10 greșeli de gătit pe care le facem adesea fără să ne dăm seama

Sunteți mai degrabă un bucătar priceput sau mai degrabă genul de persoană care dă vina pe aragaz atunci când lucrurile merg prost? Dacă ați ales a doua opțiune, trebuie să știți că nu sunteți singur. De multe ori, obișnuința, viteza sau chiar unele mituri pe care le-am crezut când vine vorba de a pregăti ceva, fac ca preparatele tale să nu fie atât de gustoase pe cât te așteptai.

Dar pentru că și noi suntem pasionați de mâncare, am vrut să vă dăm o mână de ajutor, chiar dacă știm că uneori obiceiurile culinare sunt greu de schimbat. Așa că am alcătuit o listă cu cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când gătesc. Aruncă o privire și spune-ne ce părere ai!

1. Gătiți carnea proaspăt scoasă din congelator.

Este foarte obișnuit să vezi oameni care scot o bucată de carne din congelator și o pun pe foc, în cuptor sau pe grătar. Aceasta este o mare greșeală, deoarece carnea, deși poate părea gătită la exterior, va fi crudă în interior. Este recomandat să scoateți carnea din congelator cu o seară înainte de a o găti. O puteți pune în frigider cu până la 24 de ore înainte de a o găti, astfel încât să aibă tot timpul necesar pentru a se dezgheța.

2. Utilizarea aceluiași cuțit pentru a tăia toate alimentele.

Cei care cred că economisesc timp și efort dacă folosesc un singur cuțit pentru a pregăti orice fel de mâncare se înșeală. Folosirea cuțitului potrivit pentru fiecare fel de tăiere face ca întregul proces să fie mai ușor și mai rapid. Pentru a tăia carnea, optați pentru un cuțit mare; pentru legume, fructe și chiar pentru dezosarea păsărilor de curte, optați pentru un cuțit mic; pentru tăierea pâinii, un cuțit zimțat este ideal.

3. Amestecarea orezului proaspăt preparat.

Uneori, mai puțin înseamnă mai mult. Ei bine, pentru a vedea cum este sau chiar pentru a-l gusta, unii fac greșeala de a amesteca orezul, dar singurul lucru pe care îl obțin este să îl lase și mai umed. Asta pentru că simplul fapt de a amesteca orezul eliberează amidonul și, de asemenea, boabele se sparg.

Așadar, pentru ca acesta să rămână nelipit, ar trebui să evitați să îl amestecați în timpul gătitului. Pe de altă parte, ar trebui să folosiți cantitatea potrivită de apă - în general, o cană de apă pentru fiecare 1/2 cană de orez, în funcție de tipul de bob - și să așteptați timpul de gătire fără să-l amestecați, adică, în medie, între 15 și 25 de minute pentru orezul alb și aproximativ 45 de minute pentru orezul brun.

4. Feliați friptura imediat ce este gata.


Pe lângă condimentarea cărnii imediat ce o scoatem din frigider, o altă greșeală foarte frecventă este să o tăiem imediat ce s-a terminat de preparat. Este recomandat să o lăsăm să se odihnească câteva minute după ce o scoatem din cuptor sau de pe foc, deoarece căldura din interiorul cărnii o ajută să se prepare definitiv și garantează că este suculentă.

5. Utilizarea unui tip de ulei greșit.


Nu toate uleiurile de gătit sunt la fel. Unele sunt perfecte pentru prăjire și sotare, în timp ce altele capătă o aromă râncedă dacă sunt folosite la temperaturi ridicate. Uleiul de măsline pur are o culoare mai închisă și o aromă mai puternică și este ideal pentru prepararea sosurilor și pentru a sota la temperaturi scăzute. Cu toate acestea, nu este cel mai bun pentru a fi folosit la temperaturi mai mari de 191ºC.

Uleiurile vegetale, cum ar fi uleiul de floarea-soarelui, sunt cele mai potrivite pentru prăjire, frigere și coacere. Uleiul de porumb este mai moale și este folosit pentru coacere, prăjire normală și prăjire în profunzime. Uleiul de canola provine din planta de rapiță și poate fi folosit pentru coacere, grătar, prăjire și rumenire.

6. Așezați ingredientele în cratiță cât timp este încă rece.


O altă greșeală frecventă este de a pune mâncarea în tigaie atunci când este încă rece, ceea ce o face să absoarbă mai multă grăsime. Ideal este întotdeauna să încălziți mai întâi vasele folosite, să puneți uleiul și, în timp ce acesta se încălzește, să adăugați ingredientele. Puteți aștepta 2-3 minute până când tigaia sau cratița este fierbinte.

7. Nu gustați mâncarea în timpul preparării.


Nu este nimic rău în a gusta mâncarea în timp ce gătiți, atâta timp cât există condiții ideale de igienă. Este important să verificați dacă sosul este bun sau dacă carnea, pastele sau orice altceva pregătiți este la punctul și textura potrivită. Acest lucru vă permite să evitați greșelile și vă oferă timp pentru a corecta și a remedia rețeta.

8. Adăugați ulei (orice ulei) în apa în care veți găti pastele.


Acesta este un mit care trebuie demontat imediat. Adăugarea de ulei în apa pentru paste nu numai că nu împiedică aluatul să se lipească de tigaie, dar poate face pastele mai grele, făcând ca sosul să se lipească mai greu. Acest lucru se datorează faptului că grăsimea nu se amestecă cu apa.

9. Aruncarea apei în care au fiert pastele.


De obicei, aruncăm apa în care au fost fierte pastele. Aceasta este o mare greșeală, deoarece această apă este folosită pentru a face sosul mai consistent și mai gustos. Prin urmare, este recomandat să transferăm acest lichid într-un recipient și să îl amestecăm cu sosul, care va deveni mai gros.

10. Tăierea cepei în mod greșit.


Vă dau lacrimile numai când vă gândiți să tăiați ceapă? Acest lucru se întâmplă atunci când o tăiem în felii, rupându-i astfel celulele și făcând-o să elibereze gaze care, atunci când se combină cu lacrimile, provoacă senzața de arsură la ochi.

Din fericire, există o soluție pentru acest lucru: feliați-o cu un cuțit ascuțit, urmând direcția fibrelor cepei. Adică dungile care merg de la rădăcină la tulpină. Ideal este să o tăiați în fâșii (julienne). Acest lucru va garanta o producție mai mică de aerosoli iritanți.

Cunoașteți și alte sfaturi culinare pentru a vă face mâncărurile mai gustoase? Nu ezitați să ni le împărtășiți aici, în secțiunea de comentarii! Sursa

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Scrisoarea unui tată către fiul său + VIDEO (RO)
    19.12.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SCRISOAREA UNUI TATĂ CĂTRE FIUL SĂU Un cunoscut realizator TV din Hong Kong, de profesie psiholog, i-a scris fiului său o scrisoare…
  • Tăblițele cerate de la Roșia Montană + documentar
    01.09.2013 - 1 Comments
    --> TĂBLIȚELE CERATE DE LA ROȘIA MONTANĂ De 16 ani încoace, un lobby deosebit de agresiv, precum și presiuni politice din afara țării încearcă să forțeze autoritățile statului român…
  • Ortodoxia + VIDEO (RO)
    16.05.2017 - 13 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ORTODOXIA Ieri seară am fost iar atacat, pentru a nu știu câta mie oară, de un grup de habotnici religioși ortodocși, care s-au legat…
  • Programul Terra - un atentat extraterestru asupra omenirii + eBook + documentar (RO)
    25.04.2016 - 1 Comments
    PROGRAMUL TERRA UN ATENTAT EXTRATERESTRU ASUPRA OMENIRII   Toni Victor Moldovan Toate afirmațiile din cartea de mai jos își găsesc o argumentare puternică în textele vechi,…
  • Adio dializă...
    30.03.2014 - 2 Comments
    --> ADIO DIALIZĂ...  BICARBONATUL CA ALTERNATIVĂ LA DIALIZĂ ÎN CAZURILE DE INSUFICIENȚĂ RENALĂ După un articol de Antje Bultmann, apărut în revista…
  • Ce s-a ales de Tezaurul României? + documentar
    20.05.2012 - 0 Comments
    --> CE S-A ALES DE TEZAURUL ROMÂNIEI? Trimis în Rusia în timpul Primului Război Mondial, Tezaurul României nu a mai…
  • APARIGRAHA – non-acumularea sau modestia + VIDEO (RO)
    26.11.2012 - 1 Comments
    --> APARIGRAHA  NON-ACUMULAREA SAU MODESTIA  APARIGRAHA este a cincea regulă din sistemul etic şi moral yoghin.…
  • 7 lucruri pe care femeia ta nu le spune, dar pe care vrea să le știi
    01.07.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Doamnelor și domnișoarelor, cred că sunteți extraordinare, dar, să nu mă înțelegeți greșit, a vă înțelege este echivalent cu a înțelege un…
  • Cine a plătit toate astea?
    25.08.2013 - 11 Comments
    --> CINE A PLĂTIT TOATE ASTEA? RĂSPUNS: Noi, cei care le dăm bani țiganilor cerșetori. Noi,…
  • Știința din spatele celei mai temute maladii
    15.10.2014 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ŞTIINŢA DIN SPATELE CELEI MAI TEMUTE MALADII  Ştiinţa din spatele acestei maladii de speriat numită cancer este una simplă şi…
  • Evoluția învățământului la matematică + slideshow
    16.08.2012 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "1939022167"; google_ad_width = 300; google_ad_height = 250; google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; …
  • Dan Puric despre invidie
    27.07.2012 - 7 Comments
    --> INVIDIA  Dan Puric Într-o zi, vecinul nostru de bloc și-a luat un aparat de aer condiționat. Era un zăduf îngrozitor, dar noi n-aveam aparat de aer condiționat și nici…
  • André Gernez - Cel mai ilustru doctor necunoscut din lume + VIDEO (RO)
    27.02.2015 - 6 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ANDRÉ GERNEZ CEL MAI ILUSTRU DOCTOR NECUNOSCUT DIN LUME „Un doctor din Roubaix primește o distincție internațională. O veche dogmă…
  • Mircea Badea despre curve + documentar (RO)
    09.12.2012 - 0 Comments
    --> MIRCEA BADEA DESPRE CURVE Acest text a fost scris în 2009.   Aleg să-l public din nou, ușor adăugit, pentru că e, poate, mai valabil ca atunci. „În opinia mea, curva nu…
  • Nu hrăni cancerul! + VIDEO (RO)
    06.10.2013 - 0 Comments
    --> NU HRĂNI CANCERUL! În 2012, a apărut la Editura Christiana cartea „Nu hrăni cancerul!”, scrisă de trei specialişti în terapii…
  • Valeriu Popa - De ce ne îmbolnăvim? + documentar (RO)
    12.07.2013 - 3 Comments
    --> DE CE NE ÎMBOLNĂVIM? Valeriu Popa (1924 - 1997) Majoritatea oamenilor privesc boala ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, mai ales dacă este vorba de o maladie ereditară…
  • Secrete din bucătăria vegetariană
    04.06.2012 - 0 Comments
    --> SECRETE DIN BUCĂTĂRIA VEGETARIANĂ În prezent, din ce în ce mai mulți oameni decid să excludă din alimentația lor zilnică produsele de origine animală. Deşi acest lucru este…
  • Top 10 premiere timpurii incredibile în fotografie + FOTO
    04.01.2023 - 0 Comments
    Această listă funcționează în ordine cronologică inversă și se concentrează în principal pe primii ani și pe cele mai importante descoperiri în domeniul fotografiei.10. Prima fotografie scanată…
  • Colesterolul - realități pe care doctorul nu ți le spune + VIDEO
    30.05.2013 - 21 Comments
    --> COLESTEROLUL – REALITĂȚI PE CARE DOCTORUL NU ȚI LE SPUNE – Tocmai ai primit rezultatele analizelor de sânge iar nivelul colesterolului total este 300! Intri în panică și asculți…
  • Soluția perfectă pentru curățarea covorului!
    28.04.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Urăsc petele de pe covor! Petele făcute de copii tăi, de animalele de companie sau chiar de tine! Dar nu îți mai face griji! Am găsit…
  • Teatrul absurd al învățământului românesc + VIDEO (RO)
    20.06.2012 - 0 Comments
    --> TEATRUL ABSURD AL ÎNVĂȚĂMÂNTULUI ROMÂNESC Acest articol este încercarea mea de a analiza ineficienţa sistemului de învăţământ şi de a arăta cum elevii şi studenţii sunt…
  • Laptele - nutritiv sau toxic? + documentare
    21.07.2012 - 0 Comments
    --> LAPTELE - NUTRITIV SAU TOXIC? Miliarde de dolari au fost investite de industria producătoare de lactate pentru a ne convinge că laptele și derivatele sale sunt sănătoase sau…
  • Rețete pe bază de produse din cânepă
    17.01.2013 - 0 Comments
    --> REŢETE PE BAZĂ DE PRODUSE DIN CÂNEPĂ PÂINE CU FĂINĂ DE CÂNEPĂ ŞI SEMINŢE - 500 g făină integrală de grâu - 75 g făină de…
  • 8 motive pentru care să NU bei 8 pahare de apă pe zi + VIDEO
    01.08.2013 - 18 Comments
    --> 8 MOTIVE PENTRU CARE SĂ NU BEI  8 PAHARE DE APĂ PE ZI Toată lumea cunoaște recomandarea: „Beți 8 pahare de apă pe…
  • Florile de salcâm - depozit de energie și sănătate + VIDEO
    02.05.2014 - 4 Comments
    --> FLORILE DE SALCÂM – DEPOZIT DE ENERGIE ȘI SĂNĂTATE – Probabil că nu există nicio altă specie lemnoasă din arealul temperat care să aducă atâtea beneficii omului ca salcâmul.…
  • Dr. Călin Mărginean - Soia, o plantă minune (VIDEO)
    10.04.2012 - 1 Comments
    --> SOIA, O PLANTĂ - MINUNE dr. Călin Mărginean Soia este o plantă originară din Asia, unde este consumată în cantităţi…
  • Actualitatea lui Eminescu
    15.06.2014 - 1 Comments
    --> ACTUALITATEA LUI EMINESCU La 15 iunie, comemorăm trecerea în neființă a poetului Mihai Eminescu, singurul român care a dat numele unei ştiinţe – eminescologia – studiată în 30…
  • Ce nu știați despre Vladimir Putin + VIDEO (RO) + documentare (RO)
    22.05.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE NU ȘTIAȚI DESPRE VLADIMIR PUTIN Acum doi ani, Stanislav Belkovski, jur­nalist, analist politic şi apropiat al Kremlinului, a publicat…
  • O singură injecție ar putea înlocui sterilizarea pisicilor femele
    06.08.2023 - 0 Comments
    Pe tărâmul înduioșător al tovărășiei animalelor de companie, iubitele noastre feline sunt în centrul atenției, fermecându-ne cu poznele lor jucăușe și cu toarcetele lor atrăgătoare. În calitate de…
  • Povestea câinelui Schoep + VIDEO
    12.01.2013 - 1 Comments
    --> POVESTEA CÂINELUI SCHOEP – O POVESTE DE DRAGOSTE ȘI COMPASIUNE – Povestea din spatele fotografiei unui bărbat și a câinelui său a strâns milioane de vizualizări pe…
  • Fractali: natură, artă, știință + documentar (RO)
    28.01.2013 - 0 Comments
    --> FRACTALI: NATURĂ, ARTĂ, ȘTIINȚĂ Se pare că nimeni nu este indiferent față de fractali. De fapt, mulți privesc prima lor întâlnire cu geometria fractală ca pe o experiență cu…
  • Triunghiul morții din Marea Neagră (slideshow)
    27.04.2012 - 0 Comments
    --> „TRIUNGHIUL BLESTEMAT” DIN MAREA NEAGRĂ O mulţime de mistere înconjoară Marea Neagră, locul unde – spun diverşi cercetători - s-ar fi produs Potopul lui Noe, dar şi unde se…
  • 8 citate inspiraționale ale lui George Clooney despre leadership, eșec și cum să rămâi umil
    13.05.2023 - 0 Comments
    Actorul-antreprenor are câteva cuvinte de înțelepciune pentru antreprenori.Actor, regizor, producător, umanitar, antreprenor - există ceva ce nu face George Clooney? Cu o listă atât de lungă de…
  • Piperul - un bob de sănătate
    28.03.2012 - 0 Comments
    --> PIPERUL – un bob de sănătate Piperul (Piper nigrum) este originar din sudului Indiei, ţară care astăzi, alături de Indonezia şi Brazilia, este cel mai mare producător  mondial.…
  • 9 obiceiuri cotidiene de care ar fi bine să scapi cât mai repede posibil
    28.11.2021 - 0 Comments
    Așteptați cu nerăbdare o ceașcă de cafea fierbinte și parfumată în fiecare dimineață? Nu puteți urmări un film fără să ronțăiți niște popcorn sărat cu unt? Dacă răspunsul tău este da, atunci poți fi…
  • Ce nu știați despre unii președinți americani + slideshow
    04.07.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE NU ȘTIAȚI DESPRE UNII PREȘEDINȚI AMERICANI Abraham Lincoln (1809-1865) era în tinerețe un adversar de temut pe ringul de…
  • Mazărea - o proteină vegetală de calitate
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> MAZĂREA – o proteină vegetală de calitate Mazărea (Pisum sativum) este originară din Asia Centrală. Se pare că pentru prima oară, boabele verzi ale acestei leguminoase, rudă bună…
  • Este știința un sistem de credință? + VIDEO (RO)
    14.02.2016 - 9 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ESTE ȘTIINȚA UN SISTEM DE CREDINȚĂ? Important este să nu încetezi niciodată să-ți pui întrebări. Albert Einstein Ați fost tentați…
  • 10 Facts About Air Pollution
    08.01.2023 - 0 Comments
    No one is safe from air pollution, the United Nations has warned, with 9 out of 10 people on the planet now breathing polluted air.This has led to a growing global health crisis that is already…
  • Léo Taxil - Biblia hazlie (eBook)
    21.01.2013 - 6 Comments
    --> BIBLIA HAZLIE Léo Taxil Léo Taxil, născut Marie Joseph Gabriel Antoine Jogand-Pagès (1854-1907) a fost un jurnalist și…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *