De ce ar putea fi mai bine să dormiți în paturi separate

Una din trei persoane spune că doarme mai bine singură. De la sforăit până la preferințele de temperatură, ar putea exista o mulțime de motive pentru care tot mai multe cupluri decid să rupă norma învechită de a dormi împreună. Iar pentru mulți dintre ei, obținerea unui divorț de somn nu este deloc un semn de probleme în relație, ci o modalitate de a o face mai bună.

Am decis să aflăm care sunt potențialele beneficii pe care le puteți obține dacă alegeți să dormiți în paturi separate.

1. Este posibil să aveți un somn mai bun.


Alegerea unor spații de dormit separate vă poate ajuta să aveți un somn mai profund și mai bun. Potrivit unui sondaj, peste 25% dintre cupluri optează pentru paturi separate, iar unii preferă chiar să doarmă în camere diferite. De asemenea, sondajul a constatat că femeile sunt mai sensibile la tulburările de somn și pierd mai mult somnul atât de necesar decât bărbații.

2. Ar putea fi benefic pentru relațiile tale.


A dormi suficient este absolut esențial pentru bunăstarea noastră generală și, pe termen lung, poate afecta și relațiile noastre. Psihologii consideră că, dacă partenerii se trezesc în mod constant unul pe celălalt, există o tensiune care începe să se acumuleze în timp și, în cele din urmă, poate duce la probleme în relațiile tale. Dormitul în paturi separate vă poate ajuta să dormiți mult mai bine și ar putea preveni multe probleme de relație.

3. Ar putea fi mai bine pentru sănătatea dumneavoastră.


Dacă împărțiți patul cu altcineva, există o șansă mai mare ca somnul să vă fie perturbat. Lipsa constantă a somnului poate duce potențial la unele complicații destul de grave pentru sănătate, inclusiv hipertensiune arterială, diabet și chiar insuficiență cardiacă. Să poți dormi singur din când în când ar putea fi exact ceea ce ți-a recomandat medicul.

4. Pielea ta îți va mulțumi pentru asta.

Dormitul singur îți poate transforma în mod absolut odihna ta de frumusețe, dar dacă nu ești încă pregătit să dormi într-un pat separat, ai putea încerca să dormi într-un singur pat cu două plăpumi individuale. Acest lucru vă va permite să dormiți mai bine noaptea, ceea ce, la rândul său, poate fi benefic pentru pielea dumneavoastră. Deoarece pielea dumneavoastră produce colagen nou în timp ce dormiți, faptul că dormiți suficient poate ajuta pielea să rămână mai mult timp suplă și radiantă.

Împărtășirea patului cu partenerul dvs. vă afectează somnul? V-ați gândit vreodată să dormiți în paturi separate?

Sursa: https://brightside.me/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *