20 de lucruri costisitoare care și-au meritat banii pe termen lung

Uneori, este dificil să iei o decizie atunci când ești pe cale să cumperi un lucru scump fără să știi dacă acesta va fi cu adevărat util sau nu. Dar anumite lucruri se dovedesc a fi atât de funcționale și utile încât s-ar putea să se amortizeze pe termen lung și nu vei regreta niciodată că ai cumpărat astfel de lucruri.

Un utilizator Reddit a întrebat pe r/AskReddit: „Care este produsul tău "este scump, dar merită"?”, iar oamenii au dat câteva răspunsuri interesante care sunt destul de lămuritoare. Nu spun că, dacă a funcționat pentru ei, va funcționa și pentru tine, dar aruncă o privire la lista de mai jos și vei ști că majoritatea dintre ele chiar merită să investești banii.

Mai multe pe: Reddit

1.

Șosete și lenjerie intimă. Dacă picioarele și zona inghinală sunt inconfortabile, nu ai cum să faci nimic altceva.

Pantofii/bocanci buni sunt, de asemenea, un număr 2 sigur pe această listă.

2.

Piese de suspensie auto, frâne, roți și anvelope.

3.
Tigăi... din fontă, ceramică și inox (de preferință cu mânere detașabile) și un wok foarte mare... din metal simplu, nu antiaderent. Odată ce tigăile sunt condimentate corespunzător și dacă folosiți cantități adecvate de grăsimi pentru gătit și căldură adecvată, nu aveți nevoie de gunoaie de teflon antiaderente care se desprind în mâncare în timp.

4.
Căști de calitate

5.
Un PC frumos cu un monitor excelent. Poți petrece mai multe ore pe el decât pe orice altceva din casa ta.

6.
Unelte de calitate.

Așa cum a citat Adam Savage: „prima dată cumpărați cea mai ieftină unealtă pe care o găsiți, iar când o stricați înseamnă că ați folosit-o mult, cumpărați-o pe cea mai bună pe care v-o puteți permite.

7.
Salteaua este uimitoare. Îți petreci 30% din viață pe ea, nu te poți zgârci.

8.
Cuțite de bucătărie. Luați-vă un cuțit de bucătar frumos, păstrați-l ascuțit și gătitul va fi de o mie de ori mai plăcut. În plus, cuțitele de calitate durează o viață întreagă.

9.
LEGO peste toate mărcile de contrabandă. Sigur că este mai scump, dar cel puțin poți fi sigur că fiecare cărămidă se va îmbina și va continua să facă acest lucru pentru încă 25+ ani.

10.
Roomba. Imaginați-vă că nu veți mai aspira niciodată. Eu nu am mai aspirat de doi ani. Aș plăti din nou 400 de dolari dacă s-ar strica mâine.

11.
Hârtie igienică cu 3 straturi și saci de gunoi de marcă.

12.
Un tatuaj scump. Plătești pentru calitate.

13.
Scaun de calculator mai bun.

14.
Anvelope.

La propriu, acolo unde cauciucul întâlnește drumul. Dacă credeți că anvelopele bune sunt prea scumpe, nu vă mai faceți iluzii, dumneavoastră și cei dragi valorează mai mult decât atât.

15.
Un sutien bun.

16.
Încărcător de telefon extra-lung. Nu mai trebuie să vă aplecați pe marginea patului spre priză pentru a trimite ultimele mesaje, deoarece cablul este prea scurt.

17.
Mâncare pentru câini.

Hrăniți-vă bine animalele de companie! Face o mare diferență.

18.
Încălțăminte de lucru. Sunt bucătar și stau în picioare toată ziua. Îmi cumpăr o pereche nouă de saboți de 150-200 de dolari în fiecare an. Am cumpărat pantofi ieftini când eram la început și abia puteam să merg la sfârșitul turei mele.

19.
Tot ceea ce cumpăr pentru frații mei. Părinții mei îi cam... lasă liberi și nu le cumpără prea multe haine sau pantofi noi, sau nu îi ajută cu amenajarea camerelor lor. O cameră are patru adolescenți în ea și are gândaci de pat. Așa că, după ce au fost îndepărtați gândacii de pat (a durat luni de zile), am cheltuit 300 de dolari și le-am construit un pat supraetajat cvadruplu care să-i țină departe de pământ în cazul în care mai apar alți gândaci. Tocmai le-am cumpărat și un birou pentru acea cameră. Cred că acesta nu este un produs, ci doar un punct de vedere care arată că, de multe ori, cheltuirea banilor pentru alte persoane pare mult mai justificată decât cheltuirea lor pentru tine.

20.
Cearșafuri/perne. Nu aveți nevoie de un număr de fire de 600. Dar undeva în jurul a 400 de fire este perfect. Și cumpărați două seturi. Spălați-le o dată pe săptămână, puneți-le prin rotație ca să reziste mult timp. O husă bună pentru saltea este o idee bună și ea.

Dar nu vă zgârciți nici la pernă. Asigurați-vă că cumpărați ceva pentru stilul de somn pe care îl aveți, dormit pe o parte, pe burtă sau pe spate.

Cineva a menționat deja saltelele. De asemenea, merită banii.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *