Dr. Călin Mărginean - Apa, lichidul vital (VIDEO)

-->


APA DE VIAȚĂ LUNGĂ


„Apa cu aur” și alte tradiții românești

Din timpuri imemoriale, apa a fost considerată un mijloc de vindecare de prim ordin. În toate culturile lumii se considera că apa este vehiculul perfect pentru a aduce misterioasele forțe vindecătoare ale naturii în ființa umană. În medicina populară românească se credea că apa „împrumută” puterile binefăcătoare ale răsăritului de soare, ale Lunii, ale plantelor, ale aurului ori ale cuvântului rostit sau scris. Mergând pe urmele tradițiilor medicale din diferite zone, descoperi leacuri de o simplitate și mister care te încântă. În Apuseni, apa căpăta puterea vindecătoare a aurului dacă era pregătită astfel: o rădăcină de morcov se scobea ca un pahar, apoi se puneau în ea apă de fântână și un ban sau un inel de aur (importantă, se pare, era forma circulară), se lăsa câteva ore, apoi se bea; era un remediu de excepție contra bolilor de ficat. În mai toate zonele țării, roua de pe flori care „vedea” lumina răsăritului de soare era folosită contra bolilor de piele și deochiului. Cele mai puternice elixiruri de dragoste se făceau în Bucovina, din apa adusă la ceas de noapte dintr-o fântână în care se oglindea luna. Dr. farmacist Horia Bucur (președintele Colegiului farmaciștilor pe țară) povestește că pe Valea Frumoasei, cel mai mare tămăduitor cu plante folosea în leacurile sale apa ținută într-un vas de lut ars, pe fundul căruia era scris numele divinității în toate limbile pământului. Impregnarea apei cu puterea cuvântului rostit al faimoaselor descântece a fost practica de medicină magică cel mai des utilizată la noi în țară. Această scurtă trecere în revistă a unor tradiții străvechi aruncă o lumină cu totul diferită asupra proprietăților acestui element al naturii, cu care suntem atât de obișnuiți: apa. Oare toate aceste practici să fie o simplă superstiție?

Apa de flori

Una dintre cărțile de medicină naturistă cele mai bine documentate științific din ultimii ani este „Ghid complet de prim ajutor naturist” de Mark Mayell, apărută și la noi la Editura Colosseum, sub îngrijirea dr. Ovidiu Bojor. Între alte remedii pentru cazuri extreme recomandate în această lucrare (șocurile post-traumatice, leșinul, crizele de epilepsie), la loc de cinste se afla remediile doctorului Bach. Ce sunt de fapt aceste remedii Bach, al căror nume este tot mai popular în Occident? Ele nu sunt altceva decât apa de izvor, în care s-a scufundat vreme de câteva ore o cantitate mică de ierburi și flori. Sunt niște remedii cât se poate de... neștiințifice care, dacă n-ar exista homeopatia, ar putea fi luate drept înșelătorie, dar care au vindecat deja mii de oameni. Țara de origine a acestor remedii este Marea Britanie. De altfel, în aceasta țară, apa este la mare preț! McInnes, un scoțian, a avut ideea să lase apa în apropierea florilor timp de câteva ore, ca să se impregneze cu radiația lor subtilă, și apoi s-o administreze ca medicament. Șarlatanie curată - s-a spus. Lucru curios însă, apa respectivă, ambalată în flacoane pe a căror eticheta scria conform normelor de protecție a consumatorului: „100% apă, fără adaos de ierburi sau alte substanțe”, a vindecat câteva mii de oameni. Creatorul acestui remediu s-a explicat: o bucată de fier și un magnet au, din punct de vedere chimic, aceeași compoziție, dar între ele există o diferență majoră, pe care o poate constata oricine. De ce n-ar fi și cu apa la fel? Vom lua lămurirea domnului McInnes ca idee forță pentru a explica tainica putere tămăduitoare a remediilor ce urmează:

Apa de piramidă

Despre efectul de piramidă s-au scris nenumărate cărți - unele într-un stil științific riguros, altele într-o manieră mai artistică - dar valabilitatea fenomenului nu poate fi contestată. Despre ce este vorba? Procesele naturale se intensifică și se armonizează atunci când organismele vii sunt introduse în câmpul de forță al unei piramide, construită păstrând proporțiile celebrului monument al faraonului Keops din Egipt. Cel mai puternic efect se obține atunci când organismele sunt plasate într-un loc situat la o treime de la baza piramidei și la două treimi de vârful ei. S-a constatat că nu numai organismele vii, ci chiar și materia neînsuflețită capătă proprietăți deosebite atunci când sunt introduse în piramidă. Apa plasată la o treime de baza piramidei devine, din punct de vedere microbiologic, mai pură, se păstrează mai mult timp, iar când este administrată organismelor vii, are efecte stimulative asupra proceselor de creștere și proprietăți curative pentru o listă foarte lungă de afecțiuni. Dacă ar fi să judecăm după această listă, apa de piramidă ar fi un panaceu. În realitate, nu e chiar așa. De fapt, această apă nu acționează asupra unei boli anume, ci asupra organismului în ansamblu, stimulându-l să se apere singur. Persoanele la care prinde cel mai bine tratamentul cu apă de piramidă s-au dovedit a fi cele care se confruntă cu blocarea proceselor de eliminare a toxinelor provenite din poluarea aerului și a alimentelor, poluarea sonoră, diferitele circumstanțe care generează stres psihic). Acestor persoane le este recomandată această apă, în cazul unor afecțiuni cum ar fi: astenie, constipație, boli de piele, tulburări de asimilație, apetit dereglat, afecțiuni digestive (colite, enterite, anaciditate). Dintre bolile mai grave, în care administrarea apei de piramidă are efecte de excepție, menționăm: cancerul, scleroza în plăci, bolile virale recidivante, majoritate a afecțiunilor autoimune.

Cum se obține și se păstrează apa de piramidă: Pentru a obține apa de piramidă ne trebuie, firește, în primul rând, o piramidă, dar nu făcută oricum, ci respectând riguros proporțiile celei din Egipt. Vă sugerăm fie să vă construiți singuri o piramidă de sârmă după metoda ing. Mircea-Mugurel Șerban, fie să vă cumpărați una gata făcută de la magazinele naturiste din București, Timișoara, Sibiu. Cel mai bun material pentru construcția piramidelor miniaturale e cuprul. Efectul e cu atât mai puternic, cu cât piramida e mai mare. Vasul în care se pune apa trebuie să fie  din porțelan sau sticlă. Durata de energizare a apei este de minimum 12 ore (după unii autori - 24 de ore). Apa folosită va fi, de preferință, de izvor. Poate fi folosită și apa de robinet, dar efectul va fi mai slab. Timpul de păstrare a apei în piramidă nu trebuie să depășească 24 de ore. Apa de piramidă nu se fierbe și nu se mai prepară în niciun alt mod. În cazul în care facem preparate din plante și vrem ca ele să beneficieze și de efectul de piramidă, acestea vor fi puse sub piramidă doar după încheierea tuturor proceselor de prelucrare.

Cura cu apă de piramidă: În general, nu este recomandat să bem la nesfârșit apă de piramidă. Ca orice remediu, această apă nu înseamnă doar materie, ci și informație. Așa cum, după ce citim ceva, este necesară o perioadă de odihnă mentală pentru asimilare și prelucrare, la fel și organismului „hrănit” cu acest tip de apă trebuie să-i dăm răgazuri să „digere” informația primită (acest lucru este valabil și pentru apa magnetizată sau cea dinamizată). Durata unei cure cu apă de piramidă va fi între 14 și 90 de zile, cu două săptămâni pauză. Pe parcursul curei va fi băută în loc de apă obișnuită doar apă de piramidă, excluzându-se în același timp hrana toxică (perturbă asimilarea energiei acestei ape): alimente cu aditivi, carne, margarină, zahăr. Efecte adverse la aceasta cură nu se cunosc.

Apa magnetizată

Cu mult înainte de a se fi descoperit magnetul în Europa, în Extremul Orient, în India și în China mai ales, efectele terapeutice ale acestuia au fost intens studiate. Aceasta terapie străveche a ajuns până în zilele noastre, fiind folosită cu mult succes în tratarea bolilor deși, din punct de vedere științific, nimeni nu poate explica exact cum poate influența un magnet organismul uman.  Din cauza acestei întrebări, multă vreme am fost și eu sceptic privitor la terapia cu magneți și mai ales la aceea cu apă magnetizată. Asta, până când am trăit o experiență care m-a forțat să recunosc evidența: Cu ceva ani în urmă, autorul acestui articol a fost solicitat să ajute la deschiderea unui magazin naturist. Așa am ajuns ca timp de o lună să vând și să vorbesc oamenilor, de după tejghea, despre virtuțile ierburilor de leac și despre valoarea terapeutică a tot felul de dispozitive. Această îndeletnicire a fost o adevărată plăcere, umbrită la un moment dat de apariția pe rafturile cu plantele medicinale a unor cupe cu motive chinezești. Aceste misterioase cupe, se spunea, magnetizează apa. Pe prospectul redactat stângaci în limba engleză eram asigurat ca undeva în China există un institut, numit Harbin, care se ocupă cu studiul științific al magnetismului și că apa magnetizată în această cupă este un elixir perfect. Fără entuziasm, am tradus prospectul în românește și am așteptat ceva timp să ceara cineva o astfel de cupă-minune. La un moment dat, doi oameni în vârstă au vrut să o cumpere. Cu o rezervă serioasă, am vândut-o pe prima, fiind curios să vad ce-o să se întâmple. Am crezut la un moment dat că nu-i voi mai vedea pe cei doi bătrânei, dar într-o zi, au apărut radioși să mai cumpere câteva cupe pentru magnetizat apa. Intrigat, i-am întrebat cum a fost cu apa magnetizată. Răspunsurile m-au uimit și fericit deopotrivă: domnul scăpase de o dispepsie care-l chinuia de ani de zile, doamnei i se normalizase tensiunea oscilantă, amândoi aveau un tranzit intestinal accelerat și se simțeau mult mai ușori. Acum, voiau să mai cumpere câteva cupe pentru rude și vecini... Cupele au avut un asemenea succes, încât eram chiar puțin înciudat că dragelor mele plante li se aduceau mai puține elogii decât acelor cupe cu magneți, ce făcuseră vâlvă pe plan local.

Afecțiuni tratate cu succes cu apă magnetizată: Dacă apa de piramidă are darul de a revigora ființa, de a o ajuta să controleze influențele exterioare, apa magnetizată are un rol de armonizare generală foarte interesant. Efectele cele mai bune s-au observat în tratarea afecțiunilor care apar și se agravează pe fondul unor probleme emoționale:
- hipertensiune, aritmie cardiacă;
- ulcer gastric, colită de fermentație;
- dispepsie și constipație, tulburări de tranzit intestinal cronicizate;
- diabet - are un rol adjuvant în stabilizarea glicemiei, a cărei valoare variază mult în funcție de starea emoțională;
- nevralgii diverse, migrene.
  
Apa magnetizată este folosită cu rezultate bune și în tratarea tulburărilor de asimilație (inclusiv în insuficiența de calciu și de magneziu și în anemia feriprivă). Cura cu apa magnetizată se face foarte simplu: timp de 2 săptămâni se bea doar apă ținută 8-12 ore în cupa cu magneți. Se fac 2 săptămâni de pauză, după care cura se poate relua. Cupele pentru magnetizarea apei le găsiți în magazinele chinezești. Construcția lor este simplă: în pereții lor sunt introduși doi magneți care creează un câmp magnetic vertical (dacă introducem în cupa magnetică o monedă, ea se va ridica pe cant). Contraindicații la cura cu apa magnetizată nu se cunosc.
 

Apa dinamizată

Este un remediu inspirat dintr-unul din principiile homeopatiei. În aceasta ramură a medicinii, se consideră că valoarea terapeutică a unei substanțe crește foarte mult atunci când este „dinamizată”, adică atunci când este agitată mecanic (pe românește, vânturată). Una din confirmările valabilității acestui principiu am avut-o într-unul din numerele revistei noastre de acum doi ani. O mamă ne-a povestit atunci cum și-a vindecat copilul de tulburări digestive și inapetență. Leacul ei era incredibil de simplu: lua un vas cu capac, îl umplea cu apă, după care îl agita de cca 100 de ori, după care îi dădea imediat copilului să bea. Rezultatul: copilului i-au dispărut rapid tulburările de digestie și apetit. În homeopatie se știe însă că foarte mult contează cine face dinamizarea apei. Se cunoaște că cele mai bune și mai căutate remedii homeopatice se fac la anumite mânăstiri izolate, unde trăiesc oameni de o mare puritate, care, efectiv, încarcă în timpul dinamizării aceste remedii cu o energie binefăcătoare. Privind din această perspectivă, putem spune că formula apei dinamizate este: apă agitată mecanic + credința și iubirea celui care face această operație. În această formulă, apa are indicații pe măsură. Cele mai receptive la tratament sunt bolile produse pe fondul lipsei de vitalitate și al tulburărilor afectiv-emoționale:
- anorexie, incapacitate de a asimila, digestie leneșă; 
- apatie, astenie psihică, depresii;
- tulburări digestive apărute pe fondul tensiunilor psihice;
- lipsă de minerale;
- crize de astm și de sufocare, apărute pe fond de stres sau fără un motiv aparent;
- coșmaruri, somn agitat (mai ales la copii);
- toate afecțiunile grave în care pacientul se confruntă temporar cu slăbirea voinței de a trăi.

Este bine ca administrarea apei dinamizate să se facă regulat, cam la aceleași ore din zi, cu jumătate de oră înainte de masă. Agitarea apei trebuie făcută cu puțin înainte de a fi băută, cu entuziasm și participare afectivă, pentru a „încărca” în mod corespunzător remediul. Curele cu apă dinamizată pot dura între 1 săptămână și 3 luni. Pauza dintre cure va fi de 1-2 săptămâni.
http://www.formula-as.ro/2001/452/forma ... axima-2065

Dr. Călin Mărginean - Apa - lichidul vital


-->

Comentarii

  1. Apa are 150 de calitati...noi cunoastem cele mai raspindite(curata,invizibila,fara gust,fara miros,cu putine minerale,...structurata,vie(cu semnul-),...fara chimie...)asa APA cu parere de rau trebue de cautat.Cine o cauta -gaseste.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *