Revolta generaţiei „rataţilor” de la BAC + VIDEO

-->

REVOLTA GENERAŢIEI „RATAŢILOR” DE LA BAC


O scrisoare de protest postată pe Facebook
de o tânără care a susţinut bacalaureatul în acest an

Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotaniștilor! Generaţia idioţilor! Generaţia Facebook! – aşa ne cataloghează zilele acestea mass media şi opinia publică din întreaga ţară pe toţi cei care am dat bacalaureatul. Eu le spun doar atât: RUȘINE! Ruşine tuturor! Ruşine că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum, tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!

După 20 de ani de şpagă, de modele gen Becali, Tălmăcean şi Bianca Drăguşanu, de învăţământ prost manageriat, de legi făcute greșit, au ajuns să profite de facultăţi pe pile şi pe bani cei puternici, din care au ieşit generaţii întregi de dascăli care ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri, cei care ne aflăm acum în aceeaşi oală, indiferent dacă ne-am luat bacul sau nu! 

Am ajuns la limită! Nu mai suportăm! Refuzăm să credem că suntem o generaţie pierdută! Suntem de fapt prima generaţie, care va fi sacrificată cu folos, şi asta deoarece ne-am saturat de ceea ce se întâmplă în ţara asta! Totul trebuie să înceteze! Pentru asta vom ieşi în stradă şi vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toată lumea este acum şocată de rezultatul bacalaureatului şi implicit de învățământul românesc. Oh, dar ce surpriză! Cât e de neaşteptat! Ce şoc! Incredibil! Senzaţional!

Adică aceşti copii, cărora din '99 și până acum li s-a schimbat programa de n'șpe ori, care au intrat la liceu ca să dea bacalaureat la geografie şi s-au trezit în clasa a XII-a că-l dau la fizică, aceşti copii, care au văzut zi de zi în direct la televizor cum este încurajată prostia şi incultura băieţilor cu bani făcuţi fraudulos, înconjuraţi de curve semi-îmbrăcate, aceşti copii bătuţi de soartă, fiindcă s-au născut într-o ţară ca aceasta, o ţară în care e mai important ce chiloţi poartă Daniela Crudu, decât rezultatele sportive sau intelectuale ale țării, aceşti copii... nu au devenit nişte genii eminesciene? Aceşti copii nu au un intelect nici măcar cât al lui Einstein? Doamne! Ce neruşinare! Măi nemernicilor, etnobotaniștilor! Cum puteţi măi, gunoaielor, măi loazelor, să nu învăţaţi şi să nu intraţi fără pile şi copiat la facultăţi, când aveţi atâtea modele demne de urmat? Cum e posibilă o asemenea depravare? Adică mai bine staţi pe Facebook și Messenger decât să urmați modelele oferite de noi la TV?

Adevărul e că, după 20 de ani, vă aşteptați să iasă nişte flori de nufăr în locuri în care n-ați aruncat nici măcar seminţe de urzică! Asta e realitatea! Vă uimeşte promovabilitatea de la bac? Dar de aceea de la titularizări de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, nu-s etnobotaniști? E posibil să iei 1,20 la titularizare şi să te mai consideri profesor? E posibil să iei diplomă frauduloasă la Universitatea „Spiru Haret” și să educi apoi generaţii întregi? Ştiaţi că 25% din profesorii actuali au studiile făcute la „Spiru Haret”? Sau asta nu e important pentru voi? Ştiaţi că suntem pe penultimul loc în Europa şi la egalitate cu Congo la nivelul învăţământului? Şi asta nu de-acum, de un an-doi, ci de aproape două decenii! Aşadar, de ce vă miraţi? De ce sunteţi indignaţi? Aaa... aveaţi impresia că dacă le oferiţi părinţilor şi bunicilor noştri spectacole TV ieftine şi barbare, adevărate sugative de rating, sau dacă le cumpăraţi votul şi-i minţiţi în campanii electorale deșănțate, noi, odraslele lor, o să fim dintr-o dată... altfel?

Ei bine, suntem altfel, dar nu așa cum credeţi voi! Suntem diferiţi! Suntem diferiţi prin faptul că ştim să spunem: GATA! Gata cu adevăratele „gunoaie” din ţara asta! Nu vă mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi în fața voastră, iar dacă nu vom reuşi să vă schimbăm, vom pleca din ţară, şi atunci să rămâneţi voi, să vă plângeţi de milă! Noi, această generaţie a etnobotaniștilor, cum ne spuneţi voi, o să vă arătam că avem mai mult curaj decât toate generaţiile voastre de comunişti la un loc! Noi reprezentăm adevărata forţă, deoarece noi suntem VIITORUL, iar voi sunteţi doar nişte amărâţi, care veți muri şi veți fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei țări şi așa veţi fi ţinuţi minte, iar noi suntem PRIMII care se revolta împotriva voastră!

Mihaela Cosma

Și acum, o mică parodie după rezultatele bacalaureatului, să ne mai descrețim frunțile:



Iată și doi comici excepționali, criticând, cu mijloace proprii, același sistem educațional modern, de data aceasta „made in the USA”:

George Carlin - The Owners (RO)



Father Guido Sarducci's Five Minute University




Când fata ta te întreabă de ce trebuie să învețe,
arată-i această fotografie.
-->

Comentarii

  1. Romanii sunt natia mea preferata.Cand nu merge ceva,repede aratam cu degetul spre altii.Nu sunt locuride muna:Guvernul, nenorocitii de politicieni sunt de vina,dar daca iei un proaspat absolvent de facultate si il pui sa inceapa de jos pe un salar de 1000 de lei, iti rade in fata, ca deh el a facut facultate.Asa si cu invatamantul.Da admit ca si sistemul are vina lui,dar de ce cei care au invatat au luat bacul, iar Facebook-istii si altii arata cu degetul, in loc sa se uite in oglinda.Singurul responsabil pentru viitorul tau, culmea, nu e Guvernul, Ministerul, esti chiar TU si tocmai ti-ai ratat viata.Poate suna dur dar asta e.Asumati-va greselile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu a obligat-o nimeni pe domnisoara in cauza sa ia drept model pe Becali,Zavoranu,Botezatu si alte ipochimene de acest gen...exista libertatea de a alege si modelele si anturajul sau prietenii,asa ca nu vad sensul acestei asa zise scrisori de "revolta"..exita un proverb romanesc care spune:"Spune-mi cu cine te insotesti ca sa iti spun cine esti".

    RăspundețiȘtergere
  3. Da bun subiect multe comentari,multe pareri impartite.Eu cred ca ea are dreptate pe de o parte,trebuie sa recunoastem ca sistemul e intentionat facut asa sa duca tineretul in dobitocime,si asta au si reusit si acum nu le convine,tineretul de astazi a inteles ca tot ce invata ei la scoala nu le prea este folositor in viata si asta ia si determinat sa nu invete de loc ,si deaia au puterea sa spuna stop.Pe de alta parte nu cred ca sant foarte multi care nu au luat bacul mai sant si care au invatat si au trecut cu brio asta nu tine nici de sistem si nici de guverntine de fiecare in parte si de familiile din care provin,nu e nimeni vinovat ca nu a invatat in locul lor.In fine nu doar sistemul invatamantului trebue schimbat ci intreg sistem Planetar in care traim ar trebui schimbat pentru o lume mai buna,da cine stie cunoaste si nu-si mai face griji de nimic stie ca in curand fiecare va primi cea ce merita,se va face o selectie naturala(se va alege graul de neghina)(multi chemati ,putini alesi)se va desparte caprele de oi.Si multe alte apropouri ale lui Isus defapt toate se refera la acelasi lucru.Acum pt tine dragul meu ti-am trimis ieri 2 mes.pe adresa ta de meil dar nu stiu daca le-ai primit si astazi ti-am mai trimis unul,raspundemi te rog daca lai primit sau lasami un nr de tel ceva,sa putem vorbi,ca mie la imeil mi-a venit mesaj si mi-a zis ca e eroare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga "Anonimule",

    Ai dreptate! Nu ne obliga nimeni sa luam modelele enumerate si multe altele de care ne impiedicam zi de zi si cu care suntem intoxicati sistematic in media. Apreciez ca faci o grava eroare de atribuire in acest caz, in care este evidenta revolta intemeiata impotriva unui sistem care promoveaza nonvalorile si subcultura, cu care semnatara manifestului nici pe departe nu se identifica . Mai mediteaza si mata' nitel la zicerile romanesti despre "unde dai si unde crapa" si "cainele moare de caldura si prostul de grija altuia"...

    Pt a iesi mai usor din confuzie, iti recomand calduros doua articole care dovedesc ca fenomenul este unul generalizat, nu doar problema romanilor...

    Acest strigat de revolta este expresia unei maturitati suufletesti si intelectuale cu mult mai de admirat decat ingustimea spirituala si puterea de cuprindere atat de limitata de care dai dovada domnia ta...

    Iar pt Raoul:
    corect ar fi "sa ne asumam greselile", nu?...



    http://antiiluzii.blogspot.ro/2012/05/trance-formation.html

    http://antiiluzii.blogspot.ro/2012/04/educatie-pentru-un-viitor-durabil.html


    Felicitari, Frumoasa verde! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Tania Faceam referire strict la elevii care au dat Bac-ul.Eu am trecut de ceva timp de examenul acela si poti fi sigura ca eu toate greselile care le-am facut mi le-am asumat si am facut multe greseli si inca o sa fac.Nu poti da vina pe sistem pentru greselile tale.Ce i-a oprit sa ia Bac-ul?De ce altii au putut si chiar l-au luat cu note mari?Pentru ca au inteles ca e in joc viitorul lor.Daca de primul examen al vietii nu poti trece, cum o sa treci peste restul examenelor vietii care fac Bac-ul sa para o joaca de copil?

    RăspundețiȘtergere
  6. Comentariu pentru Raoul:
    Ce i-a împiedicat pe elevii de liceu să fie responsabili? Să-ți spun eu, Raoul, ce: modelul de comportament și de atitudine față de viață care le-a fost oferit de societate pe toate canalele posibile, și nu mă refer numai la cele TV. A fost alegerea lor să urmeze acest model? Nu, pentru că la vârsta copilăriei și adolescenței personalitatea ta, convingerile, gusturile tale sunt în formare. Și cine să ți le formeze? Părinții plecați toată ziua la muncă? Sau părinții plini de bani care-ți fac toate poftele, ca să nu-i mai deranjezi? Sau profesorii care chiulesc de la ore sau îți predau în așa fel încât să nu pricepi nimic și, în disperare de cauză să-i plătești la meditații? Te duci la școală, ieși pe stradă, îți faci prieteni... și singura ta dorință e să te integrezi, să fii acceptat de societate. Altfel ai trăi drama însingurării. Habar n-ai ce-i aia viitor la 17-18 ani. La vârsta asta doar prezentul contează. Și cine-ți creează prezentul? Școala, strada, televizorul, politicienii, Internetul și, în cea mai mică măsură, părinții, pentru că ei trebuie să ducă o luptă acerbă cu celelalte forțe, din care, de cele mai multe ori, ies învinși.
    Fata asta care a scris textul nu e numai inteligentă, ci și plină de iubire pentru generația ei. În mod sigur a luat bacalaureatul, dar asta n-a făcut-o să-și disprețuiască colegii picați, pentru că a trăit împreună cu ei și i-a înțeles. Nu oricine are o asemenea viziune de ansamblu la 18 ani, dar uite că se mai nasc și astfel de români în sânul nației tale preferate...

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am 42 de ani si cred ca generatia mea se poate numii generatia tacerii ,noi suntem devina ca i-am lasat sa ne conduca de 23 de ani niste hahalere care au distrus totul ,incepand cu economia tarii si terminand cu viitorul copiilor nostri,dintre care unii nu au luat "bac-ul"pai asta n-ar fii asa o tragedie ,partea proasta -i ca n-au nici o meserie cand termina liceul si chiar daca ar avea cate locuri de munca gasesc ?Sa nu credeti ca i-ati dezamagit pe demnitarii nostri ca nu ati luat vezi doamne examenul vietii ,facultatile lor au ramas fara bani si acum ilustre nume de doctori ,profesori universitari au sa ramana fara obiectul muncii ,oricum nr facultatilor si chiar al liceelor trebuie sa se reduca deoarece din 95 in coace natalitatea a scazut drastic,deci ...Problema pe care o dezbate tanara este reala si da are dreptate sa ceara socoteala specimenelor care ne conduc ,indiferent de cei care ne-au condus ieri sau azi sunt toti o apa si un pamant.In schimb daca si generatia lor va pleca atunci cu parere de rau tara asta isi va pierde viitorul ,(am impresia ca asta s-a si urmarit )dar daca ei aleg sa stea si sa lupte pt un viitor mai bun atunci e timpul ca noim cei "tacuti sa vorbim !Si poate vom reusi sa-i infrangem ,dar trebuie sa fiti constienti ca ne va astepta o perioada foarte grea si daca castigam ,va trebui sa muncim cel putin 20 de ani ca sa scoatem tara asta la liman si sa invatam ca suntem oameni si ca orice lege e data de guvern trebuie sa fie in folosul tarii si al omului,noi avem doar legi care duc la genocid ,cam asa se poate numii ce se intampla azi in Romania .

    RăspundețiȘtergere
  8. Poate sa para ciudat, dar mie toate comentariile de mai sus mi se par valabile. Raoul si Anonimul sunt mai severi, asa cum le sade bine unor barbati. Nu gasesc nici un defect in rationamentul lor. Sunt convinsa ca la 18 ani ai si ceva discernamant. Daca totusi ai preferat calea usoara si te-ai lasat dus de val, esecul asta e un bun moment sa te trezesti. Femeile sunt mult mai tolerante si e normal. Sunt mame sau viitoare mame si e in natura lor sa fie asa. Cauzele dezastrului de la bac sunt insa mult mai complexe. Fiind mai trecuta prin viata, vad mai limpede planul de prostire a noii generatii, la care multi participa fara sa-si dea seama. Observ chiar o aversiune fata de oamenii cultivati, care sunt din ce in ce mai putini. Si n-ai ce le face. Prosti, da’ multi... Dragi copii, treziti-va! In natura supravietuieste cel mai puternic. Iar in cazul fiintei umane, puterea sta in creier.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Tatiana, modul meu de exprimare "stangaci" poate are legatura cu faptul ca am dorit sa imi expun ideea foarte simplu si pe intelesul tuturor sau poate are legatura cu faptul ca, comentariul e scris de pe telefon.Pentru o persoana care pare citita judeci cam mult in necunostinta de cauza. Nu te grabi sa judeci pe cineva doar dupa cum scrie un comentariu la un articol.Nu am vb de India sau despre cine stie ce scoli din afara.Am vb strict din punctul meu de vedere.Fiecare persoana e indreptatita la o parere proprie si personala.Nu pup in fund sistemul pentru ca e putred si nu sunt nici atat de "batran" pe cat iti imaginezi tu.Da sunt egoist, dar asta nu e problema ta si nu are legatura cu subiectul.
    P.S 1.Nu acuza pe cineva de stangacie sau lipsa de cultura generala fara sa stii cu cine stai de vorba doar pe baza unui comentariu.Limbajul elevat isi are rostul si locul lui.
    2.Invata sa accepti ca fiecare are o parere.Buna, rea, in momentul cand o scrie sub titulatura numelui propriu, insamna ca si-o asuma.
    3.Nu este nevoie sa imi insiri toerii si articole despre tari si sisteme educationale mai avansate sau inapoiate pentru ca...nu ma intereseaza.Nu citesc decat ce tine de lucrurile care ma pasioneaza(nu sunt putine la numar).

    RăspundețiȘtergere
  10. Comentariu pentru Tania:
    Tania, nu înțeleg ce ți-a cășunat pe Raoul. Pentru o fată așa de trezită spiritual ești cam prea înrăită. Și eu i-am reproșat intransigența, dar nu pot să nu recunosc că are dreptate în câteva privințe. De exemplu, și eu cunosc tineri care nu se dau jos din pat dacă nu primesc 20 de milioane la prima slujbă. Și eu cunosc români care își creează probleme singuri sau chiar își ratează viața și dau vina pe alții. Dar ce-am vrut eu să-i atrag atenția lui Raoul a fost faptul că nu întotdeauna vina este exclusiv personală. Sunt mulți alți factori de care un tânăr e inconștient și care-i pot distruge viitorul. Câți oameni nu se nasc pe lumea asta cu un caracter mai slab? Români sau nu... Dar nu mi-aș permite să-i desființez raționamentul lui Raoul într-un mod atât de zeflemitor și brutal, cum ai făcut tu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dragii mei,

    Pt mine, mesajul "revoltei generatiei x..." postat de Frumoasa verde, este strigatul de ajutor si neputinta, refuzul de a se adapta si a imbratisa "valorile" unei lumi imperfecte, dar si invitatia la luciditate, cooperare, coeziune si transformare al generatiei copiilor indigo sau chiar de cristal, cum vreti sa le zicem, de aici si de pe aiurea din lume, pt ca mai peste tot in lume, ei protesteaza de ceva vreme, precum se vede, in felurite feluri, demonstrand ca sunt generatia care si-a asumat misiunea revolutionarii acestei lumi, in care prea demult timp "s-a tacut" cum zice Simona, ba chiar cu capul adanc ascuns in groapa patratoasa cu nisipul egoului... O revolutie adevarata si indreptatita, in pofida celor care-i arata cu degetul si pe care "nu-i intereseaza" solutiile si cu atat mai putin, schimbarea lucrurilor...
    Se pare ca demersul lor nu este deocamdata suficient, de vreme ce aici de pilda, dialogul, precursor al cooperarii, s-a manifestat doar ca un summum de pareri critice, care ocolesc cu gratie esenta problemei, condamnand la stagnarea in aceleasi tipare ale vechiului, fara prea multe semne de disponibilitate autentica pt intelegerea complexitatii fenomenului si mai ales, pt schimbare/transformare...
    O bulina rosie pt Simona si Olguta! :)

    Nici cu Luiza nu mi-e rusine! Cu siguranta ca daca nu se sincroniza atat de aproape cu postarea lui Raoul, nu m-ar mai fi acuzat de "un mod zeflemitor si brutal"; mie una raspunsul lui imi confirma la modul cel mai evident, ca "diagnosticul" pe care i l-am pus este unul corect si ca, desi se lauda ca isi asuma unele chestii, dovedeste ca nu a depasit inca faza de negare.... Ca majoritatea barbatilor contemporani, pana s-o mai trezi nitel, o face pe d-l Goe: autosuficienta, superficialitate, "superioritate" si orgoliu masculin, incapatanarea de a se crampona cum ar zice Villoldo, de vechile paradigme ale masculinului, care ne-au adus unde suntem...
    Omenirea mai are cale lunga pana la idealul numit de Villoldo, "Homo Luminous", cu astfel de modele comportamentale si filosofie de viata, draga Raoul (copacel, copacel! Da-mi voie sa cred ca poti mai mult decat "am facut multe greseli si inca o sa fac" si mai ales, doi redundanti "eu" intr-o singura propozitie, daca nu vrei sa fii acuzat de egoism exacerbat, in locul stangaciei de exprimare; nu-mi pune in carca nefondat , acuza in ce te priveste, de lipsa/prezenta unui limbaj elevat!)... Dar ce-mi bat eu capul? Domnia ta are "pasiuni" mai elevate decat de-alde astea...

    Imi mai ramane sa-ti ofer cu magicul "Imi pare rau. Iarta-ma!", sansa de a iesi din patratica egoului pe care indraznesc sa zic ca ti-am oglindit-o destul de bine
    ("multumesc" de ajutor! ;) Sa dea Domnul sa-ti fie de folos! ), chiar daca nu cu manusi dantelate, ca, deh, esti barbat si meriti ca prietenii sa te traga de maneca fara sentimentalisme lacrimogene, spre cea trezire spirituala, care ilumineaza (in nici un caz nu "inraieste", draga Luiza! Oricum, multumesc pt "asa de trezita spiritual", dar imi permit recomandarea de a reformula in loc de "inraita", poate... "dramatic de realista"?...) si ne ajuta sa dam mana cu mana , ca impreuna sa "luam cu navala" Imparatia Cerurilor. Despre care tot Villoldo spunea asa frumos ca a fost lasata mostenire tuturor, dar ca numai unii au reusit sa o pastreze sau sa o regaseasca pana acum.. Si a carei chemare, aceasta generatie minunata de "revoltati" o perecepe atat de puternic, desi poate nu o constientizeaza inca atat de bine incat sa o numeasca asa...

    RăspundețiȘtergere
  12. Exemple de comunitati/persoane care au mostenit/redescoperit algoritmul Imparatiei Cerurilor, adica viata in care "moneda de schimb" nu mai este "ochiul dracului"/banul, ci... iubirea, ca armonie si cooperare sociala:

    http://suntsanatos.ro/documentare/traiul-fara-bani-living-without-money.html

    Iata o comunitate care a trait sute de ani destul de izolata, folosind mai mult trocul in schimburile cu alte comunitati, sau doar monede putine si de valoare mica. In schimb, au o sanatate de fier, potenta, vitalitate si longevitate de invidiat, grad admirabil de inteligenta si alfabetizare...
    In Hunza nu exista spital, farmacie, azil de nebuni, sectie de politie, inchisori, crime sau cersetori. Iar asta nu din cauza ca acesti oameni sunt prea « barbari » sau saraci sa le construiasca, ci pentru ca nu au existat niciodata, iar societatea hunzakutilor nu are pur si simplu nevoie de aceste avanposturi ale "omului civilizat".
    Si nici... tineri "problematici" si revoltati, care sa nu se dea jos din pat fara o motivare baneasca serioasa, draga Luiza! Pt ca nu banul este zeul la care sa se inchine si care sa le "dicteze" bunul mers al vietii in comunitate...

    http://travel.descopera.ro/6744222-Taramul-nemuritorilor-Hunza-a-Valea-Vietii

    Pt cei care isi asuma exercitiul autodepasirii personale prin lectura (dincolo de alte multe pasiuni elevate...), le recomand sa investeasca doar nitel timp pt o carte de numai 61 de pagini (a doua pagina e goala), in care amatorii descifrarii algoritmului Imparatiei Cerurilor aici si acum, vor gasi multe detalii interesante de pus in practica.

    http://www.scribd.com/doc/15922864/Renee-Taylor-SECRETUL-Vietii-Tribului-HUNZA

    Nici cu fenomenul Anastasia nu mi-e rusine...

    http://www.damaideparte.ro/index.php/fenomenul-anastasia-reconectarea-cu-simplitatea-si-profunzimea-vietii/4843/

    http://fymaaa.blogspot.ro/2010/02/anastasia-spatiul-iubirii-14022010.html

    http://fymaaa.blogspot.ro/2012/04/pe-urmele-lui-megre-24042012.html

    RăspundețiȘtergere
  13. Alte solutii in derulare prin cea lume larga:
    http://caleaspretine.wordpress.com/2012/06/20/oamenii-cauta-noi-solutii-viata-fara-bani-scoala-verde-si-schimbarea-radicala-a-sitemului-de-invatamant/

    Si la noi au aparut deja mai multe comunitati autosustenabile, inspirate de fenomenul Anastasia...

    Precum se vede (ma rog, pt cei cu ochi de vazut si urechi de auzit, nu cu alte preocupari...), mai peste tot in lume exista o efervescenta a schimbarii mai mult sau mai putin evidenta sau manifestata. Si din pacate, cam rar prezentata la stiri, deocamdata.. Fie ca ne "intereseaza" sau nu, aceasta este starea de fapt a lumii acum, iar noi toti facem parte din aceasta hora a vietii, fie ca ne place sau nu, fie ca mai si constientizam chemarea la schimbare/transformare si ne mai si suflecam manecile pt asta.

    Mi-a facut placere sa va urmaresc opiniile si sa intervin intr-un stil cam nonconformist ce-i drept, dar daca cineva mi-a perceput stilul ca "zeflemitor si brutal", inseamna ca am reusit sa identific corect si sa "musc" la modul trezitor din egoul sau. Pt ca, dragii mei, numai egoul doare sau se simte despuiat si vulnerabil cand ii pui oglinda in fata... In rest, aveti destula biografie ca sa faceti conexiuni mai inteligente decat pana acum si da Doamne!, chiar si alegeri mai intelepte!
    Pt cei care mai dau raspunsuri care dovedesc infantilism spiritual si comoditate in a se autodepasi prin cea mai usoara metoda de evolutie, aceea de buna voie prin studiu si constientizare, refuz sa le mai raspund. Ar fi pierdere de timp investita in discutii sterile, atata vreme cat ei insisi nu-si ofera sansa si nu-si asuma propria evolutie...

    Pana una, alta, reprezentantele sexului frumos de aici ii cam dau dreptate lui Villoldo ca femeile isi vor asuma un cuvant de spus cu mai multa greutate decat pana acum, si deci e semnul bun ca suntem pe val si, iaca pozna, dragalita Doamne, mai avem o sansa la cea Mare Transformare... ;)
    Inca o data "Imi pare arau si imi cer iertare", daca v-am "zgaltait" egourile prea tare... Dar meritam cu totii, in frunte cu "generatia x..." o sansa spre o lume mai buna. Iar asta se poate, constientizand mai bine si numai impreuna, care este natura si de unde vine raul, dar si valul/criza schimbarii... Cu inima deschisa si plina de intelegere, toleranta, compasiune si aspiratie efervescenta...
    Sa fie cu folos si spre regasirea cu drag in inima lui Dumnezeu, sau in Imparatia Cerurilor, cum vreti sa-i spuneti...
    Cu bine si salut scanteia divina din fiecare! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu nu sunt de acord cu acest pseudo Protest. Oamenii sunt prosti, ce s-o mai vopsim...Nu merge.

    Probleme cu schimbarile, manuale alternative, materii dubioase si asa mai departe, si noi am avut parte de ele, dar rezultatele nu erau in halul asta.

    Nu televizorul te determina sa nu citesti. Nu Becali te educa. Te educi singur inainte de toate. Aruncarea pisicii catre guvern sau catre conducere mi se pare simpla dovada de prostie. Alta in plus.

    Am cunostinte care dupa ce au ratat examenul de capacitate din clasa a 8a au stat acasa un an de zile si au invatat iar ulterior au intrat la liceu in primele clase.
    Nu sistemul, ci omul primeaza.

    RăspundețiȘtergere
  15. Dragi prieteni,

    Între timp, Tania a mai trimis două comentarii, dar cum și acestea nu sunt decât o înșiruire de fraze sterile, de aere de superioritate și de atacuri jignitoare la adresa celorlalți comentatori ai postării, am decis să nu le mai public. Mă folosesc de acest prilej ca să reiterez rugămintea de a vă referi la conținutul articolului, iar dacă doriți să intrați în polemici cu ceilalți comentatori, acestea să se desfășoare într-un plan amical și elegant, din care toată lumea să iasă îmbogățită.

    Vă mulțumesc pentru înțelegere.

    RăspundețiȘtergere
  16. care lume imbogatita??? cand tu cenzurezi ce spun anumite persoane, parca trebuia sa fie egalitate pt toti?!? va deranjaza cand anumite persoane isi spun of-ul? eu stiam ca cenzura nu e o practica prea frumoasa, mai credeam in egalitate, mai credeam in trezirea asta la realitate dar se pare ca fiecare dintre noi nu vede decat pana unde ii ajunge mana si nici un centimetru mai departe, halal trezire, parca trebuia sa avem grija unii de altii, mai ales cand unul din noi are probleme ar trebui sa-l ajutam nu sa-l criticam si sa-l "lovim" cand are o problema. exista o tenta de trezire in perioada asta dar se pare ca inca nu am atinso niciunul din noi, ne place doar sa ne simtim noi bine si sa uitam de restul. problema e alta: tre sa invatam sa vedem si cu ochii altora, sa simtim sentimentele altora, sa vedem si sa simtim mai mult decat cu propriile noastre simturi, sa fim in stare sa acceptam ca nu toti am fost crescuti si educati la fel. esti ceea ce lasi in urma pt un viitor frumos si bun, se numeste prezent!
    p.s. sunt un nimeni si asta nu ma deranjaza :)

    RăspundețiȘtergere
  17. iar pt razvan: atunci la ce bun mai sunt scolile? dece parintii nostri mai cotizeaza la ele? dece ne mai trimitem copii la scoala cand pot sa invete acasa?

    RăspundețiȘtergere
  18. Toti mucoshii de 18-19 ani se cred "prima generatie..." la rasturnat lumea. Ce ma distreaza!
    Ce daca profu e prost? Ce contezaza ca a fost la spiru haret? Ce conteaza ce maimutze ai zilnic pe cablu?
    Nimic din toate acestea!
    Aaa, ceva conteaza si anume: stai pe net in loc sa citesti, sa faci lectii, sa studiezi!

    Ce daca e profu prost? Ai net, noi nu am avut! Pe net poti gasi milioane de carti, devii AS pana sa dai bacul !
    Dar asta presupune un mare cost: renuntarea la cablu, la facebook, la intalniri prin cluburi, la nopti pierdute, etc, etc.
    De aici rezulta ca de vina nu sunt profii si sistemul, nici TV-ul ci PARINTII si VOI, mucoshilor de 18-19 ani!

    Voi si parintii vostrii sunt principalii vinovati! Iar solutia deja facila pentru cei ca voi, fuga fugutza "in afara".
    Acolo va asteapta caini cu colaci in coada, si cozonaci la subsuori.
    Doar au si acolo facebook si cablu, droguri si etno, nu?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *