Se pare că la fiecare două săptămâni apare o nouă tendință în materie de alimente sănătoase despre care ni se spune că ar trebui să o încercăm. Dar se pare că multe dintre aceste tendințe nu sunt chiar atât de bune pentru noi. După cum se pare, multe dintre așa-numitele alimente sănătoase nu sunt chiar atât de benefice sau nutritive, iar unele dintre ele pot provoca daune serioase! Pregătește-te să demontezi câteva mituri populare despre alimentele sănătoase, în continuare!
O felie de brânză topită nu are un conținut de lactate similar cu cel al laptelui
Brânza procesată, cunoscută și sub numele de brânză americană, are de obicei forma unui pătrat perfect și are o consistență similară cu cea a cauciucului. Seamănă cu brânza, dar când este comparată cu o brânză tradițională, cum ar fi cheddar, parmezan sau brie, este complet diferită. Brânza procesată este exact asta, procesată. „Brânza” are o mulțime de substanțe chimice adăugate, cum ar fi emulgatori, uleiuri și concentrat de proteine din lapte. Nu se folosesc tehnici tradiționale de fabricare a brânzei.
Acest lucru înseamnă că produsul rezultat este ceva lipsit de nutrienții brânzeturilor normale și nu are același conținut ca al unui pahar de lapte, chiar dacă așa spun reclamele.
Prea multă proteină poate avea efecte negative asupra sănătății, mai degrabă decât bune
O alimentație sănătoasă presupune întotdeauna o dietă echilibrată care să includă diverse surse de proteine. Persoanele care încearcă să își dezvolte mușchii vor avea adesea diete bogate în proteine, deoarece acestea sunt cele pe care le doresc mușchii. Au existat idei larg împărtășite în jurul consumului de proteine și cum o cantitate prea mare poate duce la o creștere a excreției de calciu, ceea ce poate face ca oasele să devină mai fragile odată cu vârsta. Încă o dată, această teorie a fost infirmată.
Creșterea proteinelor este un lucru bun și contribuie în mod direct la sănătatea generală a oaselor în timp. Mai multe proteine înseamnă o densitate osoasă mai bună, ceea ce înseamnă oase mai sănătoase pe măsură ce îmbătrâniți.
Nu toate fructele sunt bune pentru cei care încearcă să fie atenți la calorii
Există o concepție greșită comună conform căreia fructele sunt o sursă excelentă de zahăr natural pentru cei care doresc să mănânce mai sănătos. În timp ce fructele sunt cu siguranță o sursă de zahăr natural, ele pot fi, de asemenea, extrem de dense în calorii, ceea ce înseamnă că nu contribuie la pierderea în greutate atunci când sunt consumate în cantități mari. Avocado, mango și bananele sunt toate destul de dense în calorii, ceea ce înseamnă că, dacă cineva încearcă să mănânce într-un deficit caloric, acestea nu pot fi cea mai bună alegere.
Fructe precum fructele de pădure, care conțin, de asemenea, antioxidanți, tind să fie o alegere mai bună pentru cei care încearcă să își urmărească aportul caloric.
Marea dezbatere Margarină versus Unt pentru care este mai sănătos
Caloriile și aportul caloric sunt întotdeauna un subiect fierbinte atunci când vine vorba despre alimentele dietetice. Un aliment care apare mereu în această dezbatere este margarina. Margarina are semnificativ mai puține calorii decât vărul său, untul, dar conține, de asemenea, o varietate de substanțe chimice pe care untul bătut în mod natural nu le conține. În timp ce margarina este săracă în calorii, aceasta este adesea făcută cu uleiuri hidrogenate și alte substanțe chimice care îi conferă acea unduiozitate cremoasă.
Aceste uleiuri nu sunt bune și este mai bine să fie evitate. Dacă vreți să vă bucurați de o porție de ceva pe pâinea prăjită, luați un pic de unt în loc de margarină. Acesta are grăsimi bune, și nu grăsimile trans care se găsesc în margarină.
Este zahărul brun mai bun decât zahărul alb în bătălia zaharurilor?
Zahărul este unul dintre acele produse care sunt pur și simplu delicioase. Poate face ca o ceașcă de cafea să treacă de la ok la uimitor și poate fi folosit pentru a face căpșunile mai dulci, alături de unele deserturi foarte delicioase. De ceva vreme încoace, a existat o dezbatere în jurul întrebării dacă zahărul brun este sau nu mai nutritiv decât zahărul alb. Se pare că zahărul, în general, pur și simplu nu este grozav pentru nimeni.
Zahărul brun și zahărul alb sunt în esență la fel, chiar dacă zahărul brun este puțin mai puțin prelucrat decât cel alb. Zahărul trebuie folosit întotdeauna cu moderație și înlocuit cu alternative mai sănătoase.
Pregătirea unei mese gătite acasă consumă timp prețios și nu este întotdeauna cea mai bună opțiune
Gătitul la foc mic sau prepararea mâncării de la zero a fost întotdeauna o parte importantă din viața celor mai mulți oameni. Deși este ușor să pui o mâncare congelată cumpărată de la magazin în cuptorul cu microunde și să apeși pe „Start”, nu este întotdeauna cea mai nutritivă și nici nu este atât de costisitor să gătești de la zero. Este nevoie doar de puțină planificare și o masă delicioasă gătită acasă poate fi pregătită în 10-20 de minute.
Cheia aici este să încercați să pregătiți mesele. Pregătiți un amestec de condimente, o bază de supă sau tăiați legumele și carnea astfel încât să fie ușor de scos din frigider și de prăjit.
Legumele crude nu sunt întotdeauna cea mai nutritivă alegere
Unele persoane aderă la o dietă crudă, deoarece există convingerea că gătitul legumelor la temperaturi ridicate le îndepărtează o parte din valoarea nutritivă. Acest lucru este cu siguranță adevărat în cazul unor legume, deoarece gătitul acestora sfârșește prin a elimina vitamine precum vitamina C. Unele legume trebuie gătite pentru ca organismul nostru să le descompună mai bine și să se bucure de toate beneficiile pentru sănătate ascunse în ele.
Morcovii sunt unul dintre aceste legume. Aceștia conțin beta-caroten, care este foarte bun pentru îmbunătățirea sănătății ochilor, dar dacă nu sunt gătiți, este mai greu pentru corpul nostru să absoarbă și să acceseze acest pigment.
Nu toți carbohidrații duc la creșterea în greutate și trebuie evitați
Lumea minunată a carbohidraților nu este ceva ce ar trebui să evite nimeni. Pâinea, orezul și pastele conțin carbohidrați, dar și o mulțime de legume rădăcinoase și multe alte alimente. Organismul nostru are nevoie de carbohidrați pentru a funcționa și, acestea fiind spuse, există carbohidrați mai sănătoși decât alții. O pungă de chipsuri de cartofi este delicioasă, dar nu sunt genul de carbohidrați sănătoși care ar trebui să fie consumați în mod regulat.
Carbohidrații sănătoși care se găsesc în cartofi, igname, pâine integrală de grâu și chiar în pastele fără gluten reprezintă o adiție excelentă la dieta oricui. Eliminarea completă a carbohidraților nu duce la o pierdere în greutate durabilă.
Cel mai sănătos element de meniu nu se găsește întotdeauna în secțiunea de salată
Întotdeauna a existat acest mit conform căruia salatele sunt sănătoase, dar atunci când analizezi ingredientele dintr-o salată și dressingul care se pune deasupra, acest lucru tinde să fie fals. Dacă o salată este compusă din legume, crutoane, parmezan și un dressing Caesar gros, atunci sunt șanse ca acea salată să aibă la fel de multe calorii ca un bol de macaroane cu brânză. Tot ceea ce este cremos tinde să fie dens caloric.
Salatele sănătoase sunt cele care nu au multe uleiuri și sunt compuse din legume ușor de digerat, un dressing ușor și câteva proteine slabe, cum ar fi pieptul de pui.
Ouăle nu sunt toate pline de colesterol rău
Ouăle sunt unul dintre acele alimente care apar adesea pe masa de mic dejun sub diverse forme. Fiecare parte a unui ou, de la gălbenuș până la albuș, conține o tonă de nutrienți de care corpul nostru are nevoie. Timp de mulți ani, ouăle au fost deseori asociate cu colesterolul, deoarece gălbenușul conține o mare cantitate din acesta. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, acest colesterol natural s-a dovedit a fi foarte nutritiv, iar ouăle sunt cu adevărat o multivitamină.
Când vine vorba de adăugarea ouălor la o dietă, acestea sunt întotdeauna o alegere bună, deoarece oferă mult mai multe vitamine dimineața decât o felie de pâine prăjită cu unt și gem.
Caloriile nu sunt toate la fel
O calorie este o calorie, nu-i așa? Acest lucru nu este deloc adevărat. Caloriile și sursa din care provin sunt foarte importante, deoarece anumite alimente pot stimula pofta de mâncare, în timp ce altele pot crea o senzație de sațietate. De exemplu, proteinele, care se găsesc în carne, pește, ouă și o varietate de alte alimente, sunt excelente pentru cei care doresc să se simtă sătui după ce au mâncat. Creșterea aportului de proteine este, de asemenea, bună pentru cei care caută să slăbească.
Pe de altă parte, alimentele care conțin fructoză sporesc de fapt foamea și nu creează acea senzație de sațietate, ceea ce poate duce la consumul unei cantități mai mari de alimente.
Grăsimile saturate sunt interzise și nu trebuie consumate - nu neapărat
Organismul nostru are nevoie de grăsimi, iar acestea includ grăsimile saturate, contrar credinței populare. Timp de mulți ani, nutriționiștii au spus că grăsimile saturate pot contribui la un risc crescut de boli de inimă. În timp ce grăsimile saturate conțin două tipuri de colesterol, și anume lipoproteine cu densitate mare sau colesterol „bun” și lipoproteine cu densitate mică, care sunt cunoscute sub numele de colesterol „rău”. Cu toate acestea, în lupta dintre colesterolul bun și cel rău, grăsimile saturate au de fapt mai mult din cel bun.
Așa este, grăsimile saturate au mai mult colesterol bun, ceea ce înseamnă că, la fel ca orice altceva, este bine să vă bucurați din când în când de alimente precum prăjituri, șuncă și unt.
Pâinea din grâu integral nu este neapărat mai sănătoasă decât grâul procesat folosit pentru pâinea albă
Pâinea integrală de grâu a fost mult timp prezentată ca fiind pâinea „sănătoasă” în comparație cu pâinea albă, care folosește făină albă procesată. Pâinea, în general, este un aliment bogat în carbohidrați, care trebuie savurat cu moderație, dar este un mic lucru din interiorul grâului în sine care ar putea să le cauzeze unor persoane probleme digestive. Glutenul este o proteină de grâu care se găsește în pâinea făcută din făină de grâu și este ceva la care multe persoane sunt sensibile.
Oricine se confruntă cu balonare, oboseală sau probleme digestive ar putea avea o sensibilitate sau o intoleranță la gluten care trebuie verificată. O modalitate de a afla dacă glutenul cauzează aceste probleme este să eliminați pâinea din alimentație timp de câteva săptămâni și să vedeți dacă simptomele dispar.
Cafeaua merge împreună cu o alimentație sănătoasă?
Cafeaua este o substanță destul de magică. Ea le oferă multor oameni energia de care au nevoie pentru a-și începe ziua și are în plus și un miros destul de delicios în timp ce se prepară. În timp ce cafeaua conține o cantitate destul de mare de cofeină, este, de asemenea, plină de antioxidanți care sunt fantastici pentru corpul tău. Cafeaua nu este în niciun caz rea pentru tine și are chiar câteva caracteristici ascunse destul de bune pentru sănătate.
Cofeina, care îți stimulează organismul pentru a începe ziua, îți stimulează și creierul și îți poate oferi energia de care ai nevoie pentru un antrenament bun și poate contribui la creșterea metabolismului.
Multă carne roșie nu îți va face organismul nefericit
Există ceva care miroase mai bine decât o friptură mare și suculentă care sfârâie pe grătar? Pentru vegetarieni și vegani, probabil că acesta nu este mirosul de top, dar carnea roșie în sine este bună pentru cei care o apreciază. De-a lungul anilor, unii experți în sănătate au lansat teorii conform cărora carnea roșie este rea pentru oameni, dar acest lucru pur și simplu nu este adevărat. Prea mult din orice este rău, dar carnea roșie neprocesată în sine este bună.
De îndată ce orice produs din carne este procesat, cum ar fi carnea folosită pentru hot-dog și hamburgeri, se adaugă aditivi care nu sunt foarte buni pentru o dietă sănătoasă. Totuși, carnea roșie ca atare este în regulă.
Dietele sărace în grăsimi și bogate în carbohidrați nu sunt cele mai bune pentru a le urma pe termen lung
În fiecare lună este anunțată o nouă dietă la modă, dar una care a rămas timp de zeci de ani este dieta săracă în grăsimi și bogată în carbohidrați, prezentată de nutriționiști ca fiind modalitatea perfectă de a pierde în greutate. Această dietă este problematică deoarece nu există nicio discuție în ceea ce privește proteinele. Mâncatul unei pâini, care ar fi considerată bogată în carbohidrați, nu va ajuta la pierderea în greutate și nici nu va furniza nutrienții necesari pentru un organism sănătos.
Tot ceea ce este considerat „scăzut” ar trebui cercetat. O alimentație sănătoasă înseamnă moderație, ceea ce include și un tratament ocazional cu conținut ridicat de grăsimi.
Brânza parmezan conține de fapt subproduse de origine animală
Brânza parmezan face ca pastele și lasagna să aibă un gust și mai delicios decât aveau deja. Un strop de parmezan ras este ceea ce are nevoie orice mâncare italiană bună, dar parmezanul nu este de fapt o brânză vegetariană. Procesul prin care se face parmezanul include o enzimă artificială foarte specifică care se află în interiorul stomacului vițeilor. Faptul că această enzimă provine de la un animal înseamnă că în brânză există subproduse de origine animală.
Totuși, acesta este doar un aspect tehnic. Nu există carne implicată în procesarea brânzei, așa că depinde doar de cât de stricți sunt anumiți vegetarieni când vine vorba de consumul de parmezan.
Uleiurile vegetale care au trecut printr-un proces de rafinare nu sunt cele mai bune
Uleiurile vegetale și de semințe precum canola, soia și floarea-soarelui sunt adesea menționate ca fiind uleiuri „sănătoase”. În realitate, acestea au trecut printr-un proces de rafinare, ceea ce le poate face mai puțin sănătoase în comparație cu uleiurile naturale precum uleiul de cocos și de măsline. Aceste uleiuri rafinate în special conțin ceva numit acizi grași Omega-6, care sunt cunoscuți pentru că provoacă o mică inflamație în corpul oamenilor. Se știe că acizii grași Omega-6 contribuie la bolile de inimă.
Bolile de inimă trebuie evitate cu orice preț, motiv pentru care uleiurile cu un conținut ridicat de acizi grași Omega-6 trebuie evitate.
Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați nu ajută deloc oamenii să devină mai sănătoși
Cu atât de multe diete pe internet, poate fi greu să știi pe care să o urmezi. Pentru persoanele care au acces la dieteticieni și nutriționiști, cele personalizate sunt, de obicei, cea mai bună opțiune. O dietă populară este dieta cu conținut scăzut de carbohidrați. Această dietă se bazează în principal pe proteine și pe anumite legume și fructe care nu sunt bogate în carbohidrați. Ideea principală este că carbohidrații contribuie la creșterea în greutate.
Nu este bine să renunțați complet la carbohidrați, dar s-a demonstrat că dietele sărace în carbohidrați ajută la pierderea în greutate. Acest lucru se datorează, de asemenea, faptului că persoanele care le urmează tind să mănânce mai multe alimente bogate în proteine, mai degrabă decât cele bogate în grăsimi.
Nu toți oamenii trebuie să reducă aportul de sodiu
Sodiul este un element chimic, care se combină adesea cu clorul pentru a forma sarea de masă. Sarea este adăugată la o mulțime de alimente diferite pentru a le face foarte gustoase, dar uneori se poate face prea multă sare, sau cel puțin așa ni s-a spus. Reducerea aportului de sodiu este bună pentru persoanele care au tensiune arterială ridicată, deoarece poate ajuta la reducerea acesteia, dar pentru persoanele care nu au nicio afecțiune preexistentă, nu trebuie să aibă grijă la aportul de sodiu.
Sodiul este încă o parte necesară din consumul zilnic de alimente, iar urmărirea cantității de sare din orice lucru nu este necesară decât dacă este recomandată din punct de vedere medical.
Nu tot zahărul este rău
Zahărul în sine nu este neapărat rău, mai ales dacă apare în mod natural în fructe și legume. Zahărul alb și cel brun sunt cele de la care încep să apară problemele. Fructoza, care se găsește în zaharurile rafinate, poate ridica nivelul sângelui, poate duce la creșterea în greutate și poate afecta metabolismul foarte repede. De asemenea, poate face ca o persoană să se simtă flămândă, chiar și după ce tocmai a mâncat o bucată mare de tort. Practic, zahărul este mult mai mult decât calorii goale.
Este bine să vă răsfățați cu ceva dulce din când în când, dar să puneți zahăr în cafea în fiecare zi sau să mâncați gustări cu un conținut ridicat de zahăr poate duce la probleme de sănătate mai târziu.
Dietele bogate în grăsimi nu vor contribui neapărat la creșterea grăsimii
Dietele grase creează mai multe depozite de grăsime, nu-i așa? Acest lucru sună ca și cum ar trebui să fie corect, dar nu este strict adevărat. Există grăsimi bune și grăsimi rele, iar corpul nostru are nevoie de ceva grăsimi, precum și de carbohidrați și proteine. Alimente precum înghețata, care sunt bogate în calorii și în zahăr, pot duce la o creștere a grăsimii, dar anumite diete bogate în grăsimi bune pot duce la pierderea în greutate.
Totul este despre a afla care este grăsimea bună și de a evita alimentele grase, cum ar fi cheeseburgeri, care nu oferă toți nutrienții necesari pentru o masă sănătoasă.
Batoanele energizante nu sunt chiar o mare sursă de nutriție pentru oamenii ocupați
Fiecare magazin alimentar are un perete de batoane energizante pe care clienții îl pot examina. Unele sunt bogate în proteine, altele sunt keto, altele sunt fără gluten și lista poate continua. Cu toate acestea, dacă te uiți la ingredientele acestor batoane și compari conținutul de zahăr cu cel al unui baton de ciocolată, acesta este aproape identic. Batoanele energizante sunt sănătoase doar dacă sunt făcute fără zaharuri și alimente procesate, ceea ce poate fi greu de găsit.
Pentru cei preocupați de sănătate, luați doar un baton energizant pe care l-ați cercetat temeinic, deoarece o creștere bruscă a zahărului nu este genul de energie de care aveți nevoie.
Sucurile la cutie nu conțin sucuri de fructe proaspete și frumoase
Sucul la cutie pare a fi o alternativă excelentă la sucurile scumpe proaspăt făcute pe care magazinele alimentare tind să le ofere. Cu toate acestea, sucul la cutie tinde să nu fie făcut din fructe adevărate sau, dacă pe cutie scrie că sunt fructe adevărate, atunci este făcut dintr-un concentrat amestecat cu o mulțime de substanțe chimice. Știința alimentară este destul de remarcabilă și o combinație de îndulcitori și aditivi artificiali poate face ca „sucul” să aibă un gust proaspăt.
Totuși, acest lucru este rareori adevărat, iar papilele dvs. gustative sunt tentate mai degrabă de substanțe chimice decât de vitamina C naturală care se găsește în portocale, de exemplu.
Iaurtul înghețat nu este cu mult mai sănătos decât înghețata integrală
Companiile încearcă mereu să atragă noi clienți să le cumpere produsele, iar în cazul iaurtului înghețat, una dintre principalele strategii de marketing este să spună că este mai sănătos decât înghețata. Totuși, acest lucru nu este neapărat adevărat. Multe iaurturi înghețate cu arome includ o tonă de îndulcitori artificiali care nu sunt sănătoși, iar înghețata integrală este cel puțin făcută cu ingrediente ceva mai naturale. Dacă doriți să mâncați iaurt înghețat, atunci încercați să le alegeți pe cele naturale.
Chipsurile de banane nu sunt neapărat alternativa sănătoasă la chipsurile de cartofi procesate
Chipsurile de cartofi sunt incontestabil delicioase și sunt disponibile într-o mare varietate de arome apetisante, de la paprika la smântână și ceapă. Multă vreme, persoanele axate pe nutriție au pretins că chipsurile de banane sunt alternativa sănătoasă la chipsurile de cartofi, dar acesta este încă un mit. Chipsurile de banane sunt făcute cu o mulțime de ulei falsificat, precum și cu zahăr și sare pentru a crea acea aromă dulce crocantă, ceea ce nu este tocmai sănătoasă.
Toate aceste grăsimi alterate, precum și conținutul ridicat de zahăr și sodiu se regăsesc și în unele chipsuri de cartofi. Dacă vă este poftă de chipsuri, mâncați doar un bol mic de chipsuri adevărate.
Supele la conservă nu sunt la fel de hrănitoare ca și supele făcute în casă
Supa la conservă este minunată pentru o zi rece când nu vrei să gătești, dar valoarea nutritivă a acesteia nu este pur și simplu la fel ca cea a unei varietăți făcute în casă. În cazul supelor de casă, știi exact care sunt ingredientele, câtă sare a fost inclusă și nu există aditivi ascunși. Supele la conservă, pe de altă parte, sunt făcute pentru a rezista mult timp, ceea ce înseamnă că există aditivi pentru a conserva supa, precum și coloranți artificiali și chiar îndulcitori.
Dacă aveți timp, este întotdeauna mai bine să pregătiți o supă rapidă de la zero decât să apelați la ceva la conservă. Corpul tău îți va mulțumi pentru asta.
Sucurile dietetice fără zahăr nu sunt mai bune decât sucurile obișnuite
În primul rând, sucurile dietetice conțin în continuare cofeină în cea mai mare parte. Veți avea în continuare acel zvâcnet de energie dacă le beți pe amândouă. Cu toate acestea, unele sucuri dietetice conțin un îndulcitor artificial cunoscut sub numele de aspartam. Motivul pentru care este folosit este că o cantitate mică este mult mai dulce decât o cantitate mare de zahăr. Persoanele care beau sucuri dietetice nu doresc tot zahărul, dar uneori, lucrul real este mai bun decât alternativa.
Îndulcitorii artificiali sunt mai nocivi pentru organismul nostru decât zahărul adevărat, deși zaharurile de orice fel trebuie consumate sau băute cu moderație, ca orice altceva. Naturalul este mai bun!
Carnea proaspătă este probabil la fel de igienică ca și cea ambalată
Piețele de carne sunt destul de normale în multe părți ale lumii. Aruncați o privire pe lista de cumpărături și apoi vă îndreptați spre măcelărie pentru a lua niște pui sau carne de vită proaspătă. Uneori, însă, această carne nu provine din cea mai bună sursă și poate fi nesănătoasă, dar măcelăriile proaspete tind să aibă cele mai bune bucăți. Carnea ambalată poate arăta mai bine în magazin, dar în realitate nu este așa.
Deoarece carnea trebuie să fie ambalată și s-ar putea să nu fie vândută în ziua respectivă, majoritatea marilor magazine alimentare cu secții de carne vor stropi carnea cu un conservant.
Băuturile sportive nu oferă cu adevărat toți electroliții și hidratarea de care au nevoie sportivii
Dacă urmăriți orice eveniment sportiv, există întotdeauna o cutie frigorifică mare plină de o băutură sportivă viu colorată. Sportivii vor sorbi din acestea în timp ce joacă pentru a se hidrata, iar mulți oameni se bucură de aceste băuturi și după ce se antrenează. Dacă culoarea albastră, galbenă sau roșie strălucitoare nu este un indiciu că acestea sunt nesănătoase, atunci ingredientele ar trebui să fie. Culoarea băuturilor pentru sportivi este artificială și acestea conțin mult sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză.
După cum știm, fructoza este un zahăr care se găsește în produsele care conțin zaharuri rafinate. Nu numai că nu ajută la hidratare, dar tinde să îi facă pe oameni să se simtă mai însetați și mai înfometați.
Laptele cu conținut scăzut de grăsimi nu este cu adevărat mai bun decât laptele gras pentru cei care își urmăresc greutatea
Laptele vine în toate procentele diferite, iar unele dintre acestea sunt considerate mai bune pentru pierderea în greutate decât altele, cum ar fi laptele degresat. În timp ce laptele care conține mai multă apă ar putea părea mai sănătos, încă o dată nu este cazul. Pentru a face ca laptele să aibă un conținut scăzut de grăsimi, în el sunt incluse o serie de elemente, cum ar fi pudra de proteine și vitamine false. Niciuna dintre acestea nu ajută la pierderea în greutate și, de fapt, poate crea unele probleme digestive.
Este important să obțineți suficient calciu pentru sănătatea oaselor, dar există multe lactate vegane care oferă aceleași beneficii și mai puțini conservanți.
Oțetul de malț consumat cu pește și cartofi prăjiți este într-adevăr oțet?
Oțetul de malț se deosebește de alte oțeturi prin culoarea sa maronie. Acesta nu este la fel de închis ca oțetul balsamic, ci are în schimb o culoare brună proprie și unică. Totuși, după câteva cercetări, s-a constatat că oțetul de malț este de cele mai multe ori înlocuit cu un substituent cunoscut sub numele de „condiment neprocesat”. Acest condiment este mult mai ușor de preparat, deoarece presupune doar amestecarea acidului etanoic, a unor arome și coloranți artificiali.
Bineînțeles, pentru că nu este adevărat, este mult mai ieftin de produs în cantități mari în acest mod, dar nu are aceleași beneficii nutritive.
Tăiețeii de două minute nu există, dar tăițeii de zece minute există
Cu toții ne dorim să ne bucurăm de o masă rapidă din când în când, iar tăițeii instant în două minute sună întotdeauna ca una dintre cele mai ușoare mese pe care le poți prepara atunci când ești grăbit. Cu toate acestea, dacă începi să te gândești la cât de mult timp este necesar pentru a pregăti un bol fierbinte de tăiței instant, este mult mai mult de două minute. În primul rând, trebuie să fierbeți apa, ceea ce durează câteva minute.
Apoi, trebuie să turnați tăițeii tari într-un bol, să adăugați condimentele, să acoperiți tăițeii și să îi lăsați să stea timp de aproximativ cinci minute înainte de a fi gata de consum. Asta înseamnă în jur de zece minute în total timp de pregătire.
Consumul de alcool probabil că nu va duce la un somn liniștit și lung
Să sorbi un pahar de vin sau o halbă de bere este o modalitate plăcută de a încheia o zi lungă, dar consumul a câteva dintre acestea nu va duce la un somn liniștit și plăcut, așa cum cred mulți oameni. În timp ce alcoolul îi face pe oameni să fie somnoroși inițial, de fapt duce la un somn agitat. Alcoolul îi adoarme pe oameni, dar tinde să îi trezească și după câteva ore, ceea ce duce la o senzație de oboseală.
Șmecheria aici este să bei doar una sau două băuturi. Dacă bei mai mult de atât, s-ar putea să nu ai parte de un somn liniștit. Nimeni nu vrea să se simtă mahmur pentru a merge la serviciu a doua zi dimineața!
Hummusul cumpărat de la magazin nu este o gustare sănătoasă și plăcută
Hummusul este unul dintre acele alimente din Orientul Mijlociu care poate fi folosit ca dip și condiment. Există multe soiuri diferite produse în masă care pot fi găsite la supermarketul local, dar acestea nu sunt atât de sănătoase pe cât par. Hummusul cumpărat din magazin conține tone de sodiu, iar în cazul unor mărci, acestea au mai mult sodiu în ele decât câteva pungi de chipsuri de cartofi. Tot acest sodiu nu este grozav în cantități mari.
Pentru a continua să vă bucurați de hummus, luați în considerare posibilitatea de a vă face singur un lot din năut, ceea ce este destul de ușor cu un procesor de alimente sau un blender. Mai puțin sodiu este întotdeauna mai bine decât mai mult.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.