11 dintre cele mai misterioase descoperiri arheologice făcute vreodată + FOTO

După cum a spus Graham Hancock, autor de best-seller-uri, suntem o specie amnezică. Și majoritatea cercetătorilor ar fi de acord cu acest citat.

De când există rasa umană, am încercat să ne înțelegem originile și sensul vieții. Dar cu cât căutăm mai mult, cu atât mai mult ne dăm seama cât de puțin știm despre originile noastre.

Oare omenirea a luat naștere pe un continent și s-a răspândit ulterior în întreaga lume? Cum au evoluat oamenii? Cum se face că există atât de multe lacune în istoria omenirii? Și încotro ne îndreptăm ca specie?

Multe întrebări rămân fără răspuns.

Cu toate acestea, datorită nenumăratelor descoperiri arheologice făcute în întreaga lume, începem să înțelegem că istoria omenirii este mult mai complexă decât ne-am imaginat vreodată.

Dovezi ale complexității istoriei noastre sunt numeroasele descoperiri arheologice făcute de-a lungul secolelor, care indică o specie complexă care a realizat lucruri inimaginabile.

Puț de ventilație în adâncime în orașul subteran Derinkuyu. Credit imagine: Wikimedia Commons.

Orașul subteran Derinkuyu.

Situat în Turcia, acest oraș subteran halucinant a fost excavat și construit cu mii de ani în urmă.

Este o realizare fascinantă a ingineriei și abilităților antice.

Cumva, anticii au reușit să excaveze câteva sute de metri la suprafața Pământului, construind ceea ce este considerat acum cel mai mare oraș subteran de pe planetă.

Istoria și originea orașului sunt învăluite în mister și nimeni nu a reușit să explice pe deplin de ce sau cum a fost construit orașul.

Unii experți au emis teoria că orașul a fost construit pentru a-i proteja pe oamenii antici de schimbările climatice.

Peșterile Longyou. Credit imagine: Wikimedia Commons.

Peșterile Longyou sunt o serie de peșteri sculptate artificial care datează de mai bine de 2.000 de ani.

Peșterile sunt una dintre cele mai mari structuri excavate vreodată de mâna omului.

Descoperite pentru prima dată în 1992, până în prezent au fost găsite 24 de peșteri, dintre care una a fost dezvoltată ca atracție turistică.

Interesant este faptul că, până în prezent, nu a fost găsit niciun document istoric care să detalieze sau să explice procesul monumental de construcție care a implicat îndepărtarea a peste 1.000.000 de metri cubi de rocă.

O sferă de piatră excavată de experți în Costa Rica.

Sfere de piatră uriașe.

Acest Pământ are niște bile masive. Nu, serios.

Sfere de piatră gigantice au fost descoperite pe mai multe continente. Costa Rica găzduiește cel mai mare număr de sfere de piatră, deși rapoarte despre existența lor au fost documentate în Europa și în alte părți ale planetei.

Sferele de piatră au fost descoperite pentru prima dată în 1930, când muncitorii din construcții curățau jungla pentru a construi o plantație de banane.

Nimeni nu prea înțelege de ce au fost construite sferele și care este adevăratul lor scop.

Credit imagine: Dash, JAEA (2018).

Marea Piramidă din Giza și capacitatea sa de a produce ENERGIE. Nu este o conspirație, ci un fapt dovedit.

Marea piramidă din Giza este una dintre cele mai impresionante structuri construite vreodată în antichitate. Este singura minune antică rămasă în picioare și este un monument care a supraviețuit testului timpului.

Construită cu mii de ani în urmă, folosind metode de construcție necunoscute, până în prezent, nu avem încă nicio idee despre scopul Marii Piramide. Unii sugerează că a fost construită ca un mormânt, deși nu au fost găsite niciodată dovezi care să susțină această teorie.

Un studiu realizat în 2018 și publicat în Journal of Applied Physics sugerează că Marea Piramidă de la Giza poate concentra energia electromagnetică în camerele sale. Apoi, aceasta concentrează energia electromagnetică în nivelurile sale inferioare situate sub suprafață.

Un monolit masiv despicat cu o precizie ca de laser.

Unele lucruri au fost construite de civilizațiile antice; alte lucruri au fost găsite prin preajmă. În Arabia Saudită există o stâncă masivă și misterioasă care nu seamănă cu nimic din ceea ce ați văzut vreodată. Pare să fie împărțită în două cu o precizie de laser. Deși este împărțită în două, pare perfect echilibrată și prezintă simboluri sculptate în mod complicat pe suprafața sa. Se numește monolitul Al-Naslaa.

Mohenjo Daro. Credit imagine Wikimedia Commons.

Mohenjo-Daro a fost descoperit în 1992, când arheologul indian R. Banardzhi a găsit ruinele antice pe malul râului Indus. Construit în jurul anului 2500 î.Hr., a fost una dintre cele mai mari așezări ale civilizației antice a Văii Indusului și unul dintre primele orașe majore din lume, contemporan cu Egiptul antic, Mesopotamia, Creta minoică și Norte Chico.

Nivelul său de dezvoltare depășea tot ceea ce exista la acea vreme.

Se presupune că un eveniment catastrofal de proporții epice a distrus orașul și, după cum sugerează serialul Ancient Aliens de pe History Channel, este posibil ca extratereștrii să fi ajutat la distrugerea orașului.

O mostră de rocă din Oklo, în Gabon, cel mai vechi și singurul reactor natural din lume. Credit imagine: Buletinul AIEA.

Dar dacă poveștile cu extratereștrii care distrug orașe nu vi s-au părut bizare, priviți aici.

În 1972, cercetătorii care explorau Africa au descoperit ceea ce s-a confirmat ulterior a fi un reactor nuclear vechi de 2 miliarde de ani. Acesta nu a fost făcut de extratereștri sau de civilizații preistorice, ci mai degrabă de mama natură. Puteți citi mai multe despre reactorul nuclear natural aici.

Rute de căruță la Misrah Ghar il-Kbir. Credit imagine: Wikimedia Commons.

Rutele de căruță din Malta.

Există un sit preistoric în Siġġiewi, Malta, în apropiere de stâncile Dingli Cliffs, numit Misrah Ghar il-Kbir, cunoscut pentru o serie de „urme” ciudate încrustate în piatră.

Supranumite de experți „rosturi de căruță”, - acestea sunt o rețea complexă de urme crestate în stâncă.

Vârsta și scopul urmelor sunt incerte.

Majoritatea arheologilor presupun că situl s-a dezvoltat în jurul anului 2000 î.Hr. după ce noi coloniști au venit din Sicilia pentru a începe epoca bronzului în Malta. Dar alți experți, precum geologul rus Dr. Alexander Koltypin, sugerează că urmele misterioase ar putea avea milioane de ani vechime și chiar ar putea fi dovezi ale unor civilizații antice avansate care au existat pe Pământ înainte de istoria scrisă.

În apropierea coastei Japoniei există un misterios monolit subacvatic pe care unii l-au numit Atlantida Japoniei. Denumit monumentul subacvatic din Yonaguni, structura scufundată seamănă cu o piramidă masivă scufundată.

Presupusa structură a fost descoperită pentru prima dată de instructorul de scufundări Khachiro Arataki.

Unii experți susțin că structura acum scufundată este o dovadă a unor civilizații complexe care au locuit pe planeta noastră înainte de ultima eră glaciară.


Printre poveștile bizare despre extratereștri, reactoare nucleare naturale și piramide care generează electricitate, se numără și un „cuțit” masiv care ar fi fost descoperit de scafandri.

Nu se pot spune prea multe despre imagine și conținutul acesteia. Aceasta a apărut pe rețelele de socializare (Facebook, Reddit, Pinterest) și arată trei scafandri care țin în mână ceea ce pare a fi un obiect gigantic asemănător unui cuțit. Unii susțin că este un fals, alții spun că nu este așa și subliniază că artefacte ca acesta ne obligă să regândim înțelegerea istoriei de mult timp a umanității.

O mască rară realizată din metale „extraterestre” a fost descoperită în largul coastelor Floridei.

Potrivit experților, aceasta datează de cel puțin 10.000 de ani și a fost construită în America de Sud folosind o combinație rară de metale, dintre care cel mai interesant este Iridium.

Se crede că masca ar fi fost unul dintre numeroasele artefacte transportate din America de Sud în Europa. Însă nava care transporta obiectele s-a scufundat în apropiere de Florida.

Jefuitorii de morminte spanioli au furat probabil masca cu mii de ani în urmă.

Sursa: https://blog.sci-nature.com/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *