Salvia - planta care salvează



SALVIA
– PLANTA CARE SALVEAZĂ –

„De ce să moară omul când în grădină crește salvia?”, spune un dicton din Evul Mediu. În Antichitate se credea că salvia îi face pe oameni nemuritori, credință pe care o regăsim chiar în numele plantei: „salvia” vine din latinescul salvare = a salva, a vindeca. Despre această plantă extrem de aromată romanii spuneau că este sacră, fiind adusă pe pământ de către zei. „Cine are salvie în grădină nu lasă bătrânețea să se apropie”, glăsuiește un vechi proverb chinezesc. Atât medicii greci, cât și cei romani (Galenus, Plinius, Dioscoride) elogiau salvia, considerând-o regina ierburilor tămăduitoare, cu efecte protectoare magice. În Roma Antică era culeasă cu un întreg ritual. Cel care oficia ceremonialul era îmbrăcat într-o tunică albă și aducea ca jertfă pâine și vin. Primăvara, salvia era un remediu nelipsit, fiind folosită ca detoxifiant, protector împotriva infecțiilor și tonic psihic. Se credea că cel ce consumă salvie la începutul primăverii va întineri și el odată cu natura.


Există multe mituri privind efectele terapeutice ale acestei plante venerate, pe care știința modernă se străduiește să le înțeleagă. Salvia este o plantă cercetată intens, căreia medicina îi descoperă tot mai multe proprietăți. Ea nu este doar un leac natural cu multiple aplicații, ci și o plantă alimentară cu un gust excelent. În medicina tradițională românească, salvia are numeroase întrebuințări. Fiind o plată sensibilă la îngheț, nu crește spontan, ci doar cultivată, mai ales în zonele sudice ale țării. De la ea se folosesc frunzele și părțile aeriene înflorite, care sunt foarte bogate în uleiuri volatile, având un gust puternic aromat și astringent. La magazinele de tip Plafar găsim salvia sub formă de frunze uscate, ca și anumite preparate, cum ar fi tinctura și uleiul volatil.

Cum se prepară și se administrează salvia

Pulberea. Se obține prin măcinarea cât mai fină, cu râșnița de cafea, a frunzelor și a părților aeriene. Depozitarea pulberii de salvie se face în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase și reci, pe o perioadă de maximum 2 săptămâni (deoarece uleiurile volatile se evaporă foarte repede). De regulă, se ia de 3 ori/zi câte ½ linguriță rasă, pe stomacul gol.

Tinctura. Se pun într-un borcan cu filet 20 de linguri de pulbere de salvie, peste care se adaugă 2 căni (500 ml) de alcool alimentar de 70°. Se închide borcanul ermetic și se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, într-un loc călduros. Se filtrează, iar tinctura rezultată se pune în sticluțe mici, închise la culoare. Se ia câte 1 linguriță, diluată în puțină apă, de 4 ori/zi. Este folosită ca echilibrant nervos și hormonal, stimulent al activității cerebrale și al memoriei.

Uleiul de salvie. În ½ litru ulei de măsline extravirgin se pun 10 linguri părți aeriene de salvie, uscate și mărunțite. Se lasă amestecul la soare 2 săptămâni, după care se filtrează, se adaugă 20 de picături de ulei volatil de salvie pentru uz intern (se găsește la Plafar), iar preparatul obținut se trage într-o sticlă închisă la culoare, care se păstrează în locuri întunecoase și reci.

Uleiul volatil de salvie. Se obține doar prin procedee industriale și este unul din cele mai folosite uleiuri volatile din lume, datorită extraordinarelor sale însușiri antiseptice, fiind folosit și drept conservant al produselor alimentare (în America Latină). În scopuri medicinale, se administrează doar uleiul de salvie cumpărat din magazinele și din farmaciile specializate, care are înscrisă pe ambalaj specificația că este recomandat pentru uz intern. Se iau câte 2 picături, de 2-4 ori/zi, în cure de 4 săptămâni, urmate de 2 săptămâni de pauză.

Vinul energizant. Într-un litru de vin natural alb se pun 20 de linguri de pulbere de salvie și se lasă la macerat timp de 3 săptămâni, după care se strecoară. Se iau câte 3 linguri, înainte sau după masă. Administrat înainte de masă, vinul de salvie stimulează apetitul și înviorează. Luat după ce am mâncat, este un extraordinar remediu contra surmenajului, asteniei, astmului, distoniei neurovegetative. Vinul cald de salvie este un excelent profilactic pentru răceală și gripă.

Oțetul de salvie. A fost folosit de călugării benedictini, care îl considerau un elixir pentru nervi și digestie. Iată rețeta: timp de 2 săptămâni, se pun la macerat 50 g de frunze de salvie mărunțită într-un litru de oțet natural de mere sau de mere și miere. Rezultă un oțet foarte aromat, cu efecte tonice digestive, carminative (reduce balonarea), înviorătoare, care este și un excelent adaos la salatele de primăvară. Extern, este folosit ca frecție împotriva răcelii, a durerilor reumatice, a stărilor de oboseală fizică și psihică.

Infuzia combinată. Se pun la macerat 3-4 linguri de salvie mărunțită în ½ litru apă, timp de 8-10 ore, după care se filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă se fierbe în încă ½ litru de apă timp de 5 minute, după care se filtrează. În final, se amestecă cele două extracte, obținându-se cca 1 litru de preparat, care se folosește intern (1-2 căni/zi) sau extern, sub formă de comprese și băi.

Tratamente interne cu salvie

Alzheimer, demență senilă - administrarea de salvie blochează formarea unor enzime concentrate în creier și în măduva spinării, care afectează sistemul nervos, provocând această boală. Administrarea de salvie restabilește în mare măsură memoria, îmbunătățește funcțiile cognitive cum ar fi raționamentul și atenția și reduce stările de agitație psihomotorie. De la primele simptome, se ia tinctură de salvie, câte 1 linguriță, de 4 ori/zi, în cure de 4 luni, urmate de 1 lună de pauză, după care tratamentul se reia.

Colită, colită de fermentație, enterocolită, diverticulită - se administrează pulberea de salvie, câte 4 lingurițe/zi, în cure de 21 de zile, urmate de 10 zile de pauză.

Bronșită, rinită virală acută (răceală), gripă - se bea infuzia combinată, câte 1 litru/zi, în cură de 7 zile. Extern, se fac frecții cu oțet de salvie pe tot corpul, insistându-se asupra toracelui, mâinilor, cefei, tâmplelor și frunții.

Indigestie, balonare - se ia înainte de masă ¼ linguriță de pulbere de salvie. Stimulează digestia, echilibrează apetitul și împiedică formarea gazelor în intestin. În lumea arabă, salvia este numită „iarba beduinilor”, decoctul combinat de salvie fiind un remediu celebru pentru tratarea tuturor problemelor digestive, mai ales a diareii. Se beau 2-3 căni/zi de infuzie combinată.

Ciclu menstrual neregulat, foarte abundent sau dureros, sterilitate feminină - se ia câte o jumătate de linguriță de pulbere de salvie, de 4 ori/zi, pe stomacul gol. Un tratament va dura 3 luni și va avea efect de echilibrare la nivel hormonal.

Tulburări specifice premenopauzei - contra acestor probleme, tinctura de salvie e un adevărat elixir, reducând transpirația, rărind apariția bufeurilor și având un puternic efect de reîntinerire. Se administrează câte o linguriță de tinctură (întotdeauna diluată în apă), de 3 ori/zi, pe stomacul gol. Efectele terapeutice apar după 4 săptămâni. Contra hemoragiilor care apar la debutul menopauzei, se folosește pulberea de salvie, luată în același mod ca mai sus. De altfel, împotriva transpirației excesive sau cu miros neplăcut, salvia are efecte extraordinare, fiind un adevărat deodorant.

Diabet de tip II, adjuvant în diabet de tip I - „Salvia sporește de 2-3 ori receptivitatea organismului la insulină”, este concluzia unui studiu german pe această temă. Pentru combaterea acestei afecțiuni, se administrează decoctul combinat de salvie, câte 1 cană/zi.

Precauții: Planta este contraindicată epilepticilor. Uleiul volatil de salvie nu se dă copiilor sub 10 ani. Femeile care alăptează nu vor folosi această plantă, care este recunoscută pentru efectul ei rapid de oprire a lactației.

Întrebuințarea salviei în cosmetică

Pe lângă acțiunea ei terapeutică, salvia are un efect astringent, este aromată și răcoritoare. De aceea, este inclusă în produsele cosmetice și de îngrijire a pielii. Loțiunile și șampoanele cu salvie combat mătreața. Salvia închide la culoare primele șuvițe cărunte și stimulează creșterea părului, dându-i un aspect frumos și sănătos. E folosită frecvent și în apa de gură, la gargare și pentru curățarea dinților. Înainte ca pasta de dinți să fie inventată, oamenii își frecau dinții cu frunze de salvie, pentru a îndepărta depunerile, ceea ce întărea, în același timp, țesutul bucal. Și azi sunt multe paste de dinți ce conțin salvie, deoarece curăță dantura și dă gurii o senzație de prospețime. Salvia are efect antiseptic; gargara ameliorează răgușeala, durerile de gât și infecțiile din cavitatea bucală.
Uleiul eteric de salvie se folosește în adaosurile de baie, loțiuni, săpunuri și parfumuri. Salvia curăță pielea de celulele moarte și de alte particule. Dacă sunteți sensibili la schimbările de vreme, adăugați salvie la apa de baie și destindeți-vă. Are un efect minunat.
Salvia se găsește la orice Plafar și chiar și la supermarket, așa că vă puteți prepara singure, fără bani mulți, produsele cosmetice. Infuzia se obține opărind frunzele și o puteți folosi pentru o baie a feței, care înviorează și curăță pielea. Puteți ține salvie în dormitor, pentru un aer parfumat.

Salvia și vârsta a treia

Salvia are un puternic efect întineritor, ajutând mai ales menținerea nealterată a facultăților mintale la vârste înaintate. Studiile au confirmat acest lucru, punând în evidență trei aspecte importante:
- salvia ajută la menținerea tinereții celulelor scoarței cerebrale, prin efectul antioxidant;
- salvia acționează asupra receptorilor unor hormoni care mențin tinerețea organismului;
- salvia inhibă formarea unor enzime care blochează procese ca: memorarea, asocierea, sinteza; de altfel, această plantă se poate asocia cu succes tratamentului medicamentos în boala Alzheimer. 
O linguriță de tinctură de salvie de 4 ori pe zi previne senilitatea la vârste înaintate. Mai mult, salvia stimulează capacitatea de memorare și îmbunătățește performanțele intelectuale, atât la vârstnici, cât și la tineri. Primele rezultate în acest sens se văd după 4 săptămâni de administrare constantă, un tratament complet durând între 2 și 3 luni și putând fi făcut de 3 ori pe an.

Salvia în bucătărie

Ca plantă condimentară, salvia dă un gust excelent ficatului de pasăre, ruladelor de carne și tuturor mâncărurilor pe bază de tomate. Gurmanzii spun că savoarea unei fripturi împănate cu crenguțe de salvie nu poate fi egalată de nicio altă mirodenie. Frunzele uscate și măcinate fin se pot adăuga în aluatul pentru biscuiți, prăjituri sau cozonac. Când preparăm salate de tot felul, unt sau pastă de brânză cu verdețuri, ar fi bine să nu uităm salvia, măcar din motive de sănătate.


SERA CU AROME

Iată și o sugestie de procurare a salviei și a altor plante aromatice și medicinale. Aici, plantele sunt crescute organic și vă puteți bucura de proprietățile lor multă vreme. Nu ignorați această ofertă!


«Cam așa arată dimineața mașina cu care facem livrările de plante aromatice. Este încărcată cu busuioc grecesc, mentă, rozmarin, salvie, cimbru și oregano. Sunt ghivece mari, calculate în așa fel, încât plantele să reziste ani de zile fără să trebuiască să fie replantate, și sunt puse în pământ de pădure, nu în turbă. Nu au fost forțate sau tratate chimic, doar natura și-a făcut treaba foarte bine. Vă rog să nu le comparați cu cele pe care le vedeți în supermarket sau în piețe.
Prețul unui ghiveci este de 50 Ron, incluzând și transportul în București.
Cu excepția busuiocului, toate celelalte plante sunt perene și vă veți bucura de ele multă vreme de-acum încolo. Au rădăcinile mature și nu mai există riscul de a nu se prinde sau crește.
Trebuie doar să-mi lăsați un mesaj privat sau să mă sunați la 0751 313 238.
Mulțumim tuturor celor care se bucură deja de plantele noastre, dar și celor care se pregătesc să le comande!»

Pentru mai multe informații, intrați aici: https://www.facebook.com/seracuarome

Comentarii

  1. In sfarsit un blog care vorbeste despre ceva interesant! Intr-o blogosfera predominata de blog-uri care vorbesc despre nimic e bine sa mai gasesti cate o oaza de verdeata unde sa citesti si sa te odihnesti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar pentru provincie cum distribuiti? Multumesc

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • OSHO - Viața e aici și acum + VIDEO
    10.06.2012 - 1 Comments
    --> OSHO - Viaţa e aici şi acum Cel mai mare duşman al adevărului e atoateștiutorul, iar cel mai bun prieten e acela care ştie că nu ştie. Trăieşte total, trăieşte cu…
  • 42 de „câini răi” în spatele semnelor cu „ATENȚIE, CÂINE RĂU!” (FOTO)
    11.01.2019 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||…
  • Miceal Ledwith - Universul „Hamburger” + documentar (RO)
    08.07.2012 - 3 Comments
    --> UNIVERSUL „HAMBURGER” Numele meu este Míċeál Ledwith. Míċeál este forma lui Michael în limba irlandeză. M-am înscris ca student pentru a deveni preot catolic în 1960, la…
  • Ce ne dezvăluie piramidele + documentare (RO)
    23.06.2012 - 0 Comments
    --> PIRAMIDA LUI KEOPS SAU MAREA PIRAMIDĂ DIN GIZEH Piramida lui Keops – numită și Marea Piramidă din Giza (Gizeh), este una dintre cele 7 minuni ale Lumii Antice. Deși este…
  • Virus-mania
    10.06.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VIRUS-MANIA Motto: Medicii prescriu medicamente despre care ştiu puţine lucruri, pentru a vindeca boli despre care ştiu şi mai puţine…
  • Aditivii alimentari
    04.04.2012 - 1 Comments
    --> ADITIVII ALIMENTARI Ce este aditivul alimentar? Orice substanță care nu reprezintă un aliment în sine, nu este un ingredient al…
  • Rețete culinare - Hrișcă cu măr și banană
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> HRIȘCĂ CU MĂR ȘI BANANĂ Acesta este un desert raw vegan, pe cât de sănătos, pe atât de delicios. Și se face atât de simplu... Iată: - Se pun la înmuiat doi pumni de hrișcă cu…
  • De ce a traversat găina strada? + slideshow
    06.05.2012 - 0 Comments
    --> DE CE A TRAVERSAT GĂINA STRADA? – ESEU EXISTENȚIAL – „Filozofia - spunea un participant la Congresul mondial de la…
  • 20 dintre cele mai nebunești întrebări pe care oamenii le pun pe Google + VIDEO
    09.08.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Sunt însărcinată? - căutări lunare: 90500 - se pare că Google a înlocuit testul de sarcină pentru mai bine de 90000 de femei în…
  • Enigmaticii trovanți ai României: Roci vii care cresc și se mișcă!
    03.11.2023 - 0 Comments
    Cu aproximativ șase milioane de ani în trecut, paleoterremurele au dat naștere unui fenomen geologic unic cunoscut sub numele de trovanți, numiți și pietrele de la Costești, datorită prezenței lor…
  • Istoria cânepii + documentar (RO)
    03.06.2012 - 0 Comments
    --> ISTORIA CÂNEPII Cânepa este o plantă originară din Asia Centrală, care s-a răspândit ulterior în China, India şi Europa. Cultivarea cânepii este una dintre cele mai vechi ramuri ale…
  • Sfaturi pentru femei... și bărbați
    01.03.2014 - 1 Comments
    --> SFATURI PENTRU FEMEI George Călinescu (1899-1965) - poet, romancier, dramaturg, eseist și istoric literar - Pentru o fată, reușita în viață nu este o chestiune de studiu…
  • Top 10 cele mai mici țări turistice din lume
    05.05.2012 - 0 Comments
    --> CELE MAI MICI ŢĂRI TURISTICE DIN LUME Sunt cele mai mici ţări din lume, dar reuşesc să încânte şi să fascineze călători de pe tot globul. IMOPEDIA.ro prezintă zece dintre cele mai…
  • Alternative lipsite de efecte secundare la medicamente și vaccinuri + VIDEO
    27.06.2014 - 0 Comments
    --> ALTERNATIVE LIPSITE DE EFECTE SECUNDARE  LA MEDICAMENTE ŞI VACCINURI Motto: A trăi datorită medicinii înseamnă a trăi într-un mod oribil. Carl von Linné (1707-1778) Elita…
  • Rețete culinare - Castraveți bulgărești în oțet
    09.04.2012 - 0 Comments
    -->   CASTRAVEȚI BULGĂREȘTI ÎN OȚET Cumpărăm castraveți cornișon, mici și mijlocii, proaspeți și fără defecte, îi spălăm bine și-i zvântăm. Pregătim borcanele cu filet -…
  • Mitul calciului din lactate și cele mai bune surse de calciu
    29.10.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MITUL CALCIULUI DIN LACTATE  ȘI CELE MAI BUNE SURSE DE CALCIU Dacă vreţi să aflaţi ceva dintr-un anumit domeniu, trebuie să…
  • Mâncarea contează - Ești ceea ce mănânci - documentar (RO)
    22.04.2012 - 0 Comments
    --> MÂNCAREA CONTEAZĂ - DIETA BOLNAVULUI DE CANCER - Șansele de supraviețuire ale unui bolnav de cancer cresc în condițiile în…
  • Vitamina C - vitamina vieții
    18.09.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VITAMINA C – VITAMINA VIEŢII O armă împotriva tuturor bolilor, probabil cea mai eficientă dintre invenţiile naturii, este vitamina…
  • Dr. Călin Mărginean - Dieta ideală (VIDEO)
    10.04.2012 - 0 Comments
    --> DIETA IDEALĂ „Şi Dumnezeu a zis: Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom care are în el rod cu sămânţă. Aceasta să…
  • 13 trucuri Google Calendar pentru a vă spori productivitatea
    31.10.2023 - 0 Comments
    Descoperiți o lume de funcții de stimulare a productivității și integrări care vă pot revoluționa programarea și gestionarea timpului.Google Calendar poate fi un instrument valoros pentru creșterea…
  • Sarea - adevăruri pe care trebuie să le afli
    01.07.2013 - 6 Comments
    --> SAREA - ADEVĂRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE AFLI Astăzi vreau să mă refer la sarea noastră cea de toate zilele. Cea care ar trebui să dea savoare mâncărurilor noastre și care, slavă…
  • Alimente sănătoase - liderii cap de serie (VIDEO + slideshow)
    08.08.2012 - 1 Comments
    --> ALIMENTE SĂNĂTOASE - LIDERII CAP DE SERIE A MÂNCA SĂNĂTOS ÎNSEAMNĂ ȘI A GĂTI SĂNĂTOS Există persoane care, deși suferă de pe urma mâncării mai puțin sănătoase, ezită să…
  • 9/11 De ce luptăm (Why We Fight) (RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    -->   DE CE LUPTĂM? (RO) Why We Fight? este o incursiune în măruntaiele mașinăriei de război americane, cu povestiri incredibile și comentarii făcute de oameni din interiorul…
  • Zona crepusculară din Bucegi
    14.06.2012 - 0 Comments
    --> ZONA CREPUSCULARĂ DIN BUCEGI MISTERIOASE TRATAMENTE BIOENERGETICE  APLICATE ACUM 13 000 DE ANI Poporul român are o tradiţie milenară în arta vindecării.…
  • Valeriu Popa - De ce ne îmbolnăvim? + documentar (RO)
    12.07.2013 - 3 Comments
    --> DE CE NE ÎMBOLNĂVIM? Valeriu Popa (1924 - 1997) Majoritatea oamenilor privesc boala ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, mai ales dacă este vorba de o maladie ereditară…
  • Acest tată îi trimite 20 de fotografii mamei pentru a-i dovedi că bebelușul este bine
    05.12.2021 - 0 Comments
    Când întrebarea „Copiii sunt bine?” devine prea repetitivă, este timpul să rupeți rutina. Kenny Deuss a găsit o modalitate creativă de a dovedi o dată și pentru totdeauna că ei sunt cât se poate de…
  • Complicațiile toaletei moderne
    17.10.2012 - 0 Comments
    --> COMPLICAȚIILE TOALETEI MODERNE Ar fi fost bine dacă inventatorii toaletei moderne s-ar fi oprit înainte să o lanseze sub fundul umanității, spun specialiștii. Văzută ca un simbol al…
  • 10 secrete la locul de muncă pe care antrenorii de carieră vor să le știm, dar șefii nu
    12.08.2023 - 0 Comments
    Să recunoaștem, nimeni nu cunoaște fiecare detaliu atunci când se angajează pentru un nou loc de muncă. Nu există o carte de reguli globală care să vă spună ce trebuie să faceți și ce trebuie să…
  • Ce fac israelienii în munții noștri?
    12.05.2012 - 7 Comments
    -->   CE FAC ISRAELIENII ÎN MUNȚII NOȘTRI? E greu să întrevezi toate dedesubturile politicii actuale, mai cu seamă de când viclenia este „virtutea” de bază a politicienilor. Se…
  • Misteriosul manuscris de la Sibiu
    27.07.2014 - 0 Comments
    --> MISTERIOSUL MANUSCRIS DE LA SIBIU Pierre Carnac este pseudonimul scriitorului și conferențiarului francez de origine română Doru Dimitrie Todericiu, care în lucrările sale a…
  • Viața pe rețetă
    27.04.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VIAŢA PE REŢETĂ „Să nu aveţi încredere în medici! Prin incompetenţa lor, vă pot face mult rău”. Acest avertisment şocant nu-mi aparţine…
  • Avantajele vegetarianismului + VIDEO
    22.09.2016 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); AVANTAJELE VEGETARIANISMULUI În ultimul timp, tot mai mulți oameni au devenit conștienți de beneficiile vegetarianismului. Pe…
  • Ceaiul verde - beneficii pentru sănătate
    28.08.2013 - 7 Comments
    --> CEAIUL VERDE – BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE – În ultimii ani, ceaiul verde a devenit o băutură intens popularizată în întreaga lume, pentru numeroasele beneficii pe care le aduce…
  • Cruciferele - legumele anticancerigene
    22.03.2012 - 0 Comments
    --> CRUCIFERELE – legumele anticancerigene Cruciferele sunt foarte bogate în vitamine şi prezintă o matrice organică foarte bună pentru corpul nostru. Din această familie fac parte:…
  • Ce nu știați despre Vladimir Putin + VIDEO (RO) + documentare (RO)
    22.05.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE NU ȘTIAȚI DESPRE VLADIMIR PUTIN Acum doi ani, Stanislav Belkovski, jur­nalist, analist politic şi apropiat al Kremlinului, a publicat…
  • Când și cum se mănâncă fructele
    28.07.2016 - 10 Comments
    CÂND ŞI CUM SE MĂNÂNCĂ FRUCTELE În general, oamenii nu ştiu cum să mănânce fructele. Iar corpul nostru strigă disperat după ele. Fructul este alimentul cel mai energizant, binefăcător,…
  • Imunizarea prin vaccinare + documentar (RO)
    24.01.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); IMUNIZAREA PRIN VACCINARE – O BOMBĂ CU EFECT ÎNTÂRZIAT – Vaccinările în masă reprezintă, prin inutilitatea lor, cea mai mare…
  • Fahrenheit 9/11 - documentar (RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    --> FAHRENHEIT 9/11 Născut pe 23 aprilie 1954 într-o familie americană de muncitori la uzinele General Motors din Flint, Michigan, Michael Moore a avut drept reper un unchi cu…
  • 15 poze care dovedesc că schimbarea climatică nu e o glumă!
    12.10.2020 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orașele se inundă, pădurile ard și ghețarii se topesc, iar acțiunile zilnice ale oamenilor nu fac decât să înrăutățească situația. Dacă o…
  • Aloe Vera - un miracol științific
    19.03.2012 - 0 Comments
    --> MIRACOLUL NUMIT ALOE VERA Aloe Vera este o plantă cunoscută şi apreciată din cele mai vechi timpuri. Efectele benefice ale acesteia erau cunoscute de civilizaţiile antice, precum…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *