Omul nu este făcut să mănânce carne + documentar (RO)




OMUL NU ESTE FĂCUT SĂ MĂNÂNCE CARNE

Cu toate că unii istorici și antropologi susțin că omul este omnivor, alcătuirea noastră anatomică – gura, dinții, sistemul digestiv – indică mai degrabă că suntem făcuți pentru o alimentație fără carne. Și o bună parte a omenirii încă trăiește în acest fel. Iar în țările cele mai industrializate, pasiunea pentru carne are mai puțin de 100 de ani. De fapt, a început o dată cu frigiderul și societatea de consum. Dar nici măcar în secolul XXI corpul omului nu s-a adaptat la mâncatul cărnii. Carl von Linné, botanist, zoolog și medic din secolul al XVIII-lea, spunea: „Alcătuirea internă și externă a omului, comparată cu cea a animalelor, indică faptul că fructele și legumele suculente constituie hrana lui naturală”. Linné avea dreptate. Dacă analizăm cu atenție structura anatomică a mamiferelor și a oamenilor, reiese clar că suntem mult mai apropiați de animalele erbivore decât de cele carnivore. Cu alte cuvinte, nu suntem programați de natură să ingerăm și să digerăm carnea. Iată câteva dovezi clare:

Carnivore – au gheare
Erbivore – nu au gheare
Oameni – nu au gheare

Carnivore – nu au pori în piele și transpiră prin limbă
Erbivore – transpiră prin porii pielii
Oameni – transpiră prin porii pielii

Carnivore – au dinții din față ascuțiți și nu au molari plați, pentru mestecat
Erbivore – nu au dinții din față ascuțiți, iar molarii sunt plați și folosesc la mărunțirea hranei
Oameni – nu au dinții frontali ascuțiți, iar molarii sunt plați, folosind la mărunțirea hranei


Carnivore – au tractul intestinal de 3 ori mai lung decât lungimea corpului, astfel încât carnea, care intră rapid în descompunere, să nu stagneze mult timp în intestine
Erbivore – au tractul intestinal de 10-12 ori mai mare decât lungimea corpului
Oameni – au tractul intestinal de 10-12 ori mai mare decât lungimea corpului

Carnivore – secretă un acid clorhidric puternic în stomac, necesar digerării cărnii
Erbivore – secretă un acid stomacal de 20 de ori mai slab decât al carnivorelor
Oameni – secretă un acid stomacal de 20 ori mai slab decât al carnivorelor

Carnivore – nu au nevoie de glande salivare, pentru pre-digerarea cerealelor și a fructelor
Erbivore – au glande salivare bine dezvoltate, necesare pre-digerării cerealelor și fructelor 
Oameni – au glande salivare bine dezvoltate, necesare pre-digerării cerealelor și fructelor

Carnivore au saliva acidă, fără ptialină, enzima necesară pre-digerării cerealelor 
Erbivore au saliva alcalină, cu ptialină, pentru pre-digerarea cerealelor
Oameni – au saliva alcalină, cu ptialină, pentru pre-digerarea cerealelor

Din această scurtă analiză comparativă reiese clar că, dacă oamenii ar fi fost creați de natură să mănânce carne, n-ar fi avut aceste asemănări anatomice izbitoare cu animalele erbivore. 

Vă puteți întreba: „Dar dacă n-am fost creați să mâncăm carne, de ce o facem?” Pentru că am fost condiționați de mici să mâncăm carne. Carnivorii au o vorbă: „În natură, animale omoară alte animale pentru a se hrăni. Prin urmare, acest obicei face parte din legile naturii”. Ei bine, nu-i chiar așa. În primul rând, noi nu trăim în sălbăticie. În al doilea rând, noi nu am fost meniți să ucidem animale și să le mâncăm. Am fi cu toții mai sănătoși dacă n-am face asta. Dacă nu știați, aflați că, în decurs de 4 ore de la ingerare, carnea intră în putrefacție, iar resturile ei se lipesc de pereții intestinali, unde rămân timp de 72 de ore, și chiar mai mult (luni sau ani), dacă persoana suferă de constipație.

Ultimul punct pe care aș vrea să-l ating în demonstrarea faptului că noi, oamenii, nu suntem creați să mâncăm carne este acela că toate animalele carnivore sau omnivore își consumă carnea crudă. Atunci când un leu ucide un erbivor, primul lucru pe care-l face el este să-și sfâșie prada în zona stomacului, pentru a-i mânca organele pline de sânge (nutrienți). În timp ce mănâncă stomacul, ficatul, intestinele etc., leul linge tot sângele din aceste zone. Chiar și urșii, care sunt omnivori, mănâncă somonul crud. În schimb, nouă, oamenilor, carnea crudă, plină de sânge, ne face silă. De aceea o gătim și o condimentăm, mascându-i astfel gustul. Un exemplu: dacă o căprioară moare arsă într-un incendiu de pădure, niciun carnivor nu se va atinge de carnea ei. Un alt exemplu: leii aflați în captivitate sunt hrăniți exclusiv cu carne crudă, altfel ar muri de foame.

Dacă noi, prin natura noastră, am fi carnivori, am putea mânca carnea crudă și îmbibată de sânge. Și ni s-ar părea foarte bună la gust. Adevărul e că numai gândul la un astfel de meniu ne întoarce stomacul pe dos. De aceea am inventat gătitul la foc și asezonarea cărnii cu sare, condimente, ketchup, maioneză, muștar sau diverse sosuri. Este singurul mod în care noi, oamenii, putem mânca carne. Chiar și numai acest lucru ar trebui să ne dea de gândit.


Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)

Devorând Pământul
(Devour the Earth) (RO)



Comentarii

  1. Foarte interesant.Din pacate oamenii in general au fost obisnuiti cu hrana omnivora si desi unii consuma putina carne ,nu se pot lipsi de ea din cauza de obisnuinta.Asta nu inseamna ca nu se poate reduce treptat pana la renuntare, la carne.Cei care agreeaza in special legumele si fructele ,se pot adapta cred mai usor ,invatand sa introduca in alimentatia zilnica si tot ce inlocuieste carnea .Nu este usor,dar se poate .Cred ca este un proces mai lung de invatare a gustului pentru alimentatie ierbivora,de introducere in alimentatie a multor cereale ,legume cu care nu prea am fost obisnuiti.Dar pentru ca starea de bine a organismului sa se simta ,se poate incepe treptat .Poate tinerii vor invata si vor reusi sa fie si convinsi ca schimbarea alimentatiei ii vor face mai rezistenti in fata unei vieti atat de istovitoare pentru marea lor majoritate.Am inceput si eu cu o mica schimbare a alimentatiei ,mancand fructe ,legume,desi nu sunt o mare consumatoare de legume,dar nici carnea nu este un aliment folosit in cantitate mare si doar oadata pe saptamana.Mai greu mi-ar fi sa exclud untul si smantana.Doresc sanatate tuturor si ganduri bune !

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    Am mai citit cateva astfel de articole si mi se par partinitoare si incorecte. Leul din savana este carnivor si consuma carne cruda, omul este omnivor si consuma carne gatita adica deja "digerata pe jumatate". Fiecare animal, inclusiv omul, se adapteaza mediului in care traieste: la indieni vegetarismul este aproape regula dar asta deoarece nu-si permit carne atat dpdv climatic cat si economic. La clima noastra care nu-ti permite sa cultivi tot anul nu poti trece iarna cu fasole si mere, ai nevoie de carne. Ok, acum in sec XXI, probabil acest lucru nu mai tine de supravietuire, dar lucrurile nu difera f mult. Cu tot importul de alimente iarna si chiar tot anul, niciodata piata noastra nu va arata ca pietele tarilor calde.
    Toate aceste articole care fac propaganda unei parti sau alteia, nu tin cont de context si anume omul nu este un simplu animal, el este evoluat, omul cultiva cereale, legume, domesticeste animale si isi gateste si conserva alimentele.
    Iar condimentele nu au rol de a masca gustul mancarii ci de a-l desavarsii si, de asemenea, au si un rol medical, in predigestie (marinare), digestie si sterilizare. Condimentele se folosesc si in prepararea legumelor.
    Cat despre sila pe care o declanseaza carnea cruda aceasta este o boala a vremurilor in care traim, unde oamenii nu isi respecta mancarea fie leguma sau animal. Cati dintre oraseni stiu diferenta intre rata si gasca daca nu scrie pe ambalaj sau pe cartonasul de la zoo, cati stiu ca laptele nu apare ca prin minune in cutie sau sticla, la untul se face din lapte sau ca pieptul de pui se plimba la un moment dat pe 2 picioruse? majoritatea orasenilr sunt rupti de natura, sunt scosi pur si simplu din context. Probabil de aceea si se mananca atata carne, ea creste in copac alaturi de "leguma" rosie si altele.
    Si deoarece suntem in Post, ar trebui sa tinem seama si de povetele religiilor: cumpatare in orice fie mancare, ganduri sau fapte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate/stimată anonim, acest articol nu este unul de propagandă. Propaganda este o doctrină sau o teorie răspândită sistematic pentru a câștiga adepți. Acest blog nu se ocupă cu așa ceva. Este pur informativ și are ca scop informarea corectă a cititorilor săi, fără a impune ceva. Din domeniul sănătății selectăm texte scrise de specialiști, al căror conținut poate veni în ajutorul oamenilor deschiși la minte. Din comentariul dv. se vede clar că nu aveți nicio pregătire în acest sens. Vreți să mâncați carne? Perfect! Nu vă oprește nimeni... în afară de Dumnezeu, din când în când.

      Ștergere
  3. Nu mai maninc carne de 25 de ani si ma simnt excelent . Carnea este cadavru plin de adrenalina ,hormonul mortii si miliarde de virusi si bacterii tipice cadavrelor . Consumul de carne este un semn de intirziere mintala .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Trioul salvat, format dintr-un leu, un urs și un tigru a trăit împreună ca o familie + FOTO
    14.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nu este ciudat să vezi o pisică înțelegându-se bine cu o haită de câini sau o vulpe împrietenindu-se cu un câine. Dar cum ar fi atunci când…
  • Cum ne îmbolnăvesc emoțiile negative + documentar (RO)
    19.07.2012 - 0 Comments
    --> CUM NE ÎMBOLNĂVESC EMOȚIILE NEGATIVE Despre legătura dintre psihic și somatic s-a scris foarte mult; se cunosc în medicină acele boli numite psihosomatice, adică declanșate și…
  • Fabrica de E-uri + VIDEO
    01.05.2012 - 0 Comments
    --> FABRICA DE E-URI Area 51 a industriei alimentare din România Rafturile gigantice sunt pline cu mâncare. Nu vă frecaţi la ochi! Ce se află în saci şi bidoane de plastic nu este…
  • Bruce Lipton - Influența psihicului asupra corpului
    11.06.2013 - 2 Comments
    --> INFLUENȚA PSIHICULUI ASUPRA CORPULUI Bruce Lipton Fragment din interviul realizat în dec. 2011 de Cristian Mureșan - TVR Cluj - Ce înseamnă evoluţia spontană? Este aceasta…
  • 15 automobile incredibil de scumpe ale celebrităților + FOTO
    28.11.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pentru cetățeanul de rând, prețul acestor mașini este mai mult decât suficient pentru a-și achita creditul ipotecar, creditul ipotecar al…
  • Lucruri la care să renunți
    19.10.2013 - 1 Comments
    -->   LUCRURI LA CARE SĂ RENUNȚI În general, oamenii nu țin cont de sfaturi, nici măcar de cele bune. Nici măcar când acestea sunt…
  • Oul și sănătatea
    28.03.2012 - 1 Comments
    --> OUL ŞI SĂNĂTATEA   Unul dintre miturile despre alimentaţie: oul este un aliment toxic şi, consumat frecvent, duce la creşterea colesterolului şi la dureri de ficat. Fals!…
  • Un Rubens la Gherla
    23.09.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "9627982567"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; UN RUBENS LA GHERLA Peter Paul Rubens…
  • America - în topul națiunilor + VIDEO (EN)
    16.04.2015 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); AMERICA - ÎN TOPUL NAȚIUNILOR Cea mai grasă populație din lume. În lista publicată în 2013 de revista medicală Lancet,…
  • Mini-ghid pentru părinți: Cum alegi trolerul pentru copilul tău?
    04.12.2018 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mini-ghid pentru părinți: Cum alegi trolerul pentru copilul tău? Atunci când te pregătești de plecare într-o călătorie împreună…
  • Gregg Braden - Știința miracolelor + VIDEO
    14.01.2013 - 4 Comments
    --> ȘTIINȚA MIRACOLELOR Gregg Braden Până la începutul anilor 1900, întreaga ştiinţă occidentală s-a bazat pe principiul…
  • What You Didn't Know About Japan
    17.12.2022 - 0 Comments
    Here's a list of interesting facts about Japan:- Japan is made up of 6,852 islands, 430 of which are uninhabited.- The Japanese name for Japan is 'Nihon' or 'Nippon', which means 'origin of the…
  • Marijuana legalizată: Canada se întoarce la înțelepciunea veacurilor trecute
    22.01.2024 - 0 Comments
    În 1997, în Cehoslovacia a fost găsită o frânghie de cânepă datând din 26.900 î.Hr., fiind cel mai vechi obiect cunoscut asociat cu marijuana.  De atunci, cânepa a jucat un rol important în…
  • 14 obiecte de uz casnic care nu sunt atât de utile pe cât vor producătorii să ne facă să credem
    12.05.2023 - 0 Comments
    Rafturile supermarketurilor sunt pline de diverse produse de uz casnic care promit să îndepărteze petele, să scape de bacterii și multe alte lucruri aparent utile. Dar, în realitate, nu toate sunt…
  • Mistere ale istoriei speciei umane + documentar (RO)
    04.08.2013 - 0 Comments
    --> MISTERE ALE ISTORIEI SPECIEI UMANE Descoperiri arheologice recente pun sub semnul întrebării teoriile oficiale…
  • 15 poze care dovedesc că schimbarea climatică nu e o glumă!
    12.10.2020 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orașele se inundă, pădurile ard și ghețarii se topesc, iar acțiunile zilnice ale oamenilor nu fac decât să înrăutățească situația. Dacă o…
  • Amintiri din tinerețea noastră + documentar
    18.05.2012 - 0 Comments
    --> AMINTIRI DIN TINEREŢEA NOASTRĂ Anii tinereţii noastre,  când ne durea în cot de comunism,  pentru că eram prea ocupaţi să ne trăim tinereţea... Din 1948, România…
  • Cum arată unele alimente în habitatul lor natural
    07.05.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM ARATĂ UNELE DINTRE ALIMENTELE NOASTRE ÎN HABITATUL LOR NATURAL Cu toții știm cum arată plantele care fac mere, portocale, căpșuni…
  • Rețete culinare - Ciorbă de piept de pui cu tarhon
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> CIORBĂ DE PIEPT DE PUI CU TARHON Ingrediente pentru 4 porții: - doi morcovi - două linguri de ulei - o jumătate de piept de pui - un păstârnac - două cepe - un ardei gras -…
  • Adevărul despre organismele modificate genetic + documentare (RO)
    04.06.2012 - 1 Comments
    --> ADEVĂRUL DESPRE ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC OMG – organisme modificate genetic. Acestea pot fi plante, animale, bacterii, drojdii, mucegaiuri, care sunt modificate…
  • Beneficiile mersului pe jos
    09.09.2014 - 1 Comments
    --> BENEFICIILE MERSULUI PE JOS Corpul uman este făcut pentru a merge. S-a constatat că un mers în ritm normal timp de 30 de minute are un impact enorm asupra stării noastre de…
  • Ce nu știați despre vaccinul antipolio + VIDEO
    24.02.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "6905085768"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CE NU ȘTIAȚI DESPRE VACCINUL…
  • David Icke - Prefăcătoria sau escroci pe care i-am cunoscut
    04.10.2012 - 0 Comments
    --> PREFĂCĂTORIA ...SAU ESCROCI PE CARE I-AM CUNOSCUT A  schimba ceva în lume înseamnă a munci efectiv pentru asta, și…
  • Spanacul - mătura intestinului
    01.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SPANACUL - mătura intestinului Calităţile curative ale spanacului se cunosc din cele mai vechi timpuri, el fiind numit şi „mătura…
  • Totul despre vitamine
    04.04.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TOTUL DESPRE VITAMINE Să nu pierdem niciodată din vedere vitaminele naturale pe care fructele şi legumele ni le pun la…
  • Smochine, stafide și curmale
    01.04.2012 - 0 Comments
    --> SMOCHINE, STAFIDE ȘI CURMALE Mâncaţi smochine, stafide şi curmale! Recomandarea vine din partea prof. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare…
  • 9/11 ZERO - O investigare a evenimentelor din 11 septembrie (documentar RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});    ZERO  - O INVESTIGARE A EVENIMENTELOR DIN 11 SEPTEMBRIE 2001 -  Un documentar realizat după cartea lui Giulietto…
  • 9 obiceiuri cotidiene de care ar fi bine să scapi cât mai repede posibil
    28.11.2021 - 0 Comments
    Așteptați cu nerăbdare o ceașcă de cafea fierbinte și parfumată în fiecare dimineață? Nu puteți urmări un film fără să ronțăiți niște popcorn sărat cu unt? Dacă răspunsul tău este da, atunci poți fi…
  • Scrisoare deschisă privind evoluţionismul şi creaţionismul în şcolile din România + documentar (RO)
    23.09.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false …
  • Rețete culinare - Pască de griș
    08.04.2012 - 0 Comments
    PASCĂ DE GRIŞ Ingrediente - 1 kg brânză dulce de vaci - 6 ouă - 200 g unt - 1 cană zahăr - ½ plic praf de copt - 10 linguri rase griș - vanilie, stafide Preparare Se amestecă…
  • Eliberarea creativității: Puterea transformatoare a LEGO în dezvoltarea copiilor
    06.05.2024 - 0 Comments
    În peisajul colorat al copilăriei, puține jucării au farmecul durabil și potențialul educațional al LEGO. Aceste cărămizi umile care se întrepătrund au traversat generațiile, captivând mințile tinere…
  • Top 10 World's Most Humane Prisons
    21.12.2022 - 0 Comments
    The degree of civilisation of a society can be measured by visiting its prisons. F. DostoevskyWhen we refer to "civilized countries", we are talking about those countries where society is…
  • Un misterios obiect gigantic a ajuns pe o plajă izolată din Australia
    22.07.2023 - 0 Comments
    Un obiect metalic masiv găsit în derivă în largul unei plaje îndepărtate din Australia de Vest este învăluit în mister, în timp ce oficialii încearcă să afle de unde provine.Poliția a supravegheat…
  • 10 greșeli de gătit pe care le facem adesea fără să ne dăm seama
    21.10.2021 - 0 Comments
    Sunteți mai degrabă un bucătar priceput sau mai degrabă genul de persoană care dă vina pe aragaz atunci când lucrurile merg prost? Dacă ați ales a doua opțiune, trebuie să știți că nu sunteți singur.…
  • Cosmeticele îngrașă + VIDEO
    28.06.2012 - 0 Comments
    --> COSMETICELE ÎNGRAȘĂ Ai câteva kilograme în plus și ești disperată că nu le poți da jos, deși mănânci corect, faci exerciții și bei multă apă? Te întrebi unde greșești de…
  • Dr. Călin Mărginean - Vin vremuri „negre” pentru sănătatea noastră
    20.08.2013 - 8 Comments
    --> VIN VREMURI „NEGRE” PENTRU SĂNĂTATEA NOASTRĂ! MERITĂ ÎNSĂ SĂ... PROFITĂM DIN PLIN DE ELE Dr. Călin Mărginean Dragi prieteni, a sosit în sfârșit vara, anotimpul meu preferat; și…
  • Cine și când a început Al Doilea Război Mondial
    23.08.2013 - 5 Comments
    -->  CINE ȘI CÂND A ÎNCEPUT AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL „23 August 1944 - ziua eliberării patriei noastre de sub jugul fascist”. Timp de peste patru decenii, 23 august a fost ziua…
  • TAPPED (Povestea apei îmbuteliate și a resurselor de apă) – documentar (RO)
    22.05.2012 - 0 Comments
    --> TAPPED  Povestea apei îmbuteliate și a resurselor de apă „De la sticlele de plastic şi până în mările şi oceanele lumii, unde ajung într-un final majoritatea lor,…
  • 50 de feluri prin care câinii comunică cu tine (Partea I)
    05.12.2018 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); V-ați întrebat vreodată ce gândește sau simte câinele vostru? Cu siguranță v-ați surprins patrupedul făcând ceva atât de bizar încât…
  • Am fost șocat să descopăr că aceste 16 alimente și produse cotidiene NU SUNT VEGANE!
    13.05.2023 - 0 Comments
    Nu mă refer aici doar la mâncare.Pentru majoritatea veganilor, renunțarea la carne și la produsele de origine animală reprezintă inițial o schimbare de dietă. Care, mai târziu, se extinde la…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *