7 beneficii pentru sănătate pe care ți le pot aduce îmbrățișările regulate

Un terapeut de familie american, Virginia Satir, a afirmat că avem nevoie de 4 îmbrățișări pe zi pentru supraviețuire, de 8 îmbrățișări pe zi pentru întreținere și de 12 îmbrățișări pe zi pentru creștere. Îmbrățișarea pare a fi o modalitate universală de a ne arăta entuziasmul, dragostea, fericirea și chiar tristețea. Se pare că nu numai că ar trebui să mulțumim îmbrățișărilor pentru că ne aduc acel sentiment de căldură atunci când ținem pe cineva în brațe, ci și pentru o mulțime de beneficii legate de sănătatea noastră fizică și psihologică.

Noi iubim îmbrățișările, așa că am căutat prin studii medicale pentru a afla cum corpul nostru poate beneficia de pe urma îmbrățișărilor. Iată ce am descoperit.

1. Îmbrățișările contribuie la un sistem imunitar mai bun.

Se știe că îmbrățișările sunt un bun remediu pentru a combate stresul. Totuși, acesta nu este singurul beneficiu fizic pe care ni-l aduce îmbrățișarea. Un studiu desfășurat la Universitatea Carnegie Mellon, împreună cu Școala de Medicină a Universității din Pittsburgh, a arătat că sprijinirea altor persoane prin îmbrățișări scade șansele de îmbolnăvire. Experimentul a avut loc în rândul a 404 adulți care au fost expuși la un virus care cauzează răceala comună. Participanții au fost împărțiți în 2 grupuri: primul grup de adulți a primit mai mult sprijin și îmbrățișări, în timp ce restul au fost lăsați fără acestea. Rezultatul a arătat că îmbrățișările au avut un efect de atenuare asupra celor care au fost expuși la îmbrățișări regulate; mai mult, cei care s-au îmbolnăvit totuși au avut semne mai puțin severe ale bolii.

2. Îmbrățișările îți îmbunătățesc sistemul nervos.

Îmbrățișarea stimulează sistemul nervos prin diminuarea sentimentului de singurătate, combaterea temerilor interioare și contribuie la creșterea încrederii în sine. În plus, susținerea altor persoane prin atingere le ajută să simtă aprecierea și sprijinul dumneavoastră, afectând astfel în mod pozitiv sănătatea generală a organismului.

3. Îmbrățișările favorizează o tensiune arterială mai bună.

Potrivit oamenilor de știință, îmbrățișarea oamenilor este un factor de eliberare a stresului, iar prin scăderea nivelului de stres, faci un mare bine și tensiunii arteriale. Acest beneficiu este mai evident la femei, dar afectează ambele sexe.

4. Îmbrățișările te fac să te simți mai fericit.

Oxitocina este chiar hormonul care este responsabil pentru a vă face să vă simțiți fericiți și conectați cu ceilalți. Adesea, este numit „hormonul îmbrățișării”, deoarece nivelurile sale cresc atunci când îi îmbrățișăm și îi atingem pe ceilalți. Acest hormon are un efect puternic asupra femeilor, în special asupra celor care primesc îmbrățișări în mod regulat.

5. Îmbrățișările reduc durerea.

Un studiu realizat de Universitatea din New York a arătat că unele forme de atingere pot ajuta la reducerea durerii. În cadrul experimentului, așa-numita „atingere terapeutică” a ajutat persoanele cu sindromul fibromialgiei să simtă mai puțină durere. De asemenea, participanții au susținut că și calitatea vieții lor s-a îmbunătățit în 6 ședințe de tratament prin atingere. Întrucât îmbrățișarea este una dintre formele de atingere, aceasta poate contribui și ea la reducerea durerii.

6. Îmbrățișările ameliorează senzația de oboseală.

Într-un studiu intitulat „Meanings of Hugging: From Greeting Behavior to Touching Implications”, Lena Forsell și Jan Åström au identificat mai multe beneficii importante pe care ni le oferă o îmbrățișare de 10 secunde. Printre multe altele, ei au subliniat faptul că îmbrățișările ajută la combaterea senzației de oboseală, precum și contribuie la bunăstarea psihologică a unei persoane.

7. Îmbrățișările reduc anxietatea socială.

Mulțumită oxitocinei, așa cum am menționat deja, îmbrățișările ajută la combaterea sentimentelor de anxietate socială. Încearcă să îmbrățișezi o persoană pe care o cunoști când ajungi la o petrecere nouă și vei observa cât de încrezătoare, de dezinvoltă și de sociabilă vei deveni. Toate acestea se datorează faptului că oxitocina ne inspiră să gândim pozitiv și să avem o viziune mai pozitivă asupra lumii.

În timp ce unii oameni ar putea continua să se îmbrățișeze 24 de ore din 24, 7 zile din 7, alții sunt fericiți cu doar 5 minute de îmbrățișări în fiecare zi. Tu în ce grup te afli?

Sursa: https://brightside.me/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *