Omul nu este făcut să mănânce carne + documentar (RO)




OMUL NU ESTE FĂCUT SĂ MĂNÂNCE CARNE

Cu toate că unii istorici și antropologi susțin că omul este omnivor, alcătuirea noastră anatomică – gura, dinții, sistemul digestiv – indică mai degrabă că suntem făcuți pentru o alimentație fără carne. Și o bună parte a omenirii încă trăiește în acest fel. Iar în țările cele mai industrializate, pasiunea pentru carne are mai puțin de 100 de ani. De fapt, a început o dată cu frigiderul și societatea de consum. Dar nici măcar în secolul XXI corpul omului nu s-a adaptat la mâncatul cărnii. Carl von Linné, botanist, zoolog și medic din secolul al XVIII-lea, spunea: „Alcătuirea internă și externă a omului, comparată cu cea a animalelor, indică faptul că fructele și legumele suculente constituie hrana lui naturală”. Linné avea dreptate. Dacă analizăm cu atenție structura anatomică a mamiferelor și a oamenilor, reiese clar că suntem mult mai apropiați de animalele erbivore decât de cele carnivore. Cu alte cuvinte, nu suntem programați de natură să ingerăm și să digerăm carnea. Iată câteva dovezi clare:

Carnivore – au gheare
Erbivore – nu au gheare
Oameni – nu au gheare

Carnivore – nu au pori în piele și transpiră prin limbă
Erbivore – transpiră prin porii pielii
Oameni – transpiră prin porii pielii

Carnivore – au dinții din față ascuțiți și nu au molari plați, pentru mestecat
Erbivore – nu au dinții din față ascuțiți, iar molarii sunt plați și folosesc la mărunțirea hranei
Oameni – nu au dinții frontali ascuțiți, iar molarii sunt plați, folosind la mărunțirea hranei


Carnivore – au tractul intestinal de 3 ori mai lung decât lungimea corpului, astfel încât carnea, care intră rapid în descompunere, să nu stagneze mult timp în intestine
Erbivore – au tractul intestinal de 10-12 ori mai mare decât lungimea corpului
Oameni – au tractul intestinal de 10-12 ori mai mare decât lungimea corpului

Carnivore – secretă un acid clorhidric puternic în stomac, necesar digerării cărnii
Erbivore – secretă un acid stomacal de 20 de ori mai slab decât al carnivorelor
Oameni – secretă un acid stomacal de 20 ori mai slab decât al carnivorelor

Carnivore – nu au nevoie de glande salivare, pentru pre-digerarea cerealelor și a fructelor
Erbivore – au glande salivare bine dezvoltate, necesare pre-digerării cerealelor și fructelor 
Oameni – au glande salivare bine dezvoltate, necesare pre-digerării cerealelor și fructelor

Carnivore au saliva acidă, fără ptialină, enzima necesară pre-digerării cerealelor 
Erbivore au saliva alcalină, cu ptialină, pentru pre-digerarea cerealelor
Oameni – au saliva alcalină, cu ptialină, pentru pre-digerarea cerealelor

Din această scurtă analiză comparativă reiese clar că, dacă oamenii ar fi fost creați de natură să mănânce carne, n-ar fi avut aceste asemănări anatomice izbitoare cu animalele erbivore. 

Vă puteți întreba: „Dar dacă n-am fost creați să mâncăm carne, de ce o facem?” Pentru că am fost condiționați de mici să mâncăm carne. Carnivorii au o vorbă: „În natură, animale omoară alte animale pentru a se hrăni. Prin urmare, acest obicei face parte din legile naturii”. Ei bine, nu-i chiar așa. În primul rând, noi nu trăim în sălbăticie. În al doilea rând, noi nu am fost meniți să ucidem animale și să le mâncăm. Am fi cu toții mai sănătoși dacă n-am face asta. Dacă nu știați, aflați că, în decurs de 4 ore de la ingerare, carnea intră în putrefacție, iar resturile ei se lipesc de pereții intestinali, unde rămân timp de 72 de ore, și chiar mai mult (luni sau ani), dacă persoana suferă de constipație.

Ultimul punct pe care aș vrea să-l ating în demonstrarea faptului că noi, oamenii, nu suntem creați să mâncăm carne este acela că toate animalele carnivore sau omnivore își consumă carnea crudă. Atunci când un leu ucide un erbivor, primul lucru pe care-l face el este să-și sfâșie prada în zona stomacului, pentru a-i mânca organele pline de sânge (nutrienți). În timp ce mănâncă stomacul, ficatul, intestinele etc., leul linge tot sângele din aceste zone. Chiar și urșii, care sunt omnivori, mănâncă somonul crud. În schimb, nouă, oamenilor, carnea crudă, plină de sânge, ne face silă. De aceea o gătim și o condimentăm, mascându-i astfel gustul. Un exemplu: dacă o căprioară moare arsă într-un incendiu de pădure, niciun carnivor nu se va atinge de carnea ei. Un alt exemplu: leii aflați în captivitate sunt hrăniți exclusiv cu carne crudă, altfel ar muri de foame.

Dacă noi, prin natura noastră, am fi carnivori, am putea mânca carnea crudă și îmbibată de sânge. Și ni s-ar părea foarte bună la gust. Adevărul e că numai gândul la un astfel de meniu ne întoarce stomacul pe dos. De aceea am inventat gătitul la foc și asezonarea cărnii cu sare, condimente, ketchup, maioneză, muștar sau diverse sosuri. Este singurul mod în care noi, oamenii, putem mânca carne. Chiar și numai acest lucru ar trebui să ne dea de gândit.


Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)

Devorând Pământul
(Devour the Earth) (RO)



Comentarii

  1. Foarte interesant.Din pacate oamenii in general au fost obisnuiti cu hrana omnivora si desi unii consuma putina carne ,nu se pot lipsi de ea din cauza de obisnuinta.Asta nu inseamna ca nu se poate reduce treptat pana la renuntare, la carne.Cei care agreeaza in special legumele si fructele ,se pot adapta cred mai usor ,invatand sa introduca in alimentatia zilnica si tot ce inlocuieste carnea .Nu este usor,dar se poate .Cred ca este un proces mai lung de invatare a gustului pentru alimentatie ierbivora,de introducere in alimentatie a multor cereale ,legume cu care nu prea am fost obisnuiti.Dar pentru ca starea de bine a organismului sa se simta ,se poate incepe treptat .Poate tinerii vor invata si vor reusi sa fie si convinsi ca schimbarea alimentatiei ii vor face mai rezistenti in fata unei vieti atat de istovitoare pentru marea lor majoritate.Am inceput si eu cu o mica schimbare a alimentatiei ,mancand fructe ,legume,desi nu sunt o mare consumatoare de legume,dar nici carnea nu este un aliment folosit in cantitate mare si doar oadata pe saptamana.Mai greu mi-ar fi sa exclud untul si smantana.Doresc sanatate tuturor si ganduri bune !

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    Am mai citit cateva astfel de articole si mi se par partinitoare si incorecte. Leul din savana este carnivor si consuma carne cruda, omul este omnivor si consuma carne gatita adica deja "digerata pe jumatate". Fiecare animal, inclusiv omul, se adapteaza mediului in care traieste: la indieni vegetarismul este aproape regula dar asta deoarece nu-si permit carne atat dpdv climatic cat si economic. La clima noastra care nu-ti permite sa cultivi tot anul nu poti trece iarna cu fasole si mere, ai nevoie de carne. Ok, acum in sec XXI, probabil acest lucru nu mai tine de supravietuire, dar lucrurile nu difera f mult. Cu tot importul de alimente iarna si chiar tot anul, niciodata piata noastra nu va arata ca pietele tarilor calde.
    Toate aceste articole care fac propaganda unei parti sau alteia, nu tin cont de context si anume omul nu este un simplu animal, el este evoluat, omul cultiva cereale, legume, domesticeste animale si isi gateste si conserva alimentele.
    Iar condimentele nu au rol de a masca gustul mancarii ci de a-l desavarsii si, de asemenea, au si un rol medical, in predigestie (marinare), digestie si sterilizare. Condimentele se folosesc si in prepararea legumelor.
    Cat despre sila pe care o declanseaza carnea cruda aceasta este o boala a vremurilor in care traim, unde oamenii nu isi respecta mancarea fie leguma sau animal. Cati dintre oraseni stiu diferenta intre rata si gasca daca nu scrie pe ambalaj sau pe cartonasul de la zoo, cati stiu ca laptele nu apare ca prin minune in cutie sau sticla, la untul se face din lapte sau ca pieptul de pui se plimba la un moment dat pe 2 picioruse? majoritatea orasenilr sunt rupti de natura, sunt scosi pur si simplu din context. Probabil de aceea si se mananca atata carne, ea creste in copac alaturi de "leguma" rosie si altele.
    Si deoarece suntem in Post, ar trebui sa tinem seama si de povetele religiilor: cumpatare in orice fie mancare, ganduri sau fapte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate/stimată anonim, acest articol nu este unul de propagandă. Propaganda este o doctrină sau o teorie răspândită sistematic pentru a câștiga adepți. Acest blog nu se ocupă cu așa ceva. Este pur informativ și are ca scop informarea corectă a cititorilor săi, fără a impune ceva. Din domeniul sănătății selectăm texte scrise de specialiști, al căror conținut poate veni în ajutorul oamenilor deschiși la minte. Din comentariul dv. se vede clar că nu aveți nicio pregătire în acest sens. Vreți să mâncați carne? Perfect! Nu vă oprește nimeni... în afară de Dumnezeu, din când în când.

      Ștergere
  3. Nu mai maninc carne de 25 de ani si ma simnt excelent . Carnea este cadavru plin de adrenalina ,hormonul mortii si miliarde de virusi si bacterii tipice cadavrelor . Consumul de carne este un semn de intirziere mintala .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Vaccinurile - prevenția care îmbolnăvește + eBook
    21.06.2013 - 3 Comments
    --> VACCINURILE PREVENŢIA CARE ÎMBOLNĂVEŞTE ŞI UNEORI CHIAR UCIDE De curând, a fost publicată o carte care a stârnit atât interesul părinţilor, cât şi al medicilor: „Vaccinurile:…
  • Condimentele și mirodeniile
    21.03.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CONDIMENTELE ŞI MIRODENIILE - BENEFICIILE LOR PENTRU SĂNĂTATE - Condimentele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da…
  • Cum să mâncăm sănătos
    22.03.2012 - 6 Comments
    --> CUM SĂ MÂNCĂM SĂNĂTOS Scuza cel mai des întâlnită la toţi cei care constată că nu se hrănesc sănătos, este timpul.  Nu ai timp să mănânci de 5 ori pe zi, nu ai…
  • Smochine, stafide și curmale
    01.04.2012 - 0 Comments
    --> SMOCHINE, STAFIDE ȘI CURMALE Mâncaţi smochine, stafide şi curmale! Recomandarea vine din partea prof. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare…
  • 13 oameni care și-au împărtășit momentele de „Bag picioarele, îmi dau demisia!”
    07.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 oameni care și-au împărtășit momentele* de „Bag picioarele, îmi dau demisia!”1. Acest renunțător tăcut:”Am fost supraveghetor la Dollar…
  • Mircea Badea despre curve + documentar (RO)
    09.12.2012 - 0 Comments
    --> MIRCEA BADEA DESPRE CURVE Acest text a fost scris în 2009.   Aleg să-l public din nou, ușor adăugit, pentru că e, poate, mai valabil ca atunci. „În opinia mea, curva nu…
  • Mazărea - o proteină vegetală de calitate
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> MAZĂREA – o proteină vegetală de calitate Mazărea (Pisum sativum) este originară din Asia Centrală. Se pare că pentru prima oară, boabele verzi ale acestei leguminoase, rudă bună…
  • Tipul acesta se împrietenește cu toate animalele pe care le întâlnește, iată 30 dintre cele mai bune selfie-uri cu ele + FOTO
    13.08.2021 - 0 Comments
    Faceți cunoștință cu omul supranumit „Animal Whisperer” (Șoptitorul animalelor), un fotograf și aventurier care stăpânește arta de a face selfie-uri cu animale exotice. Originar din Irlanda, Allan…
  • Paradisul din Letonia
    23.03.2016 - 3 Comments
    PARADISUL DIN LETONIA Letonia este una dintre țările baltice din nordul Europei, având ca vecine Estonia, Lituania, Rusia, Belarus și Suedia. Aici, la 80 km de capitala Riga, există un tărâm de…
  • 24 Titanic Facts You Probably Didn't Know About + VIDEO
    20.12.2022 - 0 Comments
    1. The richest passenger on board the Titanic was John Jacob Astor IV. His net worth was around $85 million (or $2 billion in today's terms). Astor perished with the Titanic. He was last seen smoking…
  • Unde, când, cum și cât trebuie să mâncăm
    09.01.2015 - 2 Comments
    UNDE, CÂND, CUM ȘI CÂT TREBUIE SĂ MÂNCĂM Atitudinea omului în fața actului nutrițional, adică felul în care ne comportăm la masă, este cât se poate de individualizată, constituind rezultatul…
  • Sfaturi şi idei de cadouri pentru businessmanii pretenţioşi
    03.08.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sfaturi şi idei de cadouri pentru businessmanii pretenţioşi În mediul corporate şi business, oferirea unui cadou ridică mai multe…
  • Lămâile înghețate
    08.12.2013 - 5 Comments
    --> LĂMÂILE ÎNGHEȚATE Toată lumea știe că lămâia este apreciată de nutriționiști atât ca aliment, cât și ca remediu pentru foarte multe probleme de sănătate. În sucul de lămâie, care…
  • Busuiocul - plantă magică și vindecătoare
    04.04.2013 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BUSUIOCUL - PLANTĂ MAGICĂ ȘI VINDECĂTOARE Busuiocul este o plantă originară din India, cunoscută și folosită încă în urmă cu 3…
  • Cum ne îmbolnăvesc emoțiile negative + documentar (RO)
    19.07.2012 - 0 Comments
    --> CUM NE ÎMBOLNĂVESC EMOȚIILE NEGATIVE Despre legătura dintre psihic și somatic s-a scris foarte mult; se cunosc în medicină acele boli numite psihosomatice, adică declanșate și…
  • Tribul Himba + slideshow
    26.10.2014 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "0222328888"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; TRIBUL HIMBA Membrii tribului Himba, locuitori…
  • OMS declară ASPARTAMUL posibil cancerigen. Iată ce înseamnă asta pentru sucul tău dietetic.
    22.07.2023 - 0 Comments
    Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC), care este agenția specializată în cancer a Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat că aspartamul poate fi un posibil pericol cancerigen…
  • 22 de fapte despre mâncăruri care sunt 100% adevărate + FOTO
    27.06.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Cei mai gustoși cartofi prăjiți sunt ultimii de la fundul pungii. 2. Și dacă rupi mai întâi colțurile unui biscuit, îl face să aibă…
  • Cu o lună înainte de un atac de cord, corpul tău te va avertiza prin aceste 8 semnale
    19.10.2020 - 0 Comments
    Prevenirea este mai bună decât tratarea. Această regulă simplă se aplică oricărei boli și este deosebit de valoroasă atunci când simptomele nu sunt recunoscute în mod corespunzător.Iată simptomele…
  • Mitul calciului din lactate și cele mai bune surse de calciu
    29.10.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MITUL CALCIULUI DIN LACTATE  ȘI CELE MAI BUNE SURSE DE CALCIU Dacă vreţi să aflaţi ceva dintr-un anumit domeniu, trebuie să…
  • 15 lucruri pe care cuplurile uită să le discute înainte de a se căsători
    11.10.2022 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lipsa de compatibilitate și de comunicare sunt două dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii divorțează. Persoanele care doresc…
  • Sucurile de fructe și legume - beneficii pentru sănătate
    05.03.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SUCURILE DE FRUCTE ȘI LEGUME – BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE – Datorită conținutului lor bogat în aminoacizi, săruri minerale, enzime și…
  • 10 feluri prin care Edison l-a tratat pe Tesla ca un nemernic
    31.12.2022 - 0 Comments
    Thomas Edison are peste o mie de brevete pe numele său. Unele dintre ele se bazează chiar pe propriile sale idei. Dar, de cele mai multe ori, el a lucrat pe baza descoperirilor unui alt mare inovator…
  • 21 decembrie 2012 - de la Apocalipsă citire + documentar (RO)
    20.12.2012 - 0 Comments
    --> 21 DECEMBRIE 2012 – DE LA APOCALIPSĂ CITIRE – Dionýsis Simópoulos, directorul Planetariului din Atena În ultima vreme,…
  • 30+ imagini uluitoare care te vor face să te gândești de două ori înainte de a înota în ocean (partea a II-a)
    08.12.2021 - 0 Comments
    20. Puterea oceanuluiDezastrele naturale pot distruge orașe și crea pagube imense în regiunile de coastă. Tsunami-urile au devastat orașe și au luat vieți din cauza puterii lor absolute. Oceanul nu…
  • Fanatismul religios și nevoia de „sânge” + VIDEO
    21.11.2012 - 8 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FANATISMUL RELIGIOS ȘI NEVOIA DE „SÂNGE” Surprinzător de real, secolul…
  • Ce nu vi se spune despre donarea de organe + documentar (RO)
    23.03.2017 - 16 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE NU VI SE SPUNE DESPRE DONAREA DE ORGANE Știați că, pentru a i se putea preleva organele, „mortul” trebuie anesteziat? Ei bine, da,…
  • 21 de fapte interesante despre viețile noastre
    24.05.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 21 de fapte despre viețile noastre care îți vor schimba modul în care percepi anumite lucruri 1. Un milion de secunde înseamnă 11,57…
  • Virus-mania
    10.06.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VIRUS-MANIA Motto: Medicii prescriu medicamente despre care ştiu puţine lucruri, pentru a vindeca boli despre care ştiu şi mai puţine…
  • Pretinsa călătorie spre Lună a misiunii Apollo + documentar (RO)
    11.07.2017 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRETINSA CĂLĂTORIE SPRE LUNĂ A MISIUNII APOLLO Termenul „aselenizare” înseamnă coborârea unui vehicul (cu sau fără echipaj uman) pe…
  • Totul despre vitamine
    04.04.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TOTUL DESPRE VITAMINE Să nu pierdem niciodată din vedere vitaminele naturale pe care fructele şi legumele ni le pun la…
  • Controversa Sionului - eBook + VIDEO (RO)
    14.05.2016 - 0 Comments
    CONTROVERSA SIONULUI Douglas Reed „The Controversy of Zion” a fost scrisă între anii 1951 și 1956 și publicată pentru prima oară în 1978, la Editura Dolphin Press, Durban, Africa de Sud.…
  • Complicațiile toaletei moderne
    17.10.2012 - 0 Comments
    --> COMPLICAȚIILE TOALETEI MODERNE Ar fi fost bine dacă inventatorii toaletei moderne s-ar fi oprit înainte să o lanseze sub fundul umanității, spun specialiștii. Văzută ca un simbol al…
  • Diamantul memorial + VIDEO
    12.12.2014 - 2 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "0222328888"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; DIAMANTUL MEMORIAL Sub deviza „Noi imortalizăm…
  • Boli infecțioase cauzate de microbi? - un basm modern + documentar
    24.07.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BOLI INFECȚIOASE CAUZATE DE MICROBI? UN BASM MODERN Prof. dr. Karl Probst Atunci am văzut că, pentru cei mai mulţi, ştiinţa este doar…
  • Marele jaf comunist - documentar
    20.05.2012 - 0 Comments
    --> MARELE JAF COMUNIST În august 1959, șase foști membri ai nomenclaturii comuniste și colaboratori ai Securității fură o mașină a Băncii Naționale în care se aflau 1,6 milioane…
  • Dr. Sang Lee - Genele și semnificația lor + documentar (RO)
    10.11.2012 - 3 Comments
    --> GENELE ȘI SEMNIFICAȚIA LOR Dr. Sang Lee este un scriitor prolific și o persoană celebră în Coreea de Sud, mai ales datorită…
  • OSHO - Dorința de perfecțiune
    14.09.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DORINȚA DE PERFECȚIUNE  OSHO Dorința de perfecțiune este căutarea pântecului pierdut, a paradisului pierdut. Cât timp s-a…
  • Rețete culinare - Salată de macrou sau hering afumat
    08.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SALATĂ DE MACROU SAU HERING AFUMAT Ingrediente - 300 g pește afumat (macrou sau hering) - 300 g cartofi potriviți - 2-3 morcovi - 100…
  • Ce s-ar întâmpla dacă oamenii și pisicile și-ar inversa rolurile? (FOTO)
    30.10.2017 - 0 Comments
    Manfried the Man, animalul de companie „adorabil” Pisicile sunt cele mai frumoase dar și cele mai rele creaturi din lume. Într-un moment sunt afectuoase și drăgălașe, iar apoi te trezești din…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *