30+ dintre cele mai drăguțe fapte despre animale + FOTO

Animalele sunt cele mai drăguțe lucruri de pe planetă. Văzându-le fețele drăguțe ne ridică moralul de fiecare dată. Dar au existat și acele momente în care am aflat o informație care ne-a dat pe spate. Ele nu reușesc niciodată să ne uimească, fie cu drăgălășenia lor, fie cu obiceiurile lor bizare. Această listă este o versiune scurtată a celor mai uluitoare 34 de fapte despre animale pe care le puteți împărtăși cu prietenii dvs., pentru a-i amuza și pe ei. Dacă sunteți pregătiți, haideți să pornim.

1. Femelele panda se prefac că sunt însărcinate pentru a primi un tratament mai bun

Credeți-mă, sunt la fel de șocat ca și dumneavoastră. Se pare că există ceva numit sarcină fantomă, în care panda prezintă simptome de sarcină, cum ar fi o creștere a hormonilor, oboseală, etc.


Cu toate acestea, nu va exista niciun pui de panda atunci când ar trebui să se nască. Din cauza straturilor de grăsime, este destul de greu de folosit ecograful pentru a verifica sarcina, astfel că aceste drăgălașe animale au găsit o modalitate de a avea o viață confortabilă, simulând o sarcină. 

2. Vidrele de mare se țin de mână în timp ce dorm

Vidrele de mare sunt deja super drăguțe, dar știați că se țin de mână în timp ce dorm?


Acești frați drăguți se țin de mână în timp ce dorm pentru a nu se despărți. Ca mamifere marine, trebuie să ia măsuri de precauție în timp ce se relaxează.

3. Veverițele pierd 80% din nucile pe care le ascund

De unde să începem? Aceste mici creaturi anxioase care adoră să își ascundă nucile, se pare că nu sunt la fel de bune când vine vorba de găsirea lor.


În medie, veverițele pierd 80% din nuci. Luați o secundă și gândiți-vă la asta. Este ca și cum ai putea cheltui doar 20 de dolari pentru fiecare 100 de dolari pe care îi ai. Este pur și simplu trist.

4. Amprentele digitale ale koala sunt foarte apropiate de cele ale oamenilor

Buclele amprentelor digitale ale koala sunt surprinzător de asemănătoare cu cele ale oamenilor. Având în vedere că koala nu seamănă deloc cu oamenii, este o coincidență interesantă.


Potrivit poliției australiene, au existat cazuri în care amprentele de koala ar fi putut îngreuna investigațiile poliției. Acum știm cu toții pe cine să luăm cu noi atunci când vrem să comitem o infracțiune pentru a induce în eroare autoritățile.

5. Unor șoareci de câmp le place să doarmă în flori

Șoarecii de câmp sau, de asemenea, cunoscuți sub numele de șoareci de pajiște, adoră să se cuibărească în flori. Aceste mici creaturi drăguțe creează scene extrem de adorabile.


Chiar dacă cei mai mulți dintre noi consideră că șoarecii sunt animale murdare, suntem destul de siguri că își vor schimba părerea după ce vor vedea această imagine drăguță. Cum poți să-i urăști când dorm atât de liniștit într-o floare ca aceasta?

6. Uneori albinele adorm în flori

Încă un adormit drăguț din această listă. Uneori, albinelor li se face somn după ce beau nectarul din flori, așa că adorm pur și simplu în locul în care se află. 


Ca să fim sinceri, pe baza fotografiilor lor, putem spune că pare mult mai confortabil decât majoritatea paturilor noastre. Așa că înțelegem de ce le place să tragă câte un pui de somn ocazional pe aceste flori colorate.

7. Corbii își amintesc fețele

Cu toții am auzit zvonuri conform cărora corbii sunt super deștepți. Dar știați că se pricep destul de bine să își amintească fețele? Încă o dată, corbii reușesc să ne surprindă.


Așa că poate ar trebui să fii mai atent când te porți urât cu un corb, pentru că se poate întoarce să se răzbune. Nu că am spune că ar trebui să fii rău cu ei, dar totuși... 

8. Veverițele adulte adoptă veverițe orfane

S-ar putea să nu fie la fel de bune în a-și aminti unde își ascund nucile, dar sunt destul de responsabile din punct de vedere social când vine vorba de probleme precum adopția. 


În cazul în care părinții unui pui de veveriță mor înainte ca acesta să ajungă la maturitate, este probabil ca acesta să fie adoptat de o altă veveriță adultă din comunitatea sa.

9. Pinguinii caută pietricica perfectă pentru a se cere în căsătorie unul pe celălalt

Dacă nu știai, pinguinii se împerechează pe viață. Astfel, după cum vă puteți imagina, cererea în căsătorie este o afacere importantă și pentru ei. Pinguinii masculi și-ar construi case cu pietricele perfecte pentru a cere în căsătorie pinguinii femele.


Un alt fapt surprinzător este că, uneori, pinguinii masculi fură unul de la celălalt dacă cred că ceilalți pinguini au pietricele mai bune. Așadar, obsesia pentru pietre nu este ceva ce fac doar oamenii.

10. Delfinilor le place să se drogheze folosind peștele-balon

Dacă credeți că, oamenii sunt singurele creaturi care se bucură de intoxicație în regnul animal, ar trebui să vă gândiți de două ori. Delfinii vor deranja în mod intenționat peștii-balon.


Deci, peștii-balon îi vor înțepa pe delfini. Otrava de pe acele peștilor-balon îi droghează pe delfini. Din moment ce aceștia doresc în mod deliberat să fie înțepați, cercetătorii presupun că se bucură de această senzație.

11. Tigrii închid ochii în loc să „toarcă”

Chiar dacă tigrii sunt doar niște pisici mari, ei nu pot toarce, așa că au fost nevoiți să găsească o altă modalitate de a-și arăta afecțiunea. Prin urmare, tigrii își închid ochii pentru a-și arăta afecțiunea.


Ascunzându-și ochii, tigrii sunt lipsiți de apărare, ceea ce arată că au încredere în celălalt animal sau în persoana respectivă. Cu alte cuvinte, faptul că tigrii nu pot toarce nu reprezintă un obstacol pentru ei. Aceștia își vor arăta în continuare dragostea închizând ochii.

12. Pinguinii au genunchi

Vă aud spunând: "Stai puțin!". Având în vedere modul lor amuzant de a merge și aspectul dolofan, niciunul dintre noi nu se gândește cu adevărat la posibilitatea ca pinguinii să aibă genunchi.


Cu toate acestea, iată-ne aici. Pinguinii au genunchi, dar genunchii lor nu sunt folosiți în aceeași măsură ca și la oameni. 

13. Panda roșii își folosesc coada pe post de pătură atunci când dorm

Cine îi poate învinovăți dacă au cea mai pufoasă coadă din întreaga lume? În nopțile friguroase, panda roșii își folosesc coada pentru a se cuibări cu ea și a se menține mai calzi. 


Chiar dacă nu aceasta este intenția lor, cu siguranță arată cel mai drăguț atunci când se ghemuiesc cu coada. Nu-i așa că sunt cei mai drăguți?

14. Delfinii își dau nume reciproc

Știm cu toții că delfinii sunt destul de inteligenți, dar știați că își dau nume unii altora? Cu siguranță ne ușurează comunicarea. nouă ca oameni, dar să ne dăm seama că și alte animale se numesc între ele este uluitor. 


Data viitoare când veți vedea un delfin, vă puteți întreba cum îl cheamă. Așa că poate că poreclele tale nu sunt atât de unice pe cât crezi că sunt. 

15. Creveții mantis au cel mai rapid pumn

Creveții mantis sunt nebunește de puternici având în vedere mărimea lor. De asemenea, arată fabulos în carapacea lor de culoarea curcubeului. Pumnul lor se deplasează cu până la 80 km/h, destul de rapid, nu? 


Dacă creveții mantis ar fi la fel de mari ca oamenii, ar putea trimite o minge de fotbal american pe lună. Poate că, în cele din urmă, există o forță de control în univers care se asigură că creveții mantis nu se măresc. 

16. Pisicile au fost domesticite cu 9500 de ani în urmă

Primele dovezi ale unei pisici domesticite datează de acum 9500 de ani. Spre deosebire de ceea ce era de așteptat, primele dovezi nu au fost găsite în Egipt, ci în Cipru. 


S-au găsit oase de pisică alături de oase umane într-un mormânt din Shillourokambos, Cipru. Arheologul a presupus că pisica a fost îngropată împreună cu stăpânul ei. 

17. Puffin folosește lemnul de perie pentru a se scărpina

De multe ori, oamenii se mândresc cu faptul că sunt o specie care folosește unelte pentru a-și satisface nevoile zilnice. Cu toate acestea, există și alte animale care folosesc unelte într-un mod similar. 


De exemplu, pufinii folosesc „brushwood” pentru a se scărpina atunci când au mâncărimi. Având în vedere că nu au brațe pentru a se scărpina pe burtă, ei culeg bețe mici cu vârful pentru a se scărpina pe burta lor drăgălașă.

18. Melcii pot avea cochilii păroase

Chiar dacă nu este atât de comun, unele specii de melci pot avea cochilii păroase. Ca să fiu foarte sincer, nu arată măgulitor, dar are un avantaj biologic în comparație cu a avea cochilii normale. 


Având cochilii păroase, melcii se pot lipi mai bine de anumite suprafețe, cum ar fi frunzele și alte părți ale plantelor. Până la urmă, funcționează ca o siguranță suplimentară pentru a se lipi de locuri cu mucusul lor lipicios. 

19. Diavolii din Tasmania își găsesc cei mai buni prieteni atunci când sunt bebeluși

Probabil că ai acel prieten apropiat pe care l-ai cunoscut când erai la grădiniță și de atunci ți-a fost mereu alături. La fel ca și noi, diavolii tasmanieni pot avea prietenii care durează mult timp de-a lungul vieții lor. 


Diavolii tasmanieni formează în general legături cu cei mai buni prieteni atunci când sunt pui. Dacă acesta nu este un obiectiv de relație de prietenie, nu știm ce este. Cu siguranță ar trebui să primească coliere BFF asortate. 

20. Urșii Grizzly pot distruge o bilă de bowling cu fălcile lor

Nu există nicio îndoială că urșii grizzly sunt absurd de puternici. Cu toate acestea, știați că forța mușcăturii lor poate fi de până la 8.000.000 de pascali? Cu alte cuvinte, este suficient de puternică pentru a sparge o bilă de bowling.


Data viitoare când vedeți un urs grizzly, gândiți-vă la acest lucru înainte de a face vreo prostie. Fălcile lor sunt mult mai puternice decât orice forță pe care o poți crea cu corpul tău.

21. Balenele cu cocoașă folosesc bulele pentru a vâna

Balenele cu cocoașă sunt unul dintre cei mai inteligenți vânători din lume. Chiar dacă sunt uriașe și ar putea folosi forța brută pentru a vâna, ele folosesc tehnici care le vor economisi multă energie. 


Ele vânează în grupuri pentru a crea valuri care să clatine bucățile de gheață, astfel încât focile de deasupra lor să cadă în mare. Sau vor înota în jurul prăzii lor pentru a crea o plasă cu bule, astfel încât prada lor să nu poată fugi.

22. Rațele adoră să facă surf

Oamenii de știință au observat că unor rațe le place să facă surf. Rațele vor merge în mod deliberat înainte și înapoi pentru a prinde un val. Rațele s-ar folosi de val pentru a prinde niște mâncare sau pentru a se deplasa mai repede pe apă. 


Pe plajele din California se află un nou surfer. Rațele Mallard au învățat să facă surf pentru a putea prinde niște crabi cârtiță din Pacific. Așadar, surferii din California trebuie să își îmbunătățească jocul dacă vor să fie numiți cei mai buni surferi de pe coastă.

23. Lorișii lenți sunt veninoși

Vă aud spunând: ce este șocant în asta? Sunt singurele primate care sunt veninoase. Mușcătura lor poate provoca șoc anafilactic sau chiar moartea la om.


Aspectul lor drăguț nu ar trebui să vă păcălească și să vă facă să credeți că sunt inofensivi. Lorișii lenți au glande în brațe care secretă toxine care provoacă mușcăturile lor veninoase. Așa că nu vă lăsați păcăliți de ochii lor uriași și să credeți că vă puteți împrieteni cu ei.

24. Dungile zebrelor protejează împotriva mușcăturilor de insecte

Știați că dungile zebrelor funcționează ca un repelent pentru insecte care le protejează de mușcăturile muștelor, cum ar fi cele ale tăunilor? Nu mă înțelegeți greșit. Nu sunt complet lipsite de mușcături de insecte. Cu toate acestea, modelele lor îi ajută să atragă mai puține insecte în comparație cu faptul că au o culoare monocromă a blănii. 


Astfel, este probabil să presupunem că este un beneficiu revoluționar de a avea dungi. Acest truc funcționează și dacă vopsești vacile astfel încât să aibă dungi și mai puține mușcături de insecte.

25. Unor cimpanzei le place să se amețească

Da, nu ai citit greșit. Există și alte animale cărora le place să se intoxice. Unei specii de cimpanzei care trăiește în Guineea îi place, de asemenea, să se îmbete. Cimpanzeii ar bea seva de palmier fermentată care are 3 la sută alcool în volum.


Pe lângă faptul că vor primi calorii, vor deveni și amețiți în timpul procesului. Așadar, data viitoare când beți cu amicii voștri, fiți conștienți de faptul că există cimpanzei undeva în lume cărora le place, de asemenea, să se îmbete.

26. Koala dorm până la 22 de ore pe zi

Dacă credeți că puteți doborî recordul mondial de somn, permiteți-ne să vă prezentăm alți concurenți. În medie, Koala dorm între 18 și 22 de ore pe zi. Principalul motiv pentru care au nevoie să tragă un pui de somn este faptul că dieta lor constă în principal din eucalipt, care este mai greu de digerat. 


Intestinele koala au bacterii specifice care îi ajută să digere eucaliptul, dar totuși ar necesita multă energie. Ei transmit aceste bacterii noii generații prin laptele mamei.

27. Girafele au limba neagră

Deoarece girafele trăiesc în regiuni cu mult soare și sunt diurne, ele petrec mult timp mâncând sub soare. Limba lor neagră le împiedică să se ardă la soare în timp ce mănâncă. Așadar, este mai degrabă o evoluție practică decât o declarație de modă.


Pe lângă culoarea limbii lor, au și o limbă foarte lungă. În medie, o girafă adultă ar avea o limbă de 20 de centimetri lungime.

28. Bebelușii de elefant își sug trompa

La fel ca bebelușii de om, puii de elefant au tendința de a-și suge trompa pentru a imita faptul că sunt alăptați de mamele lor. Atât bebelușii umani, cât și cei de elefant manifestă acest comportament pentru a se calma. 


Un alt fapt amuzant despre puii de elefant este că, atunci când se nasc, celelalte femele elefant adulte fac zgomote de trompetă cu trompa pentru a sărbători nou-născutul. Așadar, există mult mai multe asemănări între oameni și elefanți decât v-ați aștepta.

29. Este nevoie de până la 30 de ani pentru ca aligatorii să ajungă la dimensiunea lor maximă

Fiind animale cu sânge rece, aligatorii au, de asemenea, o curbă de creștere super lentă. Pentru ca un aligator să ajungă, la dimensiunea sa maximă, poate dura până la 30 de ani sau chiar mai mult în unele cazuri.


În comparație cu oamenii, aceștia au o perioadă de creștere mult mai lungă. Așadar, dacă întâlniți un aligator de 20 de ani, aceasta nu va fi dimensiunea lui finală. Imaginați-vă cât de mari ar fi oamenii dacă am continua să creștem timp de 30 de ani.

30. Caracatița are nouă creiere și trei inimi

În comparație cu oamenii, caracatițele au cu 2 inimi mai multe. În timp ce două dintre inimile lor pompează sângele către branhii, cea de-a treia inimă este responsabilă de pomparea sângelui către restul corpului. De asemenea, un fapt amuzant suplimentar este că au sânge albastru.


Un alt fapt uluitor este că caracatițele au 9 creiere. Ele au unul central pentru corp. În plus, au 8 creiere mai mici la fiecare braț pentru a monitoriza mișcarea. Acest lucru le permite să își miște independent fiecare braț. 

31. Fluturii gustă prin picioarele lor

Receptorii gustativi ai fluturilor sunt localizați pe picioarele lor. Astfel, ei își folosesc picioarele pentru a gusta obiectele. Acest lucru este deosebit de important, deoarece astfel decid dacă ceva este comestibil sau nu. 


În plus, papilele gustative ale fluturilor sunt de 200 de ori mai puternice decât cele ale oamenilor. Așadar, puteți spune că sunteți delicioși data viitoare când un fluture va decide să aterizeze pe dumneavoastră. 

32. Orcile pot învăța limbajul delfinilor

Oamenii de știință au observat că, dacă adăpostim orcile cu delfini bottlenose, acestea învață să imite sunetele delfinilor. Se știe că orcile au tendința de a avea propriul accent în funcție de grupul cu care își petrec timpul. 


Pe lângă faptul că au accente, arată că pot fi afectate și de limbajul altor mamifere marine. Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi pentru a demonstra că pot comunica cu delfinii.

33. Flamingo sunt de fapt albi

Așteptați o secundă! Nu cumva la flamingo era vorba doar de roz? Este un alt truc capitalist care a făcut ca întreaga lume să creadă că flamingo sunt întotdeauna roz. Inițial, flamingo sunt albi, dar un tip de creveți pe care îi mănâncă îi transformă în roz. 


Astfel, dacă nu mănâncă acest crevete, culoarea lor va redeveni albă. Ei sunt definiția ambulantă a expresiei „ești ceea ce mănânci”. 

34. Toate lebedele de apă aparțin reginei Elisabeta din Anglia

Este o lege interesantă care prevede că toate lebedele care trăiesc în apele libere din Anglia aparțin monarhului britanic. Astfel, într-un fel, regina Elisabeta este probabil persoana care deține cel mai mare număr de lebede din întreaga lume.


Pe de altă parte, lebedele care se află în Scoția nu aparțin reginei. Prin urmare, dacă știți o lebădă care vrea să fie liberă, spuneți-i doar să emigreze în nord.

Sursa: https://en.tv-bee.com/40-mind-blowing-animal-facts-that-you-would-die-to-share

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *