Este adevărul influențat de credință? + documentar (RO)


ESTE ADEVĂRUL INFLUENȚAT DE CREDINȚĂ?

Bruce A. Moen

De-a lungul întregii noastre istorii, noi, oamenii, am căutat să aflăm adevărul despre existența noastră după moarte. Încetăm cu desăvârșire să mai existăm? Continuăm să existăm în cadrul unui sistem bazat pe recompense și pedepse pentru faptele noastre săvârșite în timpul vieții fizice? Cum se face că această căutare a răspunsului, de către toate culturile și civilizațiile, nu ne-a condus până în prezent la Adevăr? Oamenii continuă să răspundă la această întrebare fie prin da, fie prin nu, așteptându-se ca unul dintre aceste răspunsuri să fie Adevărul. Poate că, totuși, marele mister al vieții după moarte este legat de lipsa noastră de înțelegere în ceea ce privește natura Adevărului.


Mulți cred că răspunsul la întrebări de felul acesta poate veni numai de la liderii spirituali sau religioși. Totuși, de-a lungul istoriei, aceștia n-au ajuns niciodată la un consens. Dimpotrivă, dacă-i ascultăm sau le citim învățăturile, vedem că Adevărul depinde de tipul de religie sau de învățătorul spiritual la care ne ducem. Creștinii, musulmanii, evreii, hindușii, budiștii, ateiștii... ca să numim doar câțiva, au versiuni diferite privind Adevărul despre existența noastră după moarte. Lipsa consensului ne obligă să alegem pe care dintre ei să-i credem. Astfel, ceea ce crede fiecare despre viața după moarte ține de religia familiei în care s-a născut sau de o opțiune personală.

Ca inginer, mă bazez pe știință și pe metodele științifice, ca fiind cele mai bune instrumente pentru aflarea Adevărului. Un cercetător competent trebuie să fie capabil să conceapă și să desfășoare un experiment, să strângă și să analizeze datele și să ajungă la un răspuns. Rezultatele unui asemenea experiment, dacă a fost conceput corect, ar trebui să conducă la o singură concluzie, indubitabilă, și să elimine toate celelalte concluzii posibile. De asemenea, alți cercetători științifici ar trebui să poată desfășura același experiment în mod independent, în condiții identice, iar analiza datelor obținute de ei să conducă la o concluzie identică cu cea din primul experiment. Atunci când un număr destul de mare de experimente efectuate de mai mulți cercetători conduc spre aceeași unică concluzie, știința acceptă această concluzie ca fiind... Adevărul.

A fost un timp când am crezut că metoda științifică este cel mai bun instrument pentru aflarea Adevărului la orice întrebare. Dar asta a fost înainte de a citi despre experimentul condus de doi oameni de știință care căutau răspunsul la o întrebare simplă: Dacă fixez cu privirea o persoană care nu știe că mă uit la ea, poate acea persoană să devină conștientă că o privesc? Pare o întrebare foarte simplă, iar metoda științifică ar trebui să furnizeze un singur răspuns: da sau nu. Experimentul a fost numit „Detectarea de la distanță a privitului”, iar rezultatele acestuia au dus spre o nouă înțelegere a ceea ce este Adevărul în realitate. Cei interesați în descrierea amănunțită a acestui experiment și rezultatele lui îl pot găsi publicat în The Journal of Parapsychology (Revista de parapsihologie), vol. 61, nr. 3, sept. 1997, pag. 197-208.

În cadrul realității fizice putem concepe experimente care să măsoare anumite proprietăți ca masă, viteză, greutate, poziție, volum etc., iar replicarea acestor măsurători de către oricine ar trebui să conducă la aceeași concluzie. De exemplu, dacă punem întrebarea „Se învârtește Soarele în jurul Pământului?”, prin măsurători și observații ale lumii fizice ne așteptăm să obținem un singur răspuns, da sau nu. După ce au fost făcute suficient de multe experimente care au condus la același răspuns (da sau nu) noi acceptăm acest răspuns ca fiind cel corect și credem că Adevărul obținut în acest fel este obiectiv, neschimbabil și universal aplicabil. Dar într-un experiment ca privitul la distanță (remote staring) e greu de știut ce proprietăți fizice trebuie măsurate ca să se ajungă la un răspuns. La urma urmei, nu pare să existe vreo explicație fizică a fenomenului prin care o persoană poate să simtă că e privită cu insistență de la distanță. La momentul respectiv însă, cei doi oameni de știință care au condus experimentul, dr. Marilyn Schlitz și dr. Richard Wiseman, și-au propus să răspundă doar la întrebarea „Este posibil?”, nu și „Cum este posibil?”

Marilyn Schlitz, Ph.D., este director de cercetare la Institutul de științe noetice și cercetător principal la Institutul de cercetări de medicină complementară din cadrul Centrului medical California Pacific. Profesorul Richard Wiseman este șeful „Catedrei de înțelegere publică a psihologiei” de la Universitatea din Hertfordshire, Marea Britanie. A publicat peste 40 de articole în reviste academice și și-a câștigat o reputație internațională pentru cercetări în domenii mai puțin obișnuite ale psihologiei, cum ar fi ghinionul, norocul și paranormalul.

Experimentul a început ca o încercare a dr. Marilyn Schlitz de a replica rezultatele unui experiment de privit la distanță condus de un cercetător în anii 1930. Obiectivul acelui experiment a fost acela de a determina dacă este adevărat că o persoană care este fixată cu privirea de la distanță de către o altă persoană poate simți acest lucru. Experimentul din anii 1930 a dat un răspuns afirmativ, iar experimentul replicat de dr. Schlitz a confirmat acest rezultat, indicând o corelare statistică indubitabilă între privitul la distanță și detectarea acestei acțiuni de către persoana privită.

După ce a citit despre experimentul dr. Marilyn Schlitz, dr. Richard Wiseman s-a decis să facă și el un experiment identic, pentru a-i replica rezultatele. Surprinzător însă, rezultatele dr. Wiseman au indicat clar că nu există nicio corelare statistică! Deși a efectuat același experiment, paradoxal, el a ajuns la concluzia opusă.

Și acum vine partea interesantă: Schlitz și Wiseman au căzut de acord să realizeze același experiment, în același timp, în exact aceleași condiții și exact același loc, pentru a stabili Adevărul în ceea ce privește detectabilitatea privitului la distanță. În organizarea celor două experimente, ei au căutat să elimine orice nepotrivire care ar fi putut diferenția rezultatele. Astfel, subiecții au fost selectați aleatoriu dintre aceeași categorie de populație. Unul dintre subiecți a fost plasat într-o încăpere, în fața unei camere video, și pus să citească dintr-o carte, pentru a-l distrage de la experiment. Acest subiect a fost conectat la senzori electronici capabili să detecteze conductanța electrică la nivelul pielii. Un al doilea subiect a fost așezat într-o altă cameră, dintr-o altă clădire, departe de primul subiect, eliminând astfel orice contact fizic sau înțelegere între cei doi subiecți. În încăperea în care se afla cel de-al doilea subiect a fost amplasat un monitor, pe ecranul căruia acesta putea vedea imaginea primului subiect.

Schlitz și Wiseman au organizat fiecare același experiment, folosind același tip de calculator și același software pentru a crea condiții similare în cele 32 de teste pe care le-au efectuat fiecare pe perechea lui de subiecți. Pe parcursul a 16 dintre aceste sesiuni, celui de-al doilea subiect i s-a spus să se uite cu insistență la imaginea primului subiect pe ecranul monitorului. Pe parcursul celorlalte 16 sesiuni, celui de-al doilea subiect i s-a spus să nu se uite la imaginea primului. În timpul acestor teste, Schlitz și Wiseman au stat într-o a treia cameră, departe de ambii subiecți, eliminând astfel orice posibilitate de contact fizic sau înțelegere secretă între ei și subiecții testați. Ambii cercetători au condus un număr egal de experimente, în exact aceeași manieră și cu suficiente perechi de subiecți pentru ca rezultatele lor să fie considerate valide din punct de vedere statistic.

Analiza datelor obținute de dr. Marilyn Schlitz a demonstrat clar o corelare între privitul celui de-al doilea subiect și schimbările de conductanță electrică a pielii primului subiect. Potrivit datelor obținute de dr. Schlitz, persoana privită de la distanță a manifestat modificări în conductanța electrică a pielii. Măsurând această proprietate fizică a pielii și analizând datele obținute, dr. Schlitz a ajuns la concluzia că Adevărul despre privitul la distanță este „da”.
Pe de altă parte, analiza datelor obținute de dr. Wiseman a demonstrat clar că nu există nicio corelare statistică între privitul la distanță și detectarea acestei acțiuni. Conform datelor obținute de el, o persoană privită insistent nu manifestă nicio modificare de conductanță electrică a pielii. Analizând toate datele obținute de el, dr. Wiseman a concluzionat că Adevărul despre detectarea privitului la distanță este „nu”.

Este evident că, potrivit metodei științifice rigide, datele rezultate din aceste experimente absolut similare ar fi trebuit să susțină una dintre cele două concluzii, dar niciodată pe amândouă. Ca urmare, cei doi cercetători au reluat experimentul de mai multe ori, rafinându-l și căutând să elimine orice posibilă diferență care ar fi putut afecta rezultatul. Dar, cu toate că experimentele celor doi au fost identice, niciodată n-au putut ajunge la o concluzie unică.

Analizând situația pe toate fețele, într-un final, cei doi cercetători au găsit o singură diferență care ar putea explica acest rezultat imposibil: Dr. Marilyn Schlitz credea că detectarea privitului la distanță este posibilă, în timp ce dr. Richard Wiseman nu credea acest lucru. Experimentul lor a devenit cunoscut ca unul care demonstrează influența experimentatorului asupra experimentului.

Rezultatele celor doi dovedesc că un mecanism subtil, neînțeles încă, poate altera proprietățile fizice măsurate în experimente riguros controlate, provocând rezultate conforme cu credințele experimentatorului. Altfel spus, materia se organizează în funcție de așteptările observatorului. Așadar, oamenii de știință care încearcă să exploreze fenomene pentru care nu există explicații de natură fizică vor trebui să ia în considerare faptul că Adevărul rezultat va fi conform cu credința lor personală. Ca și în cazul căutării Adevărului despre existența într-o viață de apoi, totul depinde de credința noastră. Unii își pun încrederea într-un anumit lider spiritual sau o anumită religie. Alții își formează convingeri personale pe baza observațiilor proprii. În toate cazurile, factorul cheie în găsirea Adevărului este înțelegerea efectului pe care îl are credința noastră asupra realității.


Pe aceeași temă citiți și postarea „Gregg Braden - Știința Miracolelor”, aici: 
http://frumoasaverde.blogspot.ro/2013/01/gregg-braden-stiinta-miracolelor-video.html
 
Ruppert Sheldrake - Mintea extinsă (The Extended Mind) (RO)


«În septembrie 2008, biologul Rupert Sheldrake a beneficiat de serviciile mai puțin restrictive ale platformei de popularizare a științei Google Tech Talk, ținând conferința The Extended Mind - Recent Experimental Evidence, în cadrul căreia a prezentat ultimele sale dovezi din domeniul naturii minții umane, al manifestărilor telepatice umane sau din regnul animal, care confirmă teoria sa privind câmpurile morfice, responsabile de organizarea sistemelor vii, deci și a Universului. (...) În artele marțiale, corespondentul senzației de a fi privit se referă la un concept destul de greu de digerat de occidentali, haragei, folosit de japonezi și în contextul intercomunicării personale. Pe scurt, haragei oferă unui maestru al artelor marțiale posibilitatea de a percepe amenințări indirecte și de a anticipa mișcările adversarului, chiar dacă acesta nu se află în câmpul lui vizual.»
Marian Matei - traducătorul documentarului. Citiți întreaga prezentare a filmului aici.


Comentarii

  1. Interesant punct de vedere. Totusi, consider ca pentru a-mi forma o opinie cat mai clara, chiar si pentru mine insami, trebuie sa mai recitesc de cateva ori acest articol. Dar nu va fi o problema, e placut. :)
    Succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. In calitate de teista(musulmana) voi da un raspuns pe scurt DE CE RELIGIILE -LIDERII RELIGIOSI -NU AU AJUNS LA CONSENS DE-A LUNGUL VEACURILOR?
    Pentru ca unele Mesaje Divine au fost manipulate de mana omeneasca de-a lungul veacurilor..Atunci cum sa stim care este mesajul intact de la revelarea lui pana in zilele noastre?
    Aceasta brosura este un mic reper si o scurta calatorie prin religiile avraamice:Iudaismul.Crestinismul si Islamul!
    https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=http://d1.islamhouse.com/data/ro/ih_books/single/ro_Cei_care_au_pierdut_calea_spre_Dumnezeu.pdf

    RăspundețiȘtergere
  3. hmm adevarul este influentat de multe chesti, probabil de credinta cel mai rau, adevarul este cel mai greu lucru de aflat, si probabil nul vom afla niciodata

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Tăblițele cerate de la Roșia Montană + documentar
    01.09.2013 - 1 Comments
    --> TĂBLIȚELE CERATE DE LA ROȘIA MONTANĂ De 16 ani încoace, un lobby deosebit de agresiv, precum și presiuni politice din afara țării încearcă să forțeze autoritățile statului român…
  • Ortodoxia + VIDEO (RO)
    16.05.2017 - 13 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ORTODOXIA Ieri seară am fost iar atacat, pentru a nu știu câta mie oară, de un grup de habotnici religioși ortodocși, care s-au legat…
  • Fabrica de E-uri + VIDEO
    01.05.2012 - 0 Comments
    --> FABRICA DE E-URI Area 51 a industriei alimentare din România Rafturile gigantice sunt pline cu mâncare. Nu vă frecaţi la ochi! Ce se află în saci şi bidoane de plastic nu este…
  • Zece războaie = Zece minciuni mediatice + VIDEO (RO) + documentar (RO)
    10.04.2013 - 5 Comments
    --> ZECE RĂZBOAIE = ZECE MINCIUNI MEDIATICE Fiecare război este precedat de o minciună răspândită abil prin mijloacele de comunicare în masă. Astăzi, aflăm că Statele Unite ale Americii…
  • Boala vacii nebune - epidemia care n-a existat niciodată
    16.02.2014 - 0 Comments
    --> BOALA VACII NEBUNE   - EPIDEMIA CARE N-A EXISTAT NICIODATĂ - Presupunerea conform căreia encefalopatia spongioasă bovină (BSE) este contagioasă, provocată de un agent…
  • 10 Superstiții străvechi care dau fiori reci și originile lor
    21.11.2023 - 0 Comments
    Timp de secole, superstițiile au cuprins puternic imaginația umană, împletind fire atât de frică, cât și de fascinație în țesătura narațiunii noastre istorice. Deși mulți indivizi contemporani își…
  • Consemnările Mareșalului Ion Antonescu din noaptea de 23 august 1944 + VIDEO + documentar
    23.08.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CONSEMNĂRILE MAREȘALULUI ION ANTONESCU DIN NOAPTEA DE 23 AUGUST 1944 Astăzi, 23 august 1944. Am venit în audienţă la Rege la ora…
  • Dr. Călin Mărginean - Principalii factori care influențează apărarea corpului (VIDEO)
    23.04.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • 23 de ilustrații uimitoare care arată cum ar fi dacă oamenii și animalele ar face schimb de roluri
    05.05.2016 - 0 Comments
    Iubim animalele și facem totul ca animalele noastre de companie să fie fericite. Dar oare chiar le facem fericite? Și cum rămâne cu animalele pe care le folosim ca hrană sau pentru…
  • Omul - manual de utilizare + eBook
    21.04.2016 - 0 Comments
    OMUL - MANUAL DE UTILIZARE SCURT ÎNDRUMAR PENTRU ECHILIBRUL FIZIC, MENTAL ȘI EMOŢIONAL Francisc Manolescu Acest material este, cititorule, special pregătit pentru ca tu să beneficiezi de…
  • Ce s-ar întâmpla dacă oamenii și pisicile și-ar inversa rolurile? (FOTO)
    30.10.2017 - 0 Comments
    Manfried the Man, animalul de companie „adorabil” Pisicile sunt cele mai frumoase dar și cele mai rele creaturi din lume. Într-un moment sunt afectuoase și drăgălașe, iar apoi te trezești din…
  • Suplimentele pentru ADHD funcționează într-adevăr?
    14.05.2023 - 0 Comments
    Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție este o stare cronică de neurodezvoltare care afectează atât copiii, cât și adulții. Probabilitatea de a dezvolta simptome de ADHD crește atunci…
  • Istoria secretă a omenirii + documentar (RO)
    13.10.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ISTORIA SECRETĂ A OMENIRII Pietrele gravate din Inca (Peru) stau mărturie că istoria omenirii a fost falsificată. Din cauza orgoliului de…
  • Mumia veche de 3.000 de ani a unui faimos faraon egiptean a fost dezvelită digital + FOTO
    06.01.2022 - 0 Comments
    Mumia faraonului egiptean antic Amenhotep I a fost atât de rafinat învelită - decorată cu ghirlande de flori și îngropată cu o mască facială realistă - încât oamenii de știință au ezitat să deschidă…
  • OSHO - un maestru spiritual care te ajută să devii tu însuți + VIDEO (RO)
    17.12.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OSHO - UN MAESTRU SPIRITUAL CARE TE AJUTĂ SĂ DEVII TU ÎNSUȚI OSHO este unul dintre cei mai cunoscuți și mai provocatori lideri…
  • OSHO despre frumusețea fizică +VIDEO (EN)
    30.07.2014 - 0 Comments
    --> OSHO despre frumusețea fizică În cadrul uneia dintre ședințele cu discipolii săi, Osho a fost rugat de două femei din sală să le dea soluții la probleme psihice legate de aspectul…
  • Hrana vie - sănătate și frumusețe + documentar (RO)
    19.07.2012 - 1 Comments
    --> HRANA VIE – SĂNĂTATE ȘI FRUMUSEȚE Alimentația de tip raw food sau „hrană crudă” începe să câștige teren și în rândurile românilor preocupați de sănătatea și aspectul lor.…
  • 6 semne de avertizare că ai deficit de vitamina D
    10.03.2023 - 0 Comments
    Se estimează că aproximativ 1 miliard de oameni din întreaga lume au o deficiență de vitamina D. Numărul este masiv, iar această deficiență poate duce la multe probleme de sănătate care, de obicei,…
  • Lăcomia pierde omenia + VIDEO (RO)
    05.06.2017 - 9 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); LĂCOMIA PIERDE OMENIA Pământul are suficient pentru nevoile omului, dar nu și pentru lăcomia lui. Mahatma Gandhi Lăcomia este…
  • Germenii - alimentele vieții
    29.04.2014 - 2 Comments
    --> GERMENII – ALIMENTELE VIEȚII Condiţii pe care trebuie să le îndeplinească alimentul secolului XXI Numeroase echipe de nutriţionişti şi dieteticieni se străduiesc de mult timp să…
  • Rețete culinare - Negresă
    09.04.2012 - 0 Comments
    NEGRESĂ Ingrediente 4 ouă 1/2 pahar lapte 4 linguri cacao 1 pachet unt sau margarină 1 pahar și jumătate făină 1 linguriță bicarbonat de sodiu sau praf de copt arome: rom sau…
  • Apelul dr. Rath către popoarele Europei + VIDEO
    05.08.2012 - 2 Comments
    --> APELUL DR. RATH CĂTRE POPORUL GERMAN ȘI POPOARELE EUROPEI Berlin, 13 martie 2012 La conferința cu tema „O lume fără cancer”, susținută la Berlin pe 13 martie 2012, dr. Rath a…
  • 23 august 1944 - lovitura de stat
    23.08.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 23 AUGUST 1944 - LOVITURA DE STAT Actul de la 23 August a fost opera colectivă a membrilor oligarhiei tradiționale, a monarhiei și…
  • 22 de reguli care îți vor face viața mai frumoasă
    16.08.2023 - 0 Comments
    Viața poate fi o încercare. Trebuie să ne fixăm, să fim solizi și să acceptăm viața așa cum vine ea la noi. Suntem suficient de apți.În cazul în care alegem în mod corespunzător, viața poate fi o…
  • Conspirația universitară - documentar (RO)
    19.06.2012 - 0 Comments
    -->  CONSPIRAȚIA UNIVERSITARĂ Înainte de vizionarea documentarului, vă propunem să citiți discursul de absolvire al unei şefe de promoţie din Statele Unite, pe nume…
  • Ce tipuri de oase pot consuma câinii?
    05.12.2021 - 0 Comments
    Este un pic mai complicat decât credeai.Câinii și oasele merg împreună ca untul cu dulceața, nu? Eh, într-un fel. Există unele oase pe care câinii le pot mânca (sau, tehnic vorbind, mesteca) și…
  • Laptele - mesaj către pacienții mei
    13.08.2014 - 2 Comments
    --> LAPTELE - MESAJ CĂTRE PACIENȚII MEI Robert M. Kradjian, MD Chirurg oncolog - Centrul medical Seton, Daly City, California, SUA Problema cu alimentele este aceea că au o aură…
  • Fapte interesante despre somn explicate de oameni de știință
    02.01.2022 - 0 Comments
    Să fim sinceri, ne petrecem cea mai mare parte a zilei fie dormind, fie visând la următorul somn. Dar, știm foarte puține lucruri despre această necesitate umană de bază - somnul. Oamenii de știință…
  • Scrisoare deschisă către Barack Obama + VIDEO (RO)
    21.12.2012 - 0 Comments
    --> SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE BARACK HUSSEIN OBAMA PREȘEDINTELE ALES AL STATELOR UNITE ALE AMERICII Dr. Mahathir Mohamad, fost prim-ministru al Malaeziei …
  • Simboluri masonice explicate + documentar
    22.08.2012 - 0 Comments
    --> SIMBOLURI MASONICE EXPLICATE Echerul și compasul Sunt simbolurile de bază ale masoneriei, necesare pentru ridicarea unor edificii stabile și drepte. Prin analogie,…
  • Rolul mineralelor în organism
    27.03.2012 - 6 Comments
    --> ROLUL MINERALELOR ÎN ORGANISM   Mineralele sunt substanţe esenţiale, fără de care viaţa n-ar exista. Alături de vitamine, substanţele minerale intră în componenţa hranei…
  • 25 de fotografii impresionante care demonstrează că animalele sălbatice sunt cei mai buni părinți din toate timpurile + FOTO
    10.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nimic nu se compară cu dragostea părinților și este la fel pentru toate speciile. De fapt, oamenii nu sunt singurii care își protejează,…
  • 10 mituri despre alergare pe care cei mai mulți dintre noi le cred adevărate
    11.10.2022 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrivit datelor oficiale, aproximativ 621 de milioane de persoane aleargă ca hobby sau sport, iar peste 11 miliarde de dolari sunt…
  • Rețete culinare - salată de cușcuș
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> SALATĂ CU CUȘCUȘ Este o salată răcoritoare, ce poate fi preparată rapid. Este ideală când vrem să mâncăm ceva sănătos și ușor de digerat. Ingrediente - 1 cană de cușcuș -…
  • Aloe Vera - un miracol științific
    19.03.2012 - 0 Comments
    --> MIRACOLUL NUMIT ALOE VERA Aloe Vera este o plantă cunoscută şi apreciată din cele mai vechi timpuri. Efectele benefice ale acesteia erau cunoscute de civilizaţiile antice, precum…
  • David Icke - Sionismul Rothschild + documentar (RO)
    11.05.2012 - 0 Comments
    -->   SIONISMUL ROTHSCHILD David Icke Familia Rothschild - Profeții banilor  (The House of Rothschild - Money's Prophets) RO         …
  • 5 feluri de mâncăruri japoneze incredibile + VIDEO
    06.10.2015 - 0 Comments
    1. Calmar dansator la bol Ați mai văzut vreodată felul de mâncare „calmar dansator la bol”? Este cel mai discutat fel de mâncare japonez. Calmarul se mișcă în bol! Acest lucru este posibil…
  • Cum scăpăm de insomnie fără să luăm somnifere + VIDEO (RO)
    07.09.2014 - 0 Comments
    --> CUM SCĂPĂM DE INSOMNIE FĂRĂ SĂ LUĂM SOMNIFERE Insomnia este o tulburare a somnului care se caracterizează prin dificultatea de a adormi. Ea poate fi de două feluri: persistentă…
  • De-ale lui Păstorel...
    04.07.2012 - 1 Comments
    --> DE-ALE LUI PĂSTOREL… „Păstorel” este pseudonimul scriitorului Alexandru Osvald Teodoreanu (1894-1964), născut în Dorohoi, nepot al lui Alexandru Teodoreanu şi fiu al lui…
  • Vitamina C - vitamina vieții
    18.09.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VITAMINA C – VITAMINA VIEŢII O armă împotriva tuturor bolilor, probabil cea mai eficientă dintre invenţiile naturii, este vitamina…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *