continuă să moară anual de aceste boli. Acest număr înseamnă cât populația combinată a orașelor New York și Londra sau Hong Kong și Mexico City. Aceste milioane de oameni dispar în fiecare an din cauza unor boli care ar fi putut fi de domeniul trecutului de mult. Ei sunt sacrificați în numele afacerii cu boala a industriei farmaceutice, care își hrănește lăcomia insațiabilă cu sănătatea și viața victimelor sale. Pentru a păstra bolile cardiovasculare ca piață, această industrie menține o armată de promotori în medicină, media și politică. Ei sunt „paznicii ignoranței în domeniul sănătății”.

Sfârșitul ignoranței cu privire la cancer

Timp de decenii, paznicii ignoranței au ascuns oamenilor adevăratele cauze ale cancerului. Ignoranța în ceea ce privește cancerul a fost o precondiție pentru a menține această boală ca piață de miliarde de dolari pentru medicamente toxice, promovate în mod înșelător ca „chimio”- terapie. Spre deosebire de alte boli, cancerul a fost menținut strategic, timp de decenii, ca un instrument psihologic pentru subjugarea populației planetei în favoarea lipsitei de scrupule afaceri cu boala. Ca rezultat al acestei strategii, diagnosticul „cancer” este încă perceput pe scară largă ca o condamnare la moarte. Piața cancerului cu chimioterapie toxică este un exemplu perfect pentru expansiunea strategică a bolilor. Pacienții bolnavi de cancer, intimidați de „condamnarea la moarte” dată de diagnostic, acceptă infuzia de chimicale toxice în corpul lor, ca o așa-numită terapie. Din cauza extremei toxicități a acestor produse, cel mai frecvent efect secundar al lor este generarea de noi cancere în corp. Acestea sunt induse de „chimio”- terapie. Învingătorii și învinșii acestei strategii vicioase se cunosc: milioanele de pacienți cu cancer hrănesc cu sănătatea și viața lor lăcomia fără limite a companiilor producătoare de medicamente. Dar această lipsită de scrupule afacere de investiții în cancer funcționează cu o singură condiție: ca publicul să fie ținut în ignoranță privind alternativele. În 1992 vălul ignoranței a fost ridicat. După publicarea noilor moduri de control natural al cancerului s-a dat șansa ca această boală să nu mai fie o sentință de moarte.

Controlul natural al cancerului se bazează pe următoarele fapte: Toate celulele canceroase folosesc enzime care digeră colagenul pentru a se răspândi în corp. Spre deosebire de alte boli, cancerul evită sistemul de apărare al organismului, pentru că aceleași enzime sunt folosite și de corpul nostru în condiții normale, de exemplu în timpul ovulației, al apărării imunitare și altor procese fiziologice. Blocajul natural al acestor enzime prin aminoacidul lizină și alți micronutrienți permite și blocarea naturală a răspândirii celulelor canceroase și a metastazelor. Este clar că prin aplicarea acestor cunoștințe cancerul n-ar mai fi o condamnare la moarte și într-o zi ar putea ajunge să nici nu se mai știe de el. Piesele centrale necesare pentru ridicarea vălului ignoranței în ceea ce privește cancerul sunt enzimele care digeră colagenul, numite și colagenaze sau metaloproteinaze. Cunoștințele despre aceste enzime sunt un secret atât de bine păzit, încât până și cea mai răspândită carte de medicină la nivel mondial, Harrison’s Principles of Internal Medicine (Principiile lui Harrison despre medicina internă) evită să le menționeze când vorbește viitoarelor generații de doctori despre procese elementare, cum ar fi ovulația.

Confirmarea clinică a venit curând. Această imagine CT a unei tumori a creierului care a dispărut prin mijloace naturale este unul dintre multele cazuri care au dovedit conceptul științific publicat în 1992 că posibilitatea controlului natural al cancerului este o realitate. În condițiile în care astăzi încă mai mor de cancer 7 milioane de oameni (ceea ce înseamnă populația orașelor Londra sau Tokyo) sarcina noastră de a pune capăt ignoranței în ceea ce privește această boală ar putea salva milioane de vieți.

Sfârșitul ignoranței cu privire la SIDA

Deoarece ascunderea adevărului în privința cancerului nu a fost atacată de public timp de decenii, industria farmaceutică a fost încurajată să deschidă noi piețe, îndreptându-și atenția spre țările slab dezvoltate. În ultimele două decenii, au construit o piață de multe miliarde de dolari cu medicamentele“chimio” pentru SIDA în Africa și țările în curs de dezvoltare. Și, întocmai ca și în cazul epidemiei cancerului, cartelul medicamentelor înșeală, cu nume fanteziste, milioane de pacienți. În cazul SIDA, ei și-au botezat chimicalele toxice medicamente antiretrovirale”, sau ARV, dând impresia că aceste medicamente pot vindeca infecțiile virale. Schema de marketing a medicamentelor pentru SIDA este o copie fidelă a afacerii cu epidemia de cancer. Au folosit chiar și același truc, pentru a crea o spirală a bolii în continuă creștere: promovarea de medicamente toxice care cauzează boala însăși – imunodeficiența – pe care ei în mod înșelător promiteau să o vindece. În ultimii 5 ani am reușit să smulgem vălul ignoranței și de pe această boală.

Iată faptele despre afacerea farmaceutică cu epidemia de SIDA: Toate medicamentele „chimio” sau ARV disponibile pentru SIDA trebuie să aibă, conform legii, o avertizare pe prospectul de instrucțiuni din fiecare ambalaj: „Acest medicament nu reprezintă un tratament pentru HIV sau SIDA”. În același timp, companiile producătoare de medicamente sunt obligate să listeze efectele secundare toxice ale acestor medicamente. Unul dintre cele mai importante efecte secundare menționat ca avertizare pe prospectul de instrucțiuni pentru pacient al medicamentelor ARV este leucopenia. Acest termen înseamnă „o scădere drastică a globulelor albe din sânge”, cărăușii celulari ai sistemului imunitar. Producătorilor de medicamente ARV li se cere prin lege să avertizeze pacienții că medicamentele lor nu vindecă SIDA și că ele pot crea și mai multă imunodeficiență. Pentru a ascunde aceste fapte științifice care ar trezi la realitate, cartelul medicamentelor plătește o armată întreagă de promotori în medicină, media, politică și chiar în rândul starurilor de la Hollywood, pentru a întoarce pe dos, în public, datele științifice și a promova medicamentele ARV ca „salvatoare de vieți” în combaterea SIDA.

Sunt multe de spus despre afacerea ARV. Aceste medicamente sunt unealta perfectă pentru fostele puteri coloniale – Marea Britanie, Franța, Germania și altele – pentru a ține lumea în curs de dezvoltare într-o dependență economică sufocantă. În Africa și în alte regiuni slab dezvoltate, cartelul finanțează sute de organizații care promovează medicamentele ARV, operând generos sub paravanul carității. Acestea sunt plătite de cartelul medicamentelor pentru a forța guvernele respective să cheltuiască miliarde de dolari pentru a importa medicamente care, în ultimă instanță, le ucid oamenii.
Sunt și alte fapte șocante în legătură cu afacerea ARV. În 1974, Henry Kissinger, pe atunci secretar de stat al SUA, consilier de securitate națională și omul lui Rockefeller, a elaborat un document numit NSSM 200, avertizând asupra faptului că suprapopularea lumii în curs de dezvoltare reprezintă una din cele mai mari amenințări strategice la adresa securității SUA: www.nt-2.org/nssm200. Cu alte cuvinte, dacă națiunile industriale nu întreprind eforturi viguroase pentru a decima oamenii din Africa și alte regiuni similare, populația în continuă creștere de acolo își va cere într-o zi locul la masa țărilor bogate.

Sfârșitul ignoranței cu privire la adevărata natură a industriei farmaceutice

În decursul secolului XX, o armată de promotori plătiți a făcut industria farmaceutică să strălucească precum un Rolls-Royce al tuturor industriilor. Au apărut critici la adresa anumitor medicamente și companii producătoare, dar publicul a rămas neștiutor în ceea ce privește natura fundamental frauduloasă a afacerii lor cu boala. Această stare de lucruri s-a schimbat la 21 iunie 1997. Într-un discurs public la Primăria din Chemnitz, Germania, am descris industria farmaceutică așa cum este: cel mai mare obstacol în calea sănătății oamenilor. În acea zi, masca de buni samariteni a companiilor producătoare de medicamente a căzut și grimasa urâtă a afacerii cu boala și moartea a devenit vizibilă lumii. Această expunere publică a declanșat o avalanșă de cărți, prelegeri și rapoarte media privitoare la natura frauduloasă a afacerii cu boala a industriei farmaceutice.

Cele mai importante informații care pot pune capăt ignoranței în ceea ce privește natura afacerii cu boala a industriei farmaceutice sunt următoarele:
- Industria farmaceutică nu este o industrie a sănătății ci o afacere dedicată profitului acționarilor săi.
- Prevenirea și eradicarea bolilor micșorează piețele globale pentru medicamente farmaceutice și de aceea, acest lucru nu este în interesul acestei industrii, care chiar se opune acestei strategii.
- Micronutrienții se adresează cauzelor bolii la nivel celular. Prin prevenirea bolilor de la rădăcină, această abordare naturală, nepatentabilă, amenință piața de miliarde de dolari a medicamentelor și, în ultimă instanță, continuarea afacerii cu boala a industriei farmaceutice.
- Industria farmaceutică, una dintre cele mai mari industrii de investiții din lume, este o formă de crimă organizată: promite sănătate dar livrează boală și se hrănește din înșelăciune la nivel global.

Odată cu expunerea ei ca fraudă, afacerea cu boala a pierdut din credibilitate. Este doar o problemă de timp până când popoarele lumii vor pune capăt acestui model imoral de afaceri și vor trece asistența medicală sub control public. Popoarele lumii vor acuza arhitecții, profitorii și promotorii afacerii cu boala pentru crimele împotriva umanității pe care le-au comis timp de decenii. Fără îndoială că oamenii vor convoca în acest scop un tribunal internațional, similar cu cel pentru crime de război de la Nuremberg.»


Pentru mai multe informații privind personalitatea și activitatea dr. Rath vă invităm să consultați categoria Dr. Matthias Rath de pe blogul nostru.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *