Limbajul trupului + VIDEO (RO)




LIMBAJUL TRUPULUI

Când ne întâlnim cu cineva pentru prima oară, persoana respectivă își va forma o părere despre noi din primele secunde și, cel mai probabil, această părere nu se va schimba niciodată. În acest timp foarte scurt, persoana ne va judeca după înfățișare, gesturi, atitudine, maniere și îmbrăcăminte. Asta se întâmplă pentru că, până să ajungem să cunoaștem mai bine pe cineva, creierul nostru se bazează pe judecăți instantanee, în încercarea de a evalua persoana din fața noastră, de a-i prezice comportamentul și de a anticipa felul în care vom reacționa. Acesta este pur și simplu un mecanism de supraviețuire. Din primele informații căpătate – cu alte cuvinte, din felul în care se prezintă persoana din fața noastră – creierul nostru decide dacă aceasta este de încredere, competentă, plăcută sau nu.


Așadar, fie că este vorba de viața ta socială sau de carieră, a crea o bună primă impresie este cel mai important lucru, pentru că n-ai decât o singură șansă. O cale de a dirija în favoarea ta această judecată instantanee este să fii conștient de limbajul trupului tău, mai ales în situații importante pentru tine. Fie că mergi la un interviu de angajare, ceri o mărire de salariu, te întâlnești cu un client nou sau doar vrei să legi o relație cu cineva, trebuie să fii atent(ă) la ținută, postură și gesturile pe care le faci, căci acestea pot influența decisiv percepția celeilalte persoane despre tine. Iată câteva greșeli pe care trebuie neapărat să le eviți:

- Primul impact este felul în care arăți. Nu veni la o întâlnire îmbrăcat extravagant sau cu haine uzate, dar nici ca un fotomodel. Adoptă o ținută neutră, decentă, conformă cu evenimentul. De asemenea, igiena personală este foarte importantă.

- Când dai mâna cu cineva, nu întrerupe contactul vizual prea repede – poți părea indiferent, nervos sau nedemn de încredere. Menține contactul vizual pe timpul strângerii de mână.

- Dacă ești așezat, nu te lăsa prea mult pe spate – dai impresia că ești leneș sau arogant. De asemenea, nu te apleca prea mult în față – vei părea agresiv. Alege o postură neutră.

- Când asculți ce spune interlocutorul, nu da din cap tot timpul. Vei arăta ca o păpușă mecanică. Chiar dacă ești de acord cu ce spune celălalt, dă din cap o dată sau de două ori și apoi încearcă să rămâi atent, dar nemișcat.

- Nu îndrepta degetul sau brațul spre celălalt când vorbești. Vei da senzația că ești agresiv.

- Nu-ți încrucișa brațele pe piept. Vei părea defensiv, mai ales atunci când răspunzi la întrebări. Încearcă să-ți ții brațele pe lângă corp, sau în poală, dacă ești așezat.

- În timpul unei conversații, evită cu orice preț să te miști prea mult. Dacă n-ai astâmpăr și te fâțâi tot timpul, îi semnalezi interlocutorului că ești nervos.

- Nu-ți ține niciodată mâinile la spate sau adânc băgate în buzunare. Dai impresia că ești rigid, categoric. Adoptă o postură naturală, cu mâinile pe lângă corp.

- A te uita în sus, în jos sau în jur e un indiciu sigur că minți sau nu ești în apele tale. Încearcă să stai nemișcat și să menții contactul vizual pe timpul discuției.

- A te uita insistent la cineva poate fi interpretat ca semn de agresivitate. Există o diferență între a privi pe cineva și a-l fixa cu privirea.

- Dacă nu zâmbești, îl faci pe celălalt să se simtă inconfortabil și să se întrebe dacă chiar vrei să stai de vorbă cu el. Abordează un zâmbet sincer, natural, mai ales atunci când întâlnești pe cineva pentru prima dată.

- A sta cu mâinile în șold este o postură agresivă, ca cea a unei păsări care-și umflă penele ca să pară mai mare. Semnalul pe care-l dai este în mod cert unul negativ.

- A face un pas înapoi când ți se cere să iei o decizie se traduce prin nesiguranță. Rămâi în aceeași poziție, sau chiar fă un pas înainte, cu convingere, indiferent ce decizie ai luat.

- A te uita la ceas sau în telefon când te afli în fața cuiva spune că, de fapt, ai vrea să fii în altă parte. În plus, înseamnă lipsă de maniere. Acordă-i atenție persoanei din fața ta, menține un contact vizual firesc și nu uita să zâmbești.

Amy Cuddy: Limbajul trupului te definește
Your body language shapes who you are (RO)



Comentarii

  1. Chiar așa, să zâmbim tot timpul ca nerozii ? Nu sunt de acord cu zâmbetele excesive, pentru că devin surâsuri tâmpe, specifice oamenilor spălați pe creier.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, ai comentat ca să te afli în treabă.

      Ștergere
  2. Partea a I-a In copilarie ma jucam cu o broasca testoasa de balta intr-o gradina unde existau multe flori Cosmos care arata ca cele de pe fundalul blog-ului Frumoasa verde.
    Broasca mea testoasa nu avea tot timpul chef de mine. De cele mai multe ori isi retragea capul, labele si coada sub carapace daca nu cauta hrana. Am descoperit ca daca ii trag coada in afara de sub carapace se ajungea ca testoasa mea sa scoata in mod reflex labele si capul de sub carapace. Cu alte cuvinte, declansand un sir de reflexe inlantuite (stereotip) , tragand in afara coada testoasei, o faceam sa uite de instinctul de conservare si ajungea sa-si scoata labele si capul in exterior. Aceasta inseamna ca in sistemul nervos al testoasei se produceau stimulari complexe corelate desigur cu celelalte tesuturi cum ar fi cele responsabile de producerea de hormoni. In mod normal testoasa primea stimuli mai ales in zona capului si dupa ce ajungea sa fie sigura ca in mediu nu sunt pericole, isi scotea membrele si coada de sub carapace ca porneasca la explorarea terenului pe care traia. Tragand de coada se producea declansarea reflexelor din partea opusa a corpului si testoasa renunta la protectie chiar daca in zona capului nu primea stimulii normali pentru a-si incepe activitatea.
    In sirul evolutiv al vietuitoarelor s-au pastrat structuri neuronale si dintre cele care produc hormoni cu rolul de a produce anumite stari psihice pornind de la posturile corpului. Se stie ca la artele martiale un element important il constitue mimetismul de intimidare. Acest fel de manifestare consta in adoptarea de posturi corporale si mimica faciala care sa produca ingrozirea adversarului. Aceasta tehnica este straveche fiind constatata la triburile ramase in stadiu primitiv de pe toata Terra. Un exemplu foarte cunoscut din acest domeniu il reprezinta dansurile rituale razboinice ale populatiei MAORI din Noua Zeelanda. Echipa nationala de rugby a acestei tari a copiat aceste dansuri rituale razboinice pentru a-asi face curaj si pentru a intimida adversarii.
    Suiram Aturt

    RăspundețiȘtergere
  3. Partea a II-a In filmul prezentat pe TED.COM se spune ca daca te prefaci de multe ori poti ajunge la o performanta superioara.
    Eu am dat examene in viata mea si de fiecare data nu m-am prefacut ca as fi curajos, ci am tremurat de frica pana la obtinerea notei de examen. Frica pe care o manifestam nu m-a impiedicat sa iau note bune. Fara sa ma prefac prin adoptarea unui stil curajos am obtinut o medie buna la terminarea facultatii. La un examen s-a ajuns sa constat un fenomen special. Pe biletul de examen aveam trei subiecte din care stiam raspunsul doar la doua. La al treilea subiect nu stiam nimic. Cand a venit momentul sa sustin subiectele in fata profesorului am inceput sa prezint cat de bine puteam cele doua subiecte pe care le cunosteam. Ajungand la al treilea subiect ma pregateam sa ma scuz si sa spun ca nu cunosc subiectul. In acel moment m-am pomenit ca gura mea incepe sa vorbeasca despre al treilea subiect fara ca eu sa fi pregatit ceva in minte ca discurs pe tema subiectului de pe biletul de examen. In creier aveam la inceput ganduri de nedumerire neputand sa inteleg cum de imi merge gura automat fara ca gandurile mele sa fie in corelatie cu ceea ce rosteam in fata profesorului. La un moment dat am inceput sa ma gandesc la faptul ca s-ar putea ca profesorul sa-mi traga o palma dat fiind ca din gura mea ieseau propozitii pe teme de biologie si economie pe care eu nu le auzisem si nu le citisem niciodata in viata mea. Spre marea mea uimire am vazut ca profesorul nu se enerva ci dadea din cap aprobator, fiind de acord ca ceea ce spun eu la al treilea subiect este corect. La un moment dat, pe parcursul rostirii subiectului, am primit in creier niste imagini despre care mi se spunea in gand ca sunt dintr-o intreprindere din U.S.A., pe care eu desigur nu am vazut-o in realitate. Profesorul meu fusese in U.S.A. si vazuse multe firme din domeniul nostru asa ca ceea ce povesteam eu i s-a parut formidabil si mi-a dat in final nota maxima, adica 10. Pentru a se ajunge la vorbire automata se folosesc hipnoza, psihokinezia, psihotronia. Deci la un examen nu poti obtine nota buna daca te prefaci des sau daca te prefaci mult. E nevoie sa te ajute cineva pe alta cale. Peste zeci de ani am vazut la televizor un film rusesc in care un personaj arata exact ca profesorul in fata caruia am sustinut al treilea subiect fiind dirijat de la distanta prin una din tehnicile enumerate. Actorul rus care semana cu profesorul meu interpreta in film rolul unui mason sef din Franta care facea hipnoza si prin aranjamentele sale inlocuia toti sefii de stat din lume.
    Cu respect,
    Suiram Aturt

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Ce nu știați despre vaccinul antipolio + VIDEO
    24.02.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "6905085768"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CE NU ȘTIAȚI DESPRE VACCINUL…
  • Fenomene atmosferice spectaculoase + VIDEO + slideshow
    24.09.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Angelica - iarba îngerilor
    20.03.2012 - 0 Comments
    --> ANGELICA - iarba îngerilor Angelica, plantă cultivată în trecut în grădinile mănăstirilor, este recomandată pentru proprietăţile sale vindecătoare şi condimentare, pentru aroma…
  • 10 fapte despre pisica Manul, cea mai expresivă pisică din lume + FOTO
    12.08.2023 - 0 Comments
    Pisicile manul sunt o specie de pisică sălbatică aproape amenințată cu dispariția, care trăiește în pajiștile și stepele montane din Asia Centrală. Cunoscute mai degrabă sub numele de pisicile lui…
  • Dr. Călin Mărginean - Cancerul, fatalitate sau vină personală? + documentar (RO)
    10.10.2012 - 3 Comments
    --> Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE …
  • Bruce Lipton - Influența psihicului asupra corpului
    11.06.2013 - 2 Comments
    --> INFLUENȚA PSIHICULUI ASUPRA CORPULUI Bruce Lipton Fragment din interviul realizat în dec. 2011 de Cristian Mureșan - TVR Cluj - Ce înseamnă evoluţia spontană? Este aceasta…
  • Plăcerea gustului - condimentele și mirodeniile
    12.12.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PLĂCEREA GUSTULUI – CONDIMENTELE ȘI MIRODENIILE – Condimentele fac mâncarea delicioasă. Mirodeniile și ierburile aromatice dau…
  • Ah, femeile!
    10.05.2012 - 0 Comments
    --> SPITALUL DE IUBIRI NERVOASE Veacul ne-a ales prost. Psihiatria nu recunoaşte, deocamdată, actele antisociale şi iraţionale pe care le faci din dragoste. Ca atare, nu primeşti…
  • Mini-ghid pentru părinți: Cum alegi trolerul pentru copilul tău?
    04.12.2018 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mini-ghid pentru părinți: Cum alegi trolerul pentru copilul tău? Atunci când te pregătești de plecare într-o călătorie împreună…
  • Boala vacii nebune - epidemia care n-a existat niciodată
    16.02.2014 - 0 Comments
    --> BOALA VACII NEBUNE   - EPIDEMIA CARE N-A EXISTAT NICIODATĂ - Presupunerea conform căreia encefalopatia spongioasă bovină (BSE) este contagioasă, provocată de un agent…
  • Codul etic al amerindienilor
    18.04.2012 - 0 Comments
    --> CODUL ETIC AL AMERINDIENILOR - Trezeşte-te împreună cu Soarele şi fă-ţi rugăciunea. Roagă-te singur. Roagă-te des. Marele…
  • Vacanță la conac
    02.09.2012 - 3 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Știința cimaticii și misterioasele cercuri din lanuri + VIDEO (RO)
    15.12.2012 - 1 Comments
    --> ŞTIINŢA CIMATICII ŞI MISTERIOASELE CERCURI DIN LANURI Daniel Roxin Misterul nedezlegat al cercurilor din lanuri a făcut…
  • Misterul celor două culturi gemene
    24.04.2017 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MISTERUL CELOR DOUĂ CULTURI GEMENE  DE PE MALURILE OPUSE ALE ATLANTICULUI Richard Cassaro Egiptenii antici din Africa…
  • 10 orașe scufundate (care nu sunt Atlantida) + FOTO
    01.01.2023 - 0 Comments
    Când ne gândim la orașe scufundate, cei mai mulți dintre noi se gândesc la Atlantida. Potrivit lui Platon, acesta era un oraș de o bogăție imensă, fiind bogat în minerale naturale și vegetație…
  • 60 de nume de bebeluși interzise în întreaga lume
    21.11.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Franța Nutella, Strawberry, Deamon, Prince William, Mini Cooper 2. Germania Matti, Osama Bin Laden, Adolf Hitler, Kohl,…
  • Florile de salcâm - depozit de energie și sănătate + VIDEO
    02.05.2014 - 4 Comments
    --> FLORILE DE SALCÂM – DEPOZIT DE ENERGIE ȘI SĂNĂTATE – Probabil că nu există nicio altă specie lemnoasă din arealul temperat care să aducă atâtea beneficii omului ca salcâmul.…
  • Cătina - polivitamina naturii
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> CĂTINA – polivitamina naturii Cătina albă (Hippophea rhamnoides) este un arbust întâlnit la noi în ţară în zonele subcarpatice din Moldova şi Muntenia, pe văile…
  • Vaccinările multiple scad imunitatea organismului + VIDEO (RO)
    12.01.2015 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VACCINĂRILE MULTIPLE SCAD IMUNITATEA ORGANISMULUI Atunci când permitem Statului să impună decizii medicale în privinţa…
  • Afacerea Roșia Montană + VIDEO
    30.08.2013 - 1 Comments
    --> AFACEREA „ROȘIA MONTANĂ” Roşia Montană a fost întemeiată de romani, sub denumirea de Alburnus Maior şi a fost locuită de-a lungul timpului de diverse colonii. De aici, şi caracterul…
  • Comoara ascunsă a Cavalerilor Templieri + documentar (RO)
    16.01.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); COMOARA ASCUNSĂ A CAVALERILOR TEMPLIERI „Soldații săraci ai lui Hristos și ai Templului lui Solomon”, mult mai cunoscuți sub numele de…
  • Spirulina - alga vieții
    01.04.2012 - 1 Comments
    --> SPIRULINA – alga vieții Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de nici un milimetru lungime, încadrată de cercetători undeva la graniţa dintre bacterii şi regnul vegetal.…
  • Conspirația universitară - documentar (RO)
    19.06.2012 - 0 Comments
    -->  CONSPIRAȚIA UNIVERSITARĂ Înainte de vizionarea documentarului, vă propunem să citiți discursul de absolvire al unei şefe de promoţie din Statele Unite, pe nume…
  • Prea multă medicină! + VIDEO
    29.04.2017 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PREA MULTĂ MEDICINĂ! Pilule fără efect, operaţii inutile, terapii riscante... Foarte multe dintre metodele medicinii alopate moderne…
  • 7 motive să-ți dezactivezi contul de Facebook în 2015
    25.05.2015 - 1 Comments
    Acum 11 ani, Facebook ieșea la iveală ca fiind noua rețea de socializare care te ajuta să ții legătura cu oamenii pe care nu prea îi plăceai în liceu. Am hrănit-o cu gândurile și cu sentimentele…
  • Povestea unei inventatoare de la Hollywood
    09.11.2013 - 0 Comments
    --> POVESTEA UNEI INVENTATOARE DE LA HOLLYWOOD - HEDY LAMARR - Astăzi se împlinesc 99 de ani de la nașterea actriței hollywoodiene Hedy Lamarr, celebră la vremea…
  • 40 de trucuri geniale de bucătărie care îți vor schimba pentru totdeauna modul în care mănânci
    21.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Majoritatea oamenilor adoră o masă delicioasă făcută în casă, dar urăsc să petreacă mult timp în bucătărie, așa că este logic să găsim o…
  • Mâncarea ucigașă
    26.03.2012 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MÂNCAREA UCIGAŞĂ Un studiu despre securitatea alimentară dat publicităţii în Franţa spune că jumătate din produsele alimentare din…
  • 50 de fapte incredibile despre lume care te vor face să pari cultivat
    20.12.2022 - 0 Comments
    Ați stat vreodată la masă cu prietenii sau cu familia, bucurându-vă de un prânz sau de o cină perfect acceptabilă, și ați ascultat - neputincios - cum conversația se îndreaptă încet spre subiectul…
  • Tăblițele cerate de la Roșia Montană + documentar
    01.09.2013 - 1 Comments
    --> TĂBLIȚELE CERATE DE LA ROȘIA MONTANĂ De 16 ani încoace, un lobby deosebit de agresiv, precum și presiuni politice din afara țării încearcă să forțeze autoritățile statului român…
  • Ortodoxia + VIDEO (RO)
    16.05.2017 - 13 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ORTODOXIA Ieri seară am fost iar atacat, pentru a nu știu câta mie oară, de un grup de habotnici religioși ortodocși, care s-au legat…
  • Fanatismul religios și nevoia de „sânge” + VIDEO
    21.11.2012 - 8 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FANATISMUL RELIGIOS ȘI NEVOIA DE „SÂNGE” Surprinzător de real, secolul…
  • Papa Benedict şochează: Calendarul creştin e greşit! + documentar (RO)
    23.12.2012 - 2 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false …
  • Insulele Galapagos - paradisul Oceanului Pacific + VIDEO
    05.12.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INSULELE GALAPAGOS – PARADISUL OCEANULUI PACIFIC – Insulele Galapagos poartă numele oficial de Archipiélago de Colón (Arhipelagul lui…
  • Omul Muntelui - Povestea fascinantă a lui Dashrath Manjhi
    21.03.2014 - 2 Comments
    --> OMUL MUNTELUI POVESTEA FASCINANTĂ A LUI DASHRATH MANJHI În 1960, locuitorii din Gehlaur, un sătuc de 25 de case din statul Bihar, nordul Indiei, râdeau și-și băteau joc de un…
  • 22 de reguli care îți vor face viața mai frumoasă
    16.08.2023 - 0 Comments
    Viața poate fi o încercare. Trebuie să ne fixăm, să fim solizi și să acceptăm viața așa cum vine ea la noi. Suntem suficient de apți.În cazul în care alegem în mod corespunzător, viața poate fi o…
  • Conspirația „Marijuana” + VIDEO (RO)
    11.01.2013 - 0 Comments
    --> CONSPIRAȚIA „MARIJUANA” Ştiaţi că planta numită cânepă are peste 25.000 de utilizări? De la alimente, vopsele, combustibili şi până la îmbrăcăminte şi materiale de construcţii.…
  • Mâncarea contează - Ești ceea ce mănânci - documentar (RO)
    22.04.2012 - 0 Comments
    --> MÂNCAREA CONTEAZĂ - DIETA BOLNAVULUI DE CANCER - Șansele de supraviețuire ale unui bolnav de cancer cresc în condițiile în…
  • 12 fenomene naturale pe care le poți vedea doar într-o anumită perioadă a anului + FOTO
    24.11.2019 - 0 Comments
    Pietre care călătoresc singure, un deșert înflorit, un lac extraterestru sau soarele care nu apune niciodată. Poate că sună ca un platou de filmare fantezist, dar chiar se întâmplă pe planeta…
  • 22 ALEGERI DE DESIGN NEFERICITE (FOTO)
    05.05.2018 - 0 Comments
    1. Această faianță distinctă 2. Acest dar generos 3. Acest covor care pare că ar fi infestat de furnici 4. Telescaun cu „beneficii” 5. Liftul spânzuraților 6. Noua abilitate…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *