30+ imagini uluitoare care te vor face să te gândești de două ori înainte de a înota în ocean (partea I)

Dacă ți-a fost vreodată teamă să intri în ocean, nu te învinovățim. Adâncul albastru este un loc misterios, cu multe creaturi nedescoperite. De fapt, oamenii de știință recunosc în mod deschis că nu știu atât de multe despre el pe cât credem, 80% din ocean fiind încă necartografiat și nedescoperit. Credeați că poveștile despre monștrii marini sunt doar povești din bătrâni? Gândiți-vă din nou. Dar fiți atenți, aceste fotografii vă vor face să vă gândiți de două ori înainte de a sări din nou în marea sărată.

1. Rechinii ripostează

Rechinii sunt niște creaturi incredibile. Comportamentul lor a fost studiat pe scară largă, dar ei pot fi totuși imprevizibili atunci când intri în mediul lor. Oamenii călătoresc în întreaga lume pentru a se urca într-o cușcă de oțel și a se înconjura de cei mai puternici prădători de sub mare.


În cea mai mare parte a timpului, rechinii înoată calm în jurul cuștii, în timp ce scafandrii îi observă pe acești pești magnifici. În rare ocazii, ceva poate irita rechinul, făcându-l să muște cușca sau să înoate în ea. În această situație, rechinul a rămas blocat în cușcă, motiv pentru care se zbate în interiorul ei.

2. Ai grijă în spatele tău

Mulți oameni se tem de ocean din cauza modului în care este prezentat la Hollywood. Oamenii cred că rechinii au ieșit să vâneze oameni și că nu veți fi niciodată în siguranță în largul mării, dar acest lucru este departe de adevăr. Acest caiacist nu se află în niciun pericol iminent, deoarece rechinul este doar curios să vadă ce face persoana respectivă.


Majoritatea oamenilor s-ar speria și nu ar mai intra niciodată în apă, dar persoana trebuie doar să rămână calmă. Deși rechinul ar putea confunda caiacul cu o focă și să muște din el, este puțin probabil. S-ar putea să provoace o sperietură, dar asta este cel mai periculos lucru care se poate întâmpla.

3. Introduceți soundtrack-ul filmului „Fălci”

„Bad-um, bad-um, bad-um, bum bum bum bum bum...” Este un pic cam la limită, omul evită cu greu fălcile rechinului. Aceasta ar putea fi o scenă din cel mai bun film despre atacul rechinilor, Fălci. Cu toate acestea, filmul a folosit un rechin fals, iar acest lucru este prea real pentru a râde de el.


Mark Fanning participa la o competiție de surf când rechinul a vrut să intre în cursă. Din fericire, concurentul lui Fanning, Julian Wilson, a reacționat rapid și i-a salvat viața. Fanning este norocos că este în viață după ce s-a apropiat atât de mult de un rechin, pentru că nu mulți oameni ar scăpa cu viață.

4. Deschide gura larg

„Zi Aaaah.” Poate vă întrebați dacă acest pește cu aspect monstruos este real, iar răspunsul este da. Este neliniștitor să te gândești că acesta este un pește cu care împărțim apa. Cu toate acestea, nu credem că vă veți întâlni față în față cu acest tip de rechin prea curând.


Acesta este un rechin „baltă” și este al doilea cel mai mare rechin în viață, după rechinul balenă. Își folosește gura mare pentru a filtra mii de litri de apă, astfel încât să poată mânca kril și plancton. Este unul dintre cele trei tipuri de rechini care se hrănesc cu plancton, așa că nu trebuie să vă fie teamă decât dacă sunteți un organism minuscul.

5. Nu te atinge de acele înțepătoare

Dacă ați fost vreodată înțepat de o meduză, știți cât de dureros este. Nu sunt întotdeauna ușor de văzut în apă, așa că este dificil să le evitați de cele mai multe ori. Cu toate acestea, în largul mării, unele specii foarte mari stau la pândă, precum aceasta din imaginea de mai jos.


Aceasta este o meduză Lion's Mane, care crește până la 120 de metri. Dacă ați fi înțepat de una dintre aceste meduze monstruoase, ați avea înțepături pe tot corpul. Deși nu au ca scop să rănească oamenii, se poate întâmpla din greșeală dacă nu ești atent.

6. Filmul de groază întâlnește viața reală

Aceasta este ca o scenă din Mega Shark VS. Giant Octopus. Tentaculul gigantic se ascunde în acest râu local, care este ultimul loc în care ai vrea să găsești un calmar sau o caracatiță gigant. Dacă membrul este atât de mare, ar putea zdrobi cu ușurință orașul și podul.


Există o mulțime de lucruri nedescoperite în apă, dar te-ai gândi că cineva ar fi observat o caracatiță de această mărime. Dacă am descoperi acest tentacul în interiorul râului din apropierea casei noastre, probabil că ne-am muta foarte departe.

7. Tentacule ispititoare

Oamenii pot crede că caracatițele sunt ființe drăguțe dar și înspăimântătoare, însă ele sunt de fapt terifiante! Unele tipuri de caracatițe sunt otrăvitoare și toate au guri asemănătoare unor ciocuri în mijlocul tentaculelor lor. Nu ați vrea să vă puneți în calea lor.


Caracatițele sunt teritoriale, dar nu se iau de oameni decât dacă sunt provocate. Atunci când este necesar, își vor apăra teritoriul, ceea ce poate provoca atacuri asupra oamenilor. Aceasta pare nefericită, iar noi am înota în direcția opusă dacă am fi în locul scafandrului.

8. Șerpi de mare sau alge marine?

Asta pare ceva desprins din Spongebob, deși mult mai intimidant. De sus, acestea ar putea părea niște plante marine care se balansează, dar, pe măsură ce te apropii, îți vei da seama că au fețe și guri care te pot mușca.


Acestea sunt un tip de anghilă strâns înrudit cu șerpii. Ele se îngroapă în pământ și lasă oceanul să le miște. Deși acestea par mici, unele anghile pot ajunge până la 72 de kilograme. Aceste creaturi sunt masive și nu sunt atât de prietenoase.

9. Ai musafiri

Dacă sunteți surfer, cel mai rău scenariu este să întâlniți un rechin. Acești prădători atacă de obicei surferii pentru că îi confundă cu focile. Rechinii văd silueta surferilor de jos și îi confundă ușor. Deși nu toți rechinii atacă surferii, este mult mai periculos să te afli în această situație.


Surferul a zărit rechinul în val și s-a întors rapid pentru că era îngrozit. Există o mulțime de locații bune pentru surfing care se întâmplă să găzduiască și mulți rechini. Aceștia doi împart deseori apa, iar noi sperăm că acest bărbat a scăpat nevătămat.

10. La vânătoare

Dacă ați urmărit vreodată Săptămâna rechinilor de pe canalul Discovery, ați văzut modul în care marii rechini albi înoată direct la suprafață și se catapultează în aer pentru a prinde prada. Această fotografie a fost făcută chiar în momentul în care rechinul este pe punctul de a sparge suprafața apei și de a mușca din ceea ce urmărește.


Marii rechini albi sunt prădători de elită care au un mod unic de a vâna. Aceștia pot sări aproape 3 metri din apă datorită puterii pe care o au în timpul înotului. Este trist, dar și incredibil să îi privești cum vânează, dar nu am vrea niciodată să fim prada lor.

11. Creaturi din adâncuri

Dacă vreți vreodată să vă speriați prietenii, arătați-le această fotografie și s-ar putea să nu mai intre niciodată în ocean. Pe fundul oceanului se află niște pești îngrozitori și abia dacă știm ceva despre ei.


De la dinți, la corpul în formă de rechin, la botul bizar, totul este oribil. Aceștia se numesc rechini spiriduș și stau în adâncurile îndepărtate ale oceanului. Se duc atât de adânc încât apa este întunecată, deoarece soarele nu strălucește atât de jos.

12. Atacuri puternice

Rechinii sunt cele mai intimidante creaturi marine din cauza dinților lor ascuțiți ca briciul și a reputației lor de a ucide oameni. Dacă ați văzut vreodată vreunul dintre filmele cu rechini, precum Fălci, probabil că vă gândiți că rechinii sunt niște mâncători de oameni însetați de sânge.


Acești rechini pot înota cu până la 56 de kilometri pe oră în timp ce accelerează pentru a-și prinde prada. Cu agilitate și forță, rechinii sar din apă chiar dacă cântăresc câteva tone.

13. Încercuind următoarea masă

Ori de câte ori un rechin se află în zonă, este înfricoșător. Aceștia pot transforma rapid orice zi însorită la plajă într-un spectacol de groază. Nu știm dacă acest om este conștient că are companie, dar sperăm că și-a dat seama repede.


De obicei, rechinii își înconjoară prada înainte de a o ataca, pentru a-și stabili cel mai bun plan de acțiune. Se pare că acest rechin se învârte în cerc de jos în timp ce decide dacă acest om este următoarea lui masă. Nu ați încerca să vâsliți pentru a vă îndepărta de rechin în loc să așteptați să deveniți prânzul lui?

14. Monstru marin sau leu de mare prietenos?

La prima vedere, acest mamifer marin înfiorător pare că va sări din ecran și ne va mușca. Ar putea fi unul din nenumărații prădători ai oceanului, dar ai fi surprins să afli că este vorba de o simpatică focă leopard.


Acesta ar putea fi un amestec între un țipar și o focă leopard. Cu toate acestea, știm că acest monstru misterios este de fapt un mamifer drăguț și drăgălaș cu care ne place să vedem imagini. Imaginați-vă doar cât de adorabili sunt puii lor.

15. Un minut de meditație

Manta ray este o specie de pisică de mare uriașă, care poate ajunge până la aproximativ 6,7 metri lățime. Aceste manta înoată prin apă cu aripioarele fluturând ca o pasăre. Sunt creaturi pașnice și magnifice care sunt într-adevăr un spectacol de văzut. Manta-ray sunt inofensive pentru oameni, deoarece nu au țepi ca alte pisici de mare.


Această femeie a decis să își facă timp să mediteze sub apă alături de uriașa manta ray, iar acesta pare la fel de calm ca și ea. În timp ce nouă ne-ar fi prea frică să facem acest lucru, pentru că nu știi niciodată ce mai înoată în zonă, ea este un suflet curajos.

16. Mamifere subacvatice masive

Balenele sunt animale relativ calme care au o bună reputație de mamifere oceanice prietenoase. Deși nu sunt periculoase, mărimea lor masivă poate face ca o interacțiune să fie letală. Atunci când oamenii intră în mediul lor, ele sunt curioase, dar nu sunt dăunătoare în majoritatea cazurilor.


Balenele pot cântări câteva tone, așa că nu vreți să fiți lovit de una dintre aripioarele lor. Atunci când oamenii intră în apă, se află pe teritoriul animalului și trebuie să fie atenți din cauza dimensiunilor uriașe în comparație cu ei.

17. Oamenii sunt prieteni, nu hrană

Deși Hollywood-ul și oamenii de la televizor vor să îi facă pe oameni să creadă că marii rechini albi sunt prădători mâncători de oameni, acest lucru nu este adevărat. Acești pești sunt inteligenți, iar dacă vedeți unul în apă, nu înseamnă că veți fi următoarea lui masă.


Marii albi pot ataca un om fără să fie provocați, dar acest lucru se datorează faptului că ei confundă oamenii cu focile. Nu am vrea să ne aflăm față în față cu unul dintre acești pești masivi, dar femeia pare calmă și nederanjată.

18. Rănit în timp ce observa o anghilă nu prea prietenoasă

Acest bărbat curajos făcea scufundări când a dat nas în nas cu o anghilă uriașă. Acestea nu sunt creaturi prietenoase, așa că acest bărbat a fost precaut, dar s-a apropiat puțin prea mult de animal. Acest bărbat nu s-a așteptat niciodată la ce urma să i se întâmple pe măsură ce se apropia de anghilă.


Fără niciun avertisment, anghila l-a atacat. El a fost mușcat de față de acest animal înfricoșător, iar asta l-a lăsat cu o cicatrice urâtă. Când te afli în mediul lor, ești un vizitator, așa că trebuie să le respecți spațiul și habitatul.

19. Înoată departe!

Acest val pare plin de șerpi de mare uriași gata să atace. Cei mai mulți oameni sunt paranoici în legătură cu lucrurile care plutesc și îi ating prin apă, iar această imagine nu le ajută temerile. Nu se știe niciodată ce creaturi hidoase se ascund sub suprafață.


Deși ar putea fi vorba doar de niște alge care plutesc în valuri, este totuși foarte înfricoșător. Chiar dacă sunt doar alge marine, tot nu ai vrea să te atingă, pentru că sunt gelatinoase și scârboase.

Dacă ți-a plăcut, citește și: 30+ Imagini uluitoare care te vor face să te gândești de două ori înainte de a înota în ocean (partea a II-a).


Sursa: https://en.kueez.com/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *