Limbajul trupului + VIDEO (RO)




LIMBAJUL TRUPULUI

Când ne întâlnim cu cineva pentru prima oară, persoana respectivă își va forma o părere despre noi din primele secunde și, cel mai probabil, această părere nu se va schimba niciodată. În acest timp foarte scurt, persoana ne va judeca după înfățișare, gesturi, atitudine, maniere și îmbrăcăminte. Asta se întâmplă pentru că, până să ajungem să cunoaștem mai bine pe cineva, creierul nostru se bazează pe judecăți instantanee, în încercarea de a evalua persoana din fața noastră, de a-i prezice comportamentul și de a anticipa felul în care vom reacționa. Acesta este pur și simplu un mecanism de supraviețuire. Din primele informații căpătate – cu alte cuvinte, din felul în care se prezintă persoana din fața noastră – creierul nostru decide dacă aceasta este de încredere, competentă, plăcută sau nu.


Așadar, fie că este vorba de viața ta socială sau de carieră, a crea o bună primă impresie este cel mai important lucru, pentru că n-ai decât o singură șansă. O cale de a dirija în favoarea ta această judecată instantanee este să fii conștient de limbajul trupului tău, mai ales în situații importante pentru tine. Fie că mergi la un interviu de angajare, ceri o mărire de salariu, te întâlnești cu un client nou sau doar vrei să legi o relație cu cineva, trebuie să fii atent(ă) la ținută, postură și gesturile pe care le faci, căci acestea pot influența decisiv percepția celeilalte persoane despre tine. Iată câteva greșeli pe care trebuie neapărat să le eviți:

- Primul impact este felul în care arăți. Nu veni la o întâlnire îmbrăcat extravagant sau cu haine uzate, dar nici ca un fotomodel. Adoptă o ținută neutră, decentă, conformă cu evenimentul. De asemenea, igiena personală este foarte importantă.

- Când dai mâna cu cineva, nu întrerupe contactul vizual prea repede – poți părea indiferent, nervos sau nedemn de încredere. Menține contactul vizual pe timpul strângerii de mână.

- Dacă ești așezat, nu te lăsa prea mult pe spate – dai impresia că ești leneș sau arogant. De asemenea, nu te apleca prea mult în față – vei părea agresiv. Alege o postură neutră.

- Când asculți ce spune interlocutorul, nu da din cap tot timpul. Vei arăta ca o păpușă mecanică. Chiar dacă ești de acord cu ce spune celălalt, dă din cap o dată sau de două ori și apoi încearcă să rămâi atent, dar nemișcat.

- Nu îndrepta degetul sau brațul spre celălalt când vorbești. Vei da senzația că ești agresiv.

- Nu-ți încrucișa brațele pe piept. Vei părea defensiv, mai ales atunci când răspunzi la întrebări. Încearcă să-ți ții brațele pe lângă corp, sau în poală, dacă ești așezat.

- În timpul unei conversații, evită cu orice preț să te miști prea mult. Dacă n-ai astâmpăr și te fâțâi tot timpul, îi semnalezi interlocutorului că ești nervos.

- Nu-ți ține niciodată mâinile la spate sau adânc băgate în buzunare. Dai impresia că ești rigid, categoric. Adoptă o postură naturală, cu mâinile pe lângă corp.

- A te uita în sus, în jos sau în jur e un indiciu sigur că minți sau nu ești în apele tale. Încearcă să stai nemișcat și să menții contactul vizual pe timpul discuției.

- A te uita insistent la cineva poate fi interpretat ca semn de agresivitate. Există o diferență între a privi pe cineva și a-l fixa cu privirea.

- Dacă nu zâmbești, îl faci pe celălalt să se simtă inconfortabil și să se întrebe dacă chiar vrei să stai de vorbă cu el. Abordează un zâmbet sincer, natural, mai ales atunci când întâlnești pe cineva pentru prima dată.

- A sta cu mâinile în șold este o postură agresivă, ca cea a unei păsări care-și umflă penele ca să pară mai mare. Semnalul pe care-l dai este în mod cert unul negativ.

- A face un pas înapoi când ți se cere să iei o decizie se traduce prin nesiguranță. Rămâi în aceeași poziție, sau chiar fă un pas înainte, cu convingere, indiferent ce decizie ai luat.

- A te uita la ceas sau în telefon când te afli în fața cuiva spune că, de fapt, ai vrea să fii în altă parte. În plus, înseamnă lipsă de maniere. Acordă-i atenție persoanei din fața ta, menține un contact vizual firesc și nu uita să zâmbești.

Amy Cuddy: Limbajul trupului te definește
Your body language shapes who you are (RO)



Comentarii

  1. Chiar așa, să zâmbim tot timpul ca nerozii ? Nu sunt de acord cu zâmbetele excesive, pentru că devin surâsuri tâmpe, specifice oamenilor spălați pe creier.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, ai comentat ca să te afli în treabă.

      Ștergere
  2. Partea a I-a In copilarie ma jucam cu o broasca testoasa de balta intr-o gradina unde existau multe flori Cosmos care arata ca cele de pe fundalul blog-ului Frumoasa verde.
    Broasca mea testoasa nu avea tot timpul chef de mine. De cele mai multe ori isi retragea capul, labele si coada sub carapace daca nu cauta hrana. Am descoperit ca daca ii trag coada in afara de sub carapace se ajungea ca testoasa mea sa scoata in mod reflex labele si capul de sub carapace. Cu alte cuvinte, declansand un sir de reflexe inlantuite (stereotip) , tragand in afara coada testoasei, o faceam sa uite de instinctul de conservare si ajungea sa-si scoata labele si capul in exterior. Aceasta inseamna ca in sistemul nervos al testoasei se produceau stimulari complexe corelate desigur cu celelalte tesuturi cum ar fi cele responsabile de producerea de hormoni. In mod normal testoasa primea stimuli mai ales in zona capului si dupa ce ajungea sa fie sigura ca in mediu nu sunt pericole, isi scotea membrele si coada de sub carapace ca porneasca la explorarea terenului pe care traia. Tragand de coada se producea declansarea reflexelor din partea opusa a corpului si testoasa renunta la protectie chiar daca in zona capului nu primea stimulii normali pentru a-si incepe activitatea.
    In sirul evolutiv al vietuitoarelor s-au pastrat structuri neuronale si dintre cele care produc hormoni cu rolul de a produce anumite stari psihice pornind de la posturile corpului. Se stie ca la artele martiale un element important il constitue mimetismul de intimidare. Acest fel de manifestare consta in adoptarea de posturi corporale si mimica faciala care sa produca ingrozirea adversarului. Aceasta tehnica este straveche fiind constatata la triburile ramase in stadiu primitiv de pe toata Terra. Un exemplu foarte cunoscut din acest domeniu il reprezinta dansurile rituale razboinice ale populatiei MAORI din Noua Zeelanda. Echipa nationala de rugby a acestei tari a copiat aceste dansuri rituale razboinice pentru a-asi face curaj si pentru a intimida adversarii.
    Suiram Aturt

    RăspundețiȘtergere
  3. Partea a II-a In filmul prezentat pe TED.COM se spune ca daca te prefaci de multe ori poti ajunge la o performanta superioara.
    Eu am dat examene in viata mea si de fiecare data nu m-am prefacut ca as fi curajos, ci am tremurat de frica pana la obtinerea notei de examen. Frica pe care o manifestam nu m-a impiedicat sa iau note bune. Fara sa ma prefac prin adoptarea unui stil curajos am obtinut o medie buna la terminarea facultatii. La un examen s-a ajuns sa constat un fenomen special. Pe biletul de examen aveam trei subiecte din care stiam raspunsul doar la doua. La al treilea subiect nu stiam nimic. Cand a venit momentul sa sustin subiectele in fata profesorului am inceput sa prezint cat de bine puteam cele doua subiecte pe care le cunosteam. Ajungand la al treilea subiect ma pregateam sa ma scuz si sa spun ca nu cunosc subiectul. In acel moment m-am pomenit ca gura mea incepe sa vorbeasca despre al treilea subiect fara ca eu sa fi pregatit ceva in minte ca discurs pe tema subiectului de pe biletul de examen. In creier aveam la inceput ganduri de nedumerire neputand sa inteleg cum de imi merge gura automat fara ca gandurile mele sa fie in corelatie cu ceea ce rosteam in fata profesorului. La un moment dat am inceput sa ma gandesc la faptul ca s-ar putea ca profesorul sa-mi traga o palma dat fiind ca din gura mea ieseau propozitii pe teme de biologie si economie pe care eu nu le auzisem si nu le citisem niciodata in viata mea. Spre marea mea uimire am vazut ca profesorul nu se enerva ci dadea din cap aprobator, fiind de acord ca ceea ce spun eu la al treilea subiect este corect. La un moment dat, pe parcursul rostirii subiectului, am primit in creier niste imagini despre care mi se spunea in gand ca sunt dintr-o intreprindere din U.S.A., pe care eu desigur nu am vazut-o in realitate. Profesorul meu fusese in U.S.A. si vazuse multe firme din domeniul nostru asa ca ceea ce povesteam eu i s-a parut formidabil si mi-a dat in final nota maxima, adica 10. Pentru a se ajunge la vorbire automata se folosesc hipnoza, psihokinezia, psihotronia. Deci la un examen nu poti obtine nota buna daca te prefaci des sau daca te prefaci mult. E nevoie sa te ajute cineva pe alta cale. Peste zeci de ani am vazut la televizor un film rusesc in care un personaj arata exact ca profesorul in fata caruia am sustinut al treilea subiect fiind dirijat de la distanta prin una din tehnicile enumerate. Actorul rus care semana cu profesorul meu interpreta in film rolul unui mason sef din Franta care facea hipnoza si prin aranjamentele sale inlocuia toti sefii de stat din lume.
    Cu respect,
    Suiram Aturt

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Suntem ceea ce mâncăm + VIDEO
    15.11.2016 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SUNTEM CEEA CE MÂNCĂM O intuiţie uimitoare a generaţiilor trecute este acum confirmată de ştiinţele nutriţioniste. Acestea au arătat…
  • Dr. Călin Mărginean - „Excesul de sare, zahăr și grăsimi...” + VIDEO
    12.10.2012 - 0 Comments
    --> „PENTRU SĂNĂTATEA DUMNEAVOASTRĂ, EVITAȚI EXCESUL DE SARE, ZAHĂR ȘI GRĂSIMI” Dr. Călin Mărginean Am auzit cu…
  • Fericire înseamnă sănătate
    26.04.2014 - 3 Comments
    --> FERICIRE ÎNSEAMNĂ SĂNĂTATE Fericire și sănătate... Mulți cercetători moderni asociază aceste două stări umane, afirmând că ele se condiționează reciproc. De fapt, în toate…
  • Rețete culinare - Ciorbă de burtă fără burtă
    08.04.2012 - 0 Comments
    CIORBĂ DE BURTĂ FĂRĂ BURTĂ Dacă nu ați avut până acum ocazia să gustați o asemenea ciorbă inedită, care imită foarte bine ciorba de burtă, faceți-o cât mai curând! Este absolut…
  • Pavel Coruț - Comutatorul psihic din creierul nostru
    31.10.2015 - 7 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "1162117595"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; …
  • Ce nu știați despre București...
    12.05.2012 - 0 Comments
    --> PERICOLELE DE SUB BUCUREŞTI De la un an la altul, bucureştenii se plâng tot mai mult de dureri de cap, ameţeli, stări de somnolenţă. Toate acestea au fost puse ba pe seama…
  • Léo Taxil - Biblia hazlie (eBook)
    21.01.2013 - 6 Comments
    --> BIBLIA HAZLIE Léo Taxil Léo Taxil, născut Marie Joseph Gabriel Antoine Jogand-Pagès (1854-1907) a fost un jurnalist și…
  • Alimentația greșită -  cauza numărul unu a bolilor
    07.04.2017 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ALIMENTAȚIA GREȘITĂ - CAUZA NUMĂRUL UNU A BOLILOR Raymond Francis Alimentația greșită este cauza principală a majorității…
  • Câștigătorii premiilor Comedy Wildlife Photography 2021 + FOTO
    18.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); O imagine a unei maimuțe cu o expresie dureroasă a câștigat premiul general la ediția din acest an a premiilor Comedy Wildlife…
  • Terapia Gerson - Ce nu vor corporațiile să știi - Documentar
    13.06.2012 - 2 Comments
    --> TERAPIA GERSON - CE NU VOR CORPORAȚIILE SĂ ȘTII - O conversație cu Charlotte Gerson Charlotte Gerson a fondat Institutul Gerson în anul 1977, pentru a face cunoscută…
  • Pasteur - plagiatorul și impostorul + eBook
    14.04.2016 - 6 Comments
    PASTEUR – PLAGIATORUL ȘI IMPOSTORUL Încă de la şcoala comunală de la Dole, în Jura, a fost un paria al catalogului. Micul Louis nu era totuşi un copil trândav şi cu atât mai puţin zvăpăiat,…
  • Medicamente periculoase
    23.11.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MEDICAMENTE PERICULOASE Și la capitolul medicamente România e un sat fără câini, un maidan pe care vin și se joacă cu sănătatea și…
  • Cele 7 principii ale cuplurilor fericite
    18.04.2012 - 0 Comments
    --> CELE ȘAPTE PRINCIPII ALE CUPLURILOR FERICITE John Gottman este un psiholog care se bucură de o reputație internațională ca specialist cercetător în domeniul relațional și al…
  • Curiozități din lumea animalelor + documentar (RO)
    15.07.2014 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CURIOZITĂȚI DIN LUMEA ANIMALELOR - Termitele australiene sunt cei mai ingenioși arhitecți din lume. Ele pot construi…
  • 14 trucuri de economisire a timpului petrecut la calculator
    07.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Există 3 tipuri de utilizatori de computer: cei care folosesc mouse-ul, cei care folosesc tastatura și cei care preferă să vorbească cu…
  • Fapte interesante despre somn explicate de oameni de știință
    02.01.2022 - 0 Comments
    Să fim sinceri, ne petrecem cea mai mare parte a zilei fie dormind, fie visând la următorul somn. Dar, știm foarte puține lucruri despre această necesitate umană de bază - somnul. Oamenii de știință…
  • Cum ne distruge laptele sănătatea
    11.04.2016 - 4 Comments
    CUM NE DISTRUGE LAPTELE SĂNĂTATEA Știați că în Evul Mediu părinții legau la gâtul pruncului o labă de iepure, ca să-l ferească de boli? Sau că pe vremea aceea supa de pui era considerată leacul…
  • Dr. Sang Lee - Extraordinara scânteie + documentar (RO)
    11.11.2012 - 1 Comments
    --> DR. SANG LEE – EXTRAORDINARA SCÂNTEIE New Life Institute (Institutul Noua Viață) din Coreea de Sud a fost creat pentru a da speranțe reale de vindecare bolnavilor de cancer și de…
  • Cele patru legăminte toltece (eBook)
    22.04.2012 - 0 Comments
    --> CELE PATRU LEGĂMINTE TOLTECE Miguel Ruiz Don Miguel Ángel Ruiz (n. 1952) este un scriitor mexican, șaman și profesor. El a fost un binecunoscut chirurg, până când a avut o…
  • AGARTHA - Tărâmul de dincolo de poli + documentar (RO) + slideshow
    09.10.2012 - 0 Comments
    --> AGARTHA - TĂRÂMUL DE DINCOLO DE POLI Întotdeauna m-a uimit faptul că, deşi lucruri despre care am fost învăţaţi că sunt…
  • Ortodoxia + VIDEO (RO)
    16.05.2017 - 13 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ORTODOXIA Ieri seară am fost iar atacat, pentru a nu știu câta mie oară, de un grup de habotnici religioși ortodocși, care s-au legat…
  • Ce nu știați despre unii președinți americani + slideshow
    04.07.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE NU ȘTIAȚI DESPRE UNII PREȘEDINȚI AMERICANI Abraham Lincoln (1809-1865) era în tinerețe un adversar de temut pe ringul de…
  • Misterul din Egipt. Primul tunel - Radu Cinamar (eBook)
    10.07.2012 - 3 Comments
    --> MISTERUL DIN EGIPT - PRIMUL TUNEL Radu Cinamar Cel de-al treilea volum al seriei inițiate de Radu Cinamar reprezintă mult așteptata continuare la best-seller-ul „Viitor cu cap…
  • Vino mamă să mă vezi la spitalul de obezi
    01.11.2014 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VINO MAMĂ SĂ MĂ VEZI LA SPITALUL DE OBEZI În februarie 2010, un reporter al Jurnalului Naţional s-a internat incognito la Institutul…
  • 13 oameni care și-au împărtășit momentele de „Bag picioarele, îmi dau demisia!”
    07.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 oameni care și-au împărtășit momentele* de „Bag picioarele, îmi dau demisia!”1. Acest renunțător tăcut:”Am fost supraveghetor la Dollar…
  • 12 lucruri pe care nu știai că le poți face în Google Chrome
    16.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chiar dacă folosiți Google Chrome de când a fost lansat în 2008, browserul este capabil de câteva trucuri pe care poate nu le-ați…
  • 25 de fapte despre Hitler + VIDEO
    27.04.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 25 de fapte despre Hitler 1.    Hitler nu a vizitat niciodată un lagăr de concentrare.2.    Prima…
  • Expresia „a vărsa lacrimi de crocodil” are origini medievale bizare
    20.11.2023 - 0 Comments
    Astăzi, atunci când cineva acuză pe altcineva că vărsa „lacrimi de crocodil”, sugerează că persoana respectivă manifestă tristețe falsă sau nesinceră. Dar cum a apărut această expresie? Răspunsul ne…
  • 17 fapte interesante despre Las Vegas care te vor pune pe gânduri
    16.08.2023 - 0 Comments
    Istoria Vegasului este plină de culoare și, uneori, incredibilă, dar Sin City este unul dintre cele mai diverse și unice locuri din Statele Unite. Deși astăzi este cunoscut pentru luxul de neegalat…
  • Lista păcatelor – „Cele 177 de păcate”
    18.01.2018 - 29 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); LISTA PĂCATELOR – „CELE 177 DE PĂCATE” „Listă de păcate ortodoxe” sau „Îndreptar de spovedanie” conform…
  • Ghid pentru stomatologi. Ce criterii să ai în vedere la alegerea sterilizatorului autoclav
    29.06.2018 - 0 Comments
    Ghid pentru stomatologi. Ce criterii să ai în vedere la alegerea sterilizatorului autoclav Încă din 1879, când Charles Chamberland a inventat autoclavul - pe atunci conceput sub forma unui vas -…
  • Criptomonedele - 15 fapte fascinante și mai puțin cunoscute despre acestea
    10.06.2023 - 0 Comments
    Criptomoneda este o formă digitală sau virtuală de monedă care utilizează criptografia pentru securitate. Funcționează pe o tehnologie numită blockchain, care este un registru descentralizat și…
  • Avari pur-sânge englezesc
    29.06.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); AVARI PUR-SÂNGE ENGLEZESC Un avar se dovedeşte O fiinţă nefirească, Ce de toate se lipseşte Ca nimic să nu-i lipsească. Virgil…
  • Obiceiuri zilnice care dăunează creierului + slideshow
    06.12.2012 - 0 Comments
    ALIMENTE CARE ÎMBUNĂTĂȚESC FUNCȚIONAREA CREIERULUI Substanțele din hrana pe care o ingerăm zilnic pătrund în fluxul sanguin, ajungând la toate organele corpului nostru, inclusiv la creier.…
  • Masa fatală
    16.10.2016 - 8 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MASA FATALĂ Mâncarea e o obsesie. Burta care cugetă, pântecele care ne salvează de cotidianul tern. În aşteptarea meselor,…
  • 10 trucuri de de care toți șoferii au nevoie + FOTO
    20.10.2022 - 0 Comments
    Atât șoferii, cât și pasagerii doresc ca procesul de conducere să fie cât mai simplu și mai ușor posibil. Dar, folosind câteva trucuri la îndemână, nu trebuie să depășiți prea mult bugetul pentru a…
  • 25 de fotografii impresionante care demonstrează că animalele sălbatice sunt cei mai buni părinți din toate timpurile + FOTO
    10.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nimic nu se compară cu dragostea părinților și este la fel pentru toate speciile. De fapt, oamenii nu sunt singurii care își protejează,…
  • ADN - activare, vindecare și iluminare
    09.05.2016 - 2 Comments
    ADN - ACTIVARE, VINDECARE ȘI ILUMINARE Totul este energie. Einstein a stabilit definitiv acest lucru prin faimoasa lui teoremă E=MC², care demonstrează schimbul dintre energie şi materie. În…
  • Cina cea de taină a ateilor + documentar (RO)
    04.11.2014 - 7 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "8573190531"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CINA CEA DE TAINĂ A ATEILOR Galileo…
  • 20 de fotografii ale vedetelor făcute la scurt timp înainte ca acestea să ne părăsească (FOTO)
    14.10.2020 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Idoli pentru milioane de fani, genii, celebrități - uităm uneori că înainte de toate sunt doar oameni. Și, ca toți ceilalți oameni, nu…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *