10 băuturi care pot face minuni pentru sănătatea ta

Băuturile nutritive, precum ceaiul de yerba mate, sunt excelente pentru a vă împinge de la spate pe parcursul zilei, în timp ce cafeaua de cicoare poate fi un relaxant plăcut. De fapt, există diferite băuturi care promit să vă dea un impuls atât pentru zilele bune, cât și pentru cele rele. Lumea naturală ne poate oferi multe bunătăți (delicioase) care sunt pur și simplu sănătate într-o ceașcă, în locuri la care te-ai aștepta mai puțin.

Am găsit unele dintre cele mai benefice băuturi pentru a vă îmbunătăți viața de zi cu zi, pentru orice ocazie.

1. Apă de mesteacăn

Pentru că are un conținut scăzut de zahăr și calorii, poate fi o alternativă gustoasă la sucuri. De asemenea, este plin de mangan, un mineral cheie pentru dezvoltarea oaselor. Acest lucru înseamnă că poate fi benefic pentru a vă menține oasele frumoase și puternice pe măsură ce îmbătrâniți!

2. Suc de murături

Da, același suc care vă conservă murăturile este plin de substanțe nutritive. Un studiu relevă că reduce crampele musculare. De asemenea, s-a demonstrat că reglează nivelul de zahăr din sângele nostru, datorită conținutului său ridicat de oțet.

3. Cuișoare în ceai

Acest condiment poate fi adăugat în ceaiuri pentru un stimulent nutrițional gustos. O singură linguriță are 55% din valoarea zilnică (DV) de mangan și 2% din valoarea zilnică în vitamina K. Este, de asemenea, bogat în antioxidanți, care pot ajuta la protejarea împotriva deteriorării celulelor roșii din sânge.

4. Ceaiul Pu'er

Acest ceai chinezesc este făcut din frunze fermentate, ceea ce îl face diferit de multe alte ceaiuri. Aceasta înseamnă, de asemenea, că are și alte avantaje pentru sănătate, cum ar fi faptul că este un probiotic.

Acest ceai este bun și pentru colesterol, potrivit unui studiu, și este util și pentru pierderea în greutate.

5. Kombucha

Acesta este un alt tip de ceai fermentat care folosește drojdie și zahăr pentru a vă ajuta să vă reglați metabolismul. Pentru că este fermentat, conține și probiotice, care sunt bacterii prietenoase care vă pot stimula sănătatea. Acestea sunt importante pentru sistemul tău imunitar și pot ajuta microorganismele să înflorească.

6. Cafeaua de cicoare

Este cunoscut ca fiind un înlocuitor fără cofeină pentru cafea, însă este, de asemenea, plin de minerale și vitamine sănătoase. Conține mangan și vitamina B6, care pot scădea nivelul de stres și pot îmbunătăți funcția creierului.

Este, de asemenea, un antiinflamator, ceea ce înseamnă că poate ajuta la reducerea efectelor unor boli precum artrita. Un alt studiu spune, de asemenea, că poate ajuta la digestie și la reglarea mișcărilor intestinale.

7. Yerba mate

Acest ceai este făcut din crenguțe și ramuri de Ilex paraguariensis și este plin de antioxidanți și nutrienți. Este, de asemenea, un stimulent, conținând 78 de miligrame de cofeină la fiecare 150 ml, ceea ce reprezintă aproape aceeași cantitate ca și cafeaua. Acest lucru îl face o alternativă gustoasă pentru oricine nu-i place să sorbească cafea.

8. Ceai de turmeric

Făcând parte din familia ghimbirului, acest condiment are atașate multe beneficii pozitive pentru sănătate. Acesta conține un compus numit curcumină care ar putea ajuta la gestionarea osteoartritei, potrivit cercetărilor.

Un studiu ne spune, de asemenea, că vă poate proteja ficatul de daune, datorită proprietăților sale antioxidante.

9. Ceai de sunătoare

Au fost analizate 35 de studii și s-a descoperit că această plantă reduce simptomele depresiei. De asemenea, a fost utilă pentru reducerea simptomelor menopauzei, cum ar fi bufeurile.

Cu toate acestea, dacă luați medicamente, ar trebui să aveți grijă, deoarece acestea pot slăbi puterea sa, la fel ca și în cazul grapefruitului.

10. Suc de gutui

Acest fruct oferă o mare varietate de vitamine și substanțe nutritive, ceea ce îl face un pahar de suc perfect pentru a începe ziua! Potrivit unui studiu, este bun și pentru sarcină, mai ales când vine vorba de tratarea grețurilor matinale. Aceasta face din el o nouă băutură gustoasă pe care o poți adăuga astăzi în dieta ta.

Ce băutură vei încerca mai întâi? Vă rugăm să ne spuneți care este băutura dumneavoastră preferată - poate am omis să o menționăm de data aceasta!

Sursa: https://brightside.me/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *