7 beneficii ale semințelor de avocado care îți pot stimula sănătatea și frumusețea

Există atât de multe produse care au proprietăți utile despre care nu știm. De exemplu, o sămânță de avocado. De câte ori am aruncat una?

Vrem să vă vorbim despre proprietățile utile ale semințelor de avocado și despre diferite moduri de a le folosi.

Proprietăți utile

Semințele de avocado au proprietăți bactericide și fungicide. Aceasta înseamnă că sunt capabile să neutralizeze diferite microorganisme dăunătoare. În plus, semințele conțin saponine care ne stimulează metabolismul și ajută organismul să scape de colesterolul „rău”. În plus, aceste produse conțin calciu, magneziu și vitamina C.

Este foarte recomandat să folosiți semințele de avocado ca produs cosmetic sau ca supliment alimentar.

Cum se prepară semințele de avocado?


Înainte de a găti o sămânță de avocado, trebuie să-i curățați pielița maro și să lăsați sămânța să se usuce. Folosiți o răzătoare pentru a rade pielița, apoi puneți-o în cuptor și coaceți-o timp de aproximativ o oră la o temperatură scăzută. În ceea ce privește sâmburele, îl puteți coace fără să-l radeți (timp de aproximativ 2 ore), apoi curățați pielea și radeți pulpa sâmburelui. Nu este recomandat să mâncați semințele proaspete.

Cum să folosiți semințele de avocado ca produs cosmetic:

Datorită efectului lor antibacterian, semințele de avocado se descurcă de minune cu acneea, părul gras și mătreața. De asemenea, acestea au o influență bună asupra culorii pielii noastre și a sănătății părului.

Rețete:

1. Un scrub. Amestecați semințele rase de avocado cu cafea măcinată, adăugați sare de mare și aplicați pe piele cu mișcări ușoare.

2. O cremă de uscare. Amestecați apă caldă și semințele rase până când amestecul arată ca o pastă. Pentru un efect mai bun, adăugați câteva picături de ulei de arbore de ceai. Aplică tratamentul doar pe coșurile tale și lasă-l să acționeze timp de 4-6 minute.

3. O mască facială. Amestecați un sâmbure ras cu argilă pudră, adăugați puțină apă și aplicați pe față evitând să aplicați pe zona ochilor. După 15 minute, spală-te pe față și aplică o cremă hidratantă.

4. O clătire pentru păr. Adăugați 850 ml de apă într-o cratiță cu sâmburi rași de avocado. Fierbeți apa la o temperatură scăzută timp de 30 de minute. Filtrează amestecul și clătește-ți părul cu această apă după ce îl speli.

Cum se utilizează ca supliment alimentar:

Este recomandat să consumați semințe de avocado dacă suferiți de obezitate, ateroscleroză sau aveți probleme cu tensiunea arterială. De asemenea, le puteți consuma dacă aveți inflamații (de exemplu, gripă) sau tulburări digestive. Semințele rase se adaugă de obicei în salate, smoothie-uri și alte feluri de mâncare.

Rețete:

1. O salată. Toate tipurile de salate sunt foarte gustoase cu semințe rase de avocado, dar vă recomandăm să amestecați pudra de semințe cu legume și avocado. Tăiați legumele preferate în bucăți și adăugați puțină pudră. De asemenea, dacă doriți, puteți adăuga ouă, carne fiartă sau pește.

2. Un smoothie. Mixați în blender 2 căni de lapte de migdale, o banană, țelină, spanac și 1 linguriță de pudră de semințe de avocado. Apropo, poți folosi orice altă rețetă pe care o dorești, dar ține cont de faptul că semințele de avocado sunt destul de amare, așa că e mai bine să adaugi ceva dulce.

3. O supă cremoasă. Prăjiți o ceapă, adăugați pulpa de avocado și 450 ml de bulion de legume. Așteptați până când supa dă în clocot și mixați-o în blender. Turnați supa în boluri și presărați-o cu semințe rase de avocado.

Tu folosești semințe de avocado? Împărtășește-ne rețetele tale!

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *