14 trucuri de economisire a timpului petrecut la calculator

Există 3 tipuri de utilizatori de computer: cei care folosesc mouse-ul, cei care folosesc tastatura și cei care preferă să vorbească cu Cortana sau Siri. Indiferent de categoria în care vă încadrați, nu puteți nega utilitatea imensă a anumitor scurtături și trucuri care dezvăluie posibilitățile necunoscute pe care computerul dumneavoastră le-a avut întotdeauna. Aceste trucuri inteligente vă îmbunătățesc experiența de zi cu zi cu calculatorul și vă oferă un impuls absolut în productivitate și în securitate.

Am adunat 14 trucuri pentru calculator care vor fi masiv utile pentru oricine își folosește calculatorul pentru distracție sau pentru serviciu.

1. CTRL + T deschide un tab nou

Atunci când lucrați mult pe PC și când browserul web este instrumentul dvs. numărul unu, deschiderea de file noi este o acțiune pe care o faceți de nenumărate ori pe parcursul zilei. În loc să o faceți manual cu ajutorul mouse-ului, puteți să apăsați pur și simplu „Ctrl” și litera T și se va deschide o nouă filă. Dacă folosiți un MacBook, veți apăsa „Command” în loc de „Ctrl”.

2. Întrebați pe Google despre orice problemă cu care vă confruntați înainte de a merge la un service pentru PC.

Cele mai multe probleme IT sunt probleme simple, care pot fi rezolvate cu ușurință urmând câțiva pași. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor intră în panică atunci când se întâmplă ceva în neregulă și aleargă la cel mai apropiat expert în PC. Nu uitați să vă păstrați calmul și să o luați mai încet. Puteți tasta problema dvs. în bara de căutare Google și citi ce au de spus Microsoft sau diversele forumuri tehnice. Probabil că veți găsi acolo soluția și nu va fi nevoie să cheltuiți bani pe un expert.

3. Pentru conversiile valutare, folosiți bara de căutare Google în loc de un calculator.

Cine are nevoie de calculatoare când ai ceva atât de prețios ca Google? Dacă călătoriți în străinătate și trebuie să vedeți câți bani veți obține în urma schimbului valutar, puteți pur și simplu să scrieți suma de bani și monedele din țara în care călătoriți. Un simplu „500 RON în euro” va fi suficient pentru a afla cât veți câștiga sau pierde în urma schimbului.

4. Bateria unui laptop se încarcă mai repede atunci când este în modul avion.


Atunci când laptopul este în modul avion, înseamnă că multe funcții, cum ar fi Wi-Fi și Bluetooth, sunt dezactivate. Acest lucru reduce presiunea asupra bateriei și îi permite acesteia să se încarce mai repede decât dacă ar funcționa în mod normal. Așteptați-vă să vă vedeți laptopul complet încărcat cu 10-15 minute mai repede decât dacă ați fi dezactivat modul avion.

5. Descărcați automat orice imagine Google apăsând Alt și făcând clic pe ea.


Cei mai mulți oameni dau clic dreapta pe imagini și selectează opțiunea „Salvează”, dar există o modalitate mult mai ușoară și mai rapidă de a descărca o fotografie pe computer. Puteți să apăsați pur și simplu „Alt” și apoi să faceți clic stânga pe o imagine, iar aceasta va fi salvată automat pe computer în dosarul „Downloads”. Pe un MacBook, puteți apăsa "Control" și apoi faceți clic pe imagine, după care vă va apărea un meniu derulant în care puteți selecta „Copy Image”.

6. Ascundeți-vă adresa IP pentru ca nimeni să nu vadă ce faceți.


Există diverse modalități prin care vă puteți ascunde adresa IP și vă puteți face navigarea invizibilă. În primul rând, trebuie să instalați un VPN bun pe browserul dvs. de internet, astfel încât acesta să vă schimbe locația reală. Apoi, puteți descărca PeerBlock, care, de asemenea, vă ascunde adresa și vă oferă posibilitatea de a face orice doriți fără ca nimeni să știe.

7. Descărcați „f.lux” pentru ca luminozitatea ecranului computerului să se adapteze automat la mediul înconjurător.


Mulți dintre dumneavoastră care lucrați la calculatoare din diferite medii știți cât de greu este să vă aflați într-un spațiu întunecat cu un ecran extrem de luminos. Majoritatea computerelor au modul night shift, care ajustează luminozitatea în timpul nopții. De asemenea, puteți descărca și instala f.lux, care ajustează automat luminozitatea ecranului în funcție de fiecare mediu în care este plasat. Este o alternativă excelentă dacă modul night shift nu vă satisface.

8. Un desktop curat înseamnă un computer mai rapid.


Dacă aveți probleme cu viteza calculatorului, este posibil ca desktop-ul să fie plin de pictograme. În loc să aveți câte un dosar pentru fiecare lucru mărunt de pe desktop, puteți crea un singur dosar și să organizați totul în el. Apoi, puneți toate aplicațiile în bara de sarcini și veți rămâne cu un desktop aproape gol. Această acțiune va maximiza instantaneu viteza computerului dumneavoastră.

9. Aflați cine vă fură Wi-Fi-ul.


Nu este enervant când conexiunea ta este lentă pentru că altcineva profită de Wi-Fi-ul tău? Dacă nu doriți doar să vă schimbați parola, ci și să aflați cine este hoțul (sau hoții), atunci puteți descărca Who Is on My Wi-Fi și poate mergeți să vă confruntați cu ei. Nu este nimic mai jenant decât să spui cuiva că știi că te-a furat.

10. Puteți recupera fișierele șterse chiar dacă ați golit Recycle Bin.


Ștergerea fișierelor și apoi golirea Recycle Bin se poate dovedi foarte frustrant, deoarece este posibil să vă dați seama după aceea că în acel morman se afla un fișier de care aveați cu adevărat nevoie. Ceea ce puteți face este să descărcați Recuva, care este programul de top pentru recuperarea fișierelor șterse definitiv. Trebuie doar să alegeți ce tip de fișier căutați, iar programul caută totul pentru dumneavoastră. Dacă a trecut mult timp de când ați șters un fișier, este posibil ca programul să nu-l poată localiza.

11. Dacă observați aceste semne, înseamnă că computerul dumneavoastră a fost piratat.


Milioane de oameni sunt atacați în fiecare zi și s-ar putea ca și dumneavoastră să fiți unul dintre ei la un moment dat. Faptul că antivirusul dvs. este dezactivat este unul dintre primele semne grave. De asemenea, atunci când încercați să vă conectați la computer și brusc parola nu funcționează, acesta este un alt indiciu serios că ceva nu este în regulă. În cele din urmă, un semn sigur că ați fost piratat este dacă vedeți că cursorul dumneavoastră se mișcă singur. În acest caz, duceți-vă laptopul la un expert și încercați să rezolvați problema.

12. Windows + C vă permite să începeți să vorbiți cu Cortana.


Pentru utilizatorii care au cumpărat laptopuri Microsoft sau folosesc PC-uri cu cea mai recentă versiune de Windows 10, Cortana este persoana digitală care vă poate ghida în orice aveți nevoie. Dacă nu știți cum să efectuați o anumită acțiune sau v-ați plictisit să folosiți mouse-ul, puteți apăsa „Windows” și litera C și o puteți întreba pe Cortana orice doriți. Ea vă va pune întrebări pentru a vă ghida spre acțiunea pe care trebuie să o efectuați. Dacă, pe de altă parte, folosești un MacBook, va trebui să apeși pe „Command” și apoi pe bara de spațiu pentru a începe să vorbești cu Siri.

13. Ctrl + Q închide browserul web.

O altă scurtătură extrem de utilă este cea care permite ieșirea din browserul web. În acest caz, apăsați „Ctrl” și apoi litera Q. Încă o dată, dacă folosiți un MacBook, utilizați butonul „Command” în loc de „Ctrl”. În acest fel, totul se întâmplă un pic mai repede.

14. Ctrl + I transformă stilul de text în italic.

Atunci când combinați tasta „Ctrl” și litera I, se pot întâmpla diverse lucruri într-un total de 147 de programe diferite. Cu toate acestea, cea mai obișnuită și comună utilizare a combinației este transformarea textului din Word și alte programe de editare a textului din stilul normal în italic. Tot ce trebuie să faceți este să evidențiați cuvântul sau cuvintele pe care le doriți și să apăsați cele 2 taste. Pentru utilizatorii Mac, trebuie să apăsați tasta „Command” și apoi litera I pentru a efectua aceeași acțiune.

Cât de utile au fost trucurile de tastatură de mai sus și cât timp vă vor economisi în rutina zilnică? Vă rugăm să ne spuneți ce părere aveți mai jos, în secțiunea de comentarii.

Dacă ți-a plăcut articolul, citește și: 30+ scurtături din tastatură care te vor ajuta să lucrezi mai repede

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *