Medicamente periculoase




MEDICAMENTE PERICULOASE

Și la capitolul medicamente România e un sat fără câini, un maidan pe care vin și se joacă cu sănătatea și viața „prostimii” sute de fabricanți de medicamente, medici și farmaciști. Bani să iasă... Și ies, fără număr! Oameni buni, dacă de voi nu vă pasă, măcar copiilor voștri le puteți salva viața. Iată câteva dezvăluiri șocante, unele incredibile, referitoare la medicamentele românilor, unele dintre ele fiind doar ale românilor, pentru că țările civilizate le-au interzis, ca să nu le mai moară oamenii.

Primul pe listă este celebrul Algocalmin, sau medicamentul săracului. Piața algocalminului din România este estimată la peste 11 milioane de dolari anual. Prețul mic l-a transformat în calmantul nr. 1 pentru români. Licența pentru denumirea „algocalmin” este deținută de fosta fabrică de medicamente SICOMED. În anul 2005, cehii de la Zentiva au preluat licența și astfel, doar datorită algocalminului, le-au crescut vânzările cu peste 1.000 de procente. Potrivit surselor medicale, dintre toate medicamentele fabricate de compania de medicamente Zentiva, calmantul pe bază de metamizol aduce, de departe, cele mai substanțiale profituri. Din această piață au reușit să prindă felii importante și alte companii farmaceutice, care produc algocalmin sub o altă denumire – Algozone – și este produs de Ozone România. Agenția Europeană de Evaluare a Produselor Medicale, de recomandările căreia suntem obligați să ținem cont, nu a restricționat folosirea algocalminului. Cu toate acestea, majoritatea țărilor europene l-au interzis de mai mulți ani, deoarece studiile au demonstrat ca metamizolul din compoziția lui poate provoca agranulocitoză, o boală mortală care debutează ca o infecție supra-acută. Boala distruge celulele din măduva osoasă, aflate în strânsă legătură cu celulele sanguine. Altfel spus, tratarea durerilor de cap cu algocalmin duce la distrugerea sângelui.

Mai periculoase decât algocalminul, susțin medicii, sunt calmantele de durere care folosesc în componență, alături de metamizol o a doua substanță activă. De departe, Piafenul (metamizol și antispastic) este cel mai riscant. Altul este Benalgin, un calmant pe bază de metamizol și cofeină. Ambele se vând la liber în farmaciile românești. Primii care au interzis metamizolul au fost americanii, încă din 1977. Din aceeași perioada datează și decizia statului suedez de a interzice calmantul. Astăzi, substanța din care se face algocalminul românesc este interzisă în Danemarca, în Belgia (unde e trecută la rubrica otrăvuri) Germania, Spania (din 1989), Olanda (începând cu 1990), Grecia și Irlanda. Am luat doar exemple din Europa și Statele Unite.

Pe lista analgezicelor considerate nocive de către occidentali, dar care se folosesc frecvent în țara noastră, se mai găsesc Dipyrone și Novalgin, medicamente care au la bază fenilbutazona. Pe piața noastră există și combinații care conțin scobutil compus sau aminofenazonă - Aminofenazona L, Lizadon, Piroxicam și Aulin, care și ele sunt pe lista neagră a Agenției Europene a Medicamentului.

Aulinul, medicamentul care ucide, se găsește la liber în farmaciile românești. Mai grav, e vândut și în formele lui pentru copii, cu toate că riscul e și mai mare. Aulinul este interzis în țări precum Spania, Marea Britanie, Finlanda, Turcia, SUA, Australia sau Japonia, deoarece s-a constat că provocă frecvent insuficiență hepatică mortală! Aulinul este recomandat în tratarea durerii și inflamației asociate osteoartritelor, entorselor și luxațiilor, precum și a durerilor menstruale. Se numără printre cele mai căutate și folosite medicamente în România, datorită efectelor calmante imediate. Puțini însă știu că substanța activa conținută, denumită nimesulid, poate duce la deces.

Acum poate înțelegeți mai bine de ce Codex Alimentarius se corelează cu industria farmaceutică de pe planetă! Poate așa vedeți mai clar de ce miliardarii Americii și ai Europei, aceste forțe ale banului și răului, vor înlocuirea usturoiului, mentei și ceaiului de tei cu produsele minunate ale concernelor farmaceutice! Agenția Europeană de Evaluare a Produselor Medicale a interzis administrarea de Aulin la copiii sub 12 ani, iar Comisia Europeană a Medicamentului a reluat, spre analiză, nimesulidul, în vederea retragerii lui de pe teritoriul întregii Uniuni Europene. Aulinul a fost restricționat chiar și în țara producătoare, Irlanda, Consiliul Irlandez pentru Siguranța Medicamentelor atrăgând atenția asupra pericolului pe care-l prezintă. În România este încă pe piață, pentru că viața copiilor noștri nu e la preț european. Dacă tot vrem depopularea planetei, de ce să nu începem cu românii?

Din cauza efectelor secundare grave, o serie de medicamente au fost retrase de pe piaţă în unele ţări. Cu toate acestea, ele continuă să fie comercializate în România. Suntem un vast laborator cu 20 de milioane de cobai, un loc în care se fac mulți bani pe sănătatea și chiar viața „prostimii” Europei! „Prostimea”, adică ce a ajuns poporul roman în ultimii 25 de ani, e doar o bună piaţă de desfacere pentru medicamentele criminale interzise în alte state. Vreți exemple? Vreți să ne salvăm măcar copiii, dacă pentru mulți dintre noi e prea târziu? Luați hârtie și ceva de scris:

- Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis în anii '60 în jur de 3.500 de pacienţi. Cu toate acestea, el se comercializează în continuare în ţara noastră şi este prescris în diverse afecţiuni ale inimii. Ce medici, ce interese, ce bani sunt în joc?

- Medicamentul Stilbestrol s-a dovedit că produce tumori uterine şi mamare la femei şi a fost scos de pe piaţă în alte ţări europene. În România este produs şi comercializat de patru companii farmaceutice. Oare medicii care prescriu astfel de „leacuri” sunt proști, răi sau doar plătiți bine?

- În 1970 au fost scoase de pe piaţă tranchilizantele Pronap şi Plaxin, pentru că provocau moartea nou-născuţilor.

- Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienţi cu hipotiroidie, a fost scos de pe piaţă în Germania în 2005. Pentru că la români merge perfect ceea ce este interzis la nemți, medicamentul este în continuare prescris de medicii noștri şi se găseşte în farmacii.

- În 1984, ziarul Daily-Mail a scris clar că medicamentul împotriva acneei, Roacutan, care se prescrie şi în prezent de către doctorii noștri, a dus la malformaţii grave ale nou-născuților. Peste 50% dintre mamele care în timpul sarcinii au luat Roacutan au născut copii malformați!

- Zelmac, un medicament împotriva afecțiunilor digestive, care se vinde în România la ora actuală, produs de compania Novartis, a fost scos de pe piața germană în aprilie 2007, deși încă nu fusese aprobat, fiind folosit ilegal de doctori în scopul testării lui pentru industria farmaceutică.

- Ketotifen, un medicament pentru tratamentul de lungă durată în astmul bronșic alergic sau cu componentă alergică, bronșită alergică și tulburări astmatice, a fost scos în 2006 de pe piață în Germania, din cauza efectelor secundare grave la nivelul globului ocular și al rinichilor. În România se găsește în farmacii.

- Terfenadin, un alt antialergic, a fost scos de pe piață în mai multe țări europene. În România se găsește sub denumirea de Histadin, un sirop folosit în tratarea simptomelor multor afecțiuni alergice și în prevenirea și tratarea reacțiilor alergice la transfuzia de sânge.

- Methotrexat, împotriva leucemiei, a produs tumori și a dus la anemie gravă și ruperea intestinelor. În România este comercializat și prescris în reducerea durerilor și a tumefierilor articulare.

- Mitothan,un alt medicament împotriva leucemiei, duce la moartea rinichilor secundari. La noi se găsește sub numele de Lysodren și este utilizat pentru tratarea cancerului stratului exterior al glandei suprarenale.

- Antibioticul Isoniazid duce la moartea ficatului. Și acesta este comercializat în România.

Sunt foarte puțini, din păcate, cei care au curajul, inconștiența sau posibilitatea să spună lucrurilor pe nume. Afacerea medicamentelor care ucid lent este una de succes: sute și sute de miliarde de dolari sau euro în fiecare an! Cu ceva timp în urma Dr. Scott Reuben, angajat al companiei farmaceutice Pfizer – cea care produce minunăția Viagra, a declanşat cel mai mare scandal din istoria medicinii, recunoscând că, timp de 13 ani, a avut sarcina de a falsifica rezultatele studiilor, pentru ca produsele farmaceutice ale companiei să aibă un succes mai mare pe piaţă. În calitate de colaborator al biroului de presă de la compania Pfizer, el a publicat în reviste medicale de specialitate numeroase articole fără niciun dram de adevăr.  

- Un scandal a avut loc în Anglia, în 1971. Atunci, 1.500 de pacienți au fost internați în spital după ce au luat Paracetamol. Cei mai mulți au avut probleme și mai mari în spital, din cauza tratamentului ulterior.

- Siropul de tuse cu clobutinol, după ce a fost folosit intens timp de peste 40 de ani, a fost interzis în 2007, constatându-se că produce dereglări ale bătăilor inimii. Iată câteva dintre numele sub care a fost folosit: Silomat, Clobutinol, Stada, Tussed, Rofatuss, Nullatuss. În România, medicamentul Silomat pe bază de clobutinol, produs de compania Boehringer Ingelheim, a fost disponibil în farmacii fără prescripție medicală până în 2007. Apoi a fost retras de pe piață și în țara noastră, în urma unei directive a Agenției Europene pentru Evaluarea Medicamentelor.

- În SUA, medicamentul Orabilex a creat boli de rinichi care au dus la moarte.

- Somniferul Contergan a făcut ca zeci de mii de copii să se nască degenerați fizic. În Germania, în anul 1958, producătorul acestui medicament a trimis medicilor 40.000 de scrisori, pentru a-i convinge că acesta este cel mai bun somnifer pentru gravide și mamele care alăptează. Ulterior, în ciuda scandalului legat de Contergan, concernele farmaceutice au continuat să vândă otrăvuri la gravide și copii.

- În 1978 s-a făcut public faptul că medicamentele Primodos, Amonorn, Duogynon, Bebendox și Bendectin au provocat malformații la nou-născuți.

- Trilergan a fost confiscat de poliție în 1975 în Italia, pentru că producea hepatită (deci hepatita nu vine neapărat de la un virus, așa cum se crede).

- Flamanil, un medicament reumatic, a fost retras în 1976 de pe piață, după ce s-a constatat că duce la pierderea cunoștinței. Acest medicament se comercializează în continuare în Spania.

- În 1979 a fost recunoscut în mod oficial că Valium creează dependență chiar și în doze mici. Mai mult de 15% dintre americanii adulți luau regulat Valium.

- Inhibitorii de apetit Preluin și Maxiton au fost scoși de pe piață în Germania după ce s-a constatat că afectau grav inima și sistemul nervos.

- Medicamentul pentru afecțiuni ale inimii Eraldin, prescris între anii 1970 și 1975 la un număr de peste 100.000 de britanici, a cauzat daune la ochi și intestine, precum și numeroase decese. Eraldin există în farmaciile românești.

- S-a constatat că antinevralgicul Phenacitin, care s-a vândut în lume sub 200 de nume diferite, împiedică funcționarea rinichilor, distrugându-i complet, produce tumori la rinichi și distruge globulele roșii din sânge.

- Un alt antinevralgic, Amydorphirin, a fost interzis în peste 160 de țări (nu în toate, în multe se mai vinde încă) fiindcă împiedică formarea celulelor albe din sânge, ceea ce duce la moarte.

- Antinevralgicele și antireumaticele Tanderil și Butazoludin (Ciba-Geigy) au provocat moartea a peste 10.000 de pacienți în întreaga lume.

- Unul dintre cele mai populare medicamente din România, Algocalminul, este unul dintre cele mai otrăvitoare remedii de pe piață.

- În 1978, medicamentul complet inutil Oxichinolin, prescris în probleme digestive, a provocat un scandal mondial: peste 30.000 de oameni au orbit ori le-au paralizat picioarele după administrarea lui. Acest medicament a provocat și numeroase decese (cca 1.000 numai în Japonia).

- În 1977 a fost retras de pe piață Phenformin, un medicament pentru diabetici, după ce făcuse peste 1.000 de victime în fiecare an!

- Rasperpin, medicament împotriva hipertensiunii, crește de trei ori riscul de cancer la sân, creează coșmaruri și depresii și se bănuiește că produce tumori pe creier, pe piele, la hipofiză, la ovare și la uter.

- New York Post a scris că într-un articol că 852 de pacienți cărora le-a fost injectat medicamentul pentru inimă Epinepheren au decedat.

- Daily Telegraph a făcut cunoscut în 1983 că într-un spital de urgență din Glasgow anestezicul Hypnomidate a dus la o creștere rapidă a deceselor. Medicii au refuzat însă să publice numărul morților în rândul celor care au urmat tratamentul cu acest medicament. În România acest anestezic încă se mai folosește în spitale, administrat ca soluție injectabilă.   

- În anul 1983 au fost publicate în Suedia dosarele secrete ale firmei Ciba-Geigy, din care reieșea că concernul fusese informat de moartea a 1.182 de persoane, din cauza antireumaticelor Butazolidin și Tanderil, pe care le producea. După alte surse, cifrele adevărate ale deceselor în urma acestor medicamente este de peste 10.000. La noi în țară se comercializează încă Tanderil, ca medicament antireumatismal.

- New York Times a publicat în 1984 știrea că medicamentul Selacryn a fost retras de pe piață după ce au fost raportate 510 cazuri de distrugere a ficatului și de moarte.

- Conform publicației The Guardian din 4 ianuarie 1985, medicamentul împotriva infecțiilor cu ciuperci Nizoral a provocat 5 decese și 77 de cazuri grave de îmbolnăvire.

- În martie 1985, ziarul Neue Presse a raportat că Fansidar, medicament împotriva malariei, a dus la boli de piele grave, cu pericol de moarte. În România, medicamentul este recomandat de medicii parazitologi pentru tratarea toxoplasmozei. Se comercializează în farmacii.

- În iulie 1985 ziarul The Guardian scria că somniferele Largactil au fost scoase de pe piață pentru că au dus la disfuncții grave ale creierului. Substanța din Largactil, cunoscută și sub numele de torazină, este un neuroleptic de veche generație, utilizat încă în unele spitale de psihiatrie, deși are efecte dezastruoase asupra organismului. Cifra victimelor se ridică la 1 milion de oameni care s-au îmbolnăvit de dischinezie și dereglări ale aparatului locomotor, au pierdut pentru totdeauna capacitatea de a-și controla mușchiul limbii sau întregul corp.

- În decembrie 1985, concernul Ciba-Geigy a fost pus în situația de a recunoaște public că a falsificat datele a 46 de antibiotice și ale altor medicamente, atunci când au fost cerute de Ministerul Sănătății. În mai 1985, autoritățile din SUA și Marea Britanie au interzis prescrierea de hormoni care stimulează creșterea, pentru că pacienții care-i folosesc se îmbolnăvesc de infecții nevindecabile, chiar la mulți ani după administrare. Hormonii respectivi erau obținuți din creierul morților!

- În decembrie 1985, The Guardian a raportat că antidepresivele Merital și Nomifensin produc blocarea rinichilor, anemie și pneumonie. Nomifensin este prescris în România în cazurile consumatorilor de droguri. Tot în decembrie 1985, același ziar a raportat că peste 2.000 de oameni s-au îmbolnăvit din cauza medicamentului Felden, administrat pe cale rectală. Acest medicament se găsește azi în farmaciile românești. 77 de pacienți au murit, aproape toți din cauza ruperii și sângerării intestinelor. Concernul Pfitzer – producătorul Viagra – a declarat că acest medicament este „suportat bine” de pacienți.

- Vaccinul HEXAVAC, introdus și folosit din anul 2000, cu care au fost vaccinați deja 1,5 milioane de copii în Germania, a fost scos de pe piață în anul 2005, fiindcă „nu funcționează cum s-a așteptat și nu oferă protecție”. Asta a fost declarația oficială, probabil că producea boli sau moarte. Morții și cei rămași bolnavi pe viață din cauza vaccinurilor nu prea apar în presă. Și în România a fost folosit acest vaccin, dar acum este retras de pe piață.

- Vaccinul TicoVac împotriva bolilor provocate de căpușe, singurul vaccin de acest gen pentru copii, a fost scos în 2006 de pe piață fiindcă producea febră puternică și efecte secundare masive.

- Medicamentul Vioxx al Firmei Merck, pentru artroză și dureri la încheieturi, folosit de peste 120.000 de pacienți în Germania, a fost scos în octombrie 2004 de pe piață, fiindcă producea atac de cord și boli de inimă. Deși firma știa de efectele negative ale acestui medicament cu mult timp înainte, nu a retras medicamentul de pe piața decât în 2004, la presiunea autorităților. Între timp, Vioxx a fost retras și de pe piața românească.

Antiinflamatorul Prexige pentru artrită al companiei Novartis a fost scos de pe piață în august 2007, fiindcă mai mulți pacienți au murit după ce l-au luat. Medicamentul Bextra pentru artrită de la Firma Pfizer a fost scos de pe piața în 2005, din cauza riscului major de atac de cord și congestie cerebrală. Aceste medicamente nu au autorizație de punere pe piață în România.

- Un scandal foarte mare, cu multe victime – Lipobay – un medicament care scade colesterolul, a fost scos în 2001 de pe piață. Acesta cauzase sute de decese. Concernul Bayer, care l-a produs, a fost dat în judecată de peste 1000 de ori din cauza acestui medicament.

- Tenuate Retat – un medicament care scade pofta de mâncare – a fost scos de pe piața germană în anul 2000.

- Merzol, medicament pentru alergie solară, a fost scos de pe piață în 2005, din cauza efectelor secundare grave.

- FDA (agenția americană de control al medicamentelor) a impus în anul 2000 firmei Glaxo-Wellcome să scoată de pe piață medicamentul pentru intestine Lotronex, din cauza decesului unor pacienți care l-au luat.

- Exanta, medicament pentru tratarea trombozelor, bazat pe substanța Ximelatragan și aprobat în 2004, a fost scos de pe piața germană în februarie 2006, din cauza efectelor negative grave asupra ficatului. Acest medicament nu a fost comercializat la noi.

- Trovan, un antibiotic, a cauzat morți și vătămări grave, astfel încât a fost scos de pe piață după un singur an de zile. Deși la testele de dinainte de aprobare se constatase că dăunează ficatului, firma Pfizer nu a considerat că e periculos. Comentariul firmei: „Trovan a fost cel mai bine testat medicament de pe piață, cu mult mai bine decât penicilina, de pildă”. Oare câți morți și bolnavi creează medicamentele care nu sunt testate așa de bine, dacă unul testat așa de riguros duce la moartea pacienților, fiind interzis după un an? Legat de același medicament, autoritățile nigeriene au dat în judecată compania farmaceutică Pfizer și o acuză de implicarea în moartea unor copii cărora li s-a administrat Trovan în perioada în care acest medicament nu era încă aprobat, în timpul unei epidemii de meningită.

- Parkinsan, medicament împotriva bolii Parkinson, de la Firma Byk Gulden, vândut de 130.000 de ori pe an, creează mari dereglări ale ritmului cardiac, ce pun în pericol viața pacienților. Se cercetează dacă va fi interzis. Firma se scuză cu citatul „Funcționarea și siguranța lui au fost dovedite prin studii”.

- Despre Urethan, medicii spun că vindecă leucemia. S-a constatat însă că el creează cancer la ficat, plămâni și măduva oaselor.

- Methotrexat, de asemenea împotriva leucemiei, a produs tumori și a dus la anemie gravă și ruperea intestinelor. În România este comercializat și prescris în reducerea durerilor și a tumefacțiilor articulare.

- Mitothan, un alt medicament împotriva leucemiei, duce la moartea rinichilor secundari. La noi se găsește sub numele de Lysodren și este folosit în tratamentul cancerului stratului exterior al glandei suprarenale. Este produs de laboratoarele Hra Pharma, Franța.

- Antibioticul Isoniazid duce la moartea ficatului. Acesta este comercializat în România.

- Antibioticul Kanamyzin produce insuficiență renală și atacă nervii auzului.

- Bismut, medicament prescris împotriva diareii și chiar și a constipației (sic!) produce intoxicații grave. În Franța au fost cunoscute mai multe mii de astfel de cazuri.

Medicamente vechi, care sunt în circulație de decenii și nu au fost supuse niciunui test, se vând mai departe în unele țări, deși acolo unde au fost testate au fost interzise. Până în anul 1978, industria farmaceutică nu era nevoită să demonstreze în vreun fel că medicamentele au efectele menționate în prospecte. De atunci încoace se arată – cu niște teste pe animale, care de fapt nu dovedesc nimic – că medicamentele au efect asupra acestora. Mai precis, că animalele nu mor imediat când aceste medicamente, făcute de fapt pentru oameni, le sunt date cu forța, în condiții total nenaturale. Doar că testele pe animale nu au absolut nicio valoare științifică.


Comentarii

  1. Pe liasta asta as mai adauga: Olanzapina/Zyprexa.
    Mi s-a prescris acest medicament de o doamna "doctor", pentru stari anxioase si insomnie. L-am luat timp de doua luni, dupa care am terminat cutia. Am avut o insomnie ingrozitoare, stari delirante, paranoia si anxietate crescuta din cauza sevrajului inca vreo luna dupa aceea, pericole de care mie nu-mi spusese nimeni, iar apoi am aflat de pe Internet ca acest medicament se prescrie de fapt pentru schizofrenici! Profesionalism, ce mai...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *