6 moduri neobișnuite prin care corpul tău te avertizează că ceva ar putea fi în neregulă

De obicei, nu ne facem griji cu privire la sănătatea noastră până când ceva începe să ne deranjeze. Deși chiar și cei mai sănătoși oameni pot experimenta disconfort ocazional, există unele semnale ale corpului pe care nu ar trebui să le ignorăm. Deși este important să căutați ajutor profesionist dacă ceva vă îngrijorează, merită să acordați atenție și modurilor în care corpul dumneavoastră încearcă să vă anunțe că ceva ar putea fi în neregulă.

1. Scaunele dumneavoastră plutesc.


Deși în mod normal scaunele se scufundă în toaletă, există anumite schimbări în corpul dumneavoastră care pot face ca scaunele să plutească. Unele alimente pe care le consumați ar putea duce la apariția de gaze în scaune, împiedicându-le să se scufunde. Scaunele plutitoare nu sunt, de obicei, ceva de care să te îngrijorezi, dar s-ar putea să vrei să reduci consumul de alimente precum fasolea, laptele sau merele, deoarece acestea pot provoca gaze.

2. Ochii tăi sunt mereu uscați.


Ochii ar putea fi uscați și să vă dea mâncărimi dacă petreceți prea mult timp uitându-vă la telefon sau la ecranul calculatorului. Dar dacă observați o uscăciune extremă la nivelul ochilor și al gurii, ar putea fi un semn de inflamație. Uscăciunea cronică a ochilor ar putea fi cauzată de o infecție în glandele secretoare de lacrimi care produc lacrimi și salivă.

3. Întotdeauna îți este frig.


Pe măsură ce vremea de afară se răcește, este complet de înțeles că ne dorim să pornim căldura în casă. Dar dacă vă treziți că sunteți deseori în căutarea unei pături pentru a vă acoperi, ar putea fi un semn al unei producții scăzute de tiroidă. Deoarece nivelurile scăzute de hormoni tiroidieni fac ca metabolismul să încetinească, s-ar putea să te facă să simți frig chiar și într-o cameră caldă.

4. Îți cade părul.


Deși este perfect normal să pierzi puțin păr pe parcursul zilei, dacă observi brusc o mulțime de păr pe perie, ar putea fi un semn că organismul tău are lipsă de fier. Dacă nu primești suficient fier prin alimentație, acest lucru ar putea afecta organismul tău în multe feluri, inclusiv prin căderea părului. Încearcă să mănânci mai multe alimente bogate în fier, cum ar fi carnea roșie, nucile și caisele uscate, pentru a te asigura că primești fierul de care ai nevoie.

5. Dinții tăi sunt prea sensibili.


Dinții tăi pot fi sensibili la alimente prea calde sau prea reci, dar ar putea fi și un semn de probleme intestinale. Eroziunea dentară și sensibilitatea dinților pot indica refluxul acid. Acidul poate deteriora stratul protector al smalțului dentar, dar dacă medicul dentist identifică problema din timp, aceasta poate fi tratată cu ușurință.

6. Ți-e sete tot timpul.

Consumul suficient de apă este vital pentru sănătatea noastră, dar dacă vă simțiți în mod constant însetat, ar putea fi un simptom al diabetului. Deoarece diabetul face ca glucoza să se acumuleze în sânge, rinichii lucrează mai mult, ceea ce, la rândul său, duce la creșterea numărului de urinări și a setei.

Ați observat vreodată vreunul dintre aceste semne? Cunoașteți și alte moduri în care corpul ne-ar putea spune că ceva ar putea fi în neregulă?

Sursa: https://brightside.me/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *