50 DE ALIMENTE CARE PREVIN CANCERUL
Mâncarea sănătoasă ajută la prevenirea
cancerului. Expertul în nutriţie Sven David Müller afirmă că există 50 de
alimente care protejează şi uneori sunt capabile să combată apariția celulelor
canceroase. „Prin hrană nu te vindeci efectiv de cancer, dar multe alimente
acţionează preventiv”, declară specialistul, citat de cotidianul Bild. În această privință nu suntem de acord cu nutriționistul german - printr-o dietă exclusiv vegetariană și preponderent crudivoră cancerul chiar poate fi învins. Lista de mai jos vă poate fi utilă în acest sens.
1.
Ananasul – Antioxidanţii bogaţi în vitaminele C şi E protejează celulele atacate de
diverse molecule. Conţine minerale (zinc, seleniu) ce inhibă dezvoltarea
cancerului.
2. Caisele – Sunt deosebit de bogate în
antioxidanţi. Vitaminele din aceste fructe cresc capacitatea de reacţie a
pielii la razele ultraviolete cancerigene.
3. Usturoiul – Printre multele alte
calităţi, previne dezvoltarea cancerului.
4. Broccoli – E cea mai bună legumă
împotriva cancerului. Are cea mai mare densitate de vitamine şi minerale:
vitamina C, E, betacaroten.
5. Cicoarea – Conţine fibre vegetale
digerabile şi protejează împotriva cancerului de colon.
6. Căpşunile – Nu conţin nici un
component cancerigen.
7. Rodiile – Conţin vitamine şi
minerale ce neutralizează substanţele agresive din organism.
8. Ceaiul verde – Previne cancerul de esofag
şi de stomac. Promovează enzime care neutralizează substanţele cauzatoare de
cancer.
9. Varza – Face parte din cele mai
active alimente în vitamina C, beta-caroten şi furnizor de acid folic. De
asemenea, poate proteja împotriva cancerului de sân şi cel uterin, pentru că
slăbeşte efectele nocive ale hormonului estrogen.
10. Grepfrutul – E bogat în vitamina C şi
în una dintre cele mai importante clase de pigmenţi vegetali care previn
cancerul.
11. Alunele – Conţin vitamina E naturală
şi păstrează celulele înainte de expunerea la razele UV. Prin acizii graşi,
vitamina E este bine absorbită.
12. Cerealele de ovăz – Conţin mulţi agenţi
anticancer: zinc, vitamina E, provitamina A. Pentru pacienţii cu cancer: fulgi
de ovăz cu ulei de nucă!
13. Brânza – Brânza conţine printre
altele vitaminele B12 şi B6. Prima este importantă pentru creşterea celulelor
normale, iar a doua pentru metabolism.
14. Măceşele – Bogate în Vitamina C,
intervin în inactivarea radicalilor liberi.
15. Heringul – Acest peşte aprovizionează
organismul deficitar de vitamină D, mai ales în timpul iernii. Lipsa vitaminei
D favorizează dezvoltarea cancerului.
16. Afinele – Protejează vezica urinară
prevenind infecţiile acesteia. Deosebit de bogate în acid folic, vitamina C.
17. Zmeura – Substanţele fitochimice
protejează împotriva transformării maligne a celulelor.
18. Ouăle de găină – Sunt bogate în toate
vitaminele şi mineralele. Conţinutul ridicat de vitamina D şi E protejează
împotriva cancerului.
19. Fibrele – Mazărea, fasolea şi lintea
în special protejează împotriva cancerului de intestin. Probabilitatea unei
boli poate fi redusă cu până la 40%
printr-o dietă bogată în fibre.
20. Coacăzele – Foarte bogate în
antioxidanţi, sunt extrem de benefice împotriva cancerului.
21. Fructul de cactus – Bogat în vitaminele C şi E
şi în compuşi care protejează împotriva degenerării celulelor şi cancerului la
prostată.
22. Grâul – Important protector
împotriva cancerului, este esenţial pentru sistemul imunitar.
23. Usturoiul – Scade tensiunea arterială
şi colesterolul. Inhibă creşterea tumorilor.
24. Şofranul de India – Conţine curcumină, un ingredient
activ care protejează împotriva cancerului de colon. Doză de prevenire: o
linguriţă pe zi, în supe.
25. Cacao – Reduce riscul îmbolnăvirii
de cancer prin substanţele bioactive conţinute.
26. Pesmeţii – Protejează împotriva
cancerului de colon.
27. Dovleacul – Conţine vitaminele A, C, E, D şi o
mare parte din vitaminele complexului B.
28. Seminţele – Conţin cantităţi mari de
acizi graşi nesaturaţi (omega-3). Sunt bogate în seleniu şi alte minerale.
29. Uleiul din porumb – Conţine cea mai multă
vitamină E dintre toate uleiurile.
30. Ştevia – Combinaţie de vitamina K
şi C, poate inhiba creşterea celulelor canceroase.
31. Mango – Conţine foarte multă
vitamina A. Intervine în inactivarea radicalilor liberi.
32. Morcovii – Compensează radiaţiile
ultraviolete şi fumatul prin conţinutul de betacaroten.
33. Uleiul de nuci sau
alune – Este bogat în acizi graşi polinesaturaţi şi bun împotriva influenţelor
negative ale mediului, cum ar fi poluanţii, care pot afecta sever organismul
uman.
34. Papaya – Conţine papaină, o enzimă
folosită în tratarea cancerului.
35. Migdalele – Proporţia ridicată de
seleniu le face deosebit de importante pentru prevenirea cancerului. Sunt mult
mai bune decât preparatele artificiale de seleniu.
36. Cartofii – Au multe
vitamine anticancer, dar le rămân în proporţie mare doar atunci când sunt
fierţi în coajă.
37. Fisticul – Conţine vitamina A şi
seleniu şi poate preveni cancerul la plămâni.
38. Prazul – Vitaminele şi
antioxidanţii conţinuţi reduc riscul de cancer.
39. Alimentele probiotice
– Iaurtul,
chefirul, varza crudă contribuie la rezistenţa florei intestinale şi inhibă
pătrunderea substanţelor străine în organism.
40. Pâinea de secară – Ideală în prevenirea
cancerului, mai ales a celui de sân, secara este bogată în acid fitic, acesta
prevenind creşterea celulelor canceroase.
41. Varza de Bruxelles – Conţine de două ori mai
multă vitamina C decât portocalele. Acoperă nevoia organismului de acid folic.
42. Sfecla roşie – Este bogată în acid folic,
conţine betanină.
43. Cătina – Un mix de vitamine, minerale
şi fitochimicale, e mai bună decât orice pilulă.
44. Susanul – Conţine fitosteroli, care reduc
colesterolul şi protejează împotriva cancerului.
45. Laptele de soia – Protejează mai ales
împotriva tumorilor ce apar la femei.
46. Agrişele –Sunt bogate în pectină,
care distruge sursa de toxine din intestine.
47. Spanacul – Acidul folic conţinut
inhibă degenerarea celulelor.
48. Roşiile – Licopenul din roşii
protejează împotriva cancerului pulmonar.
49. Somonul sălbatic – Conţine în mod
semnificativ mai mult Omega-3 şi acizi graşi decât somonul de crescătorie.
Aceşti acizi sunt esenţiali în prevenirea cancerului.
50. Varza creaţă – Inhibă răspândirea
celulelor canceroase.
da,e bine ca va ginditi sa vb. despre asemenea lucruri, deosebit de utile si f. frumos ca vreti sa ajutati oamenii.
RăspundețiȘtergereimi permit sa completez ca,ananasul contine ceva unic si deosebit pt. sanatate:bromelaina; caisa este cel mai complet fruct.
va multumesc!