Cum ne distruge laptele sănătatea


CUM NE DISTRUGE LAPTELE SĂNĂTATEA

Știați că în Evul Mediu părinții legau la gâtul pruncului o labă de iepure, ca să-l ferească de boli? Sau că pe vremea aceea supa de pui era considerată leacul ideal pentru răceală? Știați că medicii scuipau pe rană, pentru că credeau că saliva are proprietăți vindecătoare? Sau că prima lor măsură în cazul unei boli mai serioase era luatul de sânge? Istoria omenirii e plină de credințe nefondate, iar dacă s-ar face o statistică în acest sens, cea a medicinii ar ocupa un loc fruntaș. Astăzi, mitul medical la modă este laptele. Nu există niciun aliment mai mediatizat și mai ridicat în slăvi pentru proprietățile lui hrănitoare și vindecătoare. Oriunde te sucești dai de câte-o reclamă care, cu tenacitate, îți amintește că, dacă vrei să ai un schelet beton și o sănătate de fier, trebuie să-ți cumperi lapte și derivatele lui. Adevărul, însă, este altul. Laptele și lactatele (brânza, untul, smântâna, iaurtul) nu sunt nici pe departe alimentele ideale pentru consumul uman. O spun cercetătorii și medicii onești, neimplicați în comerțul cu acest produs, și care i-au studiat compoziția și i-au urmărite efectele. Iată câteva dintre concluziile la care a ajuns unul dintre aceștia, dr. Keith Nemec, M.D., directorul Total Health Institute, Wheaton, Illinois, SUA:

- Laptele din comerț conține toxine, pesticide și hormoni.

- Mulți pui de animale (cimpanzei, oi, capre) hrăniți cu lapte de vacă dezvoltă în timp leucemie, care este un cancer al sângelui. Același lucru li se întâmplă și unor bebeluși umani.

- Studiile au arătat că cele mai comune forme de cancer (de sân și de prostată) sunt asociate cu consumul de lactate. Același lucru s-a demonstrat și în cazul diabetului juvenil de tip 1.


- Cazeina – proteina din lapte – este cea mai comună cauză a alergiilor alimentare. Pentru a putea fi descompusă, cazeina are nevoie de enzima numită renină, care nu mai este prezentă în corpul uman după vârsta de 4 ani. În plus, laptele de vacă conține de 300 de ori mai multă cazeină decât laptele de mamă. Dacă nu știați, cazeina, care este o substanță lipicioasă, este principalul compus în cleiurile netoxice. Cazeina se lipește de tractul digestiv, ducând, în timp, la sindromul intestinului iritabil, la malabsorbție sau constipație, de unde decurg și alte probleme de sănătate, cum ar fi, formarea de mucus, înmulțirea bacteriilor de putrefacție și slaba asimilare a nutrienților din hrană.

- Pasteurizarea distruge toate enzimele din lapte, inclusiv fosfații, care sunt necesari pentru asimilarea calciului, mineralelor și vitaminelor. În procesul pasteurizării, laptele este încălzit la cel puțin 115°C. La această temperatură, calciul devine insolubil și, prin urmare, greu de digerat. Dar, pentru a distruge bacteriile E-coli și salmonela sau bacilii tuberculozei este nevoie de temperaturi între 190°C și 230°C, iar în procesul pasteurizării se pot atinge doar circa 150°C. Și ceea ce-i mai rău, e că pasteurizarea omoară și bacteriile benefice, care țin sub control bacteriile dăunătoare, iar la 24-48 de ore după pasteurizare, numărul bacteriilor dăunătoare se dublează. Însă pasteurizarea laptelui nu omoară și virusul papilloma, care se pare că este implicat într-un număr de cancere.

- Laptele de vacă are de 4 ori mai multe proteine și de 6 ori mai multe minerale decât laptele uman, deoarece, la vârsta de 1 an, vițelul ei trebuie să ajungă la o greutate de aproape 10 ori mai mare decât cea avută la naștere, în timp ce puiul de om abia dacă-și triplează greutatea. Studiile au arătat că vițeii care au au fost hrăniți cu lapte pasteurizat au murit în decurs de 30 de zile.

- Laptele din comerț este omogenizat printr-un procedeu special, pentru a preveni ridicarea smântânii la suprafața lui. Dacă bem lapte crud, enzima numită xantinoxidază este digerată în stomac. Dacă laptele a fost omogenizat, moleculele de grăsime captează această enzimă, care va trece nedigerată în sânge, atașându-se de pereții arterelor și devenind abrazivă. Cum rezolvă corpul această problemă? Apelând la colesterol. Din această cauză, xantinoxidaza este o cauză a bolilor de inimă.

- Hormonul de creștere bovin (BHG), denumit și somatropina bovină (BST) stimulează producerea de lapte la vacile care au născut viței. Același hormon, dar obținut sintetic și injectat vacilor gestante, duce la creșterea cu 25% a producției de lapte. Motivul pentru care n-ați vrea să ingerați hormonii de creștere din lapte sau din orice fel de carne este faptul că aceștia stimulează creșterea țesuturilor, care include și celulele canceroase, care sunt celule mutante, și care deja se înmulțesc într-un ritm accelerat. Când hormonul de creștere se combină cu celulele canceroase, acestea din urmă se extind și mai repede, formând colonii, sau ceea ce medicina numește „tumori”. Acest fenomen depășește capacitatea sistemului imunitar de a le ține sub control. Acum înțelegeți cum laptele și carnea vă distrug sănătatea? Vacile libere, în natură, trăiesc în jur de 25 de ani, în timp ce în fermele moderne de azi abia apucă 4 ani, și asta din cauza hormonului BGH, cu care sunt injectate.


- Antibioticele sunt o prezență obișnuită în lapte. Crescătorii le administrează vacilor pentru a preveni infectarea ugerului. Acestea ajung în corpul nostru, provocând fie reacții neplăcute celor alergici sau intoleranți, fie o rezistență la antibiotice a bacteriilor din corpul nostru.

- Finlanda este cea mai mare consumatoare de lapte și produse lactate. În același timp, această țară are cea mai mare rată a deceselor ca urmare a bolilor de inimă. Dieta lor bogată în grăsimi, lactate și carne este cea care-i situează pe acest loc fruntaș.

- Faptul că avem nevoie de calciu nu este un motiv să bem lapte, căci fierberea sau pasteurizarea lui face calciul practic neasimilabil. Conform statisticilor naționale, un american își ia 807 mg de calciu/zi din lapte. Să comparăm această cifră cu media altor țări: Spania – 308, Brazilia – 250, Taiwan – 13 și Ghana – 8. Sunt țări în care populația își obține calciul din alte surse, cum ar fi varză, broccoli, spanac, fasole, soia, migdale, rubarbă, kale, napi etc. De fapt, cantitatea de calciu de care avem nevoie zilnic este constant subiect de dezbatere. Academia Națională de Științe a SUA, Departamentul de Nutriție recomandă 88 mg/zi, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății recomandă 400 mg/zi. În realitate, corpul nostru este atât de uimitor, încât absoarbe mai mult calciu când primește mai puțin, decât atunci când primește mai mult. Cu alte cuvinte, el știe precis cât îi trebuie.

- Cercetările pe grupe largi de populație au relevat faptul că riscul de osteoporoză este de două ori mai mare la persoanele care consumă regulat carne și lactate, decât la cele strict vegetariene. Femeile africane din tribul Bantu, de pildă, a căror hrană nu include niciun strop de lapte, își introduc zilnic în corp 25-400 mg de calciu exclusiv din surse vegetale. Aceste femei nasc în medie 10 copii de-a lungul vieții, pe care-i hrănesc la sân timp de 10-12 luni. În ciuda acestui drenaj zilnic de calciu și a cantității relativ scăzute de calciu pe care o introduc prin hrană, printre femeile Bantu osteoporoza este inexistentă. Și dacă tot mai credeți că trebuie să beți lapte pentru oase puternice, iată un fapt interesant: primele cinci țări mari consumatoare de lactate din lume – Finlanda, Suedia, Statele Unite, Marea Britanie și Israel – au și cea mai înaltă rată a fracturilor de șold – consecință al osteoporozei.

- Iată și un studiu care demonstrează că, cu cât consumăm mai multă carne și lactate, cu atât ne introducem în corp mai multe toxine. Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite a analizat laptele matern a 1.400 de femei din 46 de state și a descoperit o largă contaminare a acestuia cu pesticide. Iar nivelul contaminării era de două ori mai mare la mamele consumatoare de lapte și carne, decât la cele vegetariene. Explicația a fost simplă: hrana animalelor crescute în sistem industrial conține pesticide, care se fixează în carnea și laptele acestora.

Dr. Dan Baggett, un pediatru reputat din Alabama și autorul mai multor cărți de specialitate, corelează direct laptele de vacă cu următoarele afecțiuni, întâlnite în practica sa de zi cu zi: alergii, eczeme, infecții, diaree, crampe, astm, gât iritat, artrită reumatoidă, osteoporoză, cancer, diabet. Toate acestea dispar atunci când carnea și produsele lactate sunt eliminate din dietă. Pe scurt, explicația este că majoritatea oamenilor de pe planetă sunt intoleranți la lactoză, cei mai mulți dintre noi pierzând abilitatea de a digera complet lactoza după vârsta de 4 ani.


Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)


Comentarii

  1. Salut

    Asa cum e pe lumea asta, adevarul este undeva la mijloc. Asta e un subiect de discutie lung si anevoios in care interesele comerciale si statisticile medicale se bat cap in cap.
    Cert e ca, in teorie, laptele de vaca nu e corespunzator consumului uman deoarece noi ar trebui sa fim omnivori si sa mancam cereale, fructe, legume si in ultimul rand cu proportia cea mai mica carne. Carnea era cel mai greu de procurat in trecut datorita faptului ca mama natura nu ne-a facut sa fim amimale de prada dotate cu canini puternici pentru sfasiat si ucis, gheare pentru atacul prazii dar ne-a dotat cu inteligenta si noi am creat armele necesare pentru lupta de la distanta: la inceput sulita apoi arcul apoi pusca si dupa ceva timp i-am pus si luneta.
    Totul culmineaza cu interventiile genetice asupra lor, a animalelor, sa creasca mai repede si sa produca ceea ce vrem noi sa produca(oua, lapte carne).

    Modificarile aduse planetei in general sunt atat de rapide incat organismele noastre nu au avut timp sa isi modifice sistemele si sa poata contracara efectele negative datorate nutrientilor “noi” creati chiar de specia umana. In urma fortarii acestei evolutii vor fi pierderi de vieti omenesti datorita diverselor boli dar poate peste 10.000 de ani vom fi pregatiti. Cu conditia sa nu mai ‘’inventam’’ ceva si astfel sa fim intr-un cerc vicios din care nu se mai poate iesi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant, nu stiam ca laptele poate fi asa de "negativ" !

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveți dreptate. Aș vrea să vă întreb dacă, legumele și fructele conțin tot soiul de chimicale,precum carnea și laptele,ce facem, cu ce ne hrănim?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V. Oprea, presupun că trăiți în România: cumpărați-vă legumele și fructele de la piață sau direct de la țărani. Mergeți la Plafar și cumpărați-vă de acolo năut, linte, fasole, orez, ulei presat la rece, caju, migdale, nuci, alune, semințe, sare neiodată, îndulcitori naturali etc. Alimentația bio e mai ieftină decât medicația chimică.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Vânătorii de microbi + documentar (RO)
    24.10.2014 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "8712232609"; google_ad_width = 468; google_ad_height = 60; google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; …
  • Creaţionism versus evoluţionism + documentare (RO)
    21.09.2012 - 2 Comments
    --> CREAȚIONISM VERSUS EVOLUȚIONISM Viața a apărut accidental... Dumnezeu a fugit de la locul accidentului. Valeriu Butulescu, scriitor Disputa creaționism/evoluționism durează…
  • Aspartamul - otrava cu zero calorii
    04.06.2015 - 0 Comments
    ASPARTAMUL – OTRAVA CU ZERO CALORII – Aspartamul este o substanţă care aduce prejudicii grave sănătăţii. Producătorii au ştiut de la început de pericolele acestei substanţe şi de faptul că ea…
  • 25 cele mai bune anti-glume
    04.06.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Un cal intră într-un bar. Mai mulți oameni s-au ridicat și au plecat deoarece au reperat potențialul pericol al acestei situații.2. Mă-ta…
  • Este viteza de internet de 100 Mbps suficientă pentru streamingul modern?
    15.08.2023 - 0 Comments
    În ultimii ani, modul în care ne uităm la televizor a cunoscut o schimbare majoră. S-au dus zilele în care tot ce aveam erau canalele de difuzare și programele difuzate pe calea aerului. În cele din…
  • 10 alimente obișnuite care ascund mult mai mult ZAHĂR decât crezi
    12.12.2021 - 0 Comments
    Experții recomandă ca femeile să consume doar 24 de grame de zahăr pe zi, în timp ce bărbații au voie până la 36 de grame. Dar știați că o cutie de suc conține deja aproape 40 de grame de zahăr? De…
  • Diagnosticul - cea mai răspândită boală + documentar (RO)
    16.08.2014 - 3 Comments
    --> DIAGNOSTICUL - CEA MAI RĂSPÂNDITĂ BOALĂ Motto: Un om bolnav se trage dintr-un om sănătos care a fost la doctor. În țările dezvoltate, complexul medico-industrial crește mult…
  • Când broaștele devin gustări spumoase: O dilemă canină + Fapte despre broasca comună europeană
    16.08.2023 - 0 Comments
    Când broaștele devin gustări spumoase: O dilemă caninăSalutări, dragi minți curioase și neastâmpărați veseli! Astăzi, ne îmbarcăm într-o aventură amfibiană, care cercetează fenomenul deconcertant al…
  • Agricultura organică dusă la extrem
    15.08.2013 - 0 Comments
    --> AGRICULTURA ORGANICĂ DUSĂ LA EXTREM Într-un sătuc din Mureş, un neamţ îşi face legumele şi verdeţurile să plesnească de sănătate şi aromă. Produsele lui sunt certificate „organice”…
  • 40+ Ilustrații oneste despre cum sunt cu adevărat căsătoria și viața de familie + FOTO
    12.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Yehuda Devir este un popular ilustrator și desenator de benzi desenate din Israel, cunoscut pentru desenarea tuturor lucrurilor fantastice…
  • Criptomonedele - 15 fapte fascinante și mai puțin cunoscute despre acestea
    10.06.2023 - 0 Comments
    Criptomoneda este o formă digitală sau virtuală de monedă care utilizează criptografia pentru securitate. Funcționează pe o tehnologie numită blockchain, care este un registru descentralizat și…
  • Qigong: Vechea artă chineză de vindecare + VIDEO
    08.01.2024 - 0 Comments
    Vizitați orice parc din China în ultimele câteva sute de ani și veți vedea probabil zeci de oameni care practică qigong. Ceea ce a început ca un tratament tradițional chinezesc în urmă cu peste 4.000…
  • Extratereștrii în istorie + documentar (RO)
    16.04.2013 - 1 Comments
    --> EXTRATEREȘTRII ÎN ISTORIA OMENIRII Deși majoritatea oamenilor cred că fenomenul OZN a apărut în secolul trecut, există dovezi care indică un contact încă din preistorie, mergând…
  • Dr. Călin Mărginean - Carob versus Cacao (VIDEO)
    23.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  CAROB VERSUS CACAO - O PARALELĂ ÎNTRE PUDRA DE ROŞCOVE ȘI CACAO - Dr. Călin Mărginean …
  • Risipind fumul - Știința canabisului + documentar (RO)
    10.11.2012 - 0 Comments
    --> RISIPIND FUMUL - ŞTIINȚA CANABISULUI - Un nou documentar lansat liber în 2011 de Montana PBS, un post TV non-profit, susţinut…
  • Bruce Lipton - Inteligența unei celule + documentar (RO)
    22.10.2013 - 0 Comments
    --> INTELIGENȚA UNEI CELULE Bruce Lipton Fragment din interviul luat în oct. 2008 de Cristian Mureșan - TVR Cluj C.M.: Kervran a studiat transmutaţiile biologice la plante,…
  • Secretele cenzurate ale sănătații
    20.06.2014 - 0 Comments
    --> SECRETELE CENZURATE ALE SĂNĂTĂȚII Jonathan Wright, MD Dr. Jonathan Wright, medic de medicină generală și expert în medicină nutrițională, i-a acordat un interviu lui Mike Adams,…
  • Codul bunelor maniere - eBook
    19.04.2012 - 1 Comments
    -->   Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 …
  • Rețete culinare - Hrișcă cu măr și banană
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> HRIȘCĂ CU MĂR ȘI BANANĂ Acesta este un desert raw vegan, pe cât de sănătos, pe atât de delicios. Și se face atât de simplu... Iată: - Se pun la înmuiat doi pumni de hrișcă cu…
  • American Beauty... la cumpărături
    10.04.2017 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); AMERICAN BEAUTY... LA CUMPĂRĂTURI Grăsimea este noua normalitate a Americii. Conform unui studiu recent al CDC (Centrul pentru…
  • Un caricaturist surprinde perfect cum este viața cu o pisică în casă - Partea a II-a + FOTO
    06.05.2023 - 0 Comments
    #21 Bună, sunt aici!Dacă este un lucru pe care l-am observat la majoritatea pisicilor, acela este faptul că le place să se bage sub pături. Fac asta pentru că le face să se simtă în siguranță. Deși…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *