Cum să ne curățăm corpul de paraziți + VIDEO (RO)

CUM SĂ NE CURĂȚĂM CORPUL DE PARAZIȚI

Ai grijă de corpul tău! Este singurul loc în care va trebui să trăiești. Jim Rohn

Lumea în care trăim este plină de paraziți oportuniști, iar corpul nostru este gazda perfectă pentru ei. Specialiștii spun că există peste o mie de paraziți care prosperă pe seama noastră. Unii au dimensiuni foarte mici, microscopice, în timp ce alții pot fi văzuți cu ochiul liber. Iar infecțiile de acest fel pot fi de la ușoare, aproape neobservabile, până la foarte grave. Vă întrebați, poate, ce este un parazit. Este un organism viu, animal sau vegetal, foarte mic și foarte simplu alcătuit, care trăiește și se hrănește pe seama altui organism, căruia îi provoacă daune, boli sau chiar moartea. Parazitul trăiește pe sau în corpul altei specii (de obicei mult mai mare decât el), de la care își obține hrana și protecția, fără ca aceasta să beneficieze în vreun fel de pe urma prezenței lui, ci dimpotrivă.


Experții estimează că o șesime din populația globului este infectată cu cel puțin un parazit. Pare înfricoșător să auzi așa ceva, și cei mai mulți vor refuza să creadă c-ar putea face parte din acest procent. Pun pariu că primul gând liniștitor care le va veni în minte va fi: „Dar eu sunt perfect sănătos, și în plus respect toate regulile de igienă!” Ei bine, asta nu împiedică pe nimeni să ia un parazit, la un moment dat în timpul vieții. 

În unele zone, apa potabilă poate fi infectată cu parazitul numit Giardia lamblia, sau Giardia intestinalis, un protozoar ce nu poate fi omorât prin clorinare și care provoacă anual milioane de cazuri de infecții. Apoi, mulți oameni dețin animale de companie, pe care le iubesc, le mângâie, le pupă și dorm cu ele în pat. Unii locuitori ai globului obișnuiesc să mănânce pește crud sau afumat, și câți nu se dau în vânt după sushi? Da, poți lua un parazit de la câinele, pisica sau calul tău, din apă, din grădină, de la toaletă, din mâncarea mânuită de chelneri la restaurant, sau de vânzătorii de la băcănie. Toate acestea fac parte din viața noastră de zi cu zi.


Desigur că vă duceți periodic animalul de companie la veterinar, pentru vaccinări și control de rutină, iar dacă aveți o fermă de animale, respectați programul anual de dezinfecție, deparazitare și analize de sânge. Dar de dumneavoastră și de familia dumneavoastră aveți aceeași grijă? Există țări unde copiii sunt controlați anual pentru depistarea infectării cu paraziți. La noi însă, acest pericol pentru sănătate este ignorat total. Controalele preventive periodice sunt inexistente, și dacă un copil se simte rău, pediatrul român rezolvă problema repede și simplu, prescriindu-i un medicament care-i suprimă simptomele. Și același lucru se întâmplă și în cazul adulților.

În trecut, paraziții erau omorâți cu substanțe chimice foarte puternice, dar care, în același timp, otrăveau și pacientul, chiar dacă acesta supraviețuia. În prezent, medicina naturală are soluții sigure. Există o mulțime de plante care distrug paraziții fără să afecteze corpul uman. Rețineți faptul că paraziții nu sunt făcuți să vă omoare, ci doar să vă fure nutrienții, ceea ce vă provoacă disfuncția unui anumit organ și simptome neplăcute, de boală. Multe probleme zilnice, cum ar fi durerile de cap, oboseala cronică, constipația, gazele, balonarea, îmbătrânirea prematură sau anemia pot fi semne ale unei infecții cu un parazit. Țineți minte această statistică: unul din șase oameni găzduiește în corpul său unul sau mai mulți paraziți. E timpul, deci, să luăm măsuri!

O primă recomandare a naturopaților este dieta cu mere. Este un plan simplu, care durează o săptămână. Acest prim pas este un mod de a vă detoxifia organismul.
- În primele două zile mâncați (întotdeauna pe stomacul gol) mai multe mere întregi și beți un pahar de suc de mere pe zi. Atenție! Merele trebuie să fie autohtone, nestropite și nemodificate genetic. Nu cumpărați merele enorme, perfecte, de import, vândute în supermarketuri. În zilele respective beți mai multă apă ca de obicei, ca să ajutați corpul să se spele de toxine și paraziți.
- În a treia și a patra zi mâncați mult usturoi crud (paraziții nu-l suportă) și beți, pe lângă sucul de mere, suc de citrice (portocale, mandarine, pomelo etc.), sau mâncați fructele întregi. În aceste zile beți 2-3 cești de ceai din frunze de sena sau de ceai verde (sunt laxative). Tot ca să scoateți paraziții din corp mâncați în fiecare zi câte un pumn de semințe de dovleac râșnite și amestecate într-o lingură de ulei de ricin. Acestea sunt un remediu tradițional pentru oxiuri și tenii.
- În ultimele trei zile ale săptămânii mâncați în continuare mult usturoi și preparați-vă o salată verde cu multă ceapă, pe care s-o mâncați cu orez integral. Nu uitați să beți apă între mese, chiar dacă nu vă este sete (dar niciodată înainte de masă sau imediat după). În felul acesta eliminați paraziții și toxinele. Nu uitați de paharul de suc de mere.
Este foarte important ca în timpul acestei cure de deparazitare să renunțați la lapte și la orice produs lactat, la hamburgeri (junk food), la prăjeli, la mezeluri și la alte alimente procesate de la supermarket, și mai ales la dulciuri, pe care paraziții le adoră.

Pentru siguranța dumneavoastră, ar trebui ca, din când în când, să faceți câte o cură de două săptămâni cu ceai de busuioc sau de semințe de fenicul și să luați capsule cu piper cayenne sau cu ulei de oregano. Acestea ajută și la detoxifierea ficatului, lucru important de reținut, căci toate toxinele care vin de la alte organe trebuie să treacă mai întâi prin ficat, înainte să fie evacuate din intestine. Când aveți ocazia, mâncați o rodie.


Mâncați legume bogate în betacaroten, adică cele de culoare portocalie, roșie, galbenă și verde: morcovi, spanac, roșii, ardei gras, piersici, mango, papaya. Betacarotenul este un precursor al vitaminei A, care împiedică instalarea în organism a paraziților intestinali. Mâncați din când în când și ananas proaspăt (nu la conservă). Acesta conține o enzimă digestivă numită bromelaină, care ajută la eliminarea teniilor.

Pelinul este folosit de secole ca remediu de bază pentru paraziții intestinali. Cercetările arată că  acesta are efect împotriva viermilor intestinali, limbricilor, oxiurilor, giardiei, teniei și malariei. Pelinul conține principii amare, care slăbesc membranele parazitului. Poate fi consumat sub formă de capsule, ceai sau extract lichid, dar se va evita uleiul pur, care este toxic.

Nucul negru (Juglans nigra) este o plantă originară din continentul american, care are reale calităţi antiparazitare, datorită substanţei sale active, numită juglona. Colorantul din coaja nucii conţine iod natural, care are efecte antiseptice şi distruge paraziţii intestinali. S-a descoperit că o tinctură preparată din coajă de nucă neagră împreună cu cuişoare şi pelin poate distruge un parazit foarte periculos pentru organismul uman, numit trematod (Fasciolopsis buskii), care este cauza apariției cancerului (descoperirea îi aparține renumitei cercetătoare Hulda Clark).

În sfârșit, dar nu în ultimul rând, trebuie să știți că toxinele și paraziții n-au nicio șansă în fața plantei numită Aloe vera. Procurați-vă de la magazinele de tip Plafar gel de aloe și faceți o cură din când în când. Tratează candidoza (o infecție produsă de ciuperca parazită Candida albicans) este un puternic detoxifiant și un adevărat detergent pentru tubul digestiv, locul preferat al paraziților. În același scop, și semințele de grepfrut sau de pomelo sunt foarte bune, dar atenție!, fiind foarte puternice, vă trebuie doar câteva pe zi, pisate în prealabil.

După ce ați scăpat de toți paraziții și de toate toxinele acumulate în corp, medicii naturiști recomandă revigorarea sistemului imunitar cu un extract de echinacea, acesta restabilind și sănătatea intestinelor afectate de paraziți. Reveniți la alimentația normală treptat, având totuși în minte că anumite alimente și ingrediente trebuie reduse sau eliminate definitiv din hrana zilnică. N-o să vă vină să credeți ce stare de bine o să experimentați! O să fiți un alt om...

Paraziții din corpul uman (RO)




Comentarii

  1. din ce tin minte, e suficient sa consumam constant mere si usturoi si seminte de dovleac, au aceleasi efecte: eliminare dar si intarirea corpului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua!In sfarsit cineva s-a gandit sa spuna adevarul despre felul cum apar toate bolile omului din cauza parazitilor!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *