Limbajul trupului + VIDEO (RO)




LIMBAJUL TRUPULUI

Când ne întâlnim cu cineva pentru prima oară, persoana respectivă își va forma o părere despre noi din primele secunde și, cel mai probabil, această părere nu se va schimba niciodată. În acest timp foarte scurt, persoana ne va judeca după înfățișare, gesturi, atitudine, maniere și îmbrăcăminte. Asta se întâmplă pentru că, până să ajungem să cunoaștem mai bine pe cineva, creierul nostru se bazează pe judecăți instantanee, în încercarea de a evalua persoana din fața noastră, de a-i prezice comportamentul și de a anticipa felul în care vom reacționa. Acesta este pur și simplu un mecanism de supraviețuire. Din primele informații căpătate – cu alte cuvinte, din felul în care se prezintă persoana din fața noastră – creierul nostru decide dacă aceasta este de încredere, competentă, plăcută sau nu.


Așadar, fie că este vorba de viața ta socială sau de carieră, a crea o bună primă impresie este cel mai important lucru, pentru că n-ai decât o singură șansă. O cale de a dirija în favoarea ta această judecată instantanee este să fii conștient de limbajul trupului tău, mai ales în situații importante pentru tine. Fie că mergi la un interviu de angajare, ceri o mărire de salariu, te întâlnești cu un client nou sau doar vrei să legi o relație cu cineva, trebuie să fii atent(ă) la ținută, postură și gesturile pe care le faci, căci acestea pot influența decisiv percepția celeilalte persoane despre tine. Iată câteva greșeli pe care trebuie neapărat să le eviți:

- Primul impact este felul în care arăți. Nu veni la o întâlnire îmbrăcat extravagant sau cu haine uzate, dar nici ca un fotomodel. Adoptă o ținută neutră, decentă, conformă cu evenimentul. De asemenea, igiena personală este foarte importantă.

- Când dai mâna cu cineva, nu întrerupe contactul vizual prea repede – poți părea indiferent, nervos sau nedemn de încredere. Menține contactul vizual pe timpul strângerii de mână.

- Dacă ești așezat, nu te lăsa prea mult pe spate – dai impresia că ești leneș sau arogant. De asemenea, nu te apleca prea mult în față – vei părea agresiv. Alege o postură neutră.

- Când asculți ce spune interlocutorul, nu da din cap tot timpul. Vei arăta ca o păpușă mecanică. Chiar dacă ești de acord cu ce spune celălalt, dă din cap o dată sau de două ori și apoi încearcă să rămâi atent, dar nemișcat.

- Nu îndrepta degetul sau brațul spre celălalt când vorbești. Vei da senzația că ești agresiv.

- Nu-ți încrucișa brațele pe piept. Vei părea defensiv, mai ales atunci când răspunzi la întrebări. Încearcă să-ți ții brațele pe lângă corp, sau în poală, dacă ești așezat.

- În timpul unei conversații, evită cu orice preț să te miști prea mult. Dacă n-ai astâmpăr și te fâțâi tot timpul, îi semnalezi interlocutorului că ești nervos.

- Nu-ți ține niciodată mâinile la spate sau adânc băgate în buzunare. Dai impresia că ești rigid, categoric. Adoptă o postură naturală, cu mâinile pe lângă corp.

- A te uita în sus, în jos sau în jur e un indiciu sigur că minți sau nu ești în apele tale. Încearcă să stai nemișcat și să menții contactul vizual pe timpul discuției.

- A te uita insistent la cineva poate fi interpretat ca semn de agresivitate. Există o diferență între a privi pe cineva și a-l fixa cu privirea.

- Dacă nu zâmbești, îl faci pe celălalt să se simtă inconfortabil și să se întrebe dacă chiar vrei să stai de vorbă cu el. Abordează un zâmbet sincer, natural, mai ales atunci când întâlnești pe cineva pentru prima dată.

- A sta cu mâinile în șold este o postură agresivă, ca cea a unei păsări care-și umflă penele ca să pară mai mare. Semnalul pe care-l dai este în mod cert unul negativ.

- A face un pas înapoi când ți se cere să iei o decizie se traduce prin nesiguranță. Rămâi în aceeași poziție, sau chiar fă un pas înainte, cu convingere, indiferent ce decizie ai luat.

- A te uita la ceas sau în telefon când te afli în fața cuiva spune că, de fapt, ai vrea să fii în altă parte. În plus, înseamnă lipsă de maniere. Acordă-i atenție persoanei din fața ta, menține un contact vizual firesc și nu uita să zâmbești.

Amy Cuddy: Limbajul trupului te definește
Your body language shapes who you are (RO)



Comentarii

  1. Chiar așa, să zâmbim tot timpul ca nerozii ? Nu sunt de acord cu zâmbetele excesive, pentru că devin surâsuri tâmpe, specifice oamenilor spălați pe creier.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, ai comentat ca să te afli în treabă.

      Ștergere
  2. Partea a I-a In copilarie ma jucam cu o broasca testoasa de balta intr-o gradina unde existau multe flori Cosmos care arata ca cele de pe fundalul blog-ului Frumoasa verde.
    Broasca mea testoasa nu avea tot timpul chef de mine. De cele mai multe ori isi retragea capul, labele si coada sub carapace daca nu cauta hrana. Am descoperit ca daca ii trag coada in afara de sub carapace se ajungea ca testoasa mea sa scoata in mod reflex labele si capul de sub carapace. Cu alte cuvinte, declansand un sir de reflexe inlantuite (stereotip) , tragand in afara coada testoasei, o faceam sa uite de instinctul de conservare si ajungea sa-si scoata labele si capul in exterior. Aceasta inseamna ca in sistemul nervos al testoasei se produceau stimulari complexe corelate desigur cu celelalte tesuturi cum ar fi cele responsabile de producerea de hormoni. In mod normal testoasa primea stimuli mai ales in zona capului si dupa ce ajungea sa fie sigura ca in mediu nu sunt pericole, isi scotea membrele si coada de sub carapace ca porneasca la explorarea terenului pe care traia. Tragand de coada se producea declansarea reflexelor din partea opusa a corpului si testoasa renunta la protectie chiar daca in zona capului nu primea stimulii normali pentru a-si incepe activitatea.
    In sirul evolutiv al vietuitoarelor s-au pastrat structuri neuronale si dintre cele care produc hormoni cu rolul de a produce anumite stari psihice pornind de la posturile corpului. Se stie ca la artele martiale un element important il constitue mimetismul de intimidare. Acest fel de manifestare consta in adoptarea de posturi corporale si mimica faciala care sa produca ingrozirea adversarului. Aceasta tehnica este straveche fiind constatata la triburile ramase in stadiu primitiv de pe toata Terra. Un exemplu foarte cunoscut din acest domeniu il reprezinta dansurile rituale razboinice ale populatiei MAORI din Noua Zeelanda. Echipa nationala de rugby a acestei tari a copiat aceste dansuri rituale razboinice pentru a-asi face curaj si pentru a intimida adversarii.
    Suiram Aturt

    RăspundețiȘtergere
  3. Partea a II-a In filmul prezentat pe TED.COM se spune ca daca te prefaci de multe ori poti ajunge la o performanta superioara.
    Eu am dat examene in viata mea si de fiecare data nu m-am prefacut ca as fi curajos, ci am tremurat de frica pana la obtinerea notei de examen. Frica pe care o manifestam nu m-a impiedicat sa iau note bune. Fara sa ma prefac prin adoptarea unui stil curajos am obtinut o medie buna la terminarea facultatii. La un examen s-a ajuns sa constat un fenomen special. Pe biletul de examen aveam trei subiecte din care stiam raspunsul doar la doua. La al treilea subiect nu stiam nimic. Cand a venit momentul sa sustin subiectele in fata profesorului am inceput sa prezint cat de bine puteam cele doua subiecte pe care le cunosteam. Ajungand la al treilea subiect ma pregateam sa ma scuz si sa spun ca nu cunosc subiectul. In acel moment m-am pomenit ca gura mea incepe sa vorbeasca despre al treilea subiect fara ca eu sa fi pregatit ceva in minte ca discurs pe tema subiectului de pe biletul de examen. In creier aveam la inceput ganduri de nedumerire neputand sa inteleg cum de imi merge gura automat fara ca gandurile mele sa fie in corelatie cu ceea ce rosteam in fata profesorului. La un moment dat am inceput sa ma gandesc la faptul ca s-ar putea ca profesorul sa-mi traga o palma dat fiind ca din gura mea ieseau propozitii pe teme de biologie si economie pe care eu nu le auzisem si nu le citisem niciodata in viata mea. Spre marea mea uimire am vazut ca profesorul nu se enerva ci dadea din cap aprobator, fiind de acord ca ceea ce spun eu la al treilea subiect este corect. La un moment dat, pe parcursul rostirii subiectului, am primit in creier niste imagini despre care mi se spunea in gand ca sunt dintr-o intreprindere din U.S.A., pe care eu desigur nu am vazut-o in realitate. Profesorul meu fusese in U.S.A. si vazuse multe firme din domeniul nostru asa ca ceea ce povesteam eu i s-a parut formidabil si mi-a dat in final nota maxima, adica 10. Pentru a se ajunge la vorbire automata se folosesc hipnoza, psihokinezia, psihotronia. Deci la un examen nu poti obtine nota buna daca te prefaci des sau daca te prefaci mult. E nevoie sa te ajute cineva pe alta cale. Peste zeci de ani am vazut la televizor un film rusesc in care un personaj arata exact ca profesorul in fata caruia am sustinut al treilea subiect fiind dirijat de la distanta prin una din tehnicile enumerate. Actorul rus care semana cu profesorul meu interpreta in film rolul unui mason sef din Franta care facea hipnoza si prin aranjamentele sale inlocuia toti sefii de stat din lume.
    Cu respect,
    Suiram Aturt

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Osteoporoza - o boală care n-ar trebui să existe + VIDEO
    06.06.2014 - 3 Comments
    --> OSTEOPOROZA – O BOALĂ CARE N-AR TREBUI SĂ EXISTE – Raymond Francis Osteoporoza este o boală creată de om și, prin urmare, n-ar trebui să existe. Ea poate fi foarte ușor…
  • Cuvintele „mama” și „tata”
    18.04.2012 - 1 Comments
    --> CUVINTELE „MAMA” ŞI „TATA” Pentru a nu fi luaţi prin surprindere de „trendurile” şi neologismele emancipaţilor occidentali, vă împărtăşesc pe scurt ultimele noutăţi în…
  • 20 de trucuri utile care ți-ar putea ușura viața de zi cu zi + VIDEO
    19.10.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "2919951363"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; De la curățenie, până la sfaturi în bucătărie, de…
  • Moartea din cauze medicale + VIDEO
    06.03.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MOARTEA DIN CAUZE MEDICALE Dr. Joseph Mercola este un cunoscut medic american, care s-a remarcat nu numai ca un promotor al…
  • 7 beneficii pentru sănătate pe care ți le pot aduce îmbrățișările regulate
    23.12.2022 - 0 Comments
    Un terapeut de familie american, Virginia Satir, a afirmat că avem nevoie de 4 îmbrățișări pe zi pentru supraviețuire, de 8 îmbrățișări pe zi pentru întreținere și de 12 îmbrățișări pe zi pentru…
  • 9 motive pentru a începe să consumi unt de arahide
    13.10.2020 - 2 Comments
    Pierderea în greutate, prevenirea cancerului de sân, reducerea insomniei și mult mai multe - untul de arahide este o comoară naturală care poate promova multe schimbări pozitive în organism! Este…
  • Cum ne îmbolnăvesc emoțiile negative + documentar (RO)
    19.07.2012 - 0 Comments
    --> CUM NE ÎMBOLNĂVESC EMOȚIILE NEGATIVE Despre legătura dintre psihic și somatic s-a scris foarte mult; se cunosc în medicină acele boli numite psihosomatice, adică declanșate și…
  • Migrația anuală a crabilor roșii + VIDEO
    29.12.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MIGRAȚIA ANUALĂ A CRABILOR ROȘII Insula Crăciunului este un mic teritoriu în Oceanul Indian, fără guvernare proprie, aparținând…
  • 11 obiceiuri comune în unele țări, dar care îi derutează pe străini
    03.05.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Diferențele culturale pot duce uneori la situații jenante sau confuze. Imaginați-vă că sunteți născuți în Marea Britanie, India sau…
  • Nu există colesterol bun și colesterol rău
    28.05.2016 - 7 Comments
    NU EXISTĂ COLESTEROL BUN ȘI COLESTEROL RĂU! La fiecare 5 ani, Comisia consultativă de recomandări nutriționale din Statele Unite (DGAC – Dietary Guidelines Advisory Committee) întocmește un…
  • Există un moment potrivit pentru a da jos decorațiunile de Crăciun?
    02.01.2024 - 1 Comments
    În zilele noastre, Crăciunul a devenit pentru mulți o sărbătoare seculară, asociată mai puțin cu nașterea lui Iisus, ci mai degrabă cu reuniunile de familie și cu schimbul nerăbdător de cadouri. Prin…
  • Fabergé - faimosul bijutier rus + slideshow
    30.05.2012 - 0 Comments
    --> FABERGÉ ȘI CELE MAI SCUMPE OUĂ DIN LUME Creat de Peter Carl Fabergé în anul 1902, oul Fabergé Rothschild a fost vândut la o licitaţie organizată în 2007 cu suma-record de 18,5…
  • E 951 - ASPARTAM
    01.05.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); E 951 - ASPARTAM Aspartam este denumirea tehnică (produsul chimic) a celebrelor NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure etc.…
  • 10 random facts - part 6
    23.01.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Corpul tău este cel mai vulnerabil între orele 3:00-4:00 AM. Acesta este momentul când majoritatea oamenilor mor în somn. 2.…
  • Pisicile - aceste ființe extraordinare + VIDEO
    27.04.2012 - 3 Comments
    PISICILE - ACESTE FIINȚE EXTRAORDINARE  POVESTEA MOTANULUI OSCAR Centrul de reabilitare şi îngrijire medicală din Provider, Rhode Island, specializat în îngrijirea bolnavilor cu demenţă…
  • Aciditatea și alcalinitatea corpului nostru
    19.03.2012 - 2 Comments
    --> ACIDITATEA ŞI ALCALINITATEA CORPULUI NOSTRU În natură, valoarea PH-ului variază între zero – acid clorhidric şi 14 – sodă caustică (ambele valori fiind în afara zonei…
  • Gogorița militară
    14.03.2016 - 1 Comments
    GOGORIȚA MILITARĂ Pentru că de o bucată de vreme se tot vehiculează prin presă, mai ales cea digitală, niște articole care afirmă că, în contextul geopolitic actual, tinerii cu vârsta între 20…
  • Leoaica și puiul de babuin
    16.05.2014 - 1 Comments
    --> LEOAICA ȘI PUIUL DE BABUIN Fotografii Evan Schiller și Lisa Holzwarth se îndreptau într-o zi cu mașina spre rezervația Selinda, din nordul Botswanei. La un moment dat, au întâlnit o…
  • Pavel Coruț - Ce se ascunde în spatele magiei?
    01.01.2015 - 32 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE SE ASCUNDE ÎN SPATELE MAGIEI? Pavel Coruț În lumea noastră modernă, un fenomen nociv, ruşinos pentru gradul nostru de…
  • Criptomonedele - 15 fapte fascinante și mai puțin cunoscute despre acestea
    10.06.2023 - 0 Comments
    Criptomoneda este o formă digitală sau virtuală de monedă care utilizează criptografia pentru securitate. Funcționează pe o tehnologie numită blockchain, care este un registru descentralizat și…
  • Înțelegerea bolii Alzheimer și a demenței
    25.06.2024 - 0 Comments
    Boala Alzheimer și demența sunt probleme semnificative de sănătate la nivel mondial, afectând milioane de persoane și reprezentând provocări profunde pentru familii, îngrijitori și sistemele de…
  • Codex Alimentarius - siguranță alimentară sau complot mondial? + documentare (RO)
    17.09.2012 - 0 Comments
    --> CODEX ALIMENTARIUS - SIGURANȚĂ ALIMENTARĂ SAU COMPLOT MONDIAL? - Denumirea „Codex Alimentarius” provine din limba latină şi se traduce prin legea sau codul produselor alimentare.…
  • Dr. Călin Mărginean - Principalii factori care influențează apărarea corpului (VIDEO)
    23.04.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Deconspirarea francmasoneriei + documentar (RO)
    21.08.2012 - 0 Comments
    --> DECONSPIRAREA FRANCMASONERIEI Speculând impactului deosebit de mare pe care televiziunea îl are asupra marilor mase de oameni, francmasoneria foloseşte emisiunile TV (abil şi…
  • 25 cele mai bune anti-glume
    04.06.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Un cal intră într-un bar. Mai mulți oameni s-au ridicat și au plecat deoarece au reperat potențialul pericol al acestei situații.2. Mă-ta…
  • William Randolph Hearst - Creatorul jurnalismului de senzație
    22.04.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WILLIAM RANDOLPH HEARST - CREATORUL JURNALISMULUI DE SENZAȚIE - Puterea americanului William Randolph Hearst, primul magnat de…
  • 19 fapte amuzante din filme
    15.09.2015 - 2 Comments
    1. Nimeni nu folosește toaleta în filme. Niciodată! În afară de cazul în care e o comedie. 2. Întrerupătoarele de lumini din filme fac zgomote puternice. 3. Dacă ești împușcat în mână sau în…
  • Inventatori omorâți de propriile lor invenții
    18.05.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INVENTATORI OMORÂȚI DE PROPRIILE LOR INVENȚII În timp ce unii inventatori s-au bucurat de faimă și bogăție până la sfârșitul vieții,…
  • Măceșele - campioanele României la vitamina C
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> MĂCEŞELE - CAMPIOANE LA VITAMINA C Sunt cunoscute ca medicamente din timpuri preistorice. Culoarea lor roşie, extrem de vie şi gustul dulce-acrişor, înviorător, inspiră…
  • Zahărul - criminalul perfid + documentar (RO)
    18.07.2013 - 2 Comments
    --> ZAHĂRUL – CRIMINALUL PERFID Zahărul este un criminal insidios, care ne poate afecta sănătatea în nenumărate feluri. Pe diferite căi, acest semnal de alarmă ne-a ajuns deja la…
  • Pisica - singurul animal care a reușit să îmblânzească omul
    20.04.2014 - 2 Comments
    --> PISICA SINGURUL ANIMAL CARE A REUȘIT SĂ ÎMBLÂNZEASCĂ OMUL Pisica - un animal filozofic, prieten al ordinii şi curăţeniei, care vrea să fie prietenul și nu sclavul nostru.…
  • Traian Băsescu - biografie
    09.05.2012 - 0 Comments
    --> ADEVĂRATUL TRAIAN BĂSESCU - biografia unui președinte - 1. NAVIGATORUL ȘI TURNĂTORUL TRAIAN BĂSESCU a fost racolat de Securitate în 1973, pe când era elev al Institutului de…
  • Medicul din Dublin care învinge cancerul + documentar (RO)
    14.12.2014 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MEDICUL DIN DUBLIN CARE ÎNVINGE CANCERUL „Nu-ți mai hrăni cancerul!” Pare un sfat ciudat, având în vedere miliardele cu care…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *