10 greșeli de gătit pe care le facem adesea fără să ne dăm seama

Sunteți mai degrabă un bucătar priceput sau mai degrabă genul de persoană care dă vina pe aragaz atunci când lucrurile merg prost? Dacă ați ales a doua opțiune, trebuie să știți că nu sunteți singur. De multe ori, obișnuința, viteza sau chiar unele mituri pe care le-am crezut când vine vorba de a pregăti ceva, fac ca preparatele tale să nu fie atât de gustoase pe cât te așteptai.

Dar pentru că și noi suntem pasionați de mâncare, am vrut să vă dăm o mână de ajutor, chiar dacă știm că uneori obiceiurile culinare sunt greu de schimbat. Așa că am alcătuit o listă cu cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când gătesc. Aruncă o privire și spune-ne ce părere ai!

1. Gătiți carnea proaspăt scoasă din congelator.

Este foarte obișnuit să vezi oameni care scot o bucată de carne din congelator și o pun pe foc, în cuptor sau pe grătar. Aceasta este o mare greșeală, deoarece carnea, deși poate părea gătită la exterior, va fi crudă în interior. Este recomandat să scoateți carnea din congelator cu o seară înainte de a o găti. O puteți pune în frigider cu până la 24 de ore înainte de a o găti, astfel încât să aibă tot timpul necesar pentru a se dezgheța.

2. Utilizarea aceluiași cuțit pentru a tăia toate alimentele.

Cei care cred că economisesc timp și efort dacă folosesc un singur cuțit pentru a pregăti orice fel de mâncare se înșeală. Folosirea cuțitului potrivit pentru fiecare fel de tăiere face ca întregul proces să fie mai ușor și mai rapid. Pentru a tăia carnea, optați pentru un cuțit mare; pentru legume, fructe și chiar pentru dezosarea păsărilor de curte, optați pentru un cuțit mic; pentru tăierea pâinii, un cuțit zimțat este ideal.

3. Amestecarea orezului proaspăt preparat.

Uneori, mai puțin înseamnă mai mult. Ei bine, pentru a vedea cum este sau chiar pentru a-l gusta, unii fac greșeala de a amesteca orezul, dar singurul lucru pe care îl obțin este să îl lase și mai umed. Asta pentru că simplul fapt de a amesteca orezul eliberează amidonul și, de asemenea, boabele se sparg.

Așadar, pentru ca acesta să rămână nelipit, ar trebui să evitați să îl amestecați în timpul gătitului. Pe de altă parte, ar trebui să folosiți cantitatea potrivită de apă - în general, o cană de apă pentru fiecare 1/2 cană de orez, în funcție de tipul de bob - și să așteptați timpul de gătire fără să-l amestecați, adică, în medie, între 15 și 25 de minute pentru orezul alb și aproximativ 45 de minute pentru orezul brun.

4. Feliați friptura imediat ce este gata.


Pe lângă condimentarea cărnii imediat ce o scoatem din frigider, o altă greșeală foarte frecventă este să o tăiem imediat ce s-a terminat de preparat. Este recomandat să o lăsăm să se odihnească câteva minute după ce o scoatem din cuptor sau de pe foc, deoarece căldura din interiorul cărnii o ajută să se prepare definitiv și garantează că este suculentă.

5. Utilizarea unui tip de ulei greșit.


Nu toate uleiurile de gătit sunt la fel. Unele sunt perfecte pentru prăjire și sotare, în timp ce altele capătă o aromă râncedă dacă sunt folosite la temperaturi ridicate. Uleiul de măsline pur are o culoare mai închisă și o aromă mai puternică și este ideal pentru prepararea sosurilor și pentru a sota la temperaturi scăzute. Cu toate acestea, nu este cel mai bun pentru a fi folosit la temperaturi mai mari de 191ºC.

Uleiurile vegetale, cum ar fi uleiul de floarea-soarelui, sunt cele mai potrivite pentru prăjire, frigere și coacere. Uleiul de porumb este mai moale și este folosit pentru coacere, prăjire normală și prăjire în profunzime. Uleiul de canola provine din planta de rapiță și poate fi folosit pentru coacere, grătar, prăjire și rumenire.

6. Așezați ingredientele în cratiță cât timp este încă rece.


O altă greșeală frecventă este de a pune mâncarea în tigaie atunci când este încă rece, ceea ce o face să absoarbă mai multă grăsime. Ideal este întotdeauna să încălziți mai întâi vasele folosite, să puneți uleiul și, în timp ce acesta se încălzește, să adăugați ingredientele. Puteți aștepta 2-3 minute până când tigaia sau cratița este fierbinte.

7. Nu gustați mâncarea în timpul preparării.


Nu este nimic rău în a gusta mâncarea în timp ce gătiți, atâta timp cât există condiții ideale de igienă. Este important să verificați dacă sosul este bun sau dacă carnea, pastele sau orice altceva pregătiți este la punctul și textura potrivită. Acest lucru vă permite să evitați greșelile și vă oferă timp pentru a corecta și a remedia rețeta.

8. Adăugați ulei (orice ulei) în apa în care veți găti pastele.


Acesta este un mit care trebuie demontat imediat. Adăugarea de ulei în apa pentru paste nu numai că nu împiedică aluatul să se lipească de tigaie, dar poate face pastele mai grele, făcând ca sosul să se lipească mai greu. Acest lucru se datorează faptului că grăsimea nu se amestecă cu apa.

9. Aruncarea apei în care au fiert pastele.


De obicei, aruncăm apa în care au fost fierte pastele. Aceasta este o mare greșeală, deoarece această apă este folosită pentru a face sosul mai consistent și mai gustos. Prin urmare, este recomandat să transferăm acest lichid într-un recipient și să îl amestecăm cu sosul, care va deveni mai gros.

10. Tăierea cepei în mod greșit.


Vă dau lacrimile numai când vă gândiți să tăiați ceapă? Acest lucru se întâmplă atunci când o tăiem în felii, rupându-i astfel celulele și făcând-o să elibereze gaze care, atunci când se combină cu lacrimile, provoacă senzața de arsură la ochi.

Din fericire, există o soluție pentru acest lucru: feliați-o cu un cuțit ascuțit, urmând direcția fibrelor cepei. Adică dungile care merg de la rădăcină la tulpină. Ideal este să o tăiați în fâșii (julienne). Acest lucru va garanta o producție mai mică de aerosoli iritanți.

Cunoașteți și alte sfaturi culinare pentru a vă face mâncărurile mai gustoase? Nu ezitați să ni le împărtășiți aici, în secțiunea de comentarii! Sursa

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Condimentele și mirodeniile
    21.03.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CONDIMENTELE ŞI MIRODENIILE - BENEFICIILE LOR PENTRU SĂNĂTATE - Condimentele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da…
  • Omul nu este făcut să mănânce carne + documentar (RO)
    26.11.2016 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OMUL NU ESTE FĂCUT SĂ MĂNÂNCE CARNE Cu toate că unii istorici și antropologi susțin că omul este omnivor, alcătuirea noastră anatomică…
  • Rosa Kuleshova - Femeia care vede cu pielea
    24.11.2013 - 0 Comments
    --> ROSA KULESHOVA – FEMEIA CARE VEDE CU PIELEA – Greșeala anumitor empirici este aceea de a crede că paranormalul lor este superior științei experimentale. Însă acum, necunoscutul…
  • Milionarul care și-a reconstruit satul natal
    11.08.2016 - 1 Comments
    MILIONARUL CARE ȘI-A RECONSTRUIT SATUL NATAL V-ați gândit vreodată ce-ați face dacă ați deveni milionar? V-ați imaginat vreodată surprinzându-i cu un act de generozitate pe oamenii care v-au…
  • Complicațiile toaletei moderne
    17.10.2012 - 0 Comments
    --> COMPLICAȚIILE TOALETEI MODERNE Ar fi fost bine dacă inventatorii toaletei moderne s-ar fi oprit înainte să o lanseze sub fundul umanității, spun specialiștii. Văzută ca un simbol al…
  • Conceptul de frumusețe în diferite epoci + VIDEO
    06.08.2012 - 4 Comments
    --> CONCEPTUL DE FRUMUSEȚE ÎN DIFERITE EPOCI Nu se poate vorbi de canoane estetice înainte de secolul V î.e.n., când sculpturile grecești ilustrau concepția potrivit căreia corpul…
  • OSHO - maestrul spiritual nonconformist (VIDEO)
    05.06.2012 - 0 Comments
    --> OSHO - MAESTRUL SPIRITUAL NONCONFORMIST OSHO (Bhagwan Shree Rajneesh) este unul dintre cei mai cunoscuţi şi controversaţi guru (învăţători spirituali). Viaţa şi învăţăturile lui…
  • Pavel Coruț - Ce se ascunde în spatele magiei?
    01.01.2015 - 32 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE SE ASCUNDE ÎN SPATELE MAGIEI? Pavel Coruț În lumea noastră modernă, un fenomen nociv, ruşinos pentru gradul nostru de…
  • Adio dializă...
    30.03.2014 - 2 Comments
    --> ADIO DIALIZĂ...  BICARBONATUL CA ALTERNATIVĂ LA DIALIZĂ ÎN CAZURILE DE INSUFICIENȚĂ RENALĂ După un articol de Antje Bultmann, apărut în revista…
  • Adevărul despre civilizațiile extraterestre + documentar (RO)
    02.08.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ADEVĂRUL DESPRE CIVILIZAȚIILE EXTRATERESTRE Vasile Rudan Navele extraterestre – o realitate ce nu poate fi…
  • Fii un model pentru copilul tău + VIDEO (RO)
    05.01.2017 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FII UN MODEL PENTRU COPILUL TĂU În reuşita educaţiei unui copil, foarte importantă este consecvenţa dintre vorbă şi faptă. Copiii nu fac…
  • Cum să ne redobândim tinerețea - eBook
    06.04.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM SĂ NE REDOBÂNDIM TINEREŢEA John Thomas Când John Thomas şi-a…
  • David Icke - Sionismul Rothschild + documentar (RO)
    11.05.2012 - 0 Comments
    -->   SIONISMUL ROTHSCHILD David Icke Familia Rothschild - Profeții banilor  (The House of Rothschild - Money's Prophets) RO         …
  • Este Iadul exoterm sau endoterm?
    10.05.2012 - 1 Comments
    --> ESTE IADUL EXOTERM SAU ENDOTERM? Următoarea întrebare a fost pusă la un examen de chimie de la Universitatea Liverpool – Anglia. Răspunsul dat de unul dintre studenţi a fost atât…
  • Fractali: natură, artă, știință + documentar (RO)
    28.01.2013 - 0 Comments
    --> FRACTALI: NATURĂ, ARTĂ, ȘTIINȚĂ Se pare că nimeni nu este indiferent față de fractali. De fapt, mulți privesc prima lor întâlnire cu geometria fractală ca pe o experiență cu…
  • Semnele zodiacale și noi + eBook
    21.05.2012 - 0 Comments
    --> SEMNELE ZODIACALE ȘI NOI Semnele zodiacale sunt zone distincte din zodiac, care influențează viața pe Pământ. Zodiacul este o centură circulară, ce înconjoară întreg sistemul…
  • Cele mai ciudate 10 restaurante din lume!
    21.03.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Când ați fost la un restaurant, ați fost vreodată serviți în spatele gratiilor, de către „gardieni”, într-o celulă de închisoare? Sau ați…
  • Laptele și produsele lactate
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> LAPTELE ŞI PRODUSELE LACTATE Avem astăzi prilejul să urmărim la televizor reclame de-a dreptul stupefiante la produse lactate pasteurizate sau tratate UHT, în care se afirmă…
  • Conspirația „Marijuana” + VIDEO (RO)
    11.01.2013 - 0 Comments
    --> CONSPIRAȚIA „MARIJUANA” Ştiaţi că planta numită cânepă are peste 25.000 de utilizări? De la alimente, vopsele, combustibili şi până la îmbrăcăminte şi materiale de construcţii.…
  • 10 trucuri pentru iubitoarele de modă
    15.10.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ești prea leneșă dar îți place să fii la modă? Atunci aceste trucuri sunt exact ce ai nevoie: 1. Folosiți șampon de bebeluși pentru a…
  • Craniile de cristal și trezirea conștiinței de sine + documentar (RO)
    25.07.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CRANIILE DE CRISTAL ȘI TREZIREA CONȘTIINȚEI DE SINE Majoritatea arheologilor și oamenilor de știință consideră că civilizația și…
  • Când broaștele devin gustări spumoase: O dilemă canină + Fapte despre broasca comună europeană
    16.08.2023 - 0 Comments
    Când broaștele devin gustări spumoase: O dilemă caninăSalutări, dragi minți curioase și neastâmpărați veseli! Astăzi, ne îmbarcăm într-o aventură amfibiană, care cercetează fenomenul deconcertant al…
  • Misterul microorganismelor pleomorfice + VIDEO (RO) + documentar (RO)
    13.12.2013 - 9 Comments
    --> MISTERUL MICROORGANISMELOR PLEOMORFICE – 150 DE ANI DE CUNOAȘTERE ASCUNSĂ – Christopher Bird (Nexus Magazine, aprilie 1992) Rândurile care urmează sunt o încercare de a…
  • Puiul de lup negru abandonat și crescut într-o familie de oameni - se comportă ca un câine + FOTO
    14.05.2023 - 0 Comments
    Oamenii cresc o mulțime de animale ca animale de companie, de la cele obișnuite, cum ar fi pisicile și câinii, până la cele extrem de exotice, cum ar fi șerpii și, cel mai rar, și lupii, ca și Kira.…
  • Hrana vie - sănătate și frumusețe + documentar (RO)
    19.07.2012 - 1 Comments
    --> HRANA VIE – SĂNĂTATE ȘI FRUMUSEȚE Alimentația de tip raw food sau „hrană crudă” începe să câștige teren și în rândurile românilor preocupați de sănătatea și aspectul lor.…
  • Cine ne face nouă morală...
    16.05.2012 - 3 Comments
    --> CINE NE FACE NOUĂ MORALĂ - ROMÂNIA VERSUS TÂLHARII MORALIȘTI AI PLANETEI - În ultima vreme, reprezentanții unor diverse națiuni pretinse civilizate și dezvoltate ne țin lecții…
  • Istoria flirtului
    14.02.2014 - 0 Comments
    --> ISTORIA FLIRTULUI Verbul englezesc to flirt înseamnă a flutura, a agita ceva repede încoace și încolo. Unul dintre cei…
  • Avantajele vegetarianismului + VIDEO
    22.09.2016 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); AVANTAJELE VEGETARIANISMULUI În ultimul timp, tot mai mulți oameni au devenit conștienți de beneficiile vegetarianismului. Pe…
  • Structura din Antarctica + documentar (RO)
    20.05.2012 - 0 Comments
    --> STRUCTURĂ VECHE DE PESTE 12.000 DE ANI DESCOPERITĂ ÎN ANTARCTICA Armata americană a cenzurat orice informaţii cu privire la această descoperire senzaţională. În ciuda…
  • Deparazitarea naturală a organismului + documentar (RO)
    20.04.2012 - 4 Comments
    --> DEPARAZITAREA NATURALĂ A ORGANISMULUI Influența paraziților asupra stării de sănătate Știai că organismul tău este colonizat de o mulțime de paraziți care mănâncă zilnic…
  • The Bund - Alianța pro Hitler a germanilor din America + documentar (EN)
    29.01.2017 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); „THE BUND” – ALIANȚA PRO HITLER A GERMANILOR DIN AMERICA – Iisus Hristos și Adolf Hitler... Numai un nazist ar fi îndrăznit…
  • Iarba grasă... și frumoasă - buruiană de leac
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> IARBA GRASĂ – buruiana de leac Iarba grasă, (Portulaca oleracea) este o plantă cunoscută de mii de ani, utilizată ca aliment, dar şi ca medicament pentru unele boli. Ea creşte…
  • Ce nu știați despre vaccinul antipolio + VIDEO
    24.02.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "6905085768"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CE NU ȘTIAȚI DESPRE VACCINUL…
  • Viața pe Pământ nu poate fi o întâmplare + documentare (RO)
    20.01.2013 - 7 Comments
    --> VIAȚA PE PĂMÂNT NU POATE FI O ÎNTÂMPLARE Problema care apare în momentul în care spui că Dumnezeu este creatorul, este aceea că Dumnezeu nu poate fi explicat. În felul acesta,…
  • 9/11 Misterele din 11 septembrie (documentar RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    --> WORLD TRADE CENTER – CRONICA UNUI DEZASTRU ANUNȚAT – Și din cer va veni marele Rege al Terorii./Cerul va arde la 45 de grade/ iar focul va cuprinde Orașul cel Nou./ Doi…
  • Este viteza de internet de 100 Mbps suficientă pentru streamingul modern?
    15.08.2023 - 0 Comments
    În ultimii ani, modul în care ne uităm la televizor a cunoscut o schimbare majoră. S-au dus zilele în care tot ce aveam erau canalele de difuzare și programele difuzate pe calea aerului. În cele din…
  • 30 de fapte amuzante despre Ziua Îndrăgostiților care te vor surprinde (Inclusiv istoria din spatele acestei sărbători)
    04.02.2023 - 0 Comments
    Când începi să te gândești la Ziua Îndrăgostiților, poate că îți imaginezi buchete de flori superbe, baloane în formă de inimă, tone de dulciuri și felicitări sentimentale care te vor face cu…
  • Serviciul Secret al Statelor Unite în slujba președintelui
    21.01.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SERVICIUL SECRET AL STATELOR UNITE  ÎN SLUJBA PREŞEDINTELUI Un jurnalist a reușit să pătrundă pentru prima oară dincolo de…
  • Masa fatală
    16.10.2016 - 8 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MASA FATALĂ Mâncarea e o obsesie. Burta care cugetă, pântecele care ne salvează de cotidianul tern. În aşteptarea meselor,…
  • 42 de „câini răi” în spatele semnelor cu „ATENȚIE, CÂINE RĂU!” (FOTO)
    11.01.2019 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *