Efectele perverse ale telefonului mobil




EFECTELE PERVERSE ALE TELEFONULUI MOBIL

Telefonul mobil poate avea efecte perverse. Nu vorbim despre transformările inevitabile pe care le va induce în societate, ci despre cele pe care câmpul electromagnetic al micului aparat le poate avea asupra sănătății utilizatorului. Desigur, este prea devreme să dăm verdictul (la urma urmei, unealta are cam un deceniu de existență generalizată), dar e timpul să tragem un semnal de alarmă. Cercetări au fost întreprinse, printre altele, în Franța (Centrul de Cercetare și Informare asupra Cancerului din Lyon), în Suedia (Lennart Hardell și Kjell Hanson), studiul științific numit BioInitiative Works Report, cercetările făcute în orașul spaniol La Nora, studiul prof. Gerd Obersfeld din Salzburg și, la noi, studiul excepționalului biochimist, membru de onoare al Academiei Române, Sorin Comoroșan. Clar, pericole există ca urmare a folosirii prea intense a acestor aparate, motivul paradoxal fiind acela că microundele, traversându-ne craniul, interacționează cu moleculele de apă din celulele creierului, le perturbă, le încălzesc și, la o prea îndelungată utilizare, riscă să tulbure echilibrul țesuturilor creierului, glandele salivare și nervul optic. Aceasta nu înseamnă, însă, că trebuie să oprim progresul civilizației, ci doar că trebuie să respectăm câteva reguli de folosire a telefoanelor mobile, astfel încât să nu ne asumăm riscuri.


Faceți următoarea experiență:

Puneți două telefoane mobile față în față și, între ele, un ou crud în coajă, așa cum arată imaginea de mai jos. De pe unul dintre telefoane apelați-l pe celălalt și lăsați-le să „comunice” circa o oră, încontinuu. O să constatați că, după 25 de minute, oul se încinge, după 45 de minute oul e fierbinte, iar după 60-65 de minute, oul e fiert! Concluzia: radiațiile emise de telefoanele GSM sunt capabile să modifice proteinele oului. Acum imaginați-vă ce se întâmplă cu creierul vostru... Experiența a fost confirmată de Institutul Inginerilor din Portugalia. 


Iată în continuare „codul electromagnetic”, publicat chiar de revista L’Express, ceea ce dovedește că nu numai publicațiile științifice îl fac cunoscut, ci și mass-media generală:

- Folosiți căștile (așa-numitele hands-free), căci în acest fel, câmpul electromagnetic care generează microundele este mai departe de craniul vostru;
- Nu depășiți 6 minute într-o conversație;
- Nu vorbiți la telefon când sunteți în tren, automobil, metrou, ascensor (ca să vă urmărească convorbirea, puterea telefonului se mărește de câteva ori);
- Femeile gravide e bine să reducă convorbirile la minimum, dar mai ales să nu țină telefonul lângă burtă, deoarece fătul în formare este mult mai în pericol decât gravida;


- Nu numai copiilor, ci și adolescenților ar trebui să li se limiteze  sau chiar să li se interzică folosirea telefonului celular (sunt mai vulnerabili decât adulții și pot dezvolta cu o mai mare viteză tumori);
- Nu purtați mult timp telefonul mobil la centură și nici în buzunarul de la piept al hainei, ci în poșetă sau geantă;
- Stingeți borna wi-fi în timpul nopții;
- Nu țineți laptopul wi-fi pe genunchi, nici prea aproape de corp, folosiți-l așezat pe o masă, un scaun sau un birou.

Orice telefon mobil pornit emite câmpuri magnetice potențial dăunătoare. Posibilele efecte sunt numeroase, culminând cu alterarea structurii ADN-ului nostru. În prezent, foarte mulți oameni sunt nevoiți să-l folosească intens, pe parcursul unei zile. De aceea, aceștia trebuie să învețe cum să se protejeze de radiațiile lui. Iată ce trebuie să știți în acest sens:

Atunci când țineți telefonul mobil lipit de ureche, între 10% și 80% dintre radiațiile acestuia penetrează 5 centimetri în creierul vostru. La copii, penetrarea este chiar mai adâncă. Studiile au demonstrat că telefoanele mobile ținute lângă cap produc schimbări ale undelor cerebrale la 70% dintre oameni. Pericolul este atât de larg cunoscut, încât multe companii de asigurări exclud acoperirea daunelor legate de expunerea la radiațiile telefonului mobil.


Cum pătrund radiațiile telefonului mobil în creier
(copil de 5 ani – copil de 10 ani – adult)

Afecțiuni și boli provocate de expunerea la radiațiile telefonului mobil: dureri de cap, vătămări genetice, slăbirea sistemului imunitar, cancere (inclusiv tumori cerebrale și melanoame), scăderea nivelului de melatonină, dereglarea stimulatoarelor cardiace, pierderea memoriei, schimbări în activitatea electrică a creierului, stres cardiovascular, oboseală, probleme oculare (vedere neclară, acuitate vizuală scăzută).

Căștile audio, casca Bluetooth sau folosirea telefonului mobil pe speaker asigură o oarecare distanță de cap, dar nu elimină pericolul. Ori de câte ori telefonul este pornit, aparatul emite radiație electromagnetică – chiar și atunci când se află în standby – indiferent dacă se află atașat la curea, în buzunar, în geantă sau pe masă, în fața noastră. 

Telefoanele celulare emit două feluri de câmpuri electromagnetice (EMF): un câmp de radiații de microunde electromagnetice de la antenă și unul, mult mai puternic, de la aparat. Ambele sunt dăunătoare. Între 20 și 80% dintre radiațiile emise de antena telefonului penetrează până la 5 cm creierul unui adult.

Telefoanele mobile au efecte termale (încălzesc țesuturile vii), dar și non-termale (afectează frecvențele câmpului electromagnetic natural al corpului). Noile telefoane mobile sunt proiectate să funcționeze la puteri foarte mici, dar riscul pentru sănătate apare din cauza distanței foarte mici față de corp. Studiile au relevat faptul că oamenii care dorm cu telefonul mobil lângă pat au somnul REM perturbat, ceea ce duce, în timp, la probleme de memorare și învățare, rămânând de văzut care vor fi efectele pe termen lung. Dar se cunoaște deja că, atunci când semnalul telefonului celular este lângă cap, undele cerebrale sunt alterate în proporție de până la 70% din timp.

În sfârșit, să mai reținem faptul că medicii specializați în chirurgia creierului își limitează drastic folosirea telefonului celular și-și consiliază pacienții să nu-l țină niciodată la ureche.

A nu se înțelege, din regulile de mai sus, că trebuie să excludem din viața noastră telefonul mobil și tehnologia wi-fi. Acestea, însă, trebuie folosite cu moderație, deoarece, ca orice element nou introdus în lumea vie, are nevoie de timp pentru a fi îmbunătățit, ca să poată fi folosit în deplină siguranță. 

Surse: aici și aici

Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • America - realități surprinzătoare
    29.04.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); AMERICA - REALITĂȚI SURPRINZĂTOARE Compania Apple, specializată în calculatoare de înaltă tehnologie, are mai mulți bani decât…
  • OMS declară ASPARTAMUL posibil cancerigen. Iată ce înseamnă asta pentru sucul tău dietetic.
    22.07.2023 - 0 Comments
    Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC), care este agenția specializată în cancer a Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat că aspartamul poate fi un posibil pericol cancerigen…
  • America - în topul națiunilor + VIDEO (EN)
    16.04.2015 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); AMERICA - ÎN TOPUL NAȚIUNILOR Cea mai grasă populație din lume. În lista publicată în 2013 de revista medicală Lancet,…
  • Top 10 cele mai frecvente regrete în viață + VIDEO (RO)
    16.12.2012 - 0 Comments
    --> CELE MAI FRECVENTE REGRETE ÎN VIAȚĂ Regretul pentru lucrurile pe care le-ai făcut se poate stinge cu timpul, însă regretul pentru ceea ce nu ai făcut nu are consolare.…
  • Trei diete antice care sunt încă populare astăzi + VIDEO
    08.01.2024 - 0 Comments
    Fără îndoială, industria de pierdere în greutate și de diete din lumea occidentală este substanțială. Multe persoane se inspiră de la primii noștri strămoși, despre care se crede că au aderat la o…
  • Rețete culinare - Tocaniță de ciuperci
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> TOCĂNIȚĂ DE CIUPERCI Ingrediente 500 gr ciuperci 2 gogoșari 2 roșii 1 ceapă 2-3 căței de usturoi 1 legătură de mărar sare, piper și numai o lingură de ulei Mod de…
  • Galapagos Islands - The Paradise of the Pacific Ocean + VIDEO
    22.12.2022 - 0 Comments
    The Galapagos Islands are officially called Archipiélago de Colón (Archipelago of Columbus) and were discovered in the 17th century. The first navigational chart of the area dates from 1684 and was…
  • Orice boală are o cauză + VIDEO
    30.03.2017 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ORICE BOALĂ ARE O CAUZĂ Când suntem întrebați ce ne dorim cel mai mult de la viață, majoritatea dintre noi răspundem „sănătate”. Cu…
  • Remediul străvechi al arborelui Boswellia - încă excelent pentru sănătatea articulațiilor! + VIDEO
    18.01.2024 - 0 Comments
    Arborele Boswellia are o istorie bogată în practicile și medicamentele tradiționale din India, China, lumea arabă și Africa. Rășina extrasă din diferite specii de Boswellia, cunoscută sub numele de…
  • Povestea unei inventatoare de la Hollywood
    09.11.2013 - 0 Comments
    --> POVESTEA UNEI INVENTATOARE DE LA HOLLYWOOD - HEDY LAMARR - Astăzi se împlinesc 99 de ani de la nașterea actriței hollywoodiene Hedy Lamarr, celebră la vremea…
  • Arta conversației
    16.07.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ARTA CONVERSAŢIEI Brian Tracy O persoană îşi demonstrează personalitatea prin modul în care comunică cu ceilalţi, prin schimbul de…
  • Dr. Călin Mărginean - Colesterolul, prieten sau dușman? + documentar (RO)
    02.04.2012 - 1 Comments
    -->    TOTUL DESPRE COLESTEROL Când mergem la doctor şi aflăm că avem prea mult colesterol în sânge suntem mai degrabă nedumeriţi decât speriaţi. Puţini sunt cei care pot…
  • Coincidențe stranii legate de unii președinți americani + VIDEO
    27.04.2012 - 0 Comments
    --> COINCIDENȚE STRANII LEGATE DE UNII PREȘEDINȚI AMERICANI Iată ce se întâmplă când președintele SUA este ales într-un an cu "0" la sfârșit.  Povestea se repetă la fiecare 20…
  • Rețete culinare - Hrișcă cu măr și banană
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> HRIȘCĂ CU MĂR ȘI BANANĂ Acesta este un desert raw vegan, pe cât de sănătos, pe atât de delicios. Și se face atât de simplu... Iată: - Se pun la înmuiat doi pumni de hrișcă cu…
  • 7 beneficii ale semințelor de avocado care îți pot stimula sănătatea și frumusețea
    23.12.2022 - 0 Comments
    Există atât de multe produse care au proprietăți utile despre care nu știm. De exemplu, o sămânță de avocado. De câte ori am aruncat una?Vrem să vă vorbim despre proprietățile utile ale semințelor de…
  • Cum arată 10 familii regale din întreaga lume (FOTO)
    05.09.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); În timp ce atenția mass-media a fost direcționată către monarhia Britanică, în ultimii ani, v-ați întrebat vreodată cum arată familiile…
  • Simboluri masonice explicate + documentar
    22.08.2012 - 0 Comments
    --> SIMBOLURI MASONICE EXPLICATE Echerul și compasul Sunt simbolurile de bază ale masoneriei, necesare pentru ridicarea unor edificii stabile și drepte. Prin analogie,…
  • Ficatul - laboratorul nostru intern
    24.03.2012 - 0 Comments
    --> FICATUL – LABORATORUL NOSTRU INTERN Cântărind aproximativ 2 kilograme, ficatul nostru minunat ştie să realizeze simultan mai multe operaţii şi reacţii chimice decât ar fi…
  • Dr. Sang Lee - Vindecând prin cuvânt + documentar (RO)
    09.11.2012 - 0 Comments
    --> VINDECÂND PRIN CUVÂNT Dr. Sang Lee a absolvit în anul 1967 Facultatea de medicină a Universității Yonsei – Coreea de Sud. Timp de 3 ani, a fost medic militar în cadrul Marinei…
  • Programul Terra - un atentat extraterestru asupra omenirii + eBook + documentar (RO)
    25.04.2016 - 1 Comments
    PROGRAMUL TERRA UN ATENTAT EXTRATERESTRU ASUPRA OMENIRII   Toni Victor Moldovan Toate afirmațiile din cartea de mai jos își găsesc o argumentare puternică în textele vechi,…
  • Rețete culinare - Negresă
    09.04.2012 - 0 Comments
    NEGRESĂ Ingrediente 4 ouă 1/2 pahar lapte 4 linguri cacao 1 pachet unt sau margarină 1 pahar și jumătate făină 1 linguriță bicarbonat de sodiu sau praf de copt arome: rom sau…
  • Rețete culinare - Sfaturi de preparare și păstrare a alimentelor
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> SFATURI DE PREPARARE ȘI PĂSTRARE A ALIMENTELOR - Legumele ce urmează a fi mâncate crude trebuie să fie bine coapte, proaspete, suculente și viu colorate. Consumate în plin…
  • Cuptorul cu microunde - dușmanul din casa ta
    17.04.2012 - 0 Comments
    --> CUPTORUL CU MICROUNDE  - DUȘMANUL DIN CASA TA - E posibil ca milioane de oameni să-și sacrifice sănătatea fără să știe de pericolele la care se expun? Cine a…
  • Eminescu despre români + documentar
    17.06.2012 - 2 Comments
    --> EMINESCU DESPRE ROMÂNI   ARTICOL APĂRUT ÎN PRESA ANILOR 1870 De când lumea, nu s-a văzut ca un popor să stea politicește sus și economicește jos; amândouă ordinele de…
  • Apelul dr. Rath către popoarele Europei + VIDEO
    05.08.2012 - 2 Comments
    --> APELUL DR. RATH CĂTRE POPORUL GERMAN ȘI POPOARELE EUROPEI Berlin, 13 martie 2012 La conferința cu tema „O lume fără cancer”, susținută la Berlin pe 13 martie 2012, dr. Rath a…
  • Mică istorie a artelor divinatorii
    02.01.2014 - 2 Comments
    --> MICĂ ISTORIE A ARTELOR DIVINATORII Artele divinatorii sunt mijloace, metode și tehnici folosite cu scopul de a face o predicție. Ele au apărut în Antichitate, din dorința omului de…
  • 16 hărți ale lumii care te vor face să spui „WOW!” + FOTO
    11.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hărțile pot fi utile pentru mult mai mult decât simpla localizare a granițelor sau identificarea rutelor de autobuz. Hărțile lumii pot…
  • Salvia - planta care salvează
    18.04.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SALVIA – PLANTA CARE SALVEAZĂ – „De ce să moară omul când în grădină crește salvia?”, spune un dicton din Evul Mediu. În Antichitate…
  • TEST: 12 întrebări de știință la care doar 6% dintre americani au știut să răspundă
    04.01.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Această imagine arată un obiect în spațiu, care are un nucleu de gheață și o coadă de gaze și praf care se întinde pe milioane de…
  • Soluția perfectă pentru curățarea covorului!
    28.04.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Urăsc petele de pe covor! Petele făcute de copii tăi, de animalele de companie sau chiar de tine! Dar nu îți mai face griji! Am găsit…
  • 24 de asemănări surprinzătoare între monumentele antice din întreaga lume
    03.05.2024 - 0 Comments
    Monumentele antice sunt mărturii ale ingeniozității, măiestriei și devotamentului spiritual al civilizațiilor din trecutul îndepărtat. Deși separate de distanțe mari și de culturi distincte, aceste…
  • 10 lucruri care sunt considerate „normale” în alte țări, dar care nouă ni se par ciudate
    15.11.2024 - 0 Comments
    Există peste 190 de țări răspândite pe glob, iar fiecare dintre ele are propriul cod cultural unic. Deși stereotipurile ne pot familiariza cu anumite aspecte culturale, există multe fapte care pot fi…
  • Cum să vă descoperiți talentele → Experimentarea vieții
    02.12.2024 - 0 Comments
    Percepția ta de sine este complexă și multifațetată. Așa cum nu vă puteți vedea cu ușurință propriul nas, s-ar putea să treceți cu vederea calitățile și abilitățile la care excelați cel mai mult.…
  • 35 de imagini care arată perfect rivalitatea dintre câini și pisici (FOTO + VIDEO)
    29.09.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deși există un pic de adevăr în stereotipul că pisicile și câinii se urăsc (având temperamente diferite, câinii fiind mai sociabil și mai…
  • Mentalitatea francmasonică + documentar (RO)
    22.02.2013 - 0 Comments
    --> MENTALITATEA FRANCMASONICĂ Mircea Eliade Nu cunosc niciun francmason și din toate cărțile pe care le-am citit n-am înțeles nimic asupra francmasoneriei. Nu știu ce vor acești…
  • 7 moduri de a face sărbătorile extraordinare pentru copiii dumneavoastră
    16.12.2015 - 0 Comments
    Această perioadă a anului poate fi o provocare pentru orice părinte. Cum școlile, întreprinderile, bisericile și comunitățile de pretutindeni se pregătesc pentru a sărbători Crăciunul, următoarele…
  • Cătina - polivitamina naturii
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> CĂTINA – polivitamina naturii Cătina albă (Hippophea rhamnoides) este un arbust întâlnit la noi în ţară în zonele subcarpatice din Moldova şi Muntenia, pe văile…
  • Mitul calciului din lactate și cele mai bune surse de calciu
    29.10.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MITUL CALCIULUI DIN LACTATE  ȘI CELE MAI BUNE SURSE DE CALCIU Dacă vreţi să aflaţi ceva dintr-un anumit domeniu, trebuie să…
  • Definiția frigului
    01.05.2012 - 0 Comments
    --> DEFINIȚIA FRIGULUI +20°C - Grecii își îmbracă puloverele (dacă și le găsesc). +15°C - Cei din Hawaii pornesc caloriferele (dacă au). +10°C - Americanii tremură.…
  • God Bless America! + documentare (RO)
    06.09.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); GOD BLESS AMERICA! IMPLEMENTAREA MANIFESTULUI COMUNIST AL LUI MARX ÎN STATELE UNITE ALE AMERICII Fără să frecventeze…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *