Efectele perverse ale telefonului mobil




EFECTELE PERVERSE ALE TELEFONULUI MOBIL

Telefonul mobil poate avea efecte perverse. Nu vorbim despre transformările inevitabile pe care le va induce în societate, ci despre cele pe care câmpul electromagnetic al micului aparat le poate avea asupra sănătății utilizatorului. Desigur, este prea devreme să dăm verdictul (la urma urmei, unealta are cam un deceniu de existență generalizată), dar e timpul să tragem un semnal de alarmă. Cercetări au fost întreprinse, printre altele, în Franța (Centrul de Cercetare și Informare asupra Cancerului din Lyon), în Suedia (Lennart Hardell și Kjell Hanson), studiul științific numit BioInitiative Works Report, cercetările făcute în orașul spaniol La Nora, studiul prof. Gerd Obersfeld din Salzburg și, la noi, studiul excepționalului biochimist, membru de onoare al Academiei Române, Sorin Comoroșan. Clar, pericole există ca urmare a folosirii prea intense a acestor aparate, motivul paradoxal fiind acela că microundele, traversându-ne craniul, interacționează cu moleculele de apă din celulele creierului, le perturbă, le încălzesc și, la o prea îndelungată utilizare, riscă să tulbure echilibrul țesuturilor creierului, glandele salivare și nervul optic. Aceasta nu înseamnă, însă, că trebuie să oprim progresul civilizației, ci doar că trebuie să respectăm câteva reguli de folosire a telefoanelor mobile, astfel încât să nu ne asumăm riscuri.


Faceți următoarea experiență:

Puneți două telefoane mobile față în față și, între ele, un ou crud în coajă, așa cum arată imaginea de mai jos. De pe unul dintre telefoane apelați-l pe celălalt și lăsați-le să „comunice” circa o oră, încontinuu. O să constatați că, după 25 de minute, oul se încinge, după 45 de minute oul e fierbinte, iar după 60-65 de minute, oul e fiert! Concluzia: radiațiile emise de telefoanele GSM sunt capabile să modifice proteinele oului. Acum imaginați-vă ce se întâmplă cu creierul vostru... Experiența a fost confirmată de Institutul Inginerilor din Portugalia. 


Iată în continuare „codul electromagnetic”, publicat chiar de revista L’Express, ceea ce dovedește că nu numai publicațiile științifice îl fac cunoscut, ci și mass-media generală:

- Folosiți căștile (așa-numitele hands-free), căci în acest fel, câmpul electromagnetic care generează microundele este mai departe de craniul vostru;
- Nu depășiți 6 minute într-o conversație;
- Nu vorbiți la telefon când sunteți în tren, automobil, metrou, ascensor (ca să vă urmărească convorbirea, puterea telefonului se mărește de câteva ori);
- Femeile gravide e bine să reducă convorbirile la minimum, dar mai ales să nu țină telefonul lângă burtă, deoarece fătul în formare este mult mai în pericol decât gravida;


- Nu numai copiilor, ci și adolescenților ar trebui să li se limiteze  sau chiar să li se interzică folosirea telefonului celular (sunt mai vulnerabili decât adulții și pot dezvolta cu o mai mare viteză tumori);
- Nu purtați mult timp telefonul mobil la centură și nici în buzunarul de la piept al hainei, ci în poșetă sau geantă;
- Stingeți borna wi-fi în timpul nopții;
- Nu țineți laptopul wi-fi pe genunchi, nici prea aproape de corp, folosiți-l așezat pe o masă, un scaun sau un birou.

Orice telefon mobil pornit emite câmpuri magnetice potențial dăunătoare. Posibilele efecte sunt numeroase, culminând cu alterarea structurii ADN-ului nostru. În prezent, foarte mulți oameni sunt nevoiți să-l folosească intens, pe parcursul unei zile. De aceea, aceștia trebuie să învețe cum să se protejeze de radiațiile lui. Iată ce trebuie să știți în acest sens:

Atunci când țineți telefonul mobil lipit de ureche, între 10% și 80% dintre radiațiile acestuia penetrează 5 centimetri în creierul vostru. La copii, penetrarea este chiar mai adâncă. Studiile au demonstrat că telefoanele mobile ținute lângă cap produc schimbări ale undelor cerebrale la 70% dintre oameni. Pericolul este atât de larg cunoscut, încât multe companii de asigurări exclud acoperirea daunelor legate de expunerea la radiațiile telefonului mobil.


Cum pătrund radiațiile telefonului mobil în creier
(copil de 5 ani – copil de 10 ani – adult)

Afecțiuni și boli provocate de expunerea la radiațiile telefonului mobil: dureri de cap, vătămări genetice, slăbirea sistemului imunitar, cancere (inclusiv tumori cerebrale și melanoame), scăderea nivelului de melatonină, dereglarea stimulatoarelor cardiace, pierderea memoriei, schimbări în activitatea electrică a creierului, stres cardiovascular, oboseală, probleme oculare (vedere neclară, acuitate vizuală scăzută).

Căștile audio, casca Bluetooth sau folosirea telefonului mobil pe speaker asigură o oarecare distanță de cap, dar nu elimină pericolul. Ori de câte ori telefonul este pornit, aparatul emite radiație electromagnetică – chiar și atunci când se află în standby – indiferent dacă se află atașat la curea, în buzunar, în geantă sau pe masă, în fața noastră. 

Telefoanele celulare emit două feluri de câmpuri electromagnetice (EMF): un câmp de radiații de microunde electromagnetice de la antenă și unul, mult mai puternic, de la aparat. Ambele sunt dăunătoare. Între 20 și 80% dintre radiațiile emise de antena telefonului penetrează până la 5 cm creierul unui adult.

Telefoanele mobile au efecte termale (încălzesc țesuturile vii), dar și non-termale (afectează frecvențele câmpului electromagnetic natural al corpului). Noile telefoane mobile sunt proiectate să funcționeze la puteri foarte mici, dar riscul pentru sănătate apare din cauza distanței foarte mici față de corp. Studiile au relevat faptul că oamenii care dorm cu telefonul mobil lângă pat au somnul REM perturbat, ceea ce duce, în timp, la probleme de memorare și învățare, rămânând de văzut care vor fi efectele pe termen lung. Dar se cunoaște deja că, atunci când semnalul telefonului celular este lângă cap, undele cerebrale sunt alterate în proporție de până la 70% din timp.

În sfârșit, să mai reținem faptul că medicii specializați în chirurgia creierului își limitează drastic folosirea telefonului celular și-și consiliază pacienții să nu-l țină niciodată la ureche.

A nu se înțelege, din regulile de mai sus, că trebuie să excludem din viața noastră telefonul mobil și tehnologia wi-fi. Acestea, însă, trebuie folosite cu moderație, deoarece, ca orice element nou introdus în lumea vie, are nevoie de timp pentru a fi îmbunătățit, ca să poată fi folosit în deplină siguranță. 

Surse: aici și aici

Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Embrion de dinozaur excelent conservat, descoperit într-un ou fosilizat + FOTO + VIDEO
    18.01.2022 - 0 Comments
    Un embrion de dinozaur excelent conservat a fost descoperit într-un ou fosilizat.Specimenul a fost găsit în Ganzhou, în sudul Chinei, și este unul dintre cei mai complecși embrioni de dinozaur…
  • Fenomene atmosferice spectaculoase + VIDEO + slideshow
    24.09.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Cireșele - diureticele naturii
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> CIREŞELE – diureticele naturii Vestitoare a zilelor frumoase de vară, cireaşa ne oferă cca 40 de calorii la 100 g şi o cantitate interesantă de vitamina C şi de provitamina A.…
  • Iarba grasă... și frumoasă - buruiană de leac
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> IARBA GRASĂ – buruiana de leac Iarba grasă, (Portulaca oleracea) este o plantă cunoscută de mii de ani, utilizată ca aliment, dar şi ca medicament pentru unele boli. Ea creşte…
  • 15 cele mai fascinante fapte istorice care ne-au făcut să spunem „Serios?”
    21.11.2021 - 0 Comments
    Am adunat cele mai fascinante fapte istorice pe care le-am aflat de pe internet și le-am selectat pe cele mai bune. Acestea sunt mărturiile pe care utilizatorii Ranker le-au votat în fiecare…
  • Plante de top în vindecarea cancerului + eBook
    24.05.2014 - 0 Comments
    --> PLANTE DE TOP ÎN VINDECAREA CANCERULUI În ziua de azi, când din ce în ce mai mulți oameni sunt diagnosticați cu cancer, iar tratamentele agresive ale medicinii alopate le fac mai…
  • Tipul acesta se împrietenește cu toate animalele pe care le întâlnește, iată 30 dintre cele mai bune selfie-uri cu ele + FOTO
    13.08.2021 - 0 Comments
    Faceți cunoștință cu omul supranumit „Animal Whisperer” (Șoptitorul animalelor), un fotograf și aventurier care stăpânește arta de a face selfie-uri cu animale exotice. Originar din Irlanda, Allan…
  • 12 povești emoționante care arată adevăratul suflet al animalelor
    02.06.2023 - 0 Comments
    Oamenii simt o legătură deosebită cu animalele lor de companie, iar aceste povești emoționante dovedesc că animalele au suflet, la fel ca și noi. Singura dovadă de care aveți nevoie că animalele au…
  • Trenul de ciocolată
    13.06.2013 - 4 Comments
    --> TRENUL DE CIOCOLATĂ În noiembrie 2012, cu ocazia sărbătorii anuale din Belgia intitulată „Săptămâna ciocolatei”, un tren…
  • Volvela: Echivalentul medieval al unei aplicații pentru smartphone?
    15.12.2023 - 0 Comments
    Știați că strămoșul aplicațiilor pentru smartphone-uri poate fi urmărit până în Evul Mediu? Volvela, un dispozitiv interactiv pe bază de hârtie, a avut un rol multifațetat în timpul utilizării sale…
  • Pisica albă, pisica neagră - mituri, legende, superstiții + VIDEO
    27.07.2013 - 0 Comments
    --> PISICA ALBĂ, PISICA NEAGRĂ – MITURI, LEGENDE, SUPERSTIȚII – De-a lungul timpului, animalele i-au provocat omului o gamă largă de sentimente, de la adorație până la repulsie.…
  • Erich von Däniken și teoria astronautului antic + eBook + documentare (RO)
    16.10.2013 - 2 Comments
    --> TEORIA ASTRONAUTULUI ANTIC În a doua jumătate a secolului XX, câțiva autori nonconformiști au lansat în scrierile lor teoria fascinantă a extratereștrilor antici. Este vorba de…
  • Galapagos Islands - The Paradise of the Pacific Ocean + VIDEO
    22.12.2022 - 0 Comments
    The Galapagos Islands are officially called Archipiélago de Colón (Archipelago of Columbus) and were discovered in the 17th century. The first navigational chart of the area dates from 1684 and was…
  • Cu o lună înainte de un atac de cord, corpul tău te va avertiza prin aceste 8 semnale
    19.10.2020 - 0 Comments
    Prevenirea este mai bună decât tratarea. Această regulă simplă se aplică oricărei boli și este deosebit de valoroasă atunci când simptomele nu sunt recunoscute în mod corespunzător.Iată simptomele…
  • Cum arată 10 familii regale din întreaga lume (FOTO)
    05.09.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); În timp ce atenția mass-media a fost direcționată către monarhia Britanică, în ultimii ani, v-ați întrebat vreodată cum arată familiile…
  • 20 de oameni care regretă că au făcut cumpărături online (FOTO)
    16.03.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Shopping-ul online poate fi, uneori, ca un joc de noroc, iar acești săraci indivizi și-au luat poate cea mai mare țeapă a…
  • Drojdia de bere - o uzină de medicamente
    23.03.2012 - 3 Comments
    --> DROJDIA DE BERE  - O UZINĂ DE MEDICAMENTE Era în iarna anului 1898, într-o seara friguroasă de februarie, când inginerul german Wolfgang Schulze a rămas mult după lăsarea…
  • 12 dintre cele mai neașteptate maniere la masa de cină din diferite țări ale lumii
    05.10.2015 - 0 Comments
    Franța - Este considerat nepoliticos să tai salata verde din salată. În multe țări europene salata trebuie împăturită și mâncată cu o furculiță. De asemenea, ar trebui să ții la vedere ambele…
  • Rețete culinare - Salate cu dressing-uri Knorr
    08.04.2012 - 2 Comments
    Salate cu dressing-uri Knorr    
  • Lăcomia pierde omenia + VIDEO (RO)
    05.06.2017 - 9 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); LĂCOMIA PIERDE OMENIA Pământul are suficient pentru nevoile omului, dar nu și pentru lăcomia lui. Mahatma Gandhi Lăcomia este…
  • Influența geomagnetismului și a rezonanței Schumann asupra sănătății și comportamentului uman + documentar (RO)
    11.03.2013 - 3 Comments
    --> INFLUENŢA GEOMAGNETISMULUI ŞI A REZONANŢEI SCHUMANN ASUPRA SĂNĂTĂŢII ŞI COMPORTAMENTULUI UMAN Aceste informaţii au fost publicate de Annette Deyhle, Ph.D., membru al echipei de…
  • Șapte mistere nedeslușite din întreaga lume
    02.04.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. SS Ourang Medan În iunie 1947 o navă a început să emită semnale SOS mai multor nave din apropierea Strâmtorii Malacca. Mesajul…
  • Mumia veche de 3.000 de ani a unui faimos faraon egiptean a fost dezvelită digital + FOTO
    06.01.2022 - 0 Comments
    Mumia faraonului egiptean antic Amenhotep I a fost atât de rafinat învelită - decorată cu ghirlande de flori și îngropată cu o mască facială realistă - încât oamenii de știință au ezitat să deschidă…
  • Charles Darwin - Călătoria care a zguduit lumea + documentare (RO)
    21.09.2012 - 4 Comments
    --> DARWIN ȘI TEORIA EVOLUȚIONISTĂ Charles Darwin s-a născut pe data de 12 februarie 1809, în localitatea Shrewsbury, Anglia. Tatăl său, Robert, era un medic din înalta societate, iar…
  • Alimentația în tratarea bolii canceroase
    15.08.2016 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ALIMENTAȚIA ÎN TRATAREA BOLII CANCEROASE Hrana joacă un rol esenţial în tratarea cancerului. Alimentaţia ideală al fi: 55% glucide,…
  • Rețete culinare - Salată cu porumb dulce
    09.04.2012 - 0 Comments
    --> SALATĂ CU PORUMB DULCE Ingrediente   - 1 conservă mică de porumb (sau 200 g boabe congelate) - ciuperci - 200 g (din conservă sau înăbușite, cu sare) - cașcaval ras -…
  • 21 de fapte amuzante despre bărbați
    05.06.2023 - 0 Comments
    Bărbații pot fi văzuți ca niște creaturi ciudate datorită unei combinații de așteptări sociale, factori biologici și ciudățenii individuale. Societatea îi prezintă adesea pe bărbați cu anumite…
  • Piperul - un bob de sănătate
    28.03.2012 - 0 Comments
    --> PIPERUL – un bob de sănătate Piperul (Piper nigrum) este originar din sudului Indiei, ţară care astăzi, alături de Indonezia şi Brazilia, este cel mai mare producător  mondial.…
  • Cerealele - baza alimentației umane
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> CEREALELE - BAZA ALIMENTAȚIEI UMANE Modelul alimentaţiei sănătoase a fost sintetizat de nutriţionişti în forma unei piramide, în care fiecare grupă de alimente îşi regăseşte…
  • OSHO – Manipulator de suflete sau metafizician genial? + VIDEO (RO)
    07.06.2012 - 0 Comments
    --> Bhagwan Sri Rajneesh – OSHO (1931-1990)   A alimentat cronicile spiritual mondene ale presei de senzaţie, mult mai interesată de a-şi mări tirajul, decât de a oferi…
  • Istoria secretă a imperiului american + documentare
    30.04.2012 - 1 Comments
    --> ISTORIA SECRETĂ A IMPERIULUI AMERICAN Istoria ne învaţă că imperiile nu dăinuiesc; ele fie se prăbuşesc, fie sunt răsturnate. Urmează un război şi un alt imperiu vine să umple…
  • 14 trucuri de economisire a timpului petrecut la calculator
    07.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Există 3 tipuri de utilizatori de computer: cei care folosesc mouse-ul, cei care folosesc tastatura și cei care preferă să vorbească cu…
  • Suplimentele pentru ADHD funcționează într-adevăr?
    14.05.2023 - 0 Comments
    Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție este o stare cronică de neurodezvoltare care afectează atât copiii, cât și adulții. Probabilitatea de a dezvolta simptome de ADHD crește atunci…
  • Nicolae Steinhardt despre judecarea aproapelui
    21.05.2012 - 0 Comments
    --> NICOLAE STEINHARDT  DESPRE JUDECAREA APROAPELUI Era un evreu de mare cultură, ataşat de poporul român, mai ales că tatăl său luptase în războiul de reîntregire şi fusese…
  • 30 de mutații genetice care-i fac unici pe acești oameni + FOTO
    15.10.2021 - 0 Comments
    Genetica este o știință care nu încetează să ne surprindă și să ne uimească. Și, deși mulți dintre noi nu știm prea multe despre asta, este sigur să spunem că natura este capabilă de unele lucruri cu…
  • București - numele cartierelor
    20.05.2012 - 2 Comments
    --> ORIGINEA NUMELOR DE CARTIERE BUCUREȘTENE Toată lumea știe de unde vine numele București. Legenda lui Bucur, care a îmbrăcat mai multe identități - de la cioban, fiu de voievod,…
  • 5 feluri de mâncăruri japoneze incredibile + VIDEO
    06.10.2015 - 0 Comments
    1. Calmar dansator la bol Ați mai văzut vreodată felul de mâncare „calmar dansator la bol”? Este cel mai discutat fel de mâncare japonez. Calmarul se mișcă în bol! Acest lucru este posibil…
  • Medicamente periculoase
    23.11.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MEDICAMENTE PERICULOASE Și la capitolul medicamente România e un sat fără câini, un maidan pe care vin și se joacă cu sănătatea și…
  • Cum ne îmbolnăvesc emoțiile negative + documentar (RO)
    19.07.2012 - 0 Comments
    --> CUM NE ÎMBOLNĂVESC EMOȚIILE NEGATIVE Despre legătura dintre psihic și somatic s-a scris foarte mult; se cunosc în medicină acele boli numite psihosomatice, adică declanșate și…
  • Rețete culinare - salată de cușcuș
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> SALATĂ CU CUȘCUȘ Este o salată răcoritoare, ce poate fi preparată rapid. Este ideală când vrem să mâncăm ceva sănătos și ușor de digerat. Ingrediente - 1 cană de cușcuș -…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *