America - în topul națiunilor + VIDEO (EN)



AMERICA - ÎN TOPUL NAȚIUNILOR


Cea mai grasă populație din lume. În lista publicată în 2013 de revista medicală Lancet, Statele Unite ale Americii depășesc lejer țări precum China, Rusia, Brazilia, Mexic sau Germania, cu două treimi din populație supraponderală sau obeză. Studiul a mai relevat că, la nivel mondial, numărul persoanelor obeze a crescut de la 857 milioane în 1980, la 2,1 miliarde în 2013, acestea aflându-se preponderent în țările civilizate. De aici, rezultă că America este și cea mai civilizată națiune de pe glob.

Cea mai mare rată a încarcerărilor. Dacă acum 200 de ani americanii își numeau țara land of the free (ținutul oamenilor liberi), ei se pot mândri în prezent cu cei mai mulți oameni lipsiți de libertate din lume: 730 de deținuți la 100.000 de locuitori. [n.tr.: La capitolul ăsta, România ocupă încă un loc modest – 163 de pușcăriași la suta de mii de cetățeni, dar se lucrează intens la mărirea procentului].

Cel mai ridicat procent de persoane bipolare. Într-un studiu recent, efectuat pe populația a 11 țări, Statele Unite s-au dovedit a avea cel mai mare număr de persoane suferind de această boală psihică, cu 4,4% dintre cetățenii săi diagnosticați ca bipolari. Asta însă nu-i îngrijorează deloc pe americani. Alienarea mintală este o caracteristică a locuitorilor din țările bogate, ceea ce arată că, cu cât mai mulți demenți are, cu atât mai prosperă este America.

Cea mai ridicată rată a divorțurilor. State Unite raportează o medie de 5 divorțuri la 1.000 de locuitori. Partea proastă e că asta înseamnă multe familii distruse. Partea bună e că în America găsești oricând o țintă ușoară...

Cel mai mare consum de droguri. America conduce detașat la consumul de canabis și cocaină, ceea ce înseamnă o tristă realitate. În același timp, ocupă un loc fruntaș în ceea ce privește procentul de hoți, huligani și oameni ai străzii. Cercetările au mai relevat și faptul că această mare națiune este numărul 1 mondial și la consumul de alcool și tutun.

Cele mai multe ore petrecute în fața televizorului. Americanii își petrec, în medie, 28 de ore pe săptămână în fața ecranului TV, fiind urmați îndeaproape de englezi. Și rețineți că această statistică a fost efectuată înainte de începerea ultimului sezon al serialului Breaking Bad!

Cele mai multe mame adolescente. Se pare că popularele show-uri TV Teen Moms (Mame adolescente) și 16 and Pregnant (16 ani și însărcinată) fac o treabă bună, glorificând mămicile foarte tinere. Așa de bună, încât America are în prezent cel mai mare procent de adolescente însărcinate dintre toate țările civilizate de pe glob.

Cea mai înaltă infracționalitatea electronică (Internet Phishing). America conduce lumea cu 24% din numărul de infracțiuni constând din obținerea de date confidențiale de tip bancar sau comerț electronic (eBay sau PayPal), prin folosirea de tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții. Având în vedere că în ceea ce privește cultura generală americanii ocupă un loc de-a dreptul rușinos între țările lumii, acest loc întâi la înșelăciune poate fi o plăcută consolare.

Cei mai mulți avocați pe cap de locuitor. Nicio țară din lume nu știe mai bine cum să dea în judecată o persoană, o firmă, un spital sau o instituție ca America, așa că națiunea ar trebui să-i mulțumească Domnului că i-a binecuvântat cu 1 avocat la 265 de americani.

Costul cel mai ridicat al unei nașteri. Această micuță și drăgălașă bucurie pe care decide să și-o facă un cuplu de americani îi ușurează de o grămadă de bani, mai mulți decât oriunde în lume. O naștere standard în America costă 9.775 de dolari, ceea ce, pentru mamele care nu beneficiază de o asigurare medicală poate fi mai dureros decât nașterea propriu-zisă.

Consumul cel mai mare de vin. America este numărul 1 mondial la consumul de vin, surclasând Franța, Italia și Spania, țări ai căror cetățeni încep să bea vin din fragedă pruncie. Un studiu în acest sens arată că 12,54% din vinul din întreaga lume este băut de cetățenii americani, probabil de cei care au devenit imuni la mahmureala îngrozitoare de a doua zi.

Consumul cel mai mare de băuturi răcoritoare (soft drinks). America depășește cu mult orice altă națiune la consumul de băuturi soft pe cap de locuitor. Iar dintre cetățenii ei, bărbații cu vârste cuprinse între 12 și 29 de ani sunt campionii absoluți, cu o medie de 630 de litri ingurgitați anual. Chiar și uriașul Gargantua al lui Rabelais ar fi invidios...

Cel mai mare număr de operații estetice. Statele Unite sunt lider în ceea ce privește chirurgia estetică, cu aproape 22% din totalul procedurilor efectuate la nivel mondial. Se pare că în prezent, fața națiunii americane e plină de botox și silicoane.

Cel mai mare număr de dispozitive electronice deținute de populație. Se știe deja că America este regatul consumului, dar dovada incontestabilă a acestei afirmații este numărul de aparate electronice deținute de locuitorii ei: 165 de milioane de smartphone-uri, iPads, tablete, telefoane mobile și alte device-uri, cumpărate numai în 2013. Cea mai mare problemă? Nu s-a descoperit încă un tratament pentru a scăpa de această dependență, iar sevrajul poate fi fatal.

Cei mai mulți milionari și miliardari. Ar fi minunat să faci parte din elita societății, nu-i așa? Ei bine, chiar dacă n-ai cum, șansa să cunoști un milionar sau un miliardar este cea mai mare dacă locuiești în America. Aici trăiesc 6 milioane de milionari și 425 de miliardari. Totul e să te informezi cine sunt și să fii destul de isteț ca să-ți croiești drum în cercul lor exclusivist.

Cei mai mulți câini și cele mai multe pisici. Americanii sunt lideri mondiali la deținerea de feline și canine de companie. Pe tot cuprinsul Americii există peste 76 de milioane de pisici, și fiecare dintre ele are un video postat pe YouTube. Cât despre câini, dintre toți deținătorii de animale de companie, 37% sunt stăpâni de câini.

Cea mai eficientă strângere de fonduri. Nu ai bani pentru organizarea unei expoziții de artă avangardistă realizată din jeleu sau unt de arahide? Vrei să salvezi melcii de grădină din statul Oregon și acest act caritabil necesită sume considerabile? Pune-ți prietenii să plătească pentru asta! Este logica din spatele donațiilor, care au crescut enorm în popularitate în ultimii ani. Statele Unite au ocupat în 2013 locul 1 la proiecte finanțate prin strângerea de bani de la rude și prieteni, cu un procent imbatabil: 72% dintre proiectele de acest gen din lume!

Cea mai mare productivitate a muncii. În ciuda stereotipului cunoscut, cum că americanii ar fi leneși, pe baza unor serioase studii statistice s-a constatat că cetățenii Statelor Unite stau mai mult la birou și fac mai mulți bani per persoană decât cetățenii oricărei alte țări din lume. Din păcate, studiul nu ne spune cât din acest timp este alocat efectiv lucrului și cât jocului Candy Crush pe Facebook.
Americans Are Not Stupid (EN)


FIECARE NAȚIE ARE IDIOȚII EI

Niciodată n-am vrut să merg în Japonia. Pur şi simplu, nu-mi place să mănânc peşte. Şi ştiu că peştele este foarte popular în Africa.
Britney  Spears - cântăreață pop americană

Unde va avea loc Festivalul de la Cannes anul acesta?
Christina Aguilera - cântăreață pop americană

Fumatul ucide. Și dacă mori, ai pierdut o parte importantă din viaţă.
Brooke  Shields - actriță americană

În opinia  mea, căsătoriile dintre homosexuali ar trebui să fie între un bărbat și o femeie.
Arnold Schwartzenegger - actor american, guvernator al statului California

Am fost recent în turneu în America Latină. Singurul meu regret este că nu am aprofundat limba latină în şcoală, ca să pot purta şi eu o conversaţie cu oamenii aceia.
Dan Quayle - al 44-lea vicepreședinte al SUA

Inamicii noștri sunt inventivi și au numeroase resurse. Și noi la fel. Se gândesc în permanență la noi modalități de a face rău Americii și americanilor. Și noi la fel.
George W. Bush - al 43-lea președinte al SUA

Cred că nimeni n-ar trebui să-şi scrie autobiografia până nu moare.
Samuel Goldwyn, fondatorul studioului Metro-Goldwyn-Mayer

Cel mai bine mă simt atunci când sunt fericită.
Winona Ryder - actriță americană

Dacă încep să gândesc prea mult, intru în panică.
Pamela Anderson - actriță americană

Cel mai  frumos gest de afecţiune este să împarţi patul cu altă persoană.
Michael Jackson - regele muzicii pop

Mă îmbrac sexy, dar nu într-un mod evident, ci într-un mod virginal...
Victoria  Beckham - creatoare de modă, scriitoare, actriță și cântăreață britanică

Dacă aş fi așa de grasă ca Marilyn Monroe, m-aș sinucide.
Liz Hurley - actriță britanică

Exact aşa s-a întâmplat cu Imperiul Roman. Nu avea toată lumea de acolo sifilis? Şi aţi văzut că după aia, imperiul  a fost distrus de un vulcan.
Joan Collins - actriță britanică

Iau lecţii de franceză, pentru că ştiu că toţi europenii vorbesc franceza şi nu vreau să spun prostii când ajung acolo.
Paris Hilton - actriță americană, strănepoata fondatorului hotelurilor Hilton

Sursa: aici

Comentarii

  1. SUA e ca fata aia din liceu care e cool si cea mai tare si toata lumea vrea sa fie prietena cu ea insa nimeni nu recunoaste si o vorbeste de rau cu ceilalti colegi. Cam asa vad eu treaba asta. E clar ca la mii de km distanta cultura e total diferita, oamenii sunt cu totul altfel si socul cultural e intens. Ciudat e ca niciodata nu mi-am dorit sa vizitez locul ala. Cred ca sunt parte din minoritate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca incep sa-i compatimesc pe americani. Nu pe cei bogati si frumosi, ci pe cei multi - cei care "beneficiaza", ca si noi - de "binefacerile alesilor prin vot liber". Nu cred ca sunt obezi pentru ca sunt nesimtiti, ci pentru ca nu-si pot permite o alimentatie de calitate sau poate ca sunt efectele hranei modificate genetic... , nu sunt educati... ? pai ai nostri copii cu ce se aleg dupa ce termina un liceu? Poate cu viteza la tastare pe IPhone... Arestarile??? pai nu cred ca politistii se inmultesc la xerox. Cineva ii coordoneaza, ii plateste si ii educa (a se citi - le spala creierul) in sensul acesta. La noi, a fost Pungesti-ul, nu?. Multi caini si pisici? :)))) ha. Miliardarii, operatiile estetice, bautul, fumatul, productivitatea, etc se socotesc proportional cu populatia, nu? Si atunci.. care ar fi diferenta intre romani si americani? Imi pare scenariul unui film horror. :(

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *