Pericolele din apa îmbuteliată




PERICOLELE DIN APA ÎMBUTELIATĂ

Este apa de la robinet mai sigură decât apa îmbuteliată? Este o întrebare la care n-ar trebui să vă vină greu să răspundeți. Dacă vă dați puțin osteneala să vă informați asupra regulilor și criteriilor pe care trebuie să le respecte apa furnizată de municipalitate în țările dezvoltate (din care, cu onoare, facem parte), atunci răspunsul este DA, apa orașului este indiscutabil mai sigură decât cea cumpărată din supermarket. De fapt, în cele mai multe dintre cazuri, apa îmbuteliată, pe care o cumpărați la un preț de o mie de ori mai mare, nu este altceva decât apă de la robinet, trecută (sau nu) prin niște filtre. Rețineți: Nu există nicio dovadă științifică cum că apa îmbuteliată v-ar aduce vreun beneficiu. Singurul avantaj de care beneficiază această apă este acela al unui marketing agresiv, iar acest avantaj nu este al dumneavoastră, ci al industriei respective, care în felul acesta a creat o afacere care-i aduce profituri de miliarde.

Costurile apei îmbuteliate sunt substanţial mai mari în comparaţie cu cele pe care le plătim pentru apă potabilă de la robinet. Cu toate acestea, un studiu recent sugerează că această apă îmbuteliată nu este nicidecum mai sănătoasă pentru organismul uman. Apa din magazine este supusă unor teste mult mai puţin stricte în comparaţie cu apa de la robinet şi este mult mai probabil să fie contaminată sau să devină o sursă de bacterii. În timp ce apa de la robinet trebuie verificată zilnic, sub un regim de inspecţie riguros, apa îmbuteliată este supusă doar lunar, și absolut aleatoriu, unor astfel de teste la sursă. În cazul în care acest control vi se pare greu de crezut, cu siguranţă informaţiile de mai jos vă vor convinge!

Ştiați că... plasticul este atât de permeabil, încât până şi detergentul cu care s-au spălat recent podelele se poate regăsi în apa îmbuteliată într-un recipient de plastic, la câteva ore de la depozitarea recipientului de plastic pe o podea proaspăt spălată?

Știați că... peturile din plastic sunt potenţial cancerigene? La fiecare schimbare de temperatură, din ele se eliberează în apă niște particule fine numite ftalați, care o contaminează. Mulți comercianţi ignoră acest aspect și depozitează peturile de apă afară, direct în bătaia soarelui în timpul zilei, temperatura lor putând scădea noaptea până la îngheţ. De câte ori n-aţi sesizat că vara peturile cu apă sunt încinse, iar iarna apa este adesea aproape îngheţată? Particulele fine de plastic, descompuse, devin astfel un potenţial cancerigen. În plus, majoritatea peturilor în care este îmbuteliată apa nu sunt biodegradabile, contribuind astfel la poluarea mediului înconjurător.


Știați că... apa minerală consumată în cantităţi mari duce la o acumulare de minerale în corp peste necesarul nostru? Totodată, sporeşte aciditatea din organism şi poate afecta stomacul. Copiii n-au voie să bea apă minerală, deoarece organismul lor nu este suficient de puternic, iar buna funcţionare a rinichilor nu trebuie să fie împiedicată de asimilarea mineralelor. De aceea, copiii n-ar trebui să bea apă cu un grad de mineralizare mai mare de 120 mg/l şi cu un conţinut de sodiu de peste 20 mg/l.

Știați că... nici măcar recipientele în care vreţi să transportaţi apa pe care o filtraţi acasă nu sunt sigure? Majoritatea conţin BPA (Bisphenol A), un monomer care intră în compoziţia mai multor polimeri, sub denumirea generică de „plastic”. Studiile au demonstrat că BPA este cauza multor boli: cancer, infertilitate, disfuncţii hormonale, boli cardiovasculare etc. BPA intră în organism şi se comportă ca un hormon agresiv, un disruptor endocrin. Recipientele/vasele din plastic cu BPA sunt şi mai periculoase la schimbarea de temperatură, aşa că nu le băgaţi în frigider sau congelator, nu le încălziți şi evitaţi să le folosiţi pentru apă sau alimente.

Știați că... în apă se află paraziţi, precum Giardia, care pot afecta serios organismul, pot dăuna ficatului şi ne pot pune sănătatea în pericol? Nici măcar apa îmbuteliată nu ne poate asigura garanţia purităţii în ceea ce priveşte paraziţii, dacă nu a fost filtrată cu o fineţe de minimum 1 micron, fiindcă paraziţii se pot ușor mula, plia și strecura prin filtrele care nu sunt din carbon activ bloc (adică dintr-o bucată condensată, dură, şi nu din granule).

Știați că... filtrele de cărbune activ nu sunt toate la fel de eficiente? De aceea, singură garanţie a apei pure este aceea pe care v-o asiguraţi/furnizaţi singuri, citind atent nu reclama, ci tabelul de performanţe al filtrelor. Oare comercianţii care îmbuteliază apă ne pun la dispoziţie şi metodele de filtrare a acesteia, tabelul de performanţe al filtrelor şi testele/analizele finale ale apei pe care o vând? N-am întâlnit așa ceva.

Știați că... filtrele din cărbune activ pot fi ele însele contaminate? Cărbunele activ este, de fapt, carbonul obţinut din diferite surse, cea mai curată şi sigură fiind cea vegetală. Sursa net superioară calitativ, vârful ierarhiei, este nuca de cocos presată. Dar alte surse pot fi periculoase şi deja contaminate, ca de pildă sursele animale de carbon activ.

Știați că... apa este mai importantă decât hrană? Organismul nostru conţine apă în proporţie de 70%. Creierul este format din 85% apă, oasele conţin 25% apă, sângele uman conţine 83% apă. Buna funcţionare a organelor şi sănătatea noastră, în general, depind în mare măsură de calitatea apei pe care o bem. Toate aceste pericole din apă trebuie şi mai atent luate în considerare de către viitoarele mămici sau de către cele care au copii mici, spre a-i feri de infestarea cu paraziţi, de modificările genetice pe care le pot cauza hormonii de sinteză din plastic sau de contaminanții care trec uşor prin pet-urile ultra permeabile de plastic.

APA DIN SUPERMARKETURI COLCĂIE DE BACTERII

Direcția Sanitar Veterinară a verificat 19 sortimente de apă dintr-un supermarket. Rezultatele sunt dezastruoase: 11 sticle depășesc limita de bacterii admisă. Trei dintre ele depăşesc limita de 15 ori, adică efectiv colcăie de microorganisme. Din punct de vedere tehnic, testul se referă la numărul de bacterii conţinut de un mililitru de apă plată de băut, și a fost repetat de două ori: o dată la temperatura de 22° C, apoi la 37°C. La primul test, apa nu trebuie să conţină mai mult de 100 de microorganisme, iar la al doilea, standardul este de 20 de microoroganisme.

Printre sortimentele testate, trei au fost de import, una dintre ele, San Benedetto, Italia, fiind apa necurată campioană, în sensul că depășește limita de bacterii de 15 ori! Dintre cele 19 sticle, doar 8 au trecut testul de puritate. Asta înseamnă că 68% din apa din magazine colcăie de bacterii! E uimitor că după scandalul din primăvara acestui an, când ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului) a depistat 5 sortimente de apă cu depășiri ale normelor admise, nici până astăzi situația nu s-a ameliorat, iar românilor li se vinde în continuare otravă pe post de apă de băut. Mai mult, după investigația ANPC, s-a dat vina exclusiv pe firmele românești care îmbuteliază apă, adică acestea ar fi mai puțin serioase decât cele occidentale. Iată că nici apa de import nu respectă normele internaționale de puritate! Ba, în multe cazuri, importurile bat apa românească la capitolul mizerie!

O altă problemă a apei îmbuteliate este că în cca 30% dintre cazuri nu se specifică lotul din care face parte sticla respectivă. Practic, ea nu are trasabilitate. Degeaba ai detectat o sticlă cu „otravă”, dacă n-ai numărul de lot, ca să poți retrage la timp produsul infectat şi să eviți îmbolnăviri în masă. De reamintit cazurile de bebeluși din Argeș, din februarie, infectați cu E-coli O26, când s-au înregistrat și decese. În prima fază a anchetei, s-a dat vina pe o fabrică de brânzeturi din Curtea de Argeș. După ce fabrica a fost închisă, s-a constatat că acea firmă n-avea nicio vină. Nici până astăzi nu se cunoaște oficial cine şi ce a îmbolnăvit acei copii! În acest context, se poate spune că doar Dumnezeu îl ocroteşte pe consumatorul român.

Este sau nu periculos să bei apă cu microoroganisme? „Depinde de tipul şi de numărul de microorganisme – adică nu este periculos în toate cazurile. În general însă, în apă nu trebuie să existe decât... apă. În al doilea rând, standardele de conţinut au fost calculate în urma a numeroase studii, adică este ceva foarte serios, ce trebuie respectat. Organismul nu se poate proteja imunitar decât până la o anumită limită, după care se îmbolnăveşte. Iar dacă depăşirea de 15 ori a standardului de microorganisme este cu virus hepatic, de pildă, îmbolnăvirea este îngrozitoare”, explică medicul Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, despre rațiunea limitării conţinutului de microorganisme din apă.

Surse: aici și aici

Comentarii

  1. DIN CARTEA 'PASII LUI IISUS',SCRISA PRIN DICTEU DIVIN DE CATRE DOAMNA GEORGETA FLOREA,AM AFLAT CA APA 'izvorul minunilor' de la izvoarele Crisului Alb a fost binecuvantata de insusi Domnul IISUS HRISTOS IN TIMPUL CALATORIEI SALE DE 777 DE ZILE PE PAMANTUL VECHII DACII.CHIAR DUMNEAEI I-A FOST RECOMANDATA DE INSUSI INGERUL DE LUMINA CREDIN TA SI COROANA, CONDUCATORUL CETELOR DE INGERI DIN SEMINTIA NEAMULUI 25,DIN RAI SI IMPARATIA CERURILOR,CEL CARE ARE IN SUPRA-VEGHERE NEAMUL ROMAN.DIN ANALIZE SE PARE CA ESTE CEA MAI BINE PROPORTIONATA APA /PLATA/.VA MULTUMESC.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Bruce Lipton - Inteligența unei celule + documentar (RO)
    22.10.2013 - 0 Comments
    --> INTELIGENȚA UNEI CELULE Bruce Lipton Fragment din interviul luat în oct. 2008 de Cristian Mureșan - TVR Cluj C.M.: Kervran a studiat transmutaţiile biologice la plante,…
  • Istoria secretă a imperiului american + documentare
    30.04.2012 - 1 Comments
    --> ISTORIA SECRETĂ A IMPERIULUI AMERICAN Istoria ne învaţă că imperiile nu dăinuiesc; ele fie se prăbuşesc, fie sunt răsturnate. Urmează un război şi un alt imperiu vine să umple…
  • Extratereștrii în istorie + documentar (RO)
    16.04.2013 - 1 Comments
    --> EXTRATEREȘTRII ÎN ISTORIA OMENIRII Deși majoritatea oamenilor cred că fenomenul OZN a apărut în secolul trecut, există dovezi care indică un contact încă din preistorie, mergând…
  • 10 secrete la locul de muncă pe care antrenorii de carieră vor să le știm, dar șefii nu
    12.08.2023 - 0 Comments
    Să recunoaștem, nimeni nu cunoaște fiecare detaliu atunci când se angajează pentru un nou loc de muncă. Nu există o carte de reguli globală care să vă spună ce trebuie să faceți și ce trebuie să…
  • Misterele Antichității + VIDEO (RO)
    10.07.2014 - 2 Comments
    --> MISTERELE ANTICHITĂȚII Ca să înțelegem ce se întâmplă în zilele noastre și ce se va întâmpla cu noi în viitor este esențial să ne cunoaștem trecutul. Dar cât cunoaștem noi,…
  • Gogorița militară
    14.03.2016 - 1 Comments
    GOGORIȚA MILITARĂ Pentru că de o bucată de vreme se tot vehiculează prin presă, mai ales cea digitală, niște articole care afirmă că, în contextul geopolitic actual, tinerii cu vârsta între 20…
  • Trei românce - trei destine de excepție
    04.03.2014 - 3 Comments
    --> TREI ROMÂNCE - TREI DESTINE DE EXCEPȚIE FLORICA SAS – LADY FLORENCE BAKER E o istorie de demult, de acum mai bine de 150 de ani. E aproape basm, așa că putem începe cu „A fost…
  • 36 de oameni își descriu țara fără să-i folosească numele
    05.12.2021 - 0 Comments
    O mulțime de țări acoperă această planetă. Majoritatea au istorii complicate și identități naționale care ar putea umple multe manuale. Dar lăsați internetul să rezume toată această complexitate la…
  • 11 lucruri pe care nu le știi despre banda adezivă Duct Tape
    25.11.2021 - 0 Comments
    Nu funcționează pe conducte; se mai numește și bandă adezivă „de rață” (duck = rață); există un festival al benzii de rață și o insulă a benzii de ductă; și a salvat misiunea Apollo 13. Plus alte…
  • Din istoria secretă a medicinii
    28.08.2012 - 6 Comments
    --> DIN ISTORIA SECRETĂ A MEDICINII - TEORIA GERMENILOR - Există cercetări ştiinţifice obiective care au fost ignorate, ascunse şi abandonate de către cei care obţin profituri…
  • Chemtrails - Dârele morții + VIDEO
    09.05.2012 - 0 Comments
    --> CHEMTRAILS - DÂRELE MORȚII Mărturii privind chemtrails - dârele care apar pe cer în urma unor avioane Top of Form Tot mai multe avioane care zboară chiar şi la mică…
  • Un măr căzut din pom înaintea lui Newton
    19.03.2017 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); UN MĂR CĂZUT DIN POM ÎNAINTEA LUI NEWTON CINE A FORMULAT PRIMUL LEGEA ATRACȚIEI UNIVERSALE? India este cunoscută ca o țară care-și…
  • Casa Regală de România
    11.06.2012 - 0 Comments
    --> CUVÂNTUL REGELUI MIHAI ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI CU OCAZIA ÎMPLINIRII VÂRSTEI DE 90 DE ANI Sunt mai bine de 60 de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la…
  • 10 organe secrete pe care nu știai că le ai
    02.11.2015 - 0 Comments
    1. Plămâni de bețiv Un set de plămâni pre-înnegriți care se activează când corpul este în stare de ebrietate. Acest lucru explică de ce unii oameni fumează doar când sunt beți. 2. Vezică de…
  • Spirulina - alga vieții
    01.04.2012 - 1 Comments
    --> SPIRULINA – alga vieții Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de nici un milimetru lungime, încadrată de cercetători undeva la graniţa dintre bacterii şi regnul vegetal.…
  • Dr. Călin Mărginean - Carob versus Cacao (VIDEO)
    23.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  CAROB VERSUS CACAO - O PARALELĂ ÎNTRE PUDRA DE ROŞCOVE ȘI CACAO - Dr. Călin Mărginean …
  • 16 hărți ale lumii care te vor face să spui „WOW!” + FOTO
    11.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hărțile pot fi utile pentru mult mai mult decât simpla localizare a granițelor sau identificarea rutelor de autobuz. Hărțile lumii pot…
  • Fabergé - faimosul bijutier rus + slideshow
    30.05.2012 - 0 Comments
    --> FABERGÉ ȘI CELE MAI SCUMPE OUĂ DIN LUME Creat de Peter Carl Fabergé în anul 1902, oul Fabergé Rothschild a fost vândut la o licitaţie organizată în 2007 cu suma-record de 18,5…
  • Vindecarea cancerului cu bicarbonat de sodiu + VIDEO (RO)
    13.04.2012 - 4 Comments
    --> VINDECAREA CANCERULUI CU BICARBONAT DE SODIU Întotdeauna mi-a plăcut o soluţie simplă la o problemă aparent complicată. Nu dărâmi casa pentru a repara o ţeavă spartă. E clar că…
  • Inteligența plantelor + VIDEO + eBook
    14.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INTELIGENŢA PLANTELOR Oamenii cred că povestea despre sentimentele plantelor ţine de science-fiction. Anul acesta se împlinesc 40 de…
  • 10 lucruri pe care oamenii nu ar trebui să le facă pisicilor lor + VIDEO
    19.12.2022 - 0 Comments
    Pentru început, nu le speriați.PUNCTE CHEIE:Evitați să vă lăsați pisica să se plictisească. Folosiți modalități creative de a o hrăni și implicați-vă în activități comune, cum ar fi joaca, pentru a o…
  • 18 conversații pe care cu toții le-am avut cu mamele noastre + FOTO
    21.03.2016 - 0 Comments
    1. Conversația „Poți să-mi împrumuți niște bani?”: Eu: Îmi împrumuți și mie 10 lei? Mama: Ce s-a întâmplat cu ceilalți 10 pe care ți i-am dat în 2007??? 2. Conversația „Dar nu înțelegi”: Eu…
  • 5 îmbunătățiri ușoare pentru locuința ta
    03.06.2023 - 0 Comments
    Dacă locuința dvs. începe să pară veche, este timpul să o actualizați. Îmbunătățirile aduse casei nu trebuie să fie costisitoare sau să necesite multă muncă pentru a avea un impact. Există o mulțime…
  • Codex Alimentarius - o istorie mai puțin cunoscută + documentare (RO)
    19.09.2012 - 4 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • 13 oameni care și-au împărtășit momentele de „Bag picioarele, îmi dau demisia!”
    07.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 oameni care și-au împărtășit momentele* de „Bag picioarele, îmi dau demisia!”1. Acest renunțător tăcut:”Am fost supraveghetor la Dollar…
  • Sarea în bucate
    07.08.2016 - 5 Comments
    SAREA ÎN BUCATE Dacă vă simțiți confuz(ă) după ce ați citit nenumăratele mesaje din mass media și de pe Internet despre ce alimente și suplimente sunt bune sau rele pentru dumneavoastră,…
  • Terapia cu semințe
    18.07.2016 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TERAPIA CU SEMINŢE Seminţele fructelor şi legumelor sunt adevărate medicamente naturale. Statisticile spun că românii ronţăie mai…
  • 7 moduri de a face sărbătorile extraordinare pentru copiii dumneavoastră
    16.12.2015 - 0 Comments
    Această perioadă a anului poate fi o provocare pentru orice părinte. Cum școlile, întreprinderile, bisericile și comunitățile de pretutindeni se pregătesc pentru a sărbători Crăciunul, următoarele…
  • 22 de fapte despre mâncăruri care sunt 100% adevărate + FOTO
    27.06.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Cei mai gustoși cartofi prăjiți sunt ultimii de la fundul pungii. 2. Și dacă rupi mai întâi colțurile unui biscuit, îl face să aibă…
  • Scrisoarea deschisă a d-lui Simion Dascălu, expert UE, către președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso
    25.09.2012 - 2 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Este viteza de internet de 100 Mbps suficientă pentru streamingul modern?
    15.08.2023 - 0 Comments
    În ultimii ani, modul în care ne uităm la televizor a cunoscut o schimbare majoră. S-au dus zilele în care tot ce aveam erau canalele de difuzare și programele difuzate pe calea aerului. În cele din…
  • 30 de erori de traducere care te vor face să râzi (FOTO)
    25.09.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dacă conduci o afacere într-o țară turistică, ar fi o mișcare inteligentă să ai semne traduse în limba engleză. Totuși, inteligența ta se…
  • Pătrunjelul - sănătatea din farfurie
    28.03.2012 - 1 Comments
    --> PĂTRUNJELUL – sănătatea din farfurie Dacă ai sistemul imunitar slăbit, n-ai poftă de mâncare eşti răcit sau ai probleme digestive, poţi încerca o cură cu pătrunjel. Planta este un…
  • 10 fapte despre George W. Bush
    03.06.2015 - 0 Comments
      1. Primul președinte cu cazier din istoria SUA (pentru conducere sub influența alcoolului si posesie de cocaină).2. A cheltuit surplusul bugetului SUA și a falimentat Trezoreria.3. A produs…
  • 20+ oameni care au zis ca NU vor pisică (FOTO)
    14.09.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. „Nu, nu vreau să țin în brațe un pui de pisică” 2. Tatăl meu, care urăște pisicile, a construit paturi suprapuse pentru motanii…
  • Dr. Călin Mărginean - Excesul ponderal și curele de slăbire (VIDEO)
    10.04.2012 - 0 Comments
    --> EXCESUL PONDERAL NE SCURTEAZĂ VIAȚA În general, oamenii își motivează recurgerea la o dietă sau mersul la sală prin…
  • Cânepa - drog sau medicament + VIDEO (RO)
    03.05.2016 - 1 Comments
    CÂNEPA – DROG SAU MEDICAMENT? În vreme ce unor bătrâni trecuţi de 80 de ani, care cultivă din moşi strămoşi pe ţarina lor cea mai veche plantă de cultură a omenirii, li se face dosar penal şi…
  • Adevărul despre necesarul de proteine + VIDEO (RO)
    10.08.2014 - 0 Comments
    --> ADEVĂRUL DESPRE NECESARUL DE PROTEINE La vârsta de 25 de ani, americanul Anthony Robbins (n. 1960) era deja unul dintre gânditorii de seamă în psihologia motivării şi a…
  • 15 BMW-uri clasice care mai merită conduse și astăzi (și 5 care doar ard bani) + FOTO
    26.12.2021 - 0 Comments
    Autoturismele BMW și-au demonstrat continuu valoarea atât pe circuitele de curse și pe șoselele din întreaga lume, cât și la condusul obișnuit de zi cu zi. Deși marca BMW vine în mod tradițional în…
  • Cancerul adoră zahărul
    04.03.2016 - 2 Comments
    CANCERUL ADORĂ ZAHĂRUL „Nu zeii sunt vinovaţi pentru bolile oamenilor. Ele sunt rezultatul nesăbuinței lor”. Pitagora Toți doctorii au învățat la facultate despre Otto Warburg și…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *