Bruce Lipton - Medicamentele vă rescriu sistemele corporale + documentar (RO)

-->

MEDICAMENTELE
  VĂ RESCRIU SISTEMELE CORPORALE

Bruce Lipton

Fragment din interviul luat de Cristian Mureșan,
realizatorul emisiunii „Știință și cunoaștere” - TVR Cluj

Există două genuri de stres. Unul este numit „eustres” şi altul „distres” şi corpul are două răspunsuri total diferite la ele. Iată diferenţa: Eustres înseamnă stres bun. Este genul de stres al unui atlet, al jucătorului de tenis sau al jucătorului de fotbal în timpul meciului, când îşi forţează limitele fiziologice, generând un stres corporal. Distresul este un stres care-ţi ameninţă supravieţuirea, pe când Eustresul este doar un stres care-ţi forţează limitele fiziologice. Deci, dacă participi la un joc şi nu eşti gladiator, ca să mori dacă pierzi, fiindcă asta ar implica distres, atunci eustresul e legat mai mult de joc. Mă antrenez, forţându-mi fiziologia, dar nu cu preţul vieții mele. Aceasta eliberează cu totul alţi compuşi chimici în corp, care controlează celulele în alt mod, favorizând creşterea şi funcţionarea, formând noi muşchi şi sisteme, pentru a face faţă acelui stres.

Un lucru interesante privind corpul nostru este că avem în interior tot atâtea bacterii câte celule, și avem trilioane de celule! Majoritatea acestor bacterii trăiesc în micile crevase ale intestinelor noastre. De fapt, noi suntem un corp format din celule şi bacterii. Există teorii interesante, care spun că fiecare mitocondrie aflată în celulele noastre ar putea fi rezultatul evoluției din bacterii. Cu alte cuvinte, bacteriile sunt lucrurile pe care noi încercăm să le omorâm, deşi ele sunt de fapt propriile noastre componente. În comunitatea medicală există expresia „organisme oportuniste”. Pot lua o probă de sânge de la mine sau de la altcineva şi vă pot demonstra că fiecare dintre noi suntem infectaţi cu toate bacteriile, viruşii şi paraziţii de bază ai omului. Omul spune: „Dar eu nu mă simt infectat, ci chiar sănătos!” Răspunsul e că, atâta timp cât sistemul imunitar lucrează la potenţialul lui maxim, el ţine sub control organismele oportuniste. Dar dacă acesta devine compromis, organismele oportuniste preiau controlul.

Dacă stai să te gândeşti, acesta este motivul pentru care stresul şi boala sunt mereu cuplate. În şcoală, în perioada examenelor, elevii se îmbolnăvesc cel mai des. De ce? Fiindcă atunci când sunt stresaţi de ceva de care depinde viitorul lor, eliberează hormoni de stres, care le blochează sistemul imunitar şi se îmbolnăvesc. Metabolismul se dezechilibrează, se dezvoltă o mare cantitate de bacterii şi ciuperci nocive, iar starea psihică bună, care ne sprijină sistemul imunitar şi sănătatea, este suprimată mental, emoţional şi fizic. În aceste cazuri, medicii se grăbesc să scrie reţete, în special medicii generalişti. Fără îndoială, folosirea antibioticelor este uneori necesară. De exemplu, dacă e vorba de o bacterie periculoasă, ca în cazul meningitei sau al pneumoniei. Atunci, antibioticele salvează vieţi. Totuşi, în cazul infecţiilor virale, administrarea antibioticelor este inutilă.

Este important să înţelegem că nu avem o boală mentală, ci mai degrabă provocăm o boală mentală. Este un proces interior, de gândire şi simţire, care creează starea de depresie, anxietate sau orice altceva etichetat drept boală mentală în manualul tulburărilor psihice DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders). Mi se pare interesant că sunt atât de multe medicamente pentru atât de multe aşa-zise dereglări psihice... şi totuşi nu există nici un test obiectiv pentru ele, nu există teste de sânge sau de dezechilibre chimice, nici teste cu raze X sau biopsii. Tot ce se întâmplă e că cineva vorbeşte cu altcineva şi decide ce medicamente să-i dea.

Dacă ai o problemă cardiacă, te duci la doctor şi faci o electrocardiogramă. Dacă ai probleme cu vezica, mergi la doctor şi faci o scanare cu ultrasunete, pentru diagnosticare. Mulţi oameni cu probleme de anxietate, depresie sau psihoze merg la psihiatru, iar acesta spune: „Păi, încearcă asta, să vedem cum te simți”. În cazul creierului, doar ghicim. După un timp, persoana în cauză revine și spune: „Mi-am pierdut libidoul, am tendinţe sinucigaşe şi îmi cade părul”. „OK, răspunde medicul, încercăm altceva sau îți mai prescriu ceva pentru simptomele astea”.

Numărul medicamentelor a ajuns la câteva sute de mii, aşa că mă întreb dacă ele se concentrează într-adevăr pe sănătate. Dacă ştim că stilul de viaţă este cauza bolii, atunci n-ar fi oare mai bine să închidem reţelele de fast-food şi să ne focalizăm pe educaţia pentru sănătate, în loc să tratăm boala medicamentos? În Statele Unite, profesia medicală este cauza principală de deces. O arată statisticile. Se numeşte boala iatrogenă. Mă duc la doctor plângându-mă de „A”, mă „tratează” şi apoi mor din cauza „B”, adică a tratamentului. Sute de mii de oameni mor anual din cauza medicamentelor prescrise. Dacă ar muri atâţia oameni din cauza drogurilor, poliţia ar fi peste tot, căutând drogurile. Oamenii mor din cauza unui medicament comercializat prescris şi noi numim asta „costul practicii medicale”. Acel cost este de fapt inuman, condamnabil din punct de vedere moral.

La nivel social, ne-am putea întreba ce e rău în a lua un antidepresiv ca Prozac? Ei bine, aceste medicamente blochează eliberarea naturală a serotoninei, care rămâne mai mult timp în sinapse. Vă explic simplu, ca să înţelegeți mecanismul medicamentelor şi complexitatea acţiunii lor biologice. Un test chimic de laborator arată că medicamentele SSRI (serotonin specific reuptake inhibitor) nu au o eficienţă mai mare decât o pilulă cu zahăr şi atunci îți spui: „Stai puţin! Cum e posibil ca medicamentul Prozac să fie unul din cele mai bine vândute medicamente?” Şi îmi place acest răspuns: „Fiindcă nu e decât un banal placebo”. Şi când spun că e un placebo, înseamnă că-ţi dau o pilulă cu zahăr, tu crezi că e un medicament eficient şi vei lua zilnic pilula. Dar dacă te vei vindeca, asta se va întâmpla datorită credinței tale. E un fapt recunoscut că indiferent de pilule, terapii şi chirurgie, o treime din vindecări se datorează exclusiv propriei convingeri. Statistic vorbind, credinţa vindecă o treime din bolnavi. Dar Prozac vindecă mai mult de o treime. Cum de e posibil? Răspunsul: datorită efectelor lui secundare. Când iei o pilulă cu zahăr, nu există un efect imediat şi rămâi doar cu credinţa că ai luat o pilulă. Când iei Prozac însă, există un efect secundar, un răspuns fiziologic al corpului tău, ai furnicături, parcă nu te simţi prea bine. Pentru un placebo, asta e ca o rachetă în accelerare. Nu numai că am luat o pilulă, dar știu că are efect, simt eu că are efect şi bum... efectul placebo se amplifică! Deci toate marile „vindecări” determinate de aceste medicamente reprezintă doar un efect placebo intens. Acesta este un fapt stabilit ştiinţific.

În cazul producătorilor de medicamentele, sunt utile tocmai efectele secundare, fiindcă odată ce a apărut un efect secundar, luăm o altă pilulă și tot așa. Astfel, atâta timp cât tu continui să le iei, companiei producătoare îi cresc vânzările. De fapt, n-ar trebui sub nicio formă să ajungem să procedăm așa. Modelul convenţional medical spune: Corpul este o maşină biochimică. Dacă schimb chimia corpului, acesta va opune rezistenţă mediului nociv. Foarte simplist... şi eronat! Corpul este o întreagă reţea de componente chimice, nu e un simplu „din A rezultă B apoi C şi dacă B e defect, îl înlocuieşti şi ai reparat totul”. A se leagă cu B cu C cu D cu E, F şi G şi, dintr-o dată, nimic nu e liniar, totul e corelat. Când încerci să arunci o substanţă chimică într-un întreg intercorelat, probabil că vei influenţa ceea ce ținteşti, dar influenţezi şi alte lucruri, pe care nu intenţionai să le modifici. De aceea, toate prospectele medicamentelor cuprind pagini întregi cu efectele secundare. Cel mai important este să înţelegeţi că ele nu sunt efecte secundare! Aceasta este o exprimare eufemistică. De fapt, acest medicament trebuie să te vindece de A şi din păcate, te ucide, generând B, dar nu te speria, e doar un efect secundar! În realitate nu există efecte secundare: toate sunt efecte directe.

Medicamentele vă rescriu sistemele corporale. Asta e ceea ce fac! În cazul unei substanţe naturale, când nu e mai necesară, corpul o elimină. Când ai o substanţă sintetică patentată, el n-o poate elimina, iar substanţa continuă să acţioneze şi va acționa mult timp după ce nu mai este necesară. Şi acest lucru produce efectele secundare! Vă dau un exemplu: S-a descoperit că atacurile armate din şcoli, gen Columbine, au fost toate provocate de copii care luau pilule SSRI sau erau pe cale de a nu le mai lua, dorind să scape de ele, fiindcă unele din efectele lor secundare sunt depresia suicidară, furia şi mânia. Asta m-a pus pe gânduri, pentru că citisem un articol cu argumente pro şi contra Prozac şi primul paragraf afirma că, de fapt, e un placebo. Am recitit însă cu mai multă atenție articolul și am analizat părţile bune şi părțile rele. Ei bine, partea negativă este atât de dezastruoasă, încât niciun om în toate minţile nu ar da vreodată acest medicament unui copil. Dar trebuie să admit că, făcând parte din sistem câţiva ani, știu că industria farmaceutică e propulsată de interese corporatiste, nu de ştiinţă. Ştiinţa e un impuls pur intelectual, pură filozofie, ştiinţă şi studiu. Interesele corporatiste se rezumă la câţi bani se pot face. Deci continuăm să promovăm Prozac pe seama sănătăţii copiilor și a adulților deoarece companiile farmaceutice au primit aprobare legală și l-au lansat pe piață. Sunt multe alte lucruri pe care le putem face ca să ajutăm oamenii, înainte de a ajunge la Prozac. Din păcate, suntem condiţionaţi să obținem o hârtie din partea doctorului nostru, cu recomandări pentru o medicaţie chimică. Ar trebui să fim foarte atenţi, fiindcă acea medicaţie, oricare ar fi ea, nu ne modifică sentimentele. Dacă sentimentele sunt baza personalităţii noastre iar sistemul nostru imunitar e asociat puternic cu acele sentimentele, atunci bolile cronice ar putea fi consecința unor sentimente care nu au fost exprimate. Așadar, trebuie să fim foarte atenţi cu medicaţia pe termen lung, fiindcă nu reuşeşte să înăbușe acele sentimente.

Bruce Lipton - Biologia percepției (RO)


-->

Comentarii

  1. Buna sa va fie fiecare zi, dragilor !
    Va fi pe atat de buna pe cat va dorti sa fie _ nici mai mult, nici mai putin ! Va fi pe atat de buna pe cat veti crede ca este buna deoarece, fiecare zi exista doar pentru ca este buna prin dorinta unica a cratorului ei...
    Suntem minunati, suntem perfecti, suntem VOINTA unica a creatorului acestei lumi infinite din care noi suntem parte componenta parfecta. Gandeste-te la asta, intreaba-te toate astea si SIGUR vei SIMTI ca asa este. Fa-O ! Acum ! si vei fi fericit pe cat iti vei da voie sa fii crezand asta _ nici mai mult nici mai putin !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Ah, femeile!
    10.05.2012 - 0 Comments
    --> SPITALUL DE IUBIRI NERVOASE Veacul ne-a ales prost. Psihiatria nu recunoaşte, deocamdată, actele antisociale şi iraţionale pe care le faci din dragoste. Ca atare, nu primeşti…
  • Pace, propagandă și tărâmul făgăduinței + documentar (RO)
    17.05.2013 - 0 Comments
    --> SCURT ISTORIC AL CONFLICTULUI ISRAELIANO-PALESTINIAN 1517-1917 – Palestina este parte a Imperiului Otoman. 1897 – La Bresle, Elveția, are loc primul congres al evreilor.…
  • 15 poze care dovedesc că schimbarea climatică nu e o glumă!
    12.10.2020 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orașele se inundă, pădurile ard și ghețarii se topesc, iar acțiunile zilnice ale oamenilor nu fac decât să înrăutățească situația. Dacă o…
  • Ceea ce ni se întâmplă este oglinda a ceea ce gândim + VIDEO
    06.02.2016 - 3 Comments
    CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ ESTE OGLINDA A CEEA CE GÂNDIM Dumitru Constantin Dulcan Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan este medic neurolog și psihiatru, autor a numeroase monografii,…
  • Dr. Sang Lee - Genele și semnificația lor + documentar (RO)
    10.11.2012 - 3 Comments
    --> GENELE ȘI SEMNIFICAȚIA LOR Dr. Sang Lee este un scriitor prolific și o persoană celebră în Coreea de Sud, mai ales datorită…
  • Un caricaturist surprinde perfect cum este viața cu o pisică în casă - Partea I + FOTO
    04.05.2023 - 0 Comments
    Însuși marele părinte al psihologiei, Sigmund Freud, a spus că "Timpul petrecut cu pisicile nu este niciodată irosit", iar milioane de iubitori de pisici din întreaga lume ar fi de acord cu această…
  • 13 lucruri pe care oamenii puternici din punct de vedere mental nu le fac
    13.05.2023 - 0 Comments
    Oamenii puternici din punct de vedere mental au obiceiuri sănătoase. Își gestionează emoțiile, gândurile și comportamentele în moduri care îi pregătesc pentru succesul în viață. Aruncați o privire la…
  • Echinacea - inamicul gripei și al infecțiilor
    23.03.2012 - 0 Comments
    --> ECHINACEA – inamicul gripei şi al infecţiilor Se numără printre cele mai preţioase plante de leac din lume şi aceasta datorită unei singure calităţi terapeutice, extrem de…
  • Laptele - nutritiv sau toxic? + documentare
    21.07.2012 - 0 Comments
    --> LAPTELE - NUTRITIV SAU TOXIC? Miliarde de dolari au fost investite de industria producătoare de lactate pentru a ne convinge că laptele și derivatele sale sunt sănătoase sau…
  • Apiterapia
    20.03.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   APITERAPIA MIEREA – ALIMENTUL PERFECT Mierea de albine este cel mai vechi îndulcitor natural şi cel mai complex antibiotic…
  • 12 motive surprinzătoare pentru care nu reușești să dormi bine o noapte întreagă
    21.01.2022 - 0 Comments
    O lipsă regulată de somn ne face să ne simțim epuizați imediat după ce ne trezim. În plus, este unul dintre principalele motive pentru care ne îngrășăm.Dorim să vă oferim câteva sfaturi despre cum să…
  • 30+ pisici adorabile care au adormit în locuri bizare + FOTO
    19.11.2021 - 0 Comments
    „Dacă încap, stau (sau dorm).” Pisicile sunt cunoscute pentru abilitățile lor de a dormi. Ele pot adormi aproape oriunde și în cele mai ciudate poziții. De la pantofi la cutii de șervețele, pisicilor…
  • Hoitarii - ultimul articol al lui Fănuș Neagu + VIDEO
    23.06.2012 - 1 Comments
    --> ULTIMUL ARTICOL AL LUI FĂNUȘ NEAGU Fănuș Neagu s-a născut la 5 aprilie 1932, în comuna Grădiștea de Sus, județul Brăila și a murit pe 24 mai 2011. A fost un povestitor,…
  • Manual de șpagă + eBook
    18.05.2012 - 0 Comments
    --> C-O ŞPAGĂ TOŢI SUNTEM DATORI! Cum bine a-ntrebat o recenzoră de naţionalitate ungurească: „V-aţi născut viu?”, aşa mă întreb şi eu: Cum trebuie să te naşti, ca să nu…
  • Țiganii în istoria României + VIDEO
    19.02.2017 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ȚIGANII ÎN ISTORIA ROMÂNIEI Într-o abordare obișnuită, istoria României poate fi scrisă și fără a aminti ceva despre țigani.…
  • 10 feluri prin care Edison l-a tratat pe Tesla ca un nemernic
    31.12.2022 - 0 Comments
    Thomas Edison are peste o mie de brevete pe numele său. Unele dintre ele se bazează chiar pe propriile sale idei. Dar, de cele mai multe ori, el a lucrat pe baza descoperirilor unui alt mare inovator…
  • Cele mai bune 9 trucuri pentru a lucra de acasă
    01.12.2021 - 0 Comments
    Lucrul de acasă poate fi o provocare, în special pentru echipele care nu sunt obișnuite să lucreze de la distanță. Dar, cu sfaturi, instrumente și mentalitate potrivite pentru munca de acasă, puteți…
  • Trei românce - trei destine de excepție
    04.03.2014 - 3 Comments
    --> TREI ROMÂNCE - TREI DESTINE DE EXCEPȚIE FLORICA SAS – LADY FLORENCE BAKER E o istorie de demult, de acum mai bine de 150 de ani. E aproape basm, așa că putem începe cu „A fost…
  • Stăpânii Statelor Unite + documentar (RO)
    03.04.2017 - 11 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); STĂPÂNII STATELOR UNITE Oamenii nu pot crede informații care contrazic modul lor de gândire. Ei nu le cred nici când faptele sunt…
  • Sarea... diamantul ascuns
    31.03.2012 - 3 Comments
    --> SAREA...  diamantul ascuns Într-un basm românesc, o fată de împărat îi spune tatălui ei că-l iubeşte ca sarea-n bucate. O declaraţie ciudată în aparenţă, dar care ascunde…
  • Istoria trenului + slideshow
    08.09.2015 - 0 Comments
    ISTORIA TRENULUI Istoria trenului începe acum 200 de ani, o dată cu inventarea primelor vagoane, folosite inițial în mine. De atunci și până în prezent, trenurile au evoluat permanent. Primele…
  • Fenomenul telepatic există + documentar (RO)
    05.12.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FENOMENUL TELEPATIC EXISTĂ Dintotdeauna gândirea logică a existat alături de cea magică. Lumea fenomenelor paranormale sau…
  • 10 orașe scufundate (care nu sunt Atlantida) + FOTO
    01.01.2023 - 0 Comments
    Când ne gândim la orașe scufundate, cei mai mulți dintre noi se gândesc la Atlantida. Potrivit lui Platon, acesta era un oraș de o bogăție imensă, fiind bogat în minerale naturale și vegetație…
  • Casa Regală de România
    11.06.2012 - 0 Comments
    --> CUVÂNTUL REGELUI MIHAI ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI CU OCAZIA ÎMPLINIRII VÂRSTEI DE 90 DE ANI Sunt mai bine de 60 de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la…
  • Caisele - nectarul zeilor
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> CAISELE - nectarul zeilor Originea acestui arbore se pierde în negura timpului. Cu secole înaintea nașterii lui Christos, grecii au adus de pe teritoriul Armeniei de astăzi…
  • 9/11 - Măsuri de siguranță pentru femeile musulmane din Statele Unite + VIDEO (RO)
    11.09.2013 - 1 Comments
    --> 9/11 – MĂSURI DE SIGURANȚĂ PENTRU FEMEILE MUSULMANE DIN STATELE UNITE În zilele care au urmat evenimentelor de la 11 septembrie 2001, populația americană s-a confruntat cu…
  • 50 de fapte incredibile despre lume care te vor face să pari cultivat
    20.12.2022 - 0 Comments
    Ați stat vreodată la masă cu prietenii sau cu familia, bucurându-vă de un prânz sau de o cină perfect acceptabilă, și ați ascultat - neputincios - cum conversația se îndreaptă încet spre subiectul…
  • Ce ne învață filmele americane
    16.12.2013 - 2 Comments
    --> CE NE ÎNVAȚĂ FILMELE AMERICANE - Toate numerele de telefon din Statele Unite încep cu 555. - Cam 50% din populația Statelor Unite sunt agenți FBI sau CIA, care lucrează sub…
  • OSHO - Dumnezeu versus Existență + VIDEO (RO)
    24.12.2013 - 7 Comments
    --> DUMNEZEU VERSUS EXISTENȚĂ OSHO Într-una dintre întâlnirile sale cu discipolii, Osho a fost întrebat: „Ce este Existenţa? Este ceea ce oamenilor le place să numească Dumnezeu?”.…
  • Cosmetice bio sau cosmetice de marcă? + VIDEO
    29.05.2012 - 7 Comments
    --> COSMETICE BIO SAU COSMETICE „DE MARCĂ”? E posibil ca unele cosmetice folosite în timpul igienei de zi cu zi să dăuneze ficatului, rinichilor sau chiar să ducă la…
  • 7 beneficii pentru sănătate pe care ți le pot aduce îmbrățișările regulate
    23.12.2022 - 0 Comments
    Un terapeut de familie american, Virginia Satir, a afirmat că avem nevoie de 4 îmbrățișări pe zi pentru supraviețuire, de 8 îmbrățișări pe zi pentru întreținere și de 12 îmbrățișări pe zi pentru…
  • Bruce Lipton - Supraviețuirea celui mai iubitor + VIDEO (RO)
    14.07.2016 - 0 Comments
    SUPRAVIEŢUIREA CELUI MAI IUBITOR Bruce Lipton Poate că sunteți de acord cu expresia „puterea iubirii” ca fiind una nobilă, dar e posibil să nu credeţi că se potrivește acestor vremuri tulburi,…
  • 8 fapte despre Punctul Nemo
    14.01.2023 - 0 Comments
    Impresionează-ți cei mai apropiați prieteni și chiar și astronauții, cu cunoștințele tale despre cel mai greu de atins loc din lume.În etapa a 7-a, ambarcațiunile din cadrul Volvo Ocean Race trec pe…
  • Melcii de grădină ca tratament cosmetic
    06.04.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MELCII DE GRĂDINĂ CA TRATAMENT COSMETIC Dintotdeauna, pentru țăranii noștri, melcii n-au fost altceva decât niște animale dăunătoare,…
  • Medicul din Dublin care învinge cancerul + documentar (RO)
    14.12.2014 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MEDICUL DIN DUBLIN CARE ÎNVINGE CANCERUL „Nu-ți mai hrăni cancerul!” Pare un sfat ciudat, având în vedere miliardele cu care…
  • Vitaminele și sănătatea celulară + VIDEO (RO)
    22.02.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VITAMINELE ȘI SĂNĂTATEA CELULARĂ Dr. Matthias Rath Ne putem lua…
  • ADN - activare, vindecare și iluminare
    09.05.2016 - 2 Comments
    ADN - ACTIVARE, VINDECARE ȘI ILUMINARE Totul este energie. Einstein a stabilit definitiv acest lucru prin faimoasa lui teoremă E=MC², care demonstrează schimbul dintre energie şi materie. În…
  • Declarația de independență a Statelor Unite ale Americii + VIDEO (RO)
    04.07.2014 - 2 Comments
    --> DECLARAȚIA DE INDEPENDENȚĂ A STATELOR UNITE ALE AMERICII Înfiriparea ideii de independență în mințile americanilor se produce odată cu publicarea broșurii lui Thomas…
  • 30 de motive pentru care copilul tău are nevoie de un câine (FOTO)
    12.04.2018 - 0 Comments
    Copiii și câinii pot fi cei mai buni prieteni dacă li se face cunoștință în mod corect și cu puțin dresaj de bun simț. Copiii pot învăța astfel lecții valoroase despre cum să aibă grijă de alte…
  • Mică antologie a patriotismului amărât
    24.04.2012 - 0 Comments
    --> MICĂ ANTOLOGIE A PATRIOTISMULUI AMĂRÂT „În perspectiva morţii mele, doresc să fac această confesiune: dispreţuiesc naţiunea germană din cauza prostiei sale nesfârșite şi roşesc…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *