SALATĂ CU PORUMB DULCE
Ingrediente
- 1 conservă
mică de porumb (sau 200 g boabe congelate)
- ciuperci -
200 g (din conservă sau înăbușite, cu sare)
- cașcaval ras
- 50 g
- măsline -
verzi sau/și negre
- salată - 1
căpățână mare
- maioneză din
2 gălbenușuri, unul fiert și unul crud, zeamă de lămâie, piper și sare
- puțină șuncă
slabă sau salam uscat (opțional)
- verdeață de
sezon
Preparare
Se pun toate
ingredientele în castronul de servit (un vas frumos, adânc, de sticlă). Se
toacă și albușul rămas de la oul fiert pentru maioneză, iar albușul crud, ca să
nu-l aruncăm, îl fierbem într-un ibricel cu apă și sare și-l adăugăm și pe el.
Presărăm mărar sau pătrunjel tocat și amestecăm totul cu maioneza.
Mod de servire
Această
salată se mănâncă singură, și nu ca garnitură la vreun fel de mâncare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.