Bruce Lipton - Medicamentele vă rescriu sistemele corporale + documentar (RO)

-->

MEDICAMENTELE
  VĂ RESCRIU SISTEMELE CORPORALE

Bruce Lipton

Fragment din interviul luat de Cristian Mureșan,
realizatorul emisiunii „Știință și cunoaștere” - TVR Cluj

Există două genuri de stres. Unul este numit „eustres” şi altul „distres” şi corpul are două răspunsuri total diferite la ele. Iată diferenţa: Eustres înseamnă stres bun. Este genul de stres al unui atlet, al jucătorului de tenis sau al jucătorului de fotbal în timpul meciului, când îşi forţează limitele fiziologice, generând un stres corporal. Distresul este un stres care-ţi ameninţă supravieţuirea, pe când Eustresul este doar un stres care-ţi forţează limitele fiziologice. Deci, dacă participi la un joc şi nu eşti gladiator, ca să mori dacă pierzi, fiindcă asta ar implica distres, atunci eustresul e legat mai mult de joc. Mă antrenez, forţându-mi fiziologia, dar nu cu preţul vieții mele. Aceasta eliberează cu totul alţi compuşi chimici în corp, care controlează celulele în alt mod, favorizând creşterea şi funcţionarea, formând noi muşchi şi sisteme, pentru a face faţă acelui stres.

Un lucru interesante privind corpul nostru este că avem în interior tot atâtea bacterii câte celule, și avem trilioane de celule! Majoritatea acestor bacterii trăiesc în micile crevase ale intestinelor noastre. De fapt, noi suntem un corp format din celule şi bacterii. Există teorii interesante, care spun că fiecare mitocondrie aflată în celulele noastre ar putea fi rezultatul evoluției din bacterii. Cu alte cuvinte, bacteriile sunt lucrurile pe care noi încercăm să le omorâm, deşi ele sunt de fapt propriile noastre componente. În comunitatea medicală există expresia „organisme oportuniste”. Pot lua o probă de sânge de la mine sau de la altcineva şi vă pot demonstra că fiecare dintre noi suntem infectaţi cu toate bacteriile, viruşii şi paraziţii de bază ai omului. Omul spune: „Dar eu nu mă simt infectat, ci chiar sănătos!” Răspunsul e că, atâta timp cât sistemul imunitar lucrează la potenţialul lui maxim, el ţine sub control organismele oportuniste. Dar dacă acesta devine compromis, organismele oportuniste preiau controlul.

Dacă stai să te gândeşti, acesta este motivul pentru care stresul şi boala sunt mereu cuplate. În şcoală, în perioada examenelor, elevii se îmbolnăvesc cel mai des. De ce? Fiindcă atunci când sunt stresaţi de ceva de care depinde viitorul lor, eliberează hormoni de stres, care le blochează sistemul imunitar şi se îmbolnăvesc. Metabolismul se dezechilibrează, se dezvoltă o mare cantitate de bacterii şi ciuperci nocive, iar starea psihică bună, care ne sprijină sistemul imunitar şi sănătatea, este suprimată mental, emoţional şi fizic. În aceste cazuri, medicii se grăbesc să scrie reţete, în special medicii generalişti. Fără îndoială, folosirea antibioticelor este uneori necesară. De exemplu, dacă e vorba de o bacterie periculoasă, ca în cazul meningitei sau al pneumoniei. Atunci, antibioticele salvează vieţi. Totuşi, în cazul infecţiilor virale, administrarea antibioticelor este inutilă.

Este important să înţelegem că nu avem o boală mentală, ci mai degrabă provocăm o boală mentală. Este un proces interior, de gândire şi simţire, care creează starea de depresie, anxietate sau orice altceva etichetat drept boală mentală în manualul tulburărilor psihice DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders). Mi se pare interesant că sunt atât de multe medicamente pentru atât de multe aşa-zise dereglări psihice... şi totuşi nu există nici un test obiectiv pentru ele, nu există teste de sânge sau de dezechilibre chimice, nici teste cu raze X sau biopsii. Tot ce se întâmplă e că cineva vorbeşte cu altcineva şi decide ce medicamente să-i dea.

Dacă ai o problemă cardiacă, te duci la doctor şi faci o electrocardiogramă. Dacă ai probleme cu vezica, mergi la doctor şi faci o scanare cu ultrasunete, pentru diagnosticare. Mulţi oameni cu probleme de anxietate, depresie sau psihoze merg la psihiatru, iar acesta spune: „Păi, încearcă asta, să vedem cum te simți”. În cazul creierului, doar ghicim. După un timp, persoana în cauză revine și spune: „Mi-am pierdut libidoul, am tendinţe sinucigaşe şi îmi cade părul”. „OK, răspunde medicul, încercăm altceva sau îți mai prescriu ceva pentru simptomele astea”.

Numărul medicamentelor a ajuns la câteva sute de mii, aşa că mă întreb dacă ele se concentrează într-adevăr pe sănătate. Dacă ştim că stilul de viaţă este cauza bolii, atunci n-ar fi oare mai bine să închidem reţelele de fast-food şi să ne focalizăm pe educaţia pentru sănătate, în loc să tratăm boala medicamentos? În Statele Unite, profesia medicală este cauza principală de deces. O arată statisticile. Se numeşte boala iatrogenă. Mă duc la doctor plângându-mă de „A”, mă „tratează” şi apoi mor din cauza „B”, adică a tratamentului. Sute de mii de oameni mor anual din cauza medicamentelor prescrise. Dacă ar muri atâţia oameni din cauza drogurilor, poliţia ar fi peste tot, căutând drogurile. Oamenii mor din cauza unui medicament comercializat prescris şi noi numim asta „costul practicii medicale”. Acel cost este de fapt inuman, condamnabil din punct de vedere moral.

La nivel social, ne-am putea întreba ce e rău în a lua un antidepresiv ca Prozac? Ei bine, aceste medicamente blochează eliberarea naturală a serotoninei, care rămâne mai mult timp în sinapse. Vă explic simplu, ca să înţelegeți mecanismul medicamentelor şi complexitatea acţiunii lor biologice. Un test chimic de laborator arată că medicamentele SSRI (serotonin specific reuptake inhibitor) nu au o eficienţă mai mare decât o pilulă cu zahăr şi atunci îți spui: „Stai puţin! Cum e posibil ca medicamentul Prozac să fie unul din cele mai bine vândute medicamente?” Şi îmi place acest răspuns: „Fiindcă nu e decât un banal placebo”. Şi când spun că e un placebo, înseamnă că-ţi dau o pilulă cu zahăr, tu crezi că e un medicament eficient şi vei lua zilnic pilula. Dar dacă te vei vindeca, asta se va întâmpla datorită credinței tale. E un fapt recunoscut că indiferent de pilule, terapii şi chirurgie, o treime din vindecări se datorează exclusiv propriei convingeri. Statistic vorbind, credinţa vindecă o treime din bolnavi. Dar Prozac vindecă mai mult de o treime. Cum de e posibil? Răspunsul: datorită efectelor lui secundare. Când iei o pilulă cu zahăr, nu există un efect imediat şi rămâi doar cu credinţa că ai luat o pilulă. Când iei Prozac însă, există un efect secundar, un răspuns fiziologic al corpului tău, ai furnicături, parcă nu te simţi prea bine. Pentru un placebo, asta e ca o rachetă în accelerare. Nu numai că am luat o pilulă, dar știu că are efect, simt eu că are efect şi bum... efectul placebo se amplifică! Deci toate marile „vindecări” determinate de aceste medicamente reprezintă doar un efect placebo intens. Acesta este un fapt stabilit ştiinţific.

În cazul producătorilor de medicamentele, sunt utile tocmai efectele secundare, fiindcă odată ce a apărut un efect secundar, luăm o altă pilulă și tot așa. Astfel, atâta timp cât tu continui să le iei, companiei producătoare îi cresc vânzările. De fapt, n-ar trebui sub nicio formă să ajungem să procedăm așa. Modelul convenţional medical spune: Corpul este o maşină biochimică. Dacă schimb chimia corpului, acesta va opune rezistenţă mediului nociv. Foarte simplist... şi eronat! Corpul este o întreagă reţea de componente chimice, nu e un simplu „din A rezultă B apoi C şi dacă B e defect, îl înlocuieşti şi ai reparat totul”. A se leagă cu B cu C cu D cu E, F şi G şi, dintr-o dată, nimic nu e liniar, totul e corelat. Când încerci să arunci o substanţă chimică într-un întreg intercorelat, probabil că vei influenţa ceea ce ținteşti, dar influenţezi şi alte lucruri, pe care nu intenţionai să le modifici. De aceea, toate prospectele medicamentelor cuprind pagini întregi cu efectele secundare. Cel mai important este să înţelegeţi că ele nu sunt efecte secundare! Aceasta este o exprimare eufemistică. De fapt, acest medicament trebuie să te vindece de A şi din păcate, te ucide, generând B, dar nu te speria, e doar un efect secundar! În realitate nu există efecte secundare: toate sunt efecte directe.

Medicamentele vă rescriu sistemele corporale. Asta e ceea ce fac! În cazul unei substanţe naturale, când nu e mai necesară, corpul o elimină. Când ai o substanţă sintetică patentată, el n-o poate elimina, iar substanţa continuă să acţioneze şi va acționa mult timp după ce nu mai este necesară. Şi acest lucru produce efectele secundare! Vă dau un exemplu: S-a descoperit că atacurile armate din şcoli, gen Columbine, au fost toate provocate de copii care luau pilule SSRI sau erau pe cale de a nu le mai lua, dorind să scape de ele, fiindcă unele din efectele lor secundare sunt depresia suicidară, furia şi mânia. Asta m-a pus pe gânduri, pentru că citisem un articol cu argumente pro şi contra Prozac şi primul paragraf afirma că, de fapt, e un placebo. Am recitit însă cu mai multă atenție articolul și am analizat părţile bune şi părțile rele. Ei bine, partea negativă este atât de dezastruoasă, încât niciun om în toate minţile nu ar da vreodată acest medicament unui copil. Dar trebuie să admit că, făcând parte din sistem câţiva ani, știu că industria farmaceutică e propulsată de interese corporatiste, nu de ştiinţă. Ştiinţa e un impuls pur intelectual, pură filozofie, ştiinţă şi studiu. Interesele corporatiste se rezumă la câţi bani se pot face. Deci continuăm să promovăm Prozac pe seama sănătăţii copiilor și a adulților deoarece companiile farmaceutice au primit aprobare legală și l-au lansat pe piață. Sunt multe alte lucruri pe care le putem face ca să ajutăm oamenii, înainte de a ajunge la Prozac. Din păcate, suntem condiţionaţi să obținem o hârtie din partea doctorului nostru, cu recomandări pentru o medicaţie chimică. Ar trebui să fim foarte atenţi, fiindcă acea medicaţie, oricare ar fi ea, nu ne modifică sentimentele. Dacă sentimentele sunt baza personalităţii noastre iar sistemul nostru imunitar e asociat puternic cu acele sentimentele, atunci bolile cronice ar putea fi consecința unor sentimente care nu au fost exprimate. Așadar, trebuie să fim foarte atenţi cu medicaţia pe termen lung, fiindcă nu reuşeşte să înăbușe acele sentimente.

Bruce Lipton - Biologia percepției (RO)


-->

Comentarii

  1. Buna sa va fie fiecare zi, dragilor !
    Va fi pe atat de buna pe cat va dorti sa fie _ nici mai mult, nici mai putin ! Va fi pe atat de buna pe cat veti crede ca este buna deoarece, fiecare zi exista doar pentru ca este buna prin dorinta unica a cratorului ei...
    Suntem minunati, suntem perfecti, suntem VOINTA unica a creatorului acestei lumi infinite din care noi suntem parte componenta parfecta. Gandeste-te la asta, intreaba-te toate astea si SIGUR vei SIMTI ca asa este. Fa-O ! Acum ! si vei fi fericit pe cat iti vei da voie sa fii crezand asta _ nici mai mult nici mai putin !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Rețete culinare - Rețete de la SANO-VITA
    07.04.2012 - 0 Comments
    -->   Retete de la SANO-VITA -->
  • Conspirația „Marijuana” + VIDEO (RO)
    11.01.2013 - 0 Comments
    --> CONSPIRAȚIA „MARIJUANA” Ştiaţi că planta numită cânepă are peste 25.000 de utilizări? De la alimente, vopsele, combustibili şi până la îmbrăcăminte şi materiale de construcţii.…
  • Dr. Călin Mărginean - Principalii factori care influențează apărarea corpului (VIDEO)
    23.04.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Rețete culinare - Bucătărie internațională - SOSURI
    07.04.2012 - 0 Comments
    --> Bucătărie internațională - SOSURI -->
  • Dr. Călin Mărginean - „Excesul de sare, zahăr și grăsimi...” + VIDEO
    12.10.2012 - 0 Comments
    --> „PENTRU SĂNĂTATEA DUMNEAVOASTRĂ, EVITAȚI EXCESUL DE SARE, ZAHĂR ȘI GRĂSIMI” Dr. Călin Mărginean Am auzit cu…
  • Descoperire uimitoare în Marea Piramidă
    01.04.2013 - 12 Comments
    --> SCHELETUL UNEI CREATURI JUMĂTATE OM, JUMĂTATE FELINĂ DESCOPERIT ÎN MAREA PIRAMIDĂ DIN EGIPT Acum trei ani, o…
  • Apelul dr. Rath către popoarele Europei + VIDEO
    05.08.2012 - 2 Comments
    --> APELUL DR. RATH CĂTRE POPORUL GERMAN ȘI POPOARELE EUROPEI Berlin, 13 martie 2012 La conferința cu tema „O lume fără cancer”, susținută la Berlin pe 13 martie 2012, dr. Rath a…
  • 82 de fapte mai puțin cunoscute despre viața lui Lionel Messi
    19.12.2022 - 1 Comments
    Următoarele sunt câteva fapte uimitoare despre Lionel Messi, care demonstrează că este cu siguranță unul dintre cei mai buni din lume!1- Numele său complet este Lionel Andres Messi…
  • 20 de fapte despre fotbalistul superstar Kylian Mbappé
    20.12.2022 - 0 Comments
    Atacantul în vârstă de 20 de ani de la Paris Saint-German a devenit o senzație internațională după prestația sa uluitoare de la Cupa Mondială 2018. El a devenit unul dintre cei mai adorați cetățeni…
  • Sectele și manipularea religioasă + documentar (RO) + VIDEO (RO)
    01.03.2016 - 0 Comments
    SECTELE ȘI MANIPULAREA RELIGIOASĂ Vestea celor întâmplate în Guyana la sfârșitul anului 1978, în cadrul minusculei secte religioase intitulată pompos „Templul popoarelor”, a provocat în toată…
  • Cânepa - fibra de aur a României + documentar (RO)
    04.11.2016 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CÂNEPA – FIBRA DE AUR A ROMÂNIEI Ne-am născut într-un loc în care o plantă naturală care tratează cancerul, SIDA, bolile și durerile de…
  • 12 lucruri pe care nu știai că le poți face în Google Chrome
    16.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chiar dacă folosiți Google Chrome de când a fost lansat în 2008, browserul este capabil de câteva trucuri pe care poate nu le-ați…
  • Țelina – tonicul sistemului imunitar
    02.04.2012 - 0 Comments
    --> ŢELINA - tonicul sistemului imunitar Este uimitor de câtă popularitate se bucură legumele exotice în defavoarea unor legume precum ţelina, plantă alimentară cu tradiţie în…
  • Enigma vieții și a morții - eBook
    27.05.2012 - 2 Comments
    ENIGMA VIEȚII ȘI A MORŢII Dr. Aurel Popescu-Bălceşti «Dragi cititori, de când eram student în medicină şi apoi în practica mea de medic chirurg de peste 30 de ani, am fost mereu impresionat când…
  • The Amazing Stories After the Sinking of the Titanic + eBook + Documentary
    19.12.2022 - 0 Comments
    Even from the earliest days, the sinking of the liner Titanic was steeped in myths and legends. In addition to the traditional ones, fantastic versions have emerged. Here are some of them:In 1897, 15…
  • Dezvăluirea misterelor de la Cernobîl: Descoperiți 15 fapte despre cea mai gravă catastrofă nucleară din lume + BONUS
    08.08.2023 - 0 Comments
    Pătrundeți într-o lume învăluită în mister, unde tăcerea vorbește mai tare decât cuvintele, iar structurile abandonate șoptesc povești din trecut. Cuibărit în inima Ucrainei, Cernobîl este o amintire…
  • 12 motive surprinzătoare pentru care nu reușești să dormi bine o noapte întreagă
    21.01.2022 - 0 Comments
    O lipsă regulată de somn ne face să ne simțim epuizați imediat după ce ne trezim. În plus, este unul dintre principalele motive pentru care ne îngrășăm.Dorim să vă oferim câteva sfaturi despre cum să…
  • 10 cele mai romantice destinații din Europa
    13.02.2017 - 0 Comments
    Ai în minte numai melodii de dragoste și ești în căutarea unei escapade romantice, împreună cu iubitul/iubita? Descoperă cele mai bune escapade romantice din Marea Britanie, cele mai romantice orașe…
  • OSHO - Sfârșitul eroilor
    08.06.2016 - 0 Comments
    SFÂRȘITUL EROILOR OSHO Întrebare: Bhagwan, ai spus odată că tu ești omul nou de care lumea are nevoie și că această comunitate este pregătirea pentru venirea lui. Vezi cumva aici, între…
  • 16 fapte surprinzătoare despre inima ta
    01.05.2023 - 0 Comments
    Inima ta te face să mergi mai departe în fiecare zi, fără să i se ceară acest lucru. Continuă să citești pentru a afla 16 fapte interesante despre inima ta și sistemul cardiovascular.1. Inima ta…
  • Codul bunelor maniere - eBook
    19.04.2012 - 1 Comments
    -->   Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 …
  • Mică antologie a patriotismului amărât
    24.04.2012 - 0 Comments
    --> MICĂ ANTOLOGIE A PATRIOTISMULUI AMĂRÂT „În perspectiva morţii mele, doresc să fac această confesiune: dispreţuiesc naţiunea germană din cauza prostiei sale nesfârșite şi roşesc…
  • Nu face aceste 18 lucruri în străinătate!
    25.06.2015 - 0 Comments
    1. Franța - nu vorbi despre și nu cere bani 2. Ucraina - Nu da flori în număr par (ca și la noi) 3. Noua Zeelandă - Nu claxona, este considerată o insultă. 4. India - Nu atinge o persoană de…
  • Derusificarea și „dezghețul”... - Dan Ciachir (eBook)
    13.07.2012 - 1 Comments
    --> DERUSIFICAREA ȘI „DEZGHEȚUL” FEȚELE REGIMULUI COMUNIST ÎN ANII '50-'60 Dan Ciachir s-a născut pe data de 17 septembrie 1951. A urmat cursurile Facultății de Filologie…
  • 46 de fapte, superstiții și tradiții de Anul Nou din întreaga lume
    21.12.2022 - 0 Comments
    Anul Nou marchează sfârșitul unui an vechi și începutul unui nou an.  Oamenii tind să sărbătorească această zi în funcție de modul în care le spune inima pentru a o face memorabilă. …
  • Deparazitarea naturală a organismului + documentar (RO)
    20.04.2012 - 4 Comments
    --> DEPARAZITAREA NATURALĂ A ORGANISMULUI Influența paraziților asupra stării de sănătate Știai că organismul tău este colonizat de o mulțime de paraziți care mănâncă zilnic…
  • Zona crepusculară din Bucegi
    14.06.2012 - 0 Comments
    --> ZONA CREPUSCULARĂ DIN BUCEGI MISTERIOASE TRATAMENTE BIOENERGETICE  APLICATE ACUM 13 000 DE ANI Poporul român are o tradiţie milenară în arta vindecării.…
  • Codex Alimentarius - siguranță alimentară sau complot mondial? + documentare (RO)
    17.09.2012 - 0 Comments
    --> CODEX ALIMENTARIUS - SIGURANȚĂ ALIMENTARĂ SAU COMPLOT MONDIAL? - Denumirea „Codex Alimentarius” provine din limba latină şi se traduce prin legea sau codul produselor alimentare.…
  • Oamenii de știință au descoperit un rechin din Groenlanda, în vârstă de 400 de ani, născut probabil în jurul anului 1620 + FOTO
    17.01.2022 - 0 Comments
    Cercetătorii au folosit datarea cu radiocarbon a proteinelor din ochi pentru a stabili vârsta a 28 de rechini din Groenlanda și au estimat că o femelă avea aproximativ 400 de ani. Precedentul…
  • Efectele tratamentului termic asupra alimentelor
    04.09.2014 - 12 Comments
    --> EFECTELE TRATAMENTULUI TERMIC ASUPRA ALIMENTELOR Dacă vegetarianismul devine un curent tot mai cunoscut și apreciat, iar numărul vegetarienilor crește constant și în mod apreciabil…
  • Cancerul nu este o boală, ci un mecanism de supraviețuire + documentar (RO)
    31.08.2017 - 9 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CANCERUL NU ESTE O BOALĂ,  CI UN MECANISM DE SUPRAVIEȚUIRE Ceea ce tocmai veți citi poate dărâma însăși temelia convingerilor…
  • 40 de trucuri geniale de bucătărie care îți vor schimba pentru totdeauna modul în care mănânci
    21.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Majoritatea oamenilor adoră o masă delicioasă făcută în casă, dar urăsc să petreacă mult timp în bucătărie, așa că este logic să găsim o…
  • Rețete culinare - Micul dejun Kollath
    03.03.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MICUL DEJUN KOLLATH Acum ştim că alimentaţia ideală trebuie să fie cât mai…
  • Alimente și ceaiuri care ne pregătesc de iarnă
    29.10.2012 - 2 Comments
    --> ALIMENTE ȘI CEAIURI CARE NE PREGĂTESC PENTRU IARNĂ O multitudine de factori, aflați mai mult sau mai puțin sub controlul nostru, fac ca răcelile și gripele să devină un fapt…
  • Cimatica - Vindecarea prin frecvențe sonore + VIDEO (RO)
    14.12.2012 - 2 Comments
    --> CIMATICA – VINDECAREA PRIN FRECVENȚE SONORE –   Cimatica (din grecescul kyma = undă) este ştiinţa care se ocupă cu…
  • Garcinia - soluția ideală pentru slăbit
    25.03.2012 - 0 Comments
    --> GARCINIA - soluţia ideală pentru slăbit Garcinia cambogia este un mic arbust originar din sud-estul Asiei, răspândit astăzi în India, Indonezia, Africa Centrală şi de Vest.…
  • Medicamentele - un simulacru de tratament + VIDEO (RO)
    20.08.2015 - 6 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MEDICAMENTELE  - UN SIMULACRU DE TRATAMENT - Raymond Francis  Principalul efect secundar al medicamentelor este moartea. Dr.…
  • Scrisoare deschisă privind evoluţionismul şi creaţionismul în şcolile din România + documentar (RO)
    23.09.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false …
  • Ciupercile vindecătoare
    21.03.2012 - 1 Comments
    --> CIUPERCILE VINDECĂTOARE Ciupercile sunt un aliment sănătos. Cercetătorii demonstrează că ele apără organismul de cancer şi au un rol important în întărirea sistemului imunitar.…
  • 10 lucruri pe care poate nu le știați despre centrul Pământului + VIDEO
    01.01.2023 - 0 Comments
    Centrul Pământului este, probabil, unul dintre cele mai misterioase locuri de pe planeta noastră, deoarece nu putem merge fizic acolo. Există o mulțime de informații despre nucleul Pământului și au…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *