Suplimentele pentru ADHD funcționează într-adevăr?

Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție este o stare cronică de neurodezvoltare care afectează atât copiii, cât și adulții. Probabilitatea de a dezvolta simptome de ADHD crește atunci când o persoană are carențe în nutrienți și vitamine esențiale.

Deși ADHD are unele cauze genetice, lipsa unei alimentații adecvate și a unei diete echilibrate poate amplifica efectele ADHD. De asemenea, aceasta poate declanșa simptomele altor tulburări neurologice, cum ar fi anxietatea, stresul, schimbările de dispoziție și depresia. În acest caz, administrarea de medicamente adecvate pentru a atenua simptomele anxietății și ale ADHD devine indispensabilă.

De cele mai multe ori, simptomele timpurii ale anxietății și ADHD pot fi gestionate cu ajutorul suplimentelor. Să luăm în considerare modul de acțiune, potențialele efecte secundare și metabolismul suplimentelor pentru ADHD în organism.

Suplimentele ADHD funcționează cu adevărat?

Diagnosticul și tratamentul ADHD nu sunt atât de ușoare la copii din cauza comportamentului și obiceiurilor lor curioase și neregulate și a imunității în curs de dezvoltare. Pentru a trata un stadiu incipient al ADHD la copii, un profesionist din domeniul sănătății recomandă suplimentele mai degrabă înainte de a încerca alte medicamente și terapii.

Suplimentele sunt pilule pe bază de nutrienți naturali care conțin toate vitaminele esențiale, minerale, acizi grași, aminoacizi și zaharuri. Uneori, suplimentele pentru anxietate se dovedesc a fi eficiente în ameliorarea simptomelor ADHD, dezvoltând în același timp o coordonare puternică între creier și corp.

În cazul copiilor, suplimentele pentru ADHD sunt preferate mai mult decât orice alt tip de medicație pentru a evita orice efecte secundare asociate asupra capacităților cognitive ale creierului. Aceste suplimente nu țintesc direct semnele ADHD, ci stimulează metabolismul sănătos al creierului, oferind toți nutrienții esențiali pentru a realiza o conducere normală a impulsurilor nervoase în tot corpul, ameliorând simptomele ADHD.

Cu toate acestea, în cazul adulților, medicamentele și terapiile, altele decât suplimentele, tind să fie mai eficiente atunci când sunt luate în mod corespunzător, conform prescripției unui medic.

Unele suplimente ADHD comune

Suplimentele pentru ADHD au diferite grupe de familii în funcție de compoziția lor și de modul în care vizează celulele creierului. Unele dintre ele conțin grăsimi, proteine și vitamine de origine animală, în timp ce altele conțin minerale și stimulenți de origine vegetală. Iată câteva suplimente ADHD comune care pot ameliora anxietatea și ADHD la copii.

Acizi grași Omega-3: Utilizarea acizilor grași Omega-3 ajută la dezvoltarea unei zone a creierului care este direct implicată în gestionarea răspunsului de atenție, hiperactivitate și impulsivitate. Uleiurile de pește, ouăle și uleiurile pe bază de plante au un conținut abundent de acizi grași omega-3. Cu toate acestea, modul de administrare și doza adecvată pot varia de la copii la adulți și de la un simptom la altul.

Fier, zinc și magneziu: Deficitul de minerale vitale, inclusiv de fier, zinc și magneziu, ridică simptomele ADHD. Nivelurile scăzute de fier dintr-un organism sunt asociate cu o sănătate mintală afectată, cu modele comportamentale anormale și cu o coordonare compromisă a creierului. Administrarea acestor minerale sub formă de suplimente funcționează pentru a ameliora semnele ADHD atât la adulți, cât și la copii.

Suplimente multivitamine/multiminerale: Se spune că multivitaminele și multimineralele sunt eficiente în îmbunătățirea atenției și a concentrării la copii și adulți. Aceste suplimente pe bază de nutrienți răspund nevoilor organismului de nutrienți și minerale esențiale. Disponibilitatea vitaminelor și mineralelor esențiale asigură o funcționare sănătoasă a creierului și ajută astfel la ameliorarea simptomelor ADHD.

Combinațiile de diferite multivitamine și suplimente multiminerale cu doze și intervale diferite s-au dovedit a fi eficiente în îmbunătățirea stării mentale a pacientului. Între timp, consumul excesiv al acestor suplimente poate duce, de asemenea, la dezvoltarea rezistenței în organism și provoacă mai multe tulburări metabolice.

Efecte secundare ale suplimentelor ADHD

Suplimentele pentru ADHD nu sunt la fel de eficiente ca alte medicamente și terapii pentru ADHD care au potențial terapeutic. Aceste suplimente pot ajuta la ameliorarea simptomelor la copii atunci când sunt utilizate în combinații conform prescripțiilor unui profesionist din domeniul sănătății. Cu toate acestea, utilizarea suplimentelor pentru tratarea ADHD la adulți nu au rezultate dovedite. Și, de cele mai multe ori, pacienții au raportat numeroase efecte secundare și perturbări ale funcționării normale a organismului.

Pacienții cu simptome mai grave de anxietate, ADHD sau orice altă tulburare neurologică ar trebui să evite să ia suplimente pentru ADHD, deoarece acestea pot agrava și mai mult situația. Persoanele care iau în prezent medicamente pentru orice altă boală de neurodezvoltare ar trebui să ia suplimente pentru ADHD după ce se consultă cu un profesionist din domeniul sănătății. Mamele însărcinate sau care alăptează ar trebui să evite suplimentele ADHD.

Utilizarea suplimentelor pentru ADHD provoacă unele efecte secundare la mulți pacienți cu imunitate compromisă și cu tulburări medicale mai grave.

Sursa: https://www.auxx.me/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *